- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Ricardo128 #84632 üzenetére
Vettem hozzá egy hőkorlátozót (biztonsági termosztátot)
Nem felcserélhető fogalmak, a termosztát lényege, hogy szabályzó, stabilizáló eszköz. Egyfajta negatív visszacsatolás részét képezi gyakorlatilag. "Thermo stat", ha jól rémlik, a statikus működésre utal.
A hőbiztosíték viszont csak leold egy ponton, noha létezik manuálisan visszaállítható változata is, de az is a készülék szétszerelését igényli (mármint ebben a kategóriában, amit "hőgombának" is szoktak titulálni).
Mivel a hőbiztosíték egy másodlagos védelmi lépcső, a termosztát vagy egyéb hibák esetére, magasabb hőmérsékletre van méretezve. Jelen esetben 300 °C nem probléma elvileg. Viszont itt a hőbiztosíték nem a hiba okozója, csak "elszenvedője" bizonyára, ilyenkor a csere nem oldja meg az eredeti hibát / zárlatot, ami lenyomta a biztosítékot.
Ez a fajta termosztát nem adta a várható ~1k Ohm értéket, inkább megát. Valószínűleg cserélhetem ezt is.
Ilyen kapilláriscsöves rendszerű termosztátok be-ki szoktak kapcsolni, vagyis vezet-nem vezet. Ha feltekered magasabb hőfokra, akkor kapcsol be.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
Ricardo128 #84632 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudtam az előző hozzászólást, de akkor több, mint valószínű, hogy a termoszát lesz a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen autót vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- Delock USB3 bővítő kártyák eladók
- Áron alul!!! Eladó Playstation 4 és 5 játékok Spli Fiction, Assassins Creedek, Resident Evil széria
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest