Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz
gerleimarci #61832 üzenetére
Kínai. Egy normálisabb külső HDD kerethez járt ezt, csak annyi a gond, hogy angol csatlakozója van. Persze előre jeleztem, úgyhogy a csomagba beraktak egy UK-EU átalakítót. Naná, hogy a profilja nem kör keresztmetszetű (így nem tudom bedugni a konnektorba).
Viszont most, hogy már tudom, normális a táp, nyugodt szívvel fogom az átalakítóból kivett EU szabványos érintkezőket átforrasztani az adapter házába.
-
Sokimm
senior tag
válasz
gerleimarci #61638 üzenetére
Egy PCB marónak próbát megér.
Ez az adatlapja, hátha neked többet mond, mint nekem.
DPP242-44V48 -
darvinya
titán
válasz
gerleimarci #61152 üzenetére
Így már érthető, s ezáltal könnyen gépbe vihető méretek, s nem kell külön gépelni.
-
darvinya
titán
válasz
gerleimarci #61145 üzenetére
Kösz, de sokat nem mond, azon kívül, hogy ez egy USB csatlakozás.
Példa linken épp egy Arduino-t hoztak vele össze. -
harlyngton
tag
válasz
gerleimarci #61135 üzenetére
Köszi.
-
válasz
gerleimarci #60589 üzenetére
a választ.
Ma este ránézek, és még írok a fejleményekről. -
Kernel
nagyúr
válasz
gerleimarci #60423 üzenetére
Amikor a kínai pure LED-et ír (ahogy ott is), az sajnos sok esetben hidegfehér lesz. Nem mondom, hogy mindig, de erre nem lehet adni. Többen szinte egy fogalomként kezelik a cold és pure szavakat, szerintem a trükkös eladás / átvágás céljából.
Amikor oda van írva, hogy warm, vagy lehet választani kettő közül, olyat érdemes nézni, ha valakinek konkrétan melegfehér kell.
-
szabifotos
senior tag
válasz
gerleimarci #60421 üzenetére
Eddig csak áramgenerátoros verziósat találtam soros és párhuzamos ledekkel. Én pedig a led szalagokhoz hasonló soros ellenállásos dolgot szerettem volna alkotni, így 12V dugasztápról is mehetne több párhuzamosan. Ráadásul olyan elrendezésben és sűrűségben tehetném a ledeket, ahogy én szeretném
De akkor elvetem az ötletet, mert alumíniumra marni nem lenne olcsó.
-
szabifotos
senior tag
válasz
gerleimarci #60415 üzenetére
Nem valami olcsó... Ez az egyetlen megoldás, ledek alá? LINK
Nagyjából ugyan úgy kell maratni az alut mint a rezet? -
golyani
őstag
válasz
gerleimarci #60338 üzenetére
Nem tervezek olyat. Akkor szerzek toroidot 100uH. ebay vállalható?például
-
Kernel
nagyúr
válasz
gerleimarci #60335 üzenetére
Noha a légrésnek is lehet haszna, de ilyen DC-konverternél, kis áramon mindegy elvileg, csak 100 μH legyen:
Mindkettő 100 μH, de a kisebbik nem is csak légréses, hanem teljesen nyitott vasmagja van. Emiatt több menet szükséges ugyanannyi induktivitáshoz, amit vékonyabb huzalból lehet felvinni, nagyobb az ellenállás, kisebb terhelhetőség.
A nyitott vasmagnak nagyobb a szórása, zavarsugárzása, ami főleg nagyobb áramon lehet probléma, míg a toroid magába zárja a mágneskört.
Ennél látszik egy kis légrés, ahol műgyantával van kiöntve:
Ez meg toroid, de több áramot is bír:
-
rita7107
aktív tag
válasz
gerleimarci #60309 üzenetére
-
válasz
gerleimarci #60290 üzenetére
Be akartam tárazni, aztán akkor évekig elvagyok vele. Vagyis nem én, apámnak van egy lámpája a műhelyében, most LED van benne, ráadásul nem is kínai, mégsem jó, mert gyenge a fénye. De tényleg gyenge sajnos, apró alkatrészeket alig látni vele.
Én arra az egyre is vevő lennék igazából.
-
válasz
gerleimarci #60288 üzenetére
Jajj de szuper, köszi!
Ezek szerint felismerhető volt a rajzom.Hát így se találom sajnos. Valaki ismer olyan helyet, ahonnan beszerezhető még? Jöhet privátban is, hátha ide tilos kitenni...
-
Kernel
nagyúr
válasz
gerleimarci #60284 üzenetére
Igen, töltő van olyan is, ami direktben is ráköthető.
Ha választani lehet, akkor már jobb a balanszeres PCB, vagy külön is kapható: [link]
Ugyanakkor sok laptopakkuban nincs ilyen balanszer áramkör, mégis működik, a cellák természetes egyensúlya miatt. Legalábbis, amíg valamelyik cella le nem gyengül.
Utána jönnek a problémák, elbillen az egyensúly, védelem lekapcsolgat töltés közben. Terhelésnél is a leggyengébb összeesik, akkor is lekapcsol az akku.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gerleimarci #60233 üzenetére
Gondoltam rá. De labortápról megy, amin be volt állítva 150mA-es korlát. Ha egymásra is nyíltak nem kéne tönkremenniük. Na meg a driverek külön-külön breadboardban meg jók.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
gerleimarci #60217 üzenetére
Na, erről van szó. De honnan jött az 50 ohm? Hogy méretezted? Vagyis mire? Mert nem a max teljesítményre gondolom.
Vagy nézek még ennek a helyére egy 555 időzítőt pwm-hez, bár nem értem a működését, de a kapcsolás elég egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest