Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
-
PHM
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Fontos lenne az egyszerű felépítés, ezért gondoltam először kétpólusra.
Ez viszont utólag belegondolva túl sok problémát vet fel.
Azt hiszem, marad az opamp + emitterkövető megoldás,
ilyet már csináltam, igaz, kettős tápfeszültséggel.
Nagyjából ez volt az:
A kérdés az, hogy ez működőképes lesz-e egytelepes táplálással.
Valamint, hogy létezik-e az LM 324-hez hasonló egyes opamp. -
PHM
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Hát igen, jobban belegondolva nem is olyan egyszerű a dolog.
Jobb, ha az elejéről kezdem:
Egy hordozható áramgenerátort kéne összedobnom, 4...20 mA-ig.
A terhelő ellenállás maximum 500 ohm lehetne elvileg,
de általában nem haladja meg a 250 ohmot.
Tápfeszültségnek a főnököm 12 V-os zselés akkut javasolt, de erről
le fogom beszélni. Lítium akkum ugyanis van pár, azt fogom alkalmazni.
Mindenesetre a 12 V a kiindulási alap.
Lényegében valami ötlet kellene, mert valahogy nem fog most az agyam. -
14adam
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
nem sikerült megtalálnom még mindig. Mondjuk nem sokat foglalkoztam vele mert egy rokonom hozott egy félig kész végfokot. Kondikat kicserélgettem mert már púposak voltak. De amikor még egybe volt az erősítő akkor nagyot szólt azt mondta
2 kép
Hát majd meglátjuk,talán végre sikerül befejezni az enyémet is bár a fázisfordítóhoz a cucc még mindig nem jött meg.
3 erősítő is van most itthon csak mindegyiket meg kéne már csinálni. sajnos időhiány miatt nem nagyon tudok velük foglalkozni.
Viszont egy olyan kérdésem lenne,hogy nagy felületű hűtőbordája nincs-e valakinek,olcsón? -
moha21
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Na még gyorsan. Alárakok valami Al bordát hűtésnek vagy ilyesmi ez eddig ok. Nyilván inkább nagyobbat ez is ok, még utánanézek ki is tudom számolni.
Viszont, hogyan kellene rögzítenem? Hővezető pasztából hol lehet találni olyat ami ragasztó is egyben? Vagy mi annak a neve?
-
moha21
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Na már meg kifutok a szerkesztési időből. Szóval kipróbálva kb 300 mA-t toltam rá, mivel nem tudtam megoldani a hűtését. ( ezen a téren is jól jönne valami segítség ).
1,4 ampert (!!!!) írnak, de nem tudom kell-e az neki, mert szokott lenni egy érték ami felett néha felesleges adni neki. Lehet kipróbálom vmi állítható áramgenerátorról.
-
PH-User
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
45. éves eszköz, ezért gondoltam, hogy érhet valamit.

Szeretném megtisztítani, kipofozni.
Így ér többet ebben az állapotban, vagy ha újra van lakkozva a fa része illetve a szövet kicserélve?
Milyen szerekkel érdemes hozzányúlni, ha tisztítani akarom?
Hideg zsíroldótól kicsit félek, nehogy a műanyagot megmarja.
Az lenne a legjobb, ha ki tudnám szedni magát a panelt és azt letakarítani.
A hangszórót megrágta az egér azzal mit lehet kezdeni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Nekem a nagyon hi-end dolgokkal két bajom van.
-nem megfizethető
-nincs olyan fülem, hogy értelme legyenPont ez vezetett oda, hogy fogtam az ECL/PCL86 csöveket, amik kvázi a létező legolcsóbb lehetőségei hagyományos kimenő trafós csöves erősítőnek és ezekre alapoztam az eljövendő években használandó erősítőmet. Ezekkel valósult meg az, hogy kis befektetéssel nagy ugrást kaptam. (ráadásul nincs is szégyenkezni valójuk ezeknek a csöveknek)
Persze nincs kizárva, hogy egyszer majd megnézek más csövest is, de per pill nincs miért meg igazán ezt sem fejeztem még be, lassan 2 éve épül.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Pedig nem az ördögtől való. Pl. ha valaki ki tudja mérni a hangfalának átviteli görbéjét, akkor szépen lehetne vele egyenesre hozni a frekimenetet.
Csak hát mérés hiányában meg marad a klasszikus V beállítás, aztán kész. Nekem is van, de leginkább csak mint bemenetválasztó és spektrum analizátor működik, az EQ funkcióját azt hiszem csak bizonyos CD-k esetén szoktam használni a csöveshez.
Lompos48: szerintem ha sima HW-s tervezőnek jelentkezek, akkor felvesznek. Csak az fpga-s kérdéssor volt meredek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Nem tudom miért volt 2x, így volt. Hogy mit válaszoltam, azt már nem tudom, de biztos rossz volt. Mondjuk a többi elektronikai kérdés nem volt nehéz, azok simán mentek.
Engem az fpga-s kérdéssor fogott meg, holott pont oda jelentkeztem mint pályakezdő, de ott meg nagyon erőltették a verilogot a kérdéssorban, én meg vhdl-es vagyok...
Egyébként nem vettek fel az Ericssonhoz, bár pályakezdőt is kerestek, a kapott kérdéssor fpga-s része egyértelműen nem pályakezdőnek való. Amúgy 7 külön témakörből volt kérdéssor, minden teljesen angol nyelven, választ is úgy kérték, ez tök jó volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48
üzenetére
Ez egy jó kérdés, munkahelyi felvételin volt egy kérdés, két műveleti erősítő jellegű háromszöggel szimbolizáltak két tetszőleges eszközt, köztük egy darab soros ellenállás volt bekötve és az volt a kérdés, hogy mi a szerepe annak az ellenállásnak.
Kb. ennyi volt a rajz:

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Átforrasztottam megint vagy 20-30 forrasztást. Ugyan az.
Ugye nem mindig hallható a szercsegés. Kis hangszórón (2.2uF kondival kötve) meg talán nem is lehet hallani, csak azt amikor ráerősítek kicsit a kezemmel.
De van hogy még így is szercseg folyamatosan.
Néha be be pattan egyet.
Készítettem egy videót. Nem valami jó minőség, csak hogy lásd miről is van szó.
Nah a videón előidézett szercsegés szokott folyamatos lenni, pattanásig feszülve. Mint amikor valami áthúz, és folyamatosan ívet kap, és szercseg tőle.....
Jól látható, hogy a baloldalon hiába ütögetem, ott nem ad zajt, csak a jobb oldalon a tápegység résznél.
Íme a videóEgyébként látszik, hogy szerelgetve volt már, tele van az alja áthidalásokkal, és plusz kondikkal. Nem én voltam.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Okés, este nekiállok újra forrasztási pontokat vizsgálni.
Egyébként érdekes, hogy táprészt kopogtatva lehet elővarázsolni a szercsegő hangot. egyébként inkább csak ez a szercsegő hang a jellemző, a csattogás az gondolom csak "végkifejlet", és azt mostanában csak nagyon erős nyomásra kezdi el. Van mikor csak egyet pattan, vagy hogy a többet. Azt is észrevettem, hogy valószínű a relé is kattog olyankor. Tehát a koppanásgátló (hangszóró, vagy rövid zár védelem) vagy mi lehet az. Ott van az is környéken.
van amikor beáll, és hiába kapcsolom ki/be, bekapcsoláskor is folytatja. Majd megnyomom egy kicsit még egyszer, és abbahagyja.
Van olyan hogy nem szercseg, simogatásra sem. A lapot megkopogtatom azon a részen, és el kezdi. Fura...... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Okés bátyja.

Tegnap méregettem multiméterrel összekötő gnd-ket a lap szélein, és a táp részen. Nincs gond egyelőre. Kisebb kondikon sem látok púpot, vagy más eltérést. Elég sok forr csúcsot újra melegítettem, és javítottam. Viszont ezek után nem teszteltem le. Ne kérdezd hogy miért nem.
Fáradt voltam, vagy nem tudom. El ment tőle a kedvem, hogy még a hangszóróért átmenjek a másik szobába, és kondit keressek rá. Nem akarom már direktbe rákötni egyiket sem, elég veszélyes jeleket dobál a kimenete. Csoda hogy eddig ép bőrrel megúszták.Jó hír az, hogy egy jó ideje már legalább a végek nem szállnak el.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Nos itt vagyok újra. ha visszanézed a beszélgetésünket akkor kiiderül mi is lenne a gondom. De gyorsan leírom.
Nah, szóval a Fisher RS-913-as rádiós erősítőm, ami már van vagy 30 éves, egyik napról a másikra elkezdett olyat, hogy hangos csattogó hangokat ad ki a kimenetre. Másik hibajelenség is ekkor kezdődött. Még pedig érzékeny a külső áramforrásokra, illetve szabálytalan rend szerint elkezd hangosan zajokat dobni, sistergés, stb.. Olyan mint amikor nincs a TV-ben adás, olyan hangosan is, illetve hol felerősödik, hol elhalkul. Ha rácsapok a tetejére akkor 2-3 másodpercre elhallgat, de van hogy ettől jön újra lázba. Amikor már nagyon nem bírja, akkor el kezd pattogni, csattogni is. Ezt elő tudom idézni azzal is, hogy test nélküli műanyag tárgyal a végfok panel tetszőleges pontján megnyomom. De ha mondjuk jobban megnyomom, akkor elhalgat, és teljes kuss. Amíg így nyomom azonos erővel, addig nem is tudom előidézni sehogyan sem a jelenséget, se a szercsegést, se a csattogást. Ha tovább nyomom, vagy többször megnyomom a panel, akkor meg a csattogás jön elő, de úgy hogy a 300W-os hangfalam majdnem kiment, mintha 50-60 voltos tápot ütögettem volna oda a hangfal bemenetére. Tök ugyan olyan hangja volt.
Ha pufferkondi tetejét ütögetem ugyan ez a jelenség. Elkezd csattogni. Nem biztos, hogy csak a puffer kondi ütögetésével jönne elő, de a panelra a kisebb alkatrészekre nem akartam ilyen hatást gyakorolni, mert nem akarok zárlatot.
Volt már olyan is 1 órahosszáig nem csinált ilyet, sőt volt hogy 2-3 napig azokon bizonyos alkalmakon (30 perc, 1 óra) zenehallgatás ideje alatt nem jelentkezett. Viszont most újabban megint csinálja.
Puffer kondi kiszáradás? Lapon törést szemmel nem látni, nem történt fizikai behatás hogy ez előjöjjön egyébként. Alkatrész lábakat is átnéztem, nem igazán láttam elválást, persze nincs kizárva.
Mivel mindkét oldal egyszerre csinálja gyanús ugye a táp, de gondolom több közös szála is van egy ilyen rengetegben a két csatornának mint a táp egység.
egyelőre használhatatlan a cucc, valószínű elviszem egy jól felszerelt szerelőhöz mert én ehhez már kevésnek érzem magam.
-
válasz
Lompos48
üzenetére
Kozben mar osszeszereltem a lampat, igy mar nem tudok aramot merni. Vegul meghagytam a 3 db parhuzamosan kotott ellenallast, igy 11,20V-ot kap a LED. Ha esetleg valamilyen oknak fogva kinyiffan, akkor van meg 1 db ilyen LED-em, es akkor majd lemerem aramot. (Es jovok ide segitseget kerni
)(#22977) mezis : LED-ek hutese? Hat nem tudom. Mukodtettem oket vagy 1 oran at PC molex csatlakozorol, es csak langyosak voltak.

(#22978) PHM : Ez egy egyszeru hetkoznapi asztali lampa. Nincs rajta semmi kulonosebb adat, csak hogy 12V 20W. Ennyi. A LED-et meg nem hiszem, hogy szet fogom szedni, mert ketlem, hogy utana ossze tudnam rakni.

Koszonom MINDENKINEK a segitseget, es a turelmet!

Kepek: kesz elektronika ; a led fenyereje (utobbi szerintem egesz korrekt
) -
válasz
Lompos48
üzenetére
Ertem!
Ezek szerint az eBay-en megirt specifikacio hamis...
Kozben kiprobaltam, hogy mi van, ha csak 3 db parhuzamosan kotott 20 ohm-os ellenallast kotok be az aramkorbe (azaz 6,6 ohm-ot) es ugy 11,10 V esik a LED labaira. Az mar egesz korrekt.Nem tudom meg merjem e kockaztatni, hogy beforrasztok egy 4. ellanallast parhuzamosan a 3 meglevohoz, es akkor az 4,6 ohm...

-
válasz
Lompos48
üzenetére
Igen, most eszmeltem ra forrasztas kozben, hogy rosszul rajzoltam paint-ben.
(el is ejtettem egy "WAAAAH"-t)Most ugy vagyok vele, hogy a 40 ohm sok (8,5 V lett belole a led-nel) a 26 ohm megint sok (9 V lett belole led-nel) ugyhogy most az kovetkezik, hogy kiprobalom egyetlen ellenallassal.

Szerk: Javitott Kapcsolasi Rajz
Ebbol veszem most ki a 3 db parhuzamos ellenallast ugy ahogy van. Remenyeim szerint 11,25V-ot fog eredmenyezni.
-
válasz
Lompos48
üzenetére
Udv ujra!
Csak most erkeztek meg a 20Ω/1W-os ellenallasok eBay-rol, igy erdemlegesen csak most tudok nekiesni a dolognak.
Felfrissitve a temat: Adott egy 2W fogyasztasu led izzo, valamint egy asztali lampa, ami elmeletileg 12V AC-t szolgaltat. Ebbol akarok en a led izzonak 12V DC-t csinalni.
Ehhez mar osszeforrasztottam a kapcsolasi rajznak megfeleloen az 1A-es graetz hidat, valamint a 1000uF-os kondenzatort. Multimeterrel lemerve maga a lampa terhelve / terheletlenul 13,6V AC-t szolgaltat, es ez az egyeniranyito masik vegen kb. 18V DC-kent jelenik meg. A problemam az, hogy hiaba forrasztom be az aramkorbe a 20Ω/1W-os ellenallast, a 18V semmit nem valtozik. Ez minek koszonheto?
(Remelem nem ennyire gagyi az ellenallas.) -
McSzaby
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Egy 4 csatornás végerősítőt! Ő lesz,ha kész lesz Azért kérdezem,mert semmi még kb. értékű resim sincs. Csak 100K-s.. Ha más nem lesz,akkor irány szatócs..
-
bandi94
tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Nem lesz nagyon körbekörbe futtatva, ugyanis az erősítő fx send-jét akarom használni, ami tulajdonképpen az előfok után és a végfok elé be lehet kötni effektet.Én is ide akartam kötni mert néha torzított jelet kell küldeni a talkboxra.Viszont a mikrofon már a végfok közvetlen bemenetére megy, az okozhat gerjedést, de ha az erősítő mögé lesz berakva a mikrofonállvány akkor jóval kisebb eséllyel fog begerjedni.
-
bandi94
tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Mások a gitárkombóval csinálják.Az eredeti talkboxot az erősítő kimenetére kell kötni.De nén nem akartam ezt a megoldást választani, mert akkor nem tudom a ki bekapcsolást jól megoldani.Másrészt meg ha én erre rákötök egy kis hangszórót akkor füst effektem lesz, nem szájgitárom
Mert ugye 4 ohmon lead ez a kacat 150 wattot...De ez az effekt működik [ezzel is].Láttam olyan videót ahol a hangszóróját beleszerelte egy nyeletlen WC pumpába és abból hozta ki a csövet, meg kívül rákötötte ezt a kiskombót.A teljesítmény az csak azért kell nagyobb, hogy amikor nagyobb a hangerő akkor a mikrofon azt szedje össze amit kell neki.Csak a legtöbben úgy csinálják ezt, hogy ugye erősítőből jön a talkboxba a hangszórókimenet, a mikrofont meg rákötik egy másik erősítőre.Én a másik erősítőt akarom kikerülni. -
bandi94
tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Inkább dugasztápra, mint elemre mert az elem úgyis mindig akkor merül le amikor nem kéne...De ha már dugasztáp akkor lehet csak ennek az effektnek 12 volt tápja.Csak azért gondoltam 9 voltra, mert akkor a többi effekt tápjáról is lehet hajtani, de látod, erre nem gondoltam.Amúgy az effektek gyári tápja sem bír 200mA-nél többet
Szóval úgy abban a formában alapból halott ötlet lett volna... -
Speeedfire
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Én is ezen a gondolatmeneten vagyok. Viszont ez a random stand by, nálam kondira utal. Vagy esetleg "valami jelet máshogy értelmez" a dac és amitt alvóba meg, amiből nem is akar felkelni.
Elvileg csak akkor kellene alvóba mennie, ha nincs a bemeneten jel, de általában akkor megy el, amikor filmezek, zenét hallgatok vagy esetleg skypeolok.
Suspend bemenet?

Én ahogy néztem a dac adatlapján a suspendhez csak egy kimeneti ellenőrző jel van. Náluk egy tranyó van rákötve illetve 1 db led. Ha suspend akkor halványan világít, ha nem akkor erősebben. -
atesss
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Köszönöm az infókat mindenkinek.
Tényleg ez lesz a gond, mert az általam olvasott 300-400mW-os kimeneti telj. gondolom a maximális kimenő feszültség mellett értendő (ami ha jól sejtem kb. tápfesz - 0,6-1V).
Itt viszont 1V vagy esetleg 2V kimenő fesz kellene, a fejhallgatónak.Közben rendeltem egy ilyen 0,5W-os erősítő kit-et is: [link] , kicsit "ágyúval verébre" kategória ide, de lehet a gyorsaság érdekében mégis így fogom ideiglenesen berakni, két erősítő egymás után.
De azért ez a két tranyós megoldás is érdekelne, mert ez tényleg nem tűnik túl bonyolultnak próbanyákra sem.Képet rakok fel majd késő du., csak most nincs nálam a német leírás (abban van csak), és mint kiderült az nincs fent a Conrad honlapján.
De emlékezetem alapján elég hasonló az első rajzhoz.A legegyszerűbb 2 tranzisztor hozzáadásával és az IC kimenet meg hangszóró (fejhallgató) közé:
Akkor konkrétan a BC637 és a BC640-et ajánlod (gondolom ez egy pár lehet) ?
Ha a tápfesz 7,5V-9,5V (egy 9V-os elem) lesz ideiglenesen, az elég neki ?
Bár nem tudom mennyit is fogyaszt ez a fejhallgató meghajtással együtt, azt sem akarom, hogy pár óra alatt leszívjon egy nem éppen filléres 9V-os elemet (tölthetőm egyenlőre nincsen).
Mindenesetre megnézem, hogy ezek a tranyók beszerezhetőek-e.A kimenet elé az 1000uF-os kondi is szinte biztos hogy külön fog kelleni, a mostani kitben nem rémlik hogy ilyen nagy érték lenne (na meg valoszeg azért sem, mert nem fejhallgató meghajtásra való).
Ide nem kell LowESR, ugye ?A másodikat még nem értelmeztem, az számomra bonyolultabb.
Miben lehet az jobb amúgy erre a célra ?
Két feszes betápot viszont kerülném ha lehet. -
doc
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
ragugliztam az 'Incremental potentiometer' kifejezesre, de szerintem ez nem az amit keresek...
ez ha jol latom, ugyanugy mint a hagyomanyos poti, egy valtoztathato ellenallas, tehat van ket vegallasa ami kozott mozogami nekem kellene, az lenyegeben ugyanaz, mint egy 'fel' es egy 'le' kapcsolo - ha jobbra tekerem akkor 'fel', ha balra akkor a 'le' gombkent mukodne
-
válasz
Lompos48
üzenetére
A Trabikat már a 80-as évek elején is kötözgettük át 12V-ra de akkor is nagyon elenyésző volt már a 6V-os rendszerű példányok száma.70-es évek közepétől már tudtommal mind 12V-os rendszerrel jött ki csak viszont dinamósak voltak és a karburátor közelsége sok problémát okozott a kis autó tulajdonosoknak.Nekem is volt nem túl rég egy 2 ütemű nagyon szerettem és még ma is sajnálom,hogy nincs már meg.

4 ütemű műszerfalat kapott,teljesen felújítottam a futóművet,fékeket,kormányt,motort,kapott Bosch generátort 65A-est (42 helyett),normális fűtést csináltam bele, csak sajnos egy érzékeny pontját megette a rozsda és iszonyat sokba került volna a kaszni munka.
Sajnos sok fiatalnak már nem adatik meg egy nagy történelemmel rendelkező kis autó vezetésének a lehetősége sem mivel már alig lehet látni 1-1 példányt a 2 üteműek közül. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Meglesz. Igazából már nézegettem, de hát durva egy hálózat van itt, ráadásul mindenhol gyantaszerű, poros réteg van a lapon, nagyon nagy a káosz.
Kondenzátor hibát kizárhatjuk?
Egyébként egy nagy fapolcon volt az erősítő egy kocsmában egy hónapig, amin az egyik elég nagy hangfal is volt. Rezgett a cucc rendesen, gondolom ez a hiba kiváltója. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Lompos48
üzenetére
Ajjaj. Ez nem jó hír.
Nekem nincs oszcilloszkópom.Mire tippelsz?
Olyan mintha szercsegne. De nem mindig. Van hogy nem csinálja egy órán át sem, hiába kopogtatom a tetejét az erősítőnek. Sőt amikor kopogtatom, akkor sem kell hogy kézzel (test), elég ha kesztyűben kopogtatom, akkor is csinálja, recseg, szercseg, ahogyan kopogtatom.
vagy elég ha hátuil az RCA-knál simizem a testet, akkor is elkezdi. Azt vettem még észre hogy ilyenkor érzékeny a falikapcsolókra, micróra, és hangja van amikor kikapcsolom, bekapcsolom. Bár ez annyira nem 100%, hogy abszolút nem csinálta régen. erre csak most figyeltem fel. -
DonThomasino
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
3 furat van benne, mint a fűtőbetéten.
Ahogy mondtam nyél és a betét között van, a csavarok rögzítik.
Nem kell forrasztgatni ragasztgatni.
Annyira akkor mégse jól dokumentáltam, mert nem ment át teljesen .
Viszont ha már témánál vagyunk 63 as végű alkatrész nyákpanel vége-hegye
bele kéne menjen a fűtőbetétbe ahol lyuk van. Az új betéten.
Viszont a régin nincs lyuk és nekem az van, úgy hogy fúrnom is kellesz. -
válasz
Lompos48
üzenetére
Azért nem egy csoda ez az állomás.Ez egy Kínai találmány mert elég sok elb...ás van rajta.Nem volt aki elmagyarázza mit hogy is kellene.
A fej 2 részből áll és összeragasztották pillanatragasztóval hol ott 3 csavar biztosította,hogy ne tudjon szét esni.A levegő és kábelek megoldása valami borzalom.A fejhez közel a 4 eres kábel mind a 4 erén a szigetelés át volt vágva.Valahol mint ha videót is láttam volna róla amikor a Kínaiak lapátolják össze az ilyen munkaállomásokat.
-
válasz
Lompos48
üzenetére
Köszi.

Gyerek koromba fényorgonás kísérleteim során sikerült párat felrobbantanom így kerültem is a Triacokat év tizedeken keresztül de valahogy nem is kerültek az utamba ez idáig...
Első körben azért gondoltam,hogy hibás lehet mivel ez a Triac szabályozza a hőlég forrasztó fűtő szálát ami kegyetlen elcseszett módon van megcsinálva ami egy leejtés hatására össze is gubancolódott és természetesen menet zárlatot produkált.A Tric és a fűtőszál közt volt egy 10 ohm 5W-os ellenállás most az is 3Mohm környékén mocorog.Gondoltam ha már azt az ellenállást ki bírta nyírni akkor a Triacot is. -
bandi94
tag
válasz
Lompos48
üzenetére
Jogos...Bár elvileg azok teljesítményét úgy szokik megválasztani, hogy ne legyen probléma a melegedés...Viszont egy átlagos kondinak elég szép soros ellenállása szokott lenni ahogy feltöltődik...és ez baj.Viszont ha lecserélem low esr kondikra...akkor lehet hogy nem jelent majd problémát főleg emellett a kis terhelés mellett.De nem ér annyit az egész inkább veszek egy ilyen ventit aztán majd kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
- PS 5 Portal // Számla+Garancia //
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

persze egyik se hozzáértő csinálta 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold