Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Google Pixel topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Szerintem nem lehet annyira bonyolult. Sőt, könnyen lehet hogy alulról is hozzáférsz.
Ha viszont alulról nem tudsz, akkor ki kellene venni a teljes sütőteret, úgyhogy ezért is gondolom hogy hozzá lehet férni alulról.
Ha már a márkát írod, akkor pontos típus is jól jöhetne.
Kb. mikori gyártású ?Jó dolog az a motor, azt feltétlenül megéri kiszedni !
Bár szerintem mást is, én amikor 3-4 éve elromlott a 15 éves Siemensünk, akkor elraktam az egész elektronikáját. Sőt, a költözéskor sem dobtam ki. A trafónak van súlya, az mondjuk egy barátomhoz került ideiglenesen pár hónapra.Ha már a mikró tányérmotorjáról van szó :
Amit ebből a régi mikróból kiszedtem, ebben mint kiderült beépítve van a forgásirány váltó.
Ugye a mikrók általában nem egy irányba forgatják a tányért, ha lekapcsol (pl. kinyitod az ajtót), és utána eltelik kb. 5-8 másodpercnél több, akkor nagy eséllyel a másik irányba forgatva "folytatja".
Ha lejár az időzítő, és utána újra feltekered és bekapcsolod, akkor is jó esélye van hogy forgásirányt vált.
Ez rendben is lenne, de azt hittem ezt a mikróban valami elektronika vezérli.
De mint kiderült, a motorban van benne.
Külön csak a motort a hálózatra kötve is ugyanezt csinálja...Van esélye hogy ez valahogy "becsapható"?
Magyarul hogy a motor szétszedése nélkül kiiktassam ezt, és csak egy irányba forogjon ?
Forgásirányt váltani külső kapcsolással mondjuk hirtelen nem tudom hogyan lehetne ezek után. Szimplán a fázis - nulla felcserélés itt lehet hogy nem játszik.
Bár mintha az rémlene, hogy ez nem univerzális, hanem szinkronmotor - 50Hz-en 5rpm, 60Hz-en 6rpm. -
moha21
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hümm, hát holnap meg tudnám mondani, bent most nincs és nem emlékszem a tálca forgató motorra.
Ventilátort az tudom, hogy 230-ról megy "közvetlen".
MOd: Úgy rémlik ez is sima 230-as valami pici motor nagy áttétellel.
Ja és az aljában van természetesen. A szétszedés az nem egzakt tudomány ezeknél, de minimális odafigyeléssel nem veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Nintendo Switch 2
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Mini PC
- Gitáros topic
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- Samsung Galaxy S21 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold