Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csubuka

addikt

válasz tordaitibi #96997 üzenetére

Köszönöm szépen a választ!

A nevével én is bajban vagyok :D De jó tudni, hogy akkor tényleg ez a jó irány...

Végülis ezek az SSR-ek papíron sokmillió ki- be kapcsolást engednek, tehát talán 1 másodpersec ciklust tekintve is elélhetne évtizedeket elvi síkon.

#97000 atesss:

Köszi a választ!

Jogos, igen a beszívottat kéne melegíteni igen.

Semmi extra családi ház hővisszanyerős központi szellőztetője.

A meleg szobalevegőből a páratartalom azért kifagyhat a hőcserélőre azon a végén, ahol belép mínusz fokokban a friss levegő (van olyan típus ami erre kevéssé érzékeny, de baromi drága, itt nem olyan lesz, hanem a Recutech egy hagyományos terméke). Hogy pontosan hány nap lenne egy klímaváltozós magyar télen olyan mínusz, hogy a fagyás valós problémát okozzon, azt nem tudom. De nem akarok lyukra futni. Ha lefagy és szétnyomja a hőcserélőt, akkor kapni fogom az ívet és a rokon akinek segítenék átkozni fog örökre.

Vannak olyan vezérlési megoldások, amik ilyenkor csökkentik a friss levegő áramot vagy bypasselnek, de a tuti az előmelegítés, főleg, hogy a helyettesítő megoldásban nem lesz bypass. És mondjuk egy mínusz párfokos bypass befújása a szobába nem biztos, hogy a komfort definíciója... a csökkentett térfogatáram miatti CO2 szint emelkedés meg kissé okfogyottá tenné a gépi szellőztetés meglétét.

Ha egy buta előmelegítőt nézünk az 125-ös mérteben huszonpárezer, utólag a kiszállás is több lenne ennél...

Bőven megéri beépíteni. Akár az általam fusiban helyettesítendő Wolf CWL F 150 vagy a komolyabb Nilan szériákat nézve is mindegyik igényesebb gépben van vész-előfűtő, kár volna ezt kispórolni.

Új hozzászólás Aktív témák