Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Megjelent a OnePlus 13T
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
PH-User #8891 üzenetére
Ilyen gusztustalanul néz ki a háza a mostani cseh pákának ? Pfúj ! Ráadásul jó drága is, franc vigye el őket !
A 125W nagyon sok ám, szigorúan csak gyors forrasztáshoz való. Én egyébként a 75 vagy 100W-os régesrégi verziójánál úgy csökkentettem a hevítés mértékét (a kapcsolgatás mellett), hogy hosszabb és kisebb keresztmetszetű, sima villanyvezetéket (persze nem sodrottat) használtam hozzá. Igaz, hogy legalább 1,5 - 2 másodperc kellett ahhoz, hogy megolvadjon rajta az ón, de nagyon sokáig használtam vele egy-egy hegyet.A kijelződnek pedig lehet, hogy jobban járnál, ha 5V-ot adnál, vagy ha épp pont 6V-ot csikarsz ki valamiből, akkor a pozitív tápágba iktass be egy 1N4001-et, vagy hasonlót.
Szerk.: Ja, és az izzó pákaheggyel csatornát szoktak forrasztani, nem pedig elektronikai cuccokat.
-
mezis
félisten
válasz
PH-User #8891 üzenetére
A hegy izzása mindenképp baj. 270-300 C-fok fölé nem kellene melegíteni (olyankor már a gyanta is szenesedik). Próbálkozz vastagabb rézdrótokkal.
A réz pákahegy vékonyodása alacsonyabb hőmérsékleten is természetes jelenség, az olvadt forrasztóón ugyanis "oldja" a rezet.
-
PLaci58
addikt
válasz
PH-User #8891 üzenetére
A narancsot én testre kötném, a sárgát pedig +6V-ra (ez lehetett a felvétel visszajelzése).
A sárgára csak egy ellenállás és egy LED van kötve.Az elég nagy teljesítmény pisztolypákában (125W). Nekem 65W-os orosz van
Túl sokáig tartod a gombot. Kapcsolgasd! Izzania nem szabadna! Lehet hogy bádogosoknak készült?
Hegy nélkül nem melegszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Keresünk dokkolókat
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest