- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nerazim
őstag
válasz
Nerazim #85520 üzenetére
Update: #Amazfit Stratos
Linuxos gepre radugva szinten nem mutatott semmit es itt mar gyanus kezdett lenni, ugy h elozoleg a tolto multimeterrel ki lett merve itteni ajanlasra. Igy csak az oraban lehetett a hiba. Szetkapva teljsen majd ujra osszetakva a gep egybol felinsmerte es fel is ment a rom utana hiba nelkul. Koszonom mindenkinek a segitseget. -
-
-
törölt tag
válasz
Nerazim #85507 üzenetére
Ok, csak kíváncsi voltam figyelsz e!
Én mondtam rosszul, a pluszhoz képest kell mérni a két középsőt.
Mivel a mérés azt mutatja, hogy a kábel ok a pin-ig az óra és a pin között kell legyen valami bibi. Nem korrodált? Egy fogpiszkálóval szép fényesre lehet polírozni őket.
-
PitLee
őstag
válasz
Nerazim #72726 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá, de szerintem
Húzd ki a tápot a lapból és ahogy a képeden vannak a mérőtüskék mérj így
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=183
vagy így
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=222
ezzel azt nézed, hogy van-e zárlat vagy nincs.A másik mérés már érdekesebb, DC amper/áramerősség
https://youtu.be/9mAOxH7El50?t=445
( a te készülékeden ha jól látom felül van a 20-as szám!)
Átkapcsolod a multimétert az egyenáram DC 20 Amperre és a piros mérőtüske vezetékét átteszed baloldalon a legszélső likba.Az adapter csatlakozót valahogy oda kéne fognod ahol a fekete mérőtüske van a képeden.
A piros mérőtüskét az adapter csatlakozó végén likba/hoz nyomni míg a feketét a képed szerinti piros mérőtüske helyére
Ha van drót vagy valami csipesz, előtte próbáld összeállítania a mérési környezetet és csak utána dugd vagy kapcsolj 230Voltot.
Csak saját felelősségre ! -
válasz
Nerazim #72723 üzenetére
Gyakorlatilag minden ha az aktív alkatrészek, IC-k a közvetlen betápot kapják. Ha van benne 3,3V tápkör, esetleg azok talán túlélték amik ez után vannak de ez sem valószínű. Az összes aktív elem ami szigorúan 5 voltot igényel az mind megnyúvadt.
Egy lehetőség van, ha bemeneten van szupresszor dióda, akkor van esély hogy az feláldozta magát és megvédte a többi alkatrészt.
Ez nem jellemző mivel arra számítanak a tervezők hogy csak a saját adapterével lesz használva.
Ezokból manapság a polaritásvédő 15 forintos diódát sem építik be pedig több 10000 forintos eszközt menthetne meg egy véletlen helyzetben.
És igazuk van valahol, aki nem a gyári adapterrel próbálkozik az magára vessen.
Nekem a legszerencsétlenebb félredugásom egy 22collos ips monitor azonnali és javíthatatlan halálát okozta.
Rádugva az 5 voltot, mennyi az áramfelvétel, multiméterrel mérva a +- betápon zárlatot mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 12 GB-os RTX 4070 SUPER - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest