Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lono981
csendes tag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Hát azért 12 év nekem sok idő. Még így is pik-pak meg lesz?
-
lono981
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Győrben van valamelyikőtöknek elektronikát tanító ismerőse?
Nekem kellene a középiskolás anyag átismétlésére.
Privátban küldhettek üzenetet!
Köszönöm!
Nonó -
moha21
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
"Az is Li akksis 10.4V."
LiCoO2 3,7 V 140 mAh/g
LiMnO2 4,0 V 100 mAh/g
LiFePO4 3,3 V 170 mAh/g
Li2FePO4F 3,6 V 115 mAh/gAkármelyiket is nézem sorba kötve nem adja ki a 10,4V-ot :>
-
vodkaboy22
addikt
Létezik dremmel jó akksis is 14k fordulattal
Az is Li akksis 10.4V. Volt ilyen a kezemben remek darab.
De van ismerösnek 18V-os Makita nagy furója 3 sebességgel 600 1200 2400 -as fordulatokkal büszkélkedik és a 14mm-s 400mm hosszú favuróval csakúgy ette az akácot...
-
szoke12
őstag
srácok! rádió-mikrofon témában otthon van valaki?
van egy mikrofon, ami szól-szól, de egyszercsak megszakad a hang, és egy mp múlva megint szól. aztán újrakezdi... -
-
atesss
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Én is pont az LM339-et találtam meg: [link]
VCC Supply Voltage: 2 to 32 / ±1 to ±16V
Ez nem rossz ! Még nem néztem át, de gondolom elsősorban a sebességet limitálja a kis tápfesz; ami meg nekem úgysem kell.A kapcsolásban az a 10k-s ellenállás miért van a VCC és a Vout közt ?
-
darvinya
titán
Lenne egy vinyóm aminek a motorja megy 7200RPM-en.
Ebből már érdemesebb lenne nyákfúrót készíteni?
Itt lehet elektronikai módon szabályozni a sebességét, mint a beillesztet kapcsolás példaként?Valamikor láttam tokmány toldót, vagy mi, amibe max. 3-ig lehetet beletenni fúrószárat.
De most nem találom.
Ismer ilyet valaki?

-
atesss
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
Köszönöm

És műv. erősítőre egy ajánlás ?
(Ötletem nekem is van, de azt mondjuk inkább hangfrekvenciás célra szokták.)Megcsinálható olyan megoldás, amivel nem kellene az IC-nek külön tápfesz ?
Vagyis a figyelendő feszről működne.
Ha lekapcsolna, akkor persze fogyasztana az IC (+ a kapcsoláshoz használt alkatrész - szerintem leginkább MosFET), de ez olyan kevés, hogy ha nem hagynám rajta hetekig, nem számítana.
(Sőt, speciális IC-vel gondolom olyan alacsony áramfelvétel is megoldható, hogy az önkisülésnél sokkal kisebb lehetne.) -
sörösló
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
" be kell szerezni egy aksis fúrót, amit fúrásra találtak ki."
Sajna ilyen nemigen létezik. A kétsebességes akkusgépek is csak 1500 körüli tokmányfordulatot produkálnak. A befogható fúróátmérő max. 10 mm általában. Egy 3 mm-es fúrónak a kellő forgácsolási sebességhez (ahhoz hogy egyáltalán fúrni kezdjen) legalább 2500 fordulat kell. Lehet persze kínozni, néha muszáj is, de nem ez az ideális állapot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
darvinya
üzenetére
Az a mechanika egy áttétel lesz, mivel a csavar behajtásához nagyobb nyomaték kell, nem nagyobb fordulatszám.
Szóval a kézi cségépével nem fúrunk komolyabb dolgot mert oda lassú, a kézi fúróval meg nem csavarozunk, mert ledarálja a csavar hornyát, ha belendül.
Ha neked fúró gép kell, akkor be kell szerezni egy aksis fúrót, amit fúrásra találtak ki.
-
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya
üzenetére
Bravo sőt bravissimo! A fordulatszámot tényleg a mechanika korlátozza, mégpedig a hajtómű áttétele. Jó is az ha átnézed, legalább látsz valami valóságosat is, nemcsak azt amit a számítógépes programok generálnak! Egyáltalán elgondolkodsz néha azon amit válaszképpen írogatunk? Vagy csak az megy át ami beleillik a világképedbe? Lehetsz te majdan "jómunkásember" is, hozzászólások mennyiségének kérdése csupán. De Te barátom, soha nem leszel egy "LOMPOS"!
-
atesss
addikt
válasz
atesss
üzenetére
Úgy látom az ellenállásváltozással nem igazán kell foglalkoznom.
Egy példa: [link]
±300ppm/ºC
Ha feltesszük, hogy 15ºC-ról a max. üzemi hőmérsékletre (155ºC-ra) felmelegedne, akkor is max. 140ºC lenne a változás.
Vagyis ±300ppm/ºC * 140ºC = 0,042 = 4,2%.
De ha tényleg ilyen komoly a hőingadozás, akkor ez amúgy nem kevés !A Temperature Rise (ºC) vs. Rated Load görbéből, egy 5W-os ellenállásra:
40%-os terheltség esetén kb. 100ºC a hőm. változás.
Ami az én esetemben 3%-ot jelent ellenállásban.
De ez egy üzemen kívüli (hideg) állapotból a max. terhelésre értendő.Az én esetemben (kb. számítás): 31% --> 48% , azaz kb. 75ºC-115ºC
Vagyis 1,2% ellenállás változás.
(Persze a "bemelegedést" nem számolva, de az kb. 1-2 perc lehet szerintem; ami a 6 órához képest elenyésző.)Az simán belefér nekem.
De amúgy mit használnak ilyenkor kompenzálásra ha komolyabb stabilitási igények vannak ? -
Lompos48
nagyúr
válasz
atesss
üzenetére
És emellett az írt kb. 30m-es hatótávolság sem valami túl nagy. 2db vastag (60cm) téglafalon kellene átmennie, légvonalban kb. 12-14m lehet.
Van ötleted, hogy hogyan növeljem meg egy kicsit a kimeneti teljesítményt ?Kapásból most nincs. A múltkori linkelt rajzban a táp növelése meg a Q2 emitterellenállásának (R11) a növelése esetleg növelheti azt
A másik gond az alkatrészek beszerzése.
Sajnos gőzöm nincs az ottani piac ellátásáról, elosztásáról.
MPSH 10-et még találtam (pontosabban MPS-H 10): [link]
Ide nyugodtan tehető (most régi típusok jutnak eszembe): BF180, BF181, BF182, BF200, BFY90, BFY91...
De az MV104-et [link] honnan szerezzem be ? Vagy ötlet helyettesítőre ?
Ha nincs egybetokozott dupla, akkor simán lehet 2 szimplával is megoldani, de azok párbaválogatottak kellene legyenek. Legtöbbször triplettekként árulták, mert a TV készülékekben 3 kellett együtt (fusson). Ilyenek a BB125, BB126, BB139 vagy megfelelőik.
Dual Voltage Variable Capacitance Diode
Ez amúgy pontosan hogyan is működik elektronikailag (mármint hogy félvezető szempontból) ?
MOD: Ez lenne az ? [link] (és ebből 2db egy tokban) ?
Az hogy ez voltage variable capacitance diode, az jól sejtem hogy nem extra feature, hanem mindegyik varicap esetében a rá kapcsolt feszültséggel változtatható a kapacitása ?A varicap diódák azzal a tulajdonsággal rendelkeznek, hogy záró irányban polarizálva pF nagyságrendű, a feszültségtől függő kapacitást mutatnak. Tehát mint egy forgókondenzátor, amit egyenfeszültséggel vezérelsz. A jelleggörbe egy fordított hiperboloid: kis fesz - nagy kapacitás, nagy fesz - kis kapacitás, de a változása nem lineáris, hanem - mint már írtam - hiperbolikus.
-
atesss
addikt
Egy akkumulátor védő komparátoros kapcsolást keresnék.
4db NiMH akksihoz kellene egyfajta "formázó" megoldás.
Tehát amire gondoltam:
4db NiMH akksit feltöltenék egy éjszaka alatt (illetve első töltésre inkább 16 óra).
Utána ezt kellene 6-8 óra alatt lemeríteni; úgy hogy közben figyelem a feszültség csökkenés menetét (A soros porton át kapcsolódó multimmal).
Mivel egy fix terhelő ellenállás lenne, úgy kellene ennek értékét + hűtését kitalálni, hogy ne változzon meg jelentősen az ellenállása a teszt során.Körülbelüli számítás: 2500mAh; 6 óra alatt: 416mA
Az ellenállás Max. cellafesszel: (4*1,43)/0,416=13,75 Ohm; P=2,38W
Min. cellafesszel (OK az 1,15V? - itt 0,9V-ot írnak: [link]) : (4*1,15)/0,416=11,05 Ohm; P=1,91WVagyis mivel tudok egy 2,5W-os ellenállást úgy lehűteni, hogy az ellenállásában ne legyen mondjuk 5%-nál nagyobb változás (nem akarok olyan nagyon pontos mérést; de 5%-nál nagyobb változás már nagyon nagy hibát okozna) ?
A következő kérdés a komparátor; mit ajánlotok a 4*1,15V = 4,6V figyelésére ?
Amit nem igazán értek, hogy hogyan működik a hiszterézises komparátor ? Léteznek olyan műv. erősítők, amik ezt "tudják", vagy nekem kell valamilyen megfelelő külső alkatrészekkel ezt beállítani ?
A terhelés nem olyan kicsi, tehát emiatt elég nagy kellene hogy legyen a hiszterézis (és ha 1,15V-ot akarok a végén üresjárási fesznek, akkor lehet ennek jócskán alá kell mennem majd a komparálási szintben).MOD:
a GP akksi adatlapjából:
Capacity:
Nominal: 2400mAh
Minimum: 2400mAh
Typical: 2450mAh
When discharged at 480mA to 1.0V at 20°C
Már csak azt nem írják, hogy pontosan milyen feszültségről merítve.
Ami nem grafikonról származó info, csak ennyi van:
Max. Charging Voltage: 1.5V at 240mA charging -
Phvhun
őstag
Valahogy ki lehet hozni pc tápból egyszerűen 230W-ot 28V-on?
-
atesss
addikt
Az ötlet nem rossz !
A vonalba bevivendő egyenfesz 48V lenne, nem ?De akkor én már inkább egy 2db kézibeszélős veznélk. telefon szettet használnék.
Az adott helyen használnak amúgy már egy ilyet (a játékosoknak azon keresztül adnak segítséget, ha kell).
Baromi olcsóért vannak már ilyenek, 10e ft-ért vettek egy Panasonic szettet (boltban, számlával, garanciával) !Az a kérdés, hogyan lehetne elérni, hogy a tápfesz ráadásakor automatikusan kapcsolódjon a mikrofonként használt kézibeszélő (kvázi "hívja fel" a másik - belső - egységet).
Vagy fordítva, ha a fejhallgatónak használtról felhívom a "mikrofont", akkor automatikusan "vegye fel".
Ha folyamatosan "nyomva van" a felvesz gomb, az nem biztos hogy jó lesz.Meg az is kérdés milyen tápfesz kell a kézibeszélőnek. De ezt végül is meg tudom oldani (ha más nem, lineáris stabbal 2*NiMH = 2,4-2,9V-ra).
Elvileg lehetne a töltőfesz is, csak olyankor nem biztos hogy aktív marad a belső hívás. Nekünk egy régebbi Panasonic van, és arról biztosan tudom, hogy a külső hívást bontja, ha behelyezed a töltőbe. -
atesss
addikt
válasz
Lompos48
üzenetére
És emellett az írt kb. 30m-es hatótávolság sem valami túl nagy. 2db vastag (60cm) téglafalon kellene átmennie, légvonalban kb. 12-14m lehet.
Van ötleted, hogy hogyan növeljem meg egy kicsit a kimeneti teljesítményt ?A másik gond az alkatrészek beszerzése.
MPSH 10-et még találtam (pontosabban MPS-H 10): [link]
Pl. van a RET-nél [link] - ahonnan szoktam néha rendelni.
De az MV104-et [link] honnan szerezzem be ?
Vagy ötlet helyettesítőre ?Dual Voltage Variable Capacitance Diode
Ez amúgy pontosan hogyan is működik elektronikailag (mármint hogy félvezető szempontból) ?
MOD: Ez lenne az ? [link] (és ebből 2db egy tokban) ?
Az hogy ez voltage variable capacitance diode, az jól sejtem hogy nem extra feature, hanem mindegyik varicap esetében a rá kapcsolt feszültséggel változtatható a kapacitása ? -
Üdv mindenkinek!
Van egy ~700W körüli búvárszivattyúm, amit úgy szeretnék működtetni, hogy 3 percet üzemeljen, 20 percet pihenjen, majd ismét 3 percet üzemeljen...és ez így menjen egész nap. Találtam egy ilyen időkapcsolót, az igényeimnek talán meg is felel, viszont nem értem, hogy pontosan mit jelent a "napi 28 be/kikapcsolás"? Ez most a programra vonatkozik, vagy a készülék ennyiszer kapcsolhat be egy nap alatt?
Van valakinek tapasztalata ilyen készülékekkel?
Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
darvinya
üzenetére
Idézve Sörösló válaszából:
A fordulatszám a tekercseléstől és a kommutátortól függően adott érték. Szabályozni (csökkenteni) lehet a névleges feszültség csökkentésével....Növelni csak a tápfeszültség növelésével lehetne, ha a motor bírná.
Röviden, ha lassú a gép, akkor kell venni egy másikat. A te géped egyszerű csavar behajtó, meg kisebb dolgok kifúrására jó. Ami nekem van, az se egy komoly cucc, max fordulata 550/perc. Vékonyabb fémet még ki lehet ezekkel fúrni, de ha több kell, akkor egy kategóriával feljebb kell lépni.
G4ula84: maga a PWM rész ott elfért?
-
darvinya
titán
-
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya
üzenetére
Az akkumulátoros fúrókban "univerzális" DC motor van mint általában minden kéziszerszámban (kivétel az én orosz ácsgyalum), vagy állandó mágneses állórészű. A fordulatszám a tekercseléstől és a kommutátortól függően adott érték. Szabályozni lehet a névleges feszültség csökkentésével. Általában egyszerű PWM szabályzó van bennük ha változtatható a fordulatszám. Növelni csak a tápfeszültség növelésével lehetne, ha a motor bírná. Egy 12 V-os motor fordulatszámát megduplázni úgy lehet ha 24 V-ról eteted. Ilyenkor a teljesítménye is a duplájára nő, meg a fordulatszáma is. Vagy megég vagy szétrepül előbb-utóbb. Alapjáraton 10-20 ezret pörögnek, ezt megduplázni meggondolandó dolog. Láttam már néhány "megszaladt" DC motort, amiknek a kommutátorából a centrifugális erő szó szerint kitépte a tekercsvégeket.
-
sörösló
aktív tag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Ja-ja, a Makita az Makita. Nekem egy bulldózer fúrókalapácsom van ilyen. 1500 W-os moci, a fogtömésed kihullik ha rákezdi. A házgyári gőzölt betonban a 6 mm-es fúrónak 3-4 ütés elég volt hogy S betűt játsszon! Hozzám egy gázszerelő iparostól került, miután a sorozatos 30-40 cm vastag betonfalfúrástól kissé táppénzes lett. Némi kezelés után szolgál tovább, talán mindörökké. A Bosch meg úgy járt mint sok más európai márka. Amikor "otthon" gyártották, akkor még jó volt. Mióta kínai a drága, azóta a "kék" ipari kivitel is közelíti a kuka színvonalát. Az akkuk meg a fene tudja! A profi cuccokba általában a Panasonic-tól pakolják, a többi pedig kínai gagyi. Bár valszeg a Panasonic is Kínában készül, csak a javát márkázzák, a gyengébben sikerülteket meg noname kivitelben adják el.
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Adott egy hibás SMD alkatrész, Sot-23 tokban. Zéner dióda volt valaha. Kódja Y4. Ha minden igaz 15V os lesz.
Erősítsetek meg, vagy javítsatok ki ha tévedek.
-
darvinya
titán
Avval, hogy az akkus fúrón lévő gomb nyomásával tudom változtatni a fordulatszámot, azon belüli ellenállás érték változásával lehetne növelni a fordulatszámot?
Max. csak a 2x-ére?
-
szoke12
őstag
Huh... kaptam ötleteket rendesen!

Majd kikisérletezem, hogy mivel a legerősebb. van itthon pár pc-tápom, meg van akksim is néhány, bikatrafót meg lehet szerzek be valahonnan. Igazából nem kell, hogy ismét hordozható legyen, elég az is ha "madzagos", mert műhelyben használom csak kisebb munkákhoz.De van még egy ötletem: Ilyen piaci kirakodósoknál szokott lenni kapcsolható tápegység, hogy 3-12 voltig állítható. Azt bele tudnám szerelni, de gyenge hozzá ugye?
-
Reggie0
titán
válasz
moha21
üzenetére
Lehet, csak kerdes, hogy mennyire huznak le. En inkabb valami jo kis Li-t raknek bele, mert annal nem kell arra figyelni, hogy elegge le legyen meritve toltes elott, ill. ket hasznalat kozott batran toltore lehet dugni, stb. .
NiCd-t mamar nem is arulnak furokhoz/csavarbehajtokhoz, mivel a Cd elegge mergezo es veszelyes anyag. Helyette NiMH van.
(#30225) vodkaboy22 Azert az Li akkuk altalaban jobban teljesitenek. Akar a fajlagos kapacitast, akar a fajlagos teljesitmenyt nezzuk.
-
vodkaboy22
addikt
Én régóta dolgozom makita aksis fúróval 14.4-es NiCd akksi kb 140-150 darab 140-es 6os facsavart nyom be előfúrás nélkül... Azért az elég bika...
De 2szer indultam bosch elektromobil versenyen saját csapattal úgy hogy volt kezemben pár zöld bosch fúró is... konkrétan 14...
Na azok igaz Li aksik de maga a fúró akksi nem ér annyit mint a makita.. Hamarabb töltödőtt fel igaz de hamarabb merült le és a fúró sem adta a papir formát többek között... Nem baj a rokonságban kb mindenki kapott egyet meg ami megmaradt eladtam.
Lényeg tényleg csak a minőségi ipari cucc a használható !
-
Reggie0
titán
válasz
szoke12
üzenetére
Hasonlo problemam van nekem is, bar en kulon tap helyett a labortapot dugom ra. Meg 3 Amper is nagyon keves neki indulaskor, vagy nagyobb terheles eseten. Ugyhogy kell egy bika trafot talalnod hozza.
Szerintem sokkal jobban jarsz, ha kibelezed az akku hazat es raksz bele sajat akkut.
-
mezis
félisten
válasz
szoke12
üzenetére
Én egy "Wagner" márkájú akkumulátoros fúró/csavarozót használtam autó akku töltőről. Csavarbehajtáskor amikor már szinte leállt, 10 A fölé ment az áramfelvétele ! ( 200 W-os PC táp 12 V-járól is használtam, a nagy áramfelvétel miatt folyton lekapcsolt a tápegység védelme. Sajnos nincs több információm erről a tápegységről.)
Eredeti méretű akkukat nincs értelme vásárolni, mert többe kerül egy új fúrónál és lehet, hogy a hosszú tárolás alatt elgyengültek.
Az akkutartóba éppen bele tudtam gyömöszölni 10 db 2 Aó-ás ceruza akkut teleptartókkal együtt (2x4+2). Nincs olyan izmos mint új korában eredeti akkukkal, de így is egészen jól használható.
-
sörösló
aktív tag
válasz
szoke12
üzenetére
Az ötlet nem rossz, csak van kicsi problem. Az eredeti akkupack sokkal több áramot tudott mint 400 mA. A töltő nem tud annyit, mert az akkuk töltőáramára van méretezve. A sorosan töltött cellák tipikus hibája jelentkezett nálad. Egy cella (vagy több) teljesen elment a társaitól. Gyengébb lett, a soros láncban ez nem tolerálható. Én egyenkét szoktam kisütni majd tölteni ilyenkor. Persze csak a jó minőségű akku és a" márkás "gép éri meg a fáradozást. No name cellák esetén vagy kuka, vagy "így jártam".

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
darvinya
üzenetére
Nekem is van, 10-20 percig lehet jól fúrni vele, aztán kb. 1 óra max, amit még lehet, de a végén már kínlódás. Újkorában se tudott többet, végül meg meghaltak az aksi cellák mindkét aksijában...
12V 1.2Ah - ha ezzel 5 órát fúrsz, akkor a gép ~240mA-t kap, azzal 2.88W teljesítmény tudsz csak felhasználni. Ha nem folyamatos használatot nézünk, akkor sem fogsz 10W-nál nagyobb teljesítményt kapni abból az aksiból, mert nincs honnan kiszedni. Ekkora teljesítmény meg max csavar behajtásra elég, nem fúrásra.
szoke12: igen, a normál aksi töltő tulajdonképpen egy bika táp, ami a töltő feszültséget adja le, az ha jól tudom valahol 14.4V körül van. Szóval stimmel a feszkó azzal, amit a cellák adtak le.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
darvinya
üzenetére
És mit akarsz ezzel mondani?
Tekintve, hogy elég rövid ideig lehet fúrni ezekkel a kézi cuccokkal, 30-50W vagy nagyobb felvétel is előfordulhat simán. Ennél fogva egy PC táp, ha bírja az egyoldalú terhelést simán elég tápegységnek.
Aksi töltő meg lazán, komolyabb szivattyút is próbáltunk már ki vele, aminél a bika pc táp feladta a harcot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szoke12
üzenetére
Az 400mA, mAh az aksikon van.
Ha elvégzed a szorzást, 7.2W az elméleti csúcsteljesítménye a trafónak, de egyrészt a feszültsége több a kelleténél, másrészt esni is fog ilyen terhelés hatására, harmadrészt egyszerűn nem elég a leadott 400mA.
Szedd szét az akkut, keresd meg benne a tönkrement cellákat, és vedd ki őket. Ha szerencséd van, csak 1-2 cella ment szét, talán nélkülözhetőek, illetve lehet őket pótolni valahonnan, de legegyszerűbb venni egy új akku pakkot. Ha ehhez a géphez nincs pót, akkor egy másik géphez kaphatóból kiszedni a cellákat.
(esetleg PC táp 12V-s kimenete, vagy inkább aksi töltő mint tápegység lenne a gyors megoldás aksi pakk helyére)
-
szoke12
őstag
Helló!
A fórum hatására belejöttem a forrasztgatásba/javítgatásba.
ezt eddig is köszönöm
Most támadt egy elvetemült ötletem:
Van egy noname akksis fúróm. Viszont az akksija tönkrement, nem bír egy fúrást se.
De kidobni meg nem akarom, mert a fúró maga jól dolgozik.
Szóval arra gondoltam, hogy az akksitartóból kiszedem az akksikat, és a helyére a töltőtrafót beépítem. Így láncra lesz verve a gép, de legalább tudom használni.
A trafón ez áll: 18 V, 400mAh
az akksi oldalán ez van: 14,4 Vmennyire életképes az ötletem?
-
-
moha21
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Na az első az fasza! Ilyesmire gondoltam.

274-es az a külső, azt már lassan betéve tudom, bár nem érvényes már.
A 447 Kisfeszültség´u, közcélú elosztóhálózatra csatlakoztatás.
Mindegy az elsőre gondoltam, köszönöm szépen még egyszer!
(#30202) Reggie0 : Igen, hát most kicsit elszámoltam magam, jó öreg Ohm-törvény mai napig meg tud szivatni :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem lehetetlen csak ügyes kéz kell hozzá meg igaz jó köszörű!
sőt még a sony lejátszómat se találom

Valamit tévedsz!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem volt előttem, ahogy írtam.
ekkold