Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Durci 1300 13X - > 10X re szorzómod:
Eléggé egyszerű a dolog, használd az a hídrajzoló progit, amit fentebb linkeltem.
(szerintem nyomtasd ki mind a 13X mind a 10X tartozó beállítást, persze csak ha nincs 2 géped)
Szóval az L3 L4 és L10 hidakat kell variálni. A továbbiakban a hidakat mindig ebben a sorrendben írom majd (az L3 és L4 4 hídból, az L10 2-ből áll)
Egy gyári 1300 durcinak alapból 13X a szorzója ugyebár, vagyis ha megnézed a hidakat, akkor ezt látod:
I I - - - I I - -I
A 10X-hez meg ez kell:
I - - I - - I I I-
A feladat tehát pofonegyszerű: át kell vágnod az L3/2-es; az L4/2-es; és az L10/2-es hidakat. Aztán meg puha (B v. 2B-s) hegyes grafitceruzával összekötöd helyette az L3/4; az L4/4; és az L10/1 hidakat. Aztán mehet is vissza a gépge, és ha mindent jól csináltál, már 1000MHz-en fog indulni, és kezdheted tolni neki a 133 fölötti fsb-ket.
Még egy két tanulság, amivel én szoptam:
1) a hidak vágása nem egyszerű feladat: nekem pl gyémánthegyü üvegvágóval sikerült, másnak meg a tapétavágó kés jött be;
2) amikor a már meggrafitozott pocit teszed visszafele, vigyázz, hogy az ujjaiddal nehogy leszedd róla a grafitot, figyelj hova nyúlsz...
3) a memóriaidőzítéseket vedd vissza a leggagyibbra és így teszteld ki, hogy max milyen fsb-n stabil még a gép. Aztán ha már tuti, hogy megy pl. 10x143=1430-on, akkor érdemes az időzítéseket csesztetni... (milyen ramjaid vannak?)
4) a K7S5A nagyon érzékeny a tápra. Tehát lehet, hogy épp az akadályozza majd meg a tuningot. Nekem 300W-os Codegány van, és egyre inkább gyanús, hogy miatta fagy mostanában a gép
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest