Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fehér_ember

addikt

válasz nt92 #93154 üzenetére

Szerintem az olcsón megvásárolhatóak közül nézelődhetsz arcus vonalon is. Valami nagyobb monitor dobozt vagy állót. Persze eredeti és jóállapotú hangszórókészlettel. Ezek néha akár már 20-30k közt is megvehetők.

• szazbolha

addikt

válasz nt92 #93159 üzenetére

Ha kételyeid lennék kérdezd a hifi lumpenproletárját, mert ilyen kicsi összeg a fórum véleményvezéreinek ingerküszöbét nem üti meg. (vagy ha igen akkor fordítva)
    Valaha pma320-at etalon erősítőnek kiáltották ki [link] , jobbnak mint a NAD3020-at. Denonja talán mindenkinek volt, aki jó minőségben akart zenét hallgatni a múlt évezredben, csak ma már cikinek számít... vagy ilyesmi. Az általad megadott 40-50 eFT-ből 20-at költenék erősítőre és 20-25-öt hangfalra - erősen alkudozva, mert túlkínűlat van a használt piacon.
    Ilyen cuccokkal tele a hirdetési felület, nem tekintik hifi-nek, kicsi a kereslet.
    Hangfalak terén a net segít, meghallgatni mindet nem tudod, sok vélemény olvasható a 20-30 éves olcsó hangfalakról, mindog osztani kell 2-vel a tulajdonosi elégedettség miatt. Az összehasonlításoka leghasznosabbak: melyik jobb? és miért?
    Bársonyos mély nem lesz 25K-ért, se csodálkozásra okot adó térérzet, de a jó zenét ezeken is lehet élvezni az átlagosnál jobb minőségben.
    Az erősítőt bátran megvenném 20 eFt-ért (van pár denonom) a hangfalat lehet picit tovább válogatnám. Az elmúlt hetekben sokat hallgattam az olcsó kategóriából hangfalat. Átlag embernek, ha nem hifi vér csörgedez az ereiben, akkor a túlkoros mára elolcsosódott cuccok is tudnak örömöt okozni.

Tipp: Ha pesti vagy, akkor nézz be a Bródy Sándor 11-be, az ottani tulajtól biztos kapsz jó tanácsokat ebben a kategóriában is.
    Én is kaptam....

törölt tag

válasz nt92 #93159 üzenetére

A Denon jó lehet, de nézhetsz Marantzot is, vagy Cambridge Audiot (ez utóbbi talán hifibb tud lenni, mint az előzőek). Hangdobozt nem ismerem, illetve azt is jó lenne tudni, mennyi marad a dobozra az erősitő vásárlás után, igy mások is tudnának segiteni.
    Kálmi2: az erősitők jóval nagyobb teljesitményre képesek, mint az ITT, igy általános felhasználás közben max annyit veszel észre (1/3-ad, vagy 1/2-ed kimenő teljesitménynél), hogy nincs annyi mély, nincs olyan dinamikája, mint várnád. De mivel általában az erősitőket nem hajtják, csak szerencsés esetben 20 % körül, igy nem melegednek annyira, nagy hűtőborda, stb, igy az alkatrészek sem forrósodnak át. Nekem 21 éves erősitőm van, de semmi jele fáradásnak. Ha torzit az asztali erősitő, akkor már probléma van, s azt hallani fogod.

Új hozzászólás Aktív témák