- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Protezis
őstag
JS debug: firebug (bar ezt a reszet nem igazan hasznalom, nem tudom miota tudja)
"asp.net az a megjelenítésért felelős elsősorban, az alkalmazás vezérlését valami c# kód csinálja. ez önmagában nagyon nagy előny a php-hez képest." - ezt nem teljesen ertem. Mi az elonye a php-val szemben? Ha tobbgepes rendszert akarsz, akkor a php nyilvan nem jo megoldas, egyebkent mindegyiknek megvan a maga elonye es hatranya (egyebkent php-t is lehet parhuzamositani tobb gepen, nem is 1 megoldassal, igaz ami igaz, ezek nem beepitett featureok)
A php-val mindosszesen azert hozakodtam elo, mert abban van tapasztalatom orm-et es mvc-t illetoen (amik az MS-nel uj, illetve bevezetesre varo technologiak).De ahogy eszreveszem, egy allaspontot kepviselunk, csak mondhatni te szemet hunysz a dolgok felett, en meg az eloadas utan kicsit kikeltem magambol. De kezd eltunni a hab a szambol, es megfogadtam, hogy legkozelebb inkabb itthon maradok
-
Protezis
őstag
"PHP azért messze nem egy kategória egy .nettel" - valoban nem, de ha az asp.net-et nezzuk (vagy akarmi is a pontos neve), akkor a ket dolog celja ugyanaz: webes kiszolgalas.
Mostmar vegleg felszivodott bennem az a gondolat, hogy az MS talalja ki az uj dolgokat, vagy akar csak reszben. Sajnos viszont sok ember azt gondolja, hogy wow, linq, mvc, js debug, ezaaaaz. Kozben meg ezeket masok mar reg hasznaljak. (emlitett olyat az eloado srac, hogy js-t eddig nem lehetett debugolni
)
Ha ugy zajlott volna az eloadas, hogy ez es ez az orm, erre valo, az MS megvalositasat linq-nak nevezik, es igy mukodik..., egy szavam nem lenne. Nem ezeknek az eszkozoknek a letjogosultsagat, hasznossagat vitatom, hanem a koritest, amivel talaljak oket.
sghc_toma: koszonom!
-
Protezis
őstag
Nem akartam fooldalra tenni, de erdekelne a velemenyetek: [link]
-
Protezis
őstag
Ot eves egyetemi kepzest nem szabadna erre alapozni.
Mindenki: Miert jobb szalak helyett processzeket hasznalni? Ha a biztonsag a lenyeg, vagy akar tobb gep kozott akarjuk elosztani a feladatokat, akkor nyilvan processzeket kell inditani (mondjuk PVM), de ha egy felhasznaloi program idoigenyesebb reszet akarjuk parhuzamositani (1 gepen), akkor a szalazas elonyosebbnek tunik szamomra.
-
Protezis
őstag
"Meg mondjuk szerintem udvos lenne vegre leszokni a szalakrol es megint szep, tisztesseges processzeket hasznalni, tessek vegre rendes schedulert irni a Windowsba is" - ez erdekelne.
Egy processz ugye tobb szalbol allhat. Ezek a szalak - mivel egy processzen belul futnak - osztaznak az eroforrasokon, elerik ugyanazt a memoriateruletet. Mig processzek kozott nincs ez a szoros kapcsolat. Nem ertem, miert akarsz megszabadulni a szalaktol, amikor ha jol emlekszem a tanultakra, nem egy sulycsoportban vannak?!
Egyebkent meg most is indithatsz tobb processzt.Elobbiekhez: Parhuzamositasra pelda, ami ma jutott eszembe. Egyik jelenlegi kot.progomban matrixokat forgatok. Totalisan parhuzamosithato. Persze lehet, hogy semmi ertelme egy 3x3-as matrixnal inditani 9 szalat, de nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy amikor megirtam a muveletet, eszembe nem jutott volna ez. Es ez a gond. Nem neveltek ra, hogy ha lehetoseg van ra, hasznaljam. Es ezt bizony nem parhuzamositja nekem automatikusan se a .NET Fw, se a Java VM.
-
Protezis
őstag
Miert tetted OFF-ba? Szerintem nagyon is ide tartozik.
Nem misztifikalom tul, legalabbis nem ez volt a celom. Amiket leirtal, azokrol mind tanultam mind elmeleti, mind gyakorlati sikon (Occam, Java). Ettol fuggetlenul peldaul volt olyan, hogy algoritmusok es adatszerkezetek tantargy kot.programjanal ki volt kotve, hogy nem lehet tobb szalat inditani
Es most tekintsunk el attol, hogy adott esetben celszeru lett volna, vagy sem.
Raadasul ha visszaemlekszel (ha vissza kell, nekem nem, en meg egyetemista vagyok), akkor azokon a programozos orakon, ahol nem a parhuzamos programozas volt a kozeppontban, meg tudod mondani, hanyszor lattal/irtal tobbszalu programot? En igen: 0.
-
Protezis
őstag
"esetleg van még ötletetek, hogy milyen témákkal érdemes foglalkozni?" - huhh. Mindennel erdemes, de mivel nem adtal meg temakort, ezert modok olyat, ami sok helyen elojon: multithreading
Bar volt ilyen szakiranyos tantargyam, szerintem a jelentosegehez viszonyitva keveset foglalkoznak vele egyetemen.
-
Protezis
őstag
Akkor hasznos, ha garantalni akarod, hogy egy adott osztalybol csak 1 objektumod lehessen. Tipikusan adatbaziskapcsolodast megvalosito osztalyok eseten hasznalatos (meg persze rengeteg mas helyen). Olyan, mintha csinalnal egy globalis valtozot (egeszen pontosan egy globalis valtozohivatkozast, vagyis objektumhivatkozast... ehh), csak az nem tul szep megoldas. "Peldanyositaskor" pedig nem kell arra figyelned, hogy van -e mar olyan tipusu objektumod, vagy sem, a pattern elfedi eloled.
Az elozo OFF wolf7191 kolleganak ment
-
Protezis
őstag
Szia!
Singleton patternt rendszeresen hasznalok, egyszeru es nagyszeru
Ezen kivul hasznaltam factoryt, valamint elmeleti (ill tervezesi) sikon flyweight mintat. A tobbivel nem nagyon volt meg dolgom. Nagyjabol a felenel jarok az Erich Gamma fele konyvnek, es arra jottem ra, hogy eleg sokat kell hasznalni egy mintat, hogy igazan megertsd es a megfelelo helyen hasznalni is tudd. Az a legtobbszor nem megy, hogy adott problema eseten felcsapod a konyvet, es a tartalomjegyzeket vegigbogaraszva keresel egy szimpatikus mintat: 1 ora, mire felfogod, meg 1, mire nagyjabol megerted, miert is jo az, aztan meg 1, mire rajosz, hogy nem is az kell neked
Es netan ezt akarod leprogramozni? Nezd meg a bongeszod cimsorat.
A forumban fent keress ra: ip, de tudod mit? Tessek!
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged