Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #63 üzenetére

Nos, engedjétek meg, hogy revideáljam azon álláspontomat, miszerint nem csinálok PSN fiókot a Horizon miatt. Úgy tűnik, feleslegesen aggódtam, nem kellett új klienst telepíteni, mindössze egy online regisztráció kell a Sony oldalán, és elvileg meg is van. Nem kötelező venni semmit PSN Store-ból, és PlayStation konzol sem kell hozzá.

Szóval elnézést a korábbi kirohanásaim miatt, de azt hittem, hogy megint valami ócska klienst kell majd telepíteni, de szerencsére úgy tűnik, tévedtem. :B

Elsősorban azért gondoltam meg magam, mert - ahogy fentebb írtam - a Horizon az egyik kedvenc játékom, és jó lenne végigvinni újra fullos grafikával. Persze ebben az is szerepet játszik, hogy 10 euróért frissíthetek, 50 eurót biztos nem adnék egy remasterért.

A másik ok, amiért így döntöttem, az a LEGO Horizon játék, ami szintén érdekel, ám sajnos egyelőre megvárok egy akciót, mivel 70 euróba kerül Steam-en, és az már túl sok így egyszerre egy játékra. Ahhoz szintén kötelező lesz a PSN fiók, szóval így már két okom is volt, hogy megcsináljam. Meg hát majd a Stellar Blade is kelleni fog, persze az még odébb lesz, de tuti ahhoz is kelleni fog PSN.

Úgyhogy részemről kíváncsian várom a megjelenést, fizetéskor behúzom a Zero Dawn Remasteredet, a LEGO Horizonnal még várok egy kicsit, hátha lesz majd valami akció Steamen, mert 70 euró egyelőre túl sok érte.

• Vistaboy

veterán

válasz Lenry #61 üzenetére

Rendben, elhiszem. De én akkor sem veszek konzolt, ahogy eddig sem vettem (Egyszer, még a PC előtt volt egy SEGA MegaDrive-om, azt hiszem, a Sonic the Hedgehog volt rajta, azzal elvoltam egy ideig, de nem sokáig.) Pedig már párszor gondoltam rá, mikor az ilyen címek, mint a Horizon is, először csak PS-re jöttek ki. De mivel eddig minden kijött PC-re is, ami érdekelt, így továbbra sem tudok egyetlen nyomós érvet sem amellett, hogy erre nekem miért is lenne szükségem...

Legkevésbé egy olyan játéknál, ami már PC-n megvan, nem kell hozzá PSN, és szerintem bőven szép úgy is, ahogy van, remaster nélkül. Egy grafikai mod miatt nem fogok PSN accot kreálni, és továbbra sem értem, hogy miért kell az ilyesmit erőltetni PC port esetében. Vagy ne adják ki PC-re, ha azt szeretnék, hogy vegyen mindenki konzolt, vagy ha már kiadják, akkor legyen elég hozzá a Steam, mint eddig.

Persze, értem, nyilván a saját áruházukban nem fog sápot lehúzni tőlük a Valve, de ez olyan képmutatás, mint amikor kijelentik, hogy a bankoknak kell megfizetniük egy új közteher-növekedést, azt pedig azok szépen továbbadják az ügyfeleknek. A Sony is drágábban adja a játékait, szerintem bőven rászámolják azt a plusz költséget, amit levonnak tőlük a terjesztésért...

Na de hagyjuk. Ha majd a Stellar Blade kijön PC-re, akkor esetleg meggondolom, de egyelőre csak emiatt nem fogok PSN accot csinálni. Habár, ahogy öregszik az ember, egyre kevésbé talál olyan játékot, ami érdekli... De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Korábban évente több játékot is vettem, ma már évente ha egy-kettő van, ami érdekel. És azokkal sincs sok időm játszani. Ezért nincs szükségem konzolra. A PC viszont kell az egyéb dolgaimhoz (anime fordítások, torrentek készítése, stb.), szóval nem hiszem, hogy ez megváltozna a továbbiakban...

• Vistaboy

veterán

válasz Lenry #52 üzenetére

1993-ban vettem meg az első PC-met, akkor egy 6 MHz 80286-os proci volt benne, 640 KByte RAM (Amiről egyszer valaki azt mondta, hogy mindenre elég lesz!), egy 1.2 MB-os Floppy meghajtó, valamint egy 20 MB-os HDD. Ehhez monokróm VGA-monitor, billentyűzet, egér... És így játszottam akkor a játékokkal... Ennek már 31+ éve, és azóta sem váltottam konzolra. Egyszer régen kipróbáltam az akkori aktuális barátnőmnél egy Playstation konzolt (a legelsőt), de 10 perc után majdnem a falhoz vágtam a kontrollert.

Nem áll a kezemre, pedig jóval később még a PC-hez is vettem egyet, eredeti XBOX-kontroller volt, pár platformjátékkal el tudtam szórakozni, de a Tomb Raider-t kipróbálván ismét 10 perc alatt elegem lett. Képtelen voltam irányítani kontrollerrel, bármit csináltam. Mondhat bárki bármit, de én képtelen leszek kontrollerrel játszani. Ezért soha nem is lesz konzolom. Pont.

#53 oriic: Egyszerű. Akkor így nem játszok majd a Remasterrel. Ennyi. Nekem megvan az eredeti, jó párszor végigvittem már, ha eddig megfelelt az a grafika, ezután is jó lesz. Erről az a bölcsesség jut eszembe, hogy minden csak addig jó, míg nem látsz valahol jobbat.

• Vistaboy

veterán

válasz tibaimp #47 üzenetére

Ahogy előttem írták, semmi szükség még egy kliensre a gépen. A Steam mellett már így is ott az Origin, GOG, Epic Games és a Battle.net, ez bőven elég. És mivel konzolom sosem lesz ebben az életben, ezért semmi szükség egy olyan PSN fiókra, amit csak egy játék miatt telepítek fel - pláne, ami már amúgy is megvan Steamen.

Esetleg később, ha elég sok és jó PS-exkluzív játékod adnak ki ahhoz PC-re, hogy megérje miatta feltenni, akkor talán meggondolom. Eddig egyedül a Stellar Blade, ami érdekel és ami valószínűleg PC-re is jön, de az még odébb van. Ha majd az meglesz, és csakis PSN-el megy, akkor elképzelhető, de még így is szívesebben veszem meg inkább Steam alá, ha egy moddal majd ott is megoldják a PSN nélküli futtatást.

• Vistaboy

veterán

Duplájára emelte a Sony a Horizon: Zero Dawn PS4 változatának az árát

Mivel a PS4 kiadásról 10 dollárért lehet frissíteni a PS5 verzióra, a Sony elejét vette annak, hogy olcsóbban megússzák az új változat beszerzését azok, akik eddig még nem vették meg. A PS4 verzió eddig 20 dollár volt, aki még időben bezsákolta, az a 10 dolláros frissítés után 30 dollárért hozzájuthatott a PS5 kiadáshoz.

Viszont a Sony a PS5 kiadásért 50 dollárt szeretne lehúzni azoktól, akiknek még nincs meg a játék, így a 20 dolláros PS4 verzió árát felemelték 40 dollárra, azaz aki most akarja eljátszani a frissítési trükköt, immár 50 dollár alatt nem ússza meg, amennyibe a PS5 kiadás kerül.

Személy szerint én csak egy dolgot mondok az új kiadással kapcsolatban: Én elővételben vettem meg PC-re Steam-en a Horizon mindkét részét, szóval az egyik kedvenc játékomról van szó. Viszont, hiába vehetem meg 10 euróért a frissített kiadást, addig egy fillért sem fogok adni érte, amíg PSN fiók kell hozzá. Ha majd kiveszik - vagy moddal megoldják -, akkor azonnal megveszem, mert nekem 10 eurót megér a Forbidden West szintű grafika Zero Dawn alatt. De addig nem. :N

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés