- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
Trebron09 #75674 üzenetére
nem tudok semmit sem, a lap előéletéről...... pontosabban, azt mondták, hogy vrm hibás..... végig méregettem, a feteket, sehol sincsen zárlat. Bekapcsolásnál, a 00- hibakódot ír ki a post kijelzője. Csodálkozom is, hogy nincsen rajta duálbios, mivel így ha bios gond van, akkor simán visszalehetne tölteni, de így nem.... (feltéve, ha bios gondja van.) várom, hogy az usb-s bios íróm megjöjjön, kezdetben, nem szeretném kiforrasztani, megpróbálkozom, a csipeszes módszerrel. A proci, nagyon lassan langyosodik, képet természetesen nem ad, csipogót is tettem rá, hangjelzés sincsen. Olyat olvastam róla, hogy win alól valami hiba csúszhat a bios frissítésbe, és utánna, nem kapcsol be a lap, csak 00 hiba kódot ad..... nos ebből kifolyólag gondoltam, hogy a biosának utánna nézek. a proci foglalat ép.
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74489 üzenetére
Elég a negyed wattos is.
@Golyobis: Jó lenne tudni mi a "titka" azoknak a kameráknak amik 20 meg 30 méteresek, mert szemre ott se vastagabb a vezeték. Vagy valami speciális fonás van az adatvezetékeknek, hogy minél kevesebb veszteség legyen, vagy valami feszültség /áram emeléssel dolgoznak.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74255 üzenetére
Az már részletkérdés, hogy 1n5402 vagy 1n5404, áramra ugyanazt tudja mind a kettő, gondolom mikor melyik esett le a kamionról azt tették bele.
Lehet a pozíciószámok nem egyeznek a paneleddel, de ugyanígy van megoldva a tiéd is, a rajzzal már gyerekjáték a hiba keresés. Ha van 9v az ic kimeneten akkor valószínűleg valamelyik ellenállás az osztóban megnyúlt/szakadt, nincs meg az 5v amiről a vezérlés megy. (Aki ezt így tervezte meg azt jól fejbepörgőrúgnám )
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74250 üzenetére
Lehet meghalt már benne egyszer az ic, és valaki cserélte. Itt lehet kapni kemény 100 Ft-ért egy próbát szerintem megér a csere. Meg a tranzisztort és a nagy kondit is cserélném az egész max 500 forint, de lehet sokat mondtam.
Lehet kiszáradt az a kondi, a brumfesz rament az ic-re és kész a baj. De ezek csak tippek. Ha megmérnéd a feszültséget az ic középső lába és a két másik között az nagy segítség lenne.
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74246 üzenetére
Elnézve a képeket amit küldtél, köszönőviszonyba sincs a kapcsolási rajzzal ez a panel.
Az a fura nem is találok semmit a tiédről. Így "vakon" azt mondanám nézd meg a négy diódát, mérd ki a kondit, gyanús a tranyó is, de a fő gyanúsítottam az a hűtőbordán lévő ic. Arra mi van írva? 78..05 vagy valami ilyesmi? Az nem volt már cserélve? Mi az a fekete valami ott a panelon mellete? Karikáztam a kérdéses részt. Jól látom, hogy azt már valaki heftelte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged