- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
Trebron09 #75674 üzenetére
nem tudok semmit sem, a lap előéletéről...... pontosabban, azt mondták, hogy vrm hibás..... végig méregettem, a feteket, sehol sincsen zárlat. Bekapcsolásnál, a 00- hibakódot ír ki a post kijelzője. Csodálkozom is, hogy nincsen rajta duálbios, mivel így ha bios gond van, akkor simán visszalehetne tölteni, de így nem.... (feltéve, ha bios gondja van.) várom, hogy az usb-s bios íróm megjöjjön, kezdetben, nem szeretném kiforrasztani, megpróbálkozom, a csipeszes módszerrel. A proci, nagyon lassan langyosodik, képet természetesen nem ad, csipogót is tettem rá, hangjelzés sincsen. Olyat olvastam róla, hogy win alól valami hiba csúszhat a bios frissítésbe, és utánna, nem kapcsol be a lap, csak 00 hiba kódot ad..... nos ebből kifolyólag gondoltam, hogy a biosának utánna nézek. a proci foglalat ép.
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74489 üzenetére
Elég a negyed wattos is.
@Golyobis: Jó lenne tudni mi a "titka" azoknak a kameráknak amik 20 meg 30 méteresek, mert szemre ott se vastagabb a vezeték. Vagy valami speciális fonás van az adatvezetékeknek, hogy minél kevesebb veszteség legyen, vagy valami feszültség /áram emeléssel dolgoznak.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74255 üzenetére
Az már részletkérdés, hogy 1n5402 vagy 1n5404, áramra ugyanazt tudja mind a kettő, gondolom mikor melyik esett le a kamionról azt tették bele.
Lehet a pozíciószámok nem egyeznek a paneleddel, de ugyanígy van megoldva a tiéd is, a rajzzal már gyerekjáték a hiba keresés. Ha van 9v az ic kimeneten akkor valószínűleg valamelyik ellenállás az osztóban megnyúlt/szakadt, nincs meg az 5v amiről a vezérlés megy. (Aki ezt így tervezte meg azt jól fejbepörgőrúgnám )
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74250 üzenetére
Lehet meghalt már benne egyszer az ic, és valaki cserélte. Itt lehet kapni kemény 100 Ft-ért egy próbát szerintem megér a csere. Meg a tranzisztort és a nagy kondit is cserélném az egész max 500 forint, de lehet sokat mondtam.
Lehet kiszáradt az a kondi, a brumfesz rament az ic-re és kész a baj. De ezek csak tippek. Ha megmérnéd a feszültséget az ic középső lába és a két másik között az nagy segítség lenne.
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74246 üzenetére
Elnézve a képeket amit küldtél, köszönőviszonyba sincs a kapcsolási rajzzal ez a panel.
Az a fura nem is találok semmit a tiédről. Így "vakon" azt mondanám nézd meg a négy diódát, mérd ki a kondit, gyanús a tranyó is, de a fő gyanúsítottam az a hűtőbordán lévő ic. Arra mi van írva? 78..05 vagy valami ilyesmi? Az nem volt már cserélve? Mi az a fekete valami ott a panelon mellete? Karikáztam a kérdéses részt. Jól látom, hogy azt már valaki heftelte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Sorozatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest