Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

Durci 1300 13X - > 10X re szorzómod:

Eléggé egyszerű a dolog, használd az a hídrajzoló progit, amit fentebb linkeltem.
    (szerintem nyomtasd ki mind a 13X mind a 10X tartozó beállítást, persze csak ha nincs 2 géped)
    Szóval az L3 L4 és L10 hidakat kell variálni. A továbbiakban a hidakat mindig ebben a sorrendben írom majd (az L3 és L4 4 hídból, az L10 2-ből áll)

Egy gyári 1300 durcinak alapból 13X a szorzója ugyebár, vagyis ha megnézed a hidakat, akkor ezt látod:
    I I - - - I I - -I

A 10X-hez meg ez kell:
    I - - I - - I I I-

A feladat tehát pofonegyszerű: át kell vágnod az L3/2-es; az L4/2-es; és az L10/2-es hidakat. Aztán meg puha (B v. 2B-s) hegyes grafitceruzával összekötöd helyette az L3/4; az L4/4; és az L10/1 hidakat. Aztán mehet is vissza a gépge, és ha mindent jól csináltál, már 1000MHz-en fog indulni, és kezdheted tolni neki a 133 fölötti fsb-ket.

Még egy két tanulság, amivel én szoptam:
    1) a hidak vágása nem egyszerű feladat: nekem pl gyémánthegyü üvegvágóval sikerült, másnak meg a tapétavágó kés jött be;
    2) amikor a már meggrafitozott pocit teszed visszafele, vigyázz, hogy az ujjaiddal nehogy leszedd róla a grafitot, figyelj hova nyúlsz...
    3) a memóriaidőzítéseket vedd vissza a leggagyibbra és így teszteld ki, hogy max milyen fsb-n stabil még a gép. Aztán ha már tuti, hogy megy pl. 10x143=1430-on, akkor érdemes az időzítéseket csesztetni... (milyen ramjaid vannak?)
    4) a K7S5A nagyon érzékeny a tápra. Tehát lehet, hogy épp az akadályozza majd meg a tuningot. Nekem 300W-os Codegány van, és egyre inkább gyanús, hogy miatta fagy mostanában a gép:((

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák