- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
PitLee #77846 üzenetére
igen, ez lesz az, ezt megtaláltam én is, csak számot és egyebet nem láttam, azt hittem ez még kevés a sikerhez : )
leweegee2 - holnap szétszedem majd és referálok, igazából nekem ide egy sima piros színű billenőkapcsoló is tök jó lenne, gondolom csak az lényeg, hogy annak is négy lába legyen. a mostani fedőgomb ami ez előtt van, iszonyatosan elkopott, semmi értelme megtartani.
-
Agostino
addikt
-
Agostino
addikt
sziasztok
olyan hosszabbítót / elosztót keresek, amibe ha neadjisten zárlatos elektronikai cuccot dugnak bele, akkor maga a hosszabbító / elosztó csapja le magát, nem pedig a ház elektromos hálózatának kapcsolódó része kell figyeljen erre. nem tudom egyáltalán létezik-e ilyen védelemmel ellátott darab, szóval a nevét sem tudom hogyan keressek rá.
-
Agostino
addikt
sziasztok
ma volt időm foglalkozni egy kicsit a hifimmel, ami random váltogatja a bemeneti lehetőségeket (aux, rádió) elsőként az áramellátásért felelős áramkört néztem meg, illetve az azon csücsülő elkókat. vettem egy kapacitás tesztert, azzal egyesével megnéztem mindegyiket és ezeket az eredményeket kaptam:
6800 µF 25 V mérés -> 6734 µF 1,6% vloss
3300 µF 35 V mérés -> 3394 µF 1,5% vloss
4700 µF 50 V mérés -> 4114 µF 1,6% vloss
4700 µF 50 V mérés -> 4258 µF 1,9% vlossa két 4700-as értéke eltér rendesen ez gondolom csere, első kettő szo-szo, de inkább ezeket is?
-
Agostino
addikt
sziasztok
volna egy kis elkós kérdésem mielőtt megrendelem őket: ha a service manual ezt írja egy elkóra: 6m8/25V akkor az egy 6800uF/25V lesz, igaz? ismer valaki egyébként budapest belvárosában olyan boltot, ahova beviszem a kis listám és jó eséllyel van helyben mindenféle variációjuk?
-
Agostino
addikt
oké, hogy nem lesz pontos, de mondjuk ha az elkó a felét tudja annak amit tudnia kellene, akkor ennyit csak tud visszaadni műszer, nem? valami közelítő értéket tud mondani, hogy melyek azok, amelyekre jobban figyeljek oda
-
Agostino
addikt
válasz
darvinya #64074 üzenetére
szia
oh, értem, köszi. én naiv azt hittem hazai okosság... az an8002 [ez volna az], igaz? hát ha ennyiért in circuit olvas nekem elkót és nem kell kiforrasztanom egyesével őket, akkor az nagy kúlság.
-
Agostino
addikt
sziasztok
áramkörben ülő elkó teszteléshez kellhet komolyabb műszer kezdő szinten, mint mondjuk ez? vaterán láttam egy LCM3-at, bár összességében sem tudom, hogy 10k alatt milyen lehetőségek vannak, ma csak ezeket tudtam feltúrni, kínait meg nem vennék.
-
Agostino
addikt
sziasztok
van egy elég régi hifim, ami nagyon szépen szól, viszont mostanság teljesen meghülyült. átvált aux módról rádióra, villog stb... hidegen nem csinálja, de amint bemelegszik, igen. csak hogy hol keressem a hibát: az megállja a helyét, hogy jellemzően kondenzátor okozhat hülyeséget bemelegedés után? vagy annak mindegy a hőfok?
-
Agostino
addikt
sziasztok
nagyon amatőr vagyok a témában, de tekintettel arra, hogy tegnap megmakkant a kávéfőzőm és nincsen aki segítsen, nekiálltam magam megnézni mi történt. szereztem egy korrekt kis multimétert és megnéztem nincsen-e kábelszakadás vagy ilyesmi. ez egy régi kávéfőző, kazán meg pumpa, semmi alaplap meg effélék. az szúrt szemet, hogy a tápkábel csatlakozójának L saruja elég koszlott és nem is zár a túloldalt. a másik kettő saru oké, pittyeg a mérő. szóval mi a neve ennek a csatlakozónak és hol kaphatok szerintetek ilyesmit budapesten? a második linkelt képen egyébként látszódik, hogy a bal oldali fémlapocska lényegesen fakóbb. én erre gyanakszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged