- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
glett
tag
Én még nem ismerem az ilyen kiterjeszésű zenefájlokat... Ha rootként kiadsz egy ''updatedb'' parancsot, akkor utána a ''locate xmms'' parancs megmutatja, ohgy a könyvtárstruktúrádban (szép szó) hol van az xmms karaktersorozat. (~fájlkeresés) Így az input -plugin könyvtárba solva elvileg mennie kéne.
Ciao
glett -
glett
tag
válasz
HeartBeat #59 üzenetére
Ugye SuSE Linux?
Az nForce2 hangkártyártyához (is) tartozó kernel-modul neve: snd-intel8x0. Ha kiadod az lemod parancsot, akkor ez ott van a listán? Az is lehet, hogy minden ok, csak el van nemitva a hangkimenet (default). Ekkor pl. az alsamixer nevu programmal állíthatod a hangerőt, ahogy akarod. Szerintem ezt nézd meg először.
Úgy tudom, hogy a SuSE-hez alapból nem jó a mezei kernel, amit letöltesz a kernel.org -ról, hanem szüksége van spec peccsekre... De én utoljára 7.3-as SuSE-t használtam, és akkor még sokkal kevesebb tapasztalatom volt...
Ciao
glett -
glett
tag
??? Még 1 hozzászólás, amit nem hiszem, hogy rajtad kívül bárki pontosan ért. Érdemes visszaolvasni, ohgy miket írsz, még mielőtt elküldöd. De lehet, ohgy vicces, csak nincs humorérzékem... :DD
Mindeyg. Ha jól értem azért: over van klokkolva a hardvered, ugye? Hát ez az a dolog, ami nem biztos, ohgy szerencsés. Legalább a telepítés idejére vedd vissza gyári órajelre (max 5-6 perc különbség (vagy külömbség)) De ez szerintem a win. telepítésre is igaz...
_Volkovy_ :
az a baj, hogy sosem láttam az UHU telepítőjét, de általában megkérdezi, ohgy hova telepítsen (legalábbis elvárható lenne :) ) És akkor azt kell választanod, hogy /dev/sda1 (1. SCSI winyó, egy partíció az egész) Sajnos bővebben nem tudok segíteni. Mindenesettre a www.uhulinux.hu-n körülnézhetsz, hátha vol már valakinek hasonló gondja...
Ciao
glett -
glett
tag
#ps -aux | grep X
erre kiír max 3-4 sort, kiválasztod azt, ami a leginkább hasonlít az enyémre:
root 6889 2.5 15.8 95564 81600 ? SL 09:08 3:21 /etc/X11/X -quiet
utána amegölöd:
#kill -9 6889
6889 persze csak az én esetemben, neked vmi más lesz, valószínű.
Ciao
glett
ui: sajna most el kell mennem, (nem röhög) de este még benézek. Szerintem lesz itt más kisdobos is, aki ahol tud, segít! -
glett
tag
Háát, a kérdés az, hogy mennyire spec. kernelt használ az UHU . A SuSE úgy emlékszem nem a mezei kernelt használja, hanem peccseli sok saját cuccal. Ha az UHU semmi különöset nem igényel, akkor a 2.6-os kernelt javaslok, abban van az nForce2-es lapokhoz hang és hálókártyavezérlés is, tuti. A 3D támogatáshoz az kell, hogy az XF86Config(-4) fájlban a videokattya drivernél azt kell irni, hogy nvidia. Ez az alap, ettol meg lehet, ohgy nem megy, de jobb lesz, mint a mesa driverrel.
Ciao
glett
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest