-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
kjani18 #20238 üzenetére
Teljesen igazad van. Tényleg az 1-4-2 volt a helyes kombináció (ahogy írtad; a brummogással derítettem ki). A kábelt már el is készítettem, volt egy kis alapzaja de miután mindent földeltem az már el is tűnt.
Köszi szépen a segítséget, végre van kint is normális hangerő. -
-
Batman2
őstag
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Én is olyan megoldást hallottam, hogy inverterrel vagy 100V-ot állítanak elő az akku 12V-jából és valójában azzal megy az erőstíő, úgy már könnyen tud nagy áramot felvenni a normál végtranyós fokozat is, nem kell híd, és jobb marad a minősége, mert kisebb a torzítása, mint a hídnak !
És a 4, de még inkább a 2 ohmos hangszórókban való gondolkodás a teljesítmény forrása.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Több megoldás is létezik. Klasszikus a hídkapcsolás, de még alkalmazzák a konvertereket, amikkel az akku feszültségét megnövelik, vagy a kis impedanciájú hangszórókat - például 1 ohmos (ezeknél már nagyon kell vigyázni a kábelezéssel is), vagy az őrültebbek ezekből is kötnek párhuzamosan. Természetesen az erősítők is úgy vannak kiképezve, hogy ez ne jelentsen semmi gondot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Ezeknek az autórádióknak (pontosabban fejegység), van vonali szintű kimenete. Oda további erősítőt, vagy erősítőket kötnek.
Extrémebb esetekben + 1-2 12V-s autós aksi, pár farádos kondik is bekerülnek, hogy bírja a nagy bumm idején fellépő iszonyat áramcsúcsokat...Az egésznek csak akkor van értelme, ha nem ülsz a kocsiban, mert egy 4*50W-s fejegység önmagában több mint elég menet közben a tartós halláskárosuláshoz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kjani18 #19510 üzenetére
Ha elolvasod az adatlapját kiderül, hogy 4Ω-os terhelésnél, 12V táppal 1% torzításig olyan 15W-ra képes a TDA7650. Ha a 40-50W kimenetre spekulálsz, akkor ugyancsak ez (vagy hasonló) IC az, ami kell. 2-2 csatornájából kialakított hídkapcsolással lehet ezt elérni. Akkor már csak a sztereóhoz való 2 csatorna marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest