Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Úgy emlékszem, a HDD és PWR LED-nek nincs közös pontja, mert az egyiknél pozitívról GND-re húz az alaplap kapcsolótranzisztora, a másik meg fordítva. Ezt nagyon jól ki lehet mutatni egy multiméterrel, régen szórakoztam is ezzel, csak már elfelejtettem, melyik, hogyan. Elvileg az egyik nyitott kollektoros (GND-re), másiknál egy emitter húz felfelé, azért nem éri el az 5V szintet (B-E feszültségesés). Meg előtét-ellenállások is vannak beiktatva természetesen.
Az illesztés egy tranzisztoros fordítással megoldható elvileg, vagy itt optocsatolós példa:
https://electronics.stackexchange.com/questions/107349/how-to-combine-pcs-power-and-hdd-leds
-
PHM
addikt
Meg lehet próbálni úgy, hogy egy 220-330 ohmos ellenállást kötsz a
közös negatív lábbal sorba. Így amikor a piros led is kap vezérlést,
a közös negatívot annyira megemelheti, hogy a kék led már ne, vagy csak
halványan világítson.
Itt azt használjuk ki, hogy a kék lednek jóval magasabb a nyitófeszültsége a pirosénál.
Viszont ennek a megoldásnak az alacsonyabb fényerő lesz az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Update 10.28. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold