Keresés

Aktív témák

• Terrorista

senior tag

válasz vicces #37 üzenetére

''még annyit, hogy README-t kell olvasni.''

Pont az a helyzet hogy a héten vettük a kernel fordítást illetve egyéb letöltött program lefordítását, és a tanárunk kifejezetten felhívta a figyelmünket arra, hogy a README-t mindig olvassuk el előtte!!! :)
    Tehát az ott leírtakat követve meg lehet csinálni!! Ennyi...:))

• Terrorista

senior tag

válasz vicces #30 üzenetére

Nem kell semmiféle folyamatot kilőni!!!!!! Nem olyan buta az a Linux!!!
    Elég ha belépesz egy másik karakteres terminálba #rootként és beírod az init 3
    parancsot!
    Ugyanis ilyenkor 3-mas futási szintenre vált vagy indul el és ez alatt nincs X felület!! Ha volt
    akkor meg leállítja és ezt mindet maga csinálja nem pedig kill-el megölöd a folyamatot!!
    Egyszerűen mikor elindítod a Linuxot akkor ne lépj be grafikus felületre hanem egyből válts át
    valamelyik karakteresre és rootként be és parancs kiad! És utána próbáld meg telepíten i amit
    akartál.
    Ennyi az egész!

Ez a jel | az ALTGR-W vel érhető el... Ez ún. pipejel ami parancsok összefűzésére szolgál...

Sok sikert!

• Terrorista

senior tag

válasz HeartBeat #4 üzenetére

''Kb. 2 hete próbálok linux alatt képet(3D)csiholni a Gf4Ti4200as ba,meg hangot az alaplapra integr. hangkártyámba(nforce2)pontosabban,A7N8X.
    .rpm,pkg,tar.gz,sorolhatnám a végtelenségig...''

Üdv!

Én is nforce-os alaplapi hangot használok és alapból müxik a SuSE 8.2 alatt...
    Asszem csak a hálókártyát nem akarta használni pedig felismerte, de leszedtem az nVidia honlapjáról egy .rpm-et. Föltettem és müxik már az is..:D

Egyébként abit NF7-S v2.0 alaplapon van, de gondolom ez nem befolyásol semmit, ugyanaz az MCP hangvezérlő van a lapon, vagy tévedek?:F

A videókarihoz nem tudok mit mondani, de majd megkérdem hétfőn a Linux-ot tanító tanáromat mi a teendő ez esetben.. Ő nagyon ért hozzá..:))
    És ha tud valamit segíteni majd beröffentek ide egy pár sort.
    Jó lenne mert akkor Én is kisérleteznék az ATI 9600XT-mel.. :))

Aktív témák