-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nerazim
őstag
válasz
Nerazim #85520 üzenetére
Update: #Amazfit Stratos
Linuxos gepre radugva szinten nem mutatott semmit es itt mar gyanus kezdett lenni, ugy h elozoleg a tolto multimeterrel ki lett merve itteni ajanlasra. Igy csak az oraban lehetett a hiba. Szetkapva teljsen majd ujra osszetakva a gep egybol felinsmerte es fel is ment a rom utana hiba nelkul. Koszonom mindenkinek a segitseget. -
-
-
törölt tag
válasz
Nerazim #85507 üzenetére
Ok, csak kíváncsi voltam figyelsz e!
Én mondtam rosszul, a pluszhoz képest kell mérni a két középsőt.
Mivel a mérés azt mutatja, hogy a kábel ok a pin-ig az óra és a pin között kell legyen valami bibi. Nem korrodált? Egy fogpiszkálóval szép fényesre lehet polírozni őket.
-
PitLee
őstag
válasz
Nerazim #72726 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá, de szerintem
Húzd ki a tápot a lapból és ahogy a képeden vannak a mérőtüskék mérj így
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=183
vagy így
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=222
ezzel azt nézed, hogy van-e zárlat vagy nincs.A másik mérés már érdekesebb, DC amper/áramerősség
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=445
( a te készülékeden ha jól látom felül van a 20-as szám!)
Átkapcsolod a multimétert az egyenáram DC 20 Amperre és a piros mérőtüske vezetékét átteszed baloldalon a legszélső likba.Az adapter csatlakozót valahogy oda kéne fognod ahol a fekete mérőtüske van a képeden.
A piros mérőtüskét az adapter csatlakozó végén likba/hoz nyomni míg a feketét a képed szerinti piros mérőtüske helyére
Ha van drót vagy valami csipesz, előtte próbáld összeállítania a mérési környezetet és csak utána dugd vagy kapcsolj 230Voltot.
Csak saját felelősségre ! -
válasz
Nerazim #72723 üzenetére
Gyakorlatilag minden ha az aktív alkatrészek, IC-k a közvetlen betápot kapják. Ha van benne 3,3V tápkör, esetleg azok talán túlélték amik ez után vannak de ez sem valószínű. Az összes aktív elem ami szigorúan 5 voltot igényel az mind megnyúvadt.
Egy lehetőség van, ha bemeneten van szupresszor dióda, akkor van esély hogy az feláldozta magát és megvédte a többi alkatrészt.
Ez nem jellemző mivel arra számítanak a tervezők hogy csak a saját adapterével lesz használva.
Ezokból manapság a polaritásvédő 15 forintos diódát sem építik be pedig több 10000 forintos eszközt menthetne meg egy véletlen helyzetben.
És igazuk van valahol, aki nem a gyári adapterrel próbálkozik az magára vessen.
Nekem a legszerencsétlenebb félredugásom egy 22collos ips monitor azonnali és javíthatatlan halálát okozta.
Rádugva az 5 voltot, mennyi az áramfelvétel, multiméterrel mérva a +- betápon zárlatot mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged