- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zszszs
tag
válasz
bkercso #23941 üzenetére
Nem tudom melyik, milyen konnektor, ami éppen ott van, abba dugom. A másik erősítőnél (Exam vagy mi volt a neve) nem ciripelt ugyanazokat a konnektorokat használva.
Azt mondod ne ugyanabba a konnektorba dugjam a laptopot mint az erősítőt? Végül is ez csak hosszabbító kérdése.
(Na ez az Exam meg évekig gond nélkül működött, egyszer csak elkezdte tönkre vágni a hangfalak hangszóróit - csak a mélyeket - és a 4. meghalt hangszóró után leselejteztem, és akkor vetettem ezt a Yamahát)Tele van a hócipőm ezzel a hangosítással
-
Lompos48
nagyúr
válasz
bkercso #23924 üzenetére
Egyébként meg a visszacsatolatlan erősítő gyakorlatilag nem lineáris, mert nincs végtelen nagy tápfeszed.
Ezzel sokakat a ködbe zavarsz. Természetes, amit írsz, de én normális körülményekre utaltam.
az erősítés meg 100+ dB
Igen, például az OPA2134PA min 104, typ 120dB, az OPA2604AP pedig min 80, typ 100dB nyílthurkú erősítéssel rendelkeznek. A dB pedig egy arány, azaz valami/másvalami, ami pont egy lineáris függvény definíciója. És a linearitás fennáll mindaddig, amíg a visszacsatolás ugyancsak lineáris (rezisztív), vagy nem, ha az nonlineáris (kapacitás, induktivitás, dióda vagy bármi elképzelhető).
-
-
MC Pite
veterán
válasz
bkercso #22759 üzenetére
Hm, ok, bár nem tudom milyen jellegű kontakthiba ami melegedéssel (?) elmúlik. Ha lett volna tipp, akkor megmértem/kipróbáltam volna hogy az-e, és ha nem kell atomjaira szedni hozzá, kicseréltem volna. Viszont kérdés volt, de nem írtatok rá semmit; olyan helyek/emberek akik ilyesmiket tuningolnak, vajon foglalkoznak ilyennel is, tudtok nevet/elérhetőséget?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bkercso #22787 üzenetére
Mivel eléggé a ház belsejében van az olvasólencse, így nem, mert nem akartam megbontani a házat, mert ezekhez az olvasókhoz nem értek. Ha meg meg is tisztítom, akkor sem forgatja a lemezt, vagy tévedek?
(#22788) fero02: Én is valami hasonlóra tippelek az említett hiba miatt, de bizonyosságot akartam az itteni hi-fi szakértőktől
Mennyi egyébként 1 ilyen hiba javítása körülbelül? -
MC Pite
veterán
válasz
bkercso #22755 üzenetére
1 hónapja kb kérdeztem hogy mi lehet.
Tele a hócipőm a szerelőkkel, az előző rádiót kettő sem tudta megcsinálni, muterék házimoziját fél éven belül 3szor viszik vissza, és előző erősítővel sem tudtak mit kezdeni. Ja, rádió csavarjait is elhagyták.
Ha van tipp hogy mit nézzek meg, megnézem inkább én... -
MC Pite
veterán
válasz
bkercso #22753 üzenetére
Hm. De ha bekapcsolom, zenét még nem tolok rajta (ha igen, nagyon halkan, akkor is) akkor pár perc után jó. Mindig. (Míg 'hidegen' mindig recsegős hangja van.)
Én arra gondoltam hogy valamelyik kondinak nem sikerül 'hidegen' megtartani akkora kapacitást amekkorát kellene. Nem vagyok egy ampervadász, nem tudom, csak próbálok vmi magyarázatot találni... -
KMT
addikt
válasz
bkercso #22748 üzenetére
Pedig azt hittem, hogy legalább te érted.
A mély nem a kábelt, hanem a jelet dolgozza meg. A közös csatlakozási pont miatt a kábel mindhárom végén (erősítő + doboz 2 csatija) ugyanaz a feszültség van, mivel a kábel impedanciája elhanyagolható.
"Az 5cm-es lemezkénél is közös a kábel, bikábelezésnél viszont nem,"
De.
A bikábelezés csupán annyiban tér el a lemezkés megoldástól, hogy hosszabb a lemezke.
Máshogy szólva máshol ér össze a két kábel. Nem hiszem, hogy ez annyira bonyolult lenne, bakker.
Amíg egy végfok hajt két hangszórót, addig ez a helyzet. Legalábbis egyelőre nem győztetek meg az ellenkezőjéről.
-
törölt tag
válasz
bkercso #22743 üzenetére
Idézlek: "Ha jól értem, a kábel egy ellenállás, ami sorba van kötve a mélysugárzóval, és nem mindegy, hogy ennek az ellenállásnak melyik felére kötöm a magassugárzót."
Nem jól érted. Ha én jól értem ezt a mondatodat, akkor ez olyan távol áll attól, amit írtam, hogy semmi köze hozzá, sőt...Másik idézet: "Szerintem mindenki hallgassa meg valahol a kettős kábelezés vs sima kábelezés közti különbséget, mielőtt költene rá, de ez csak az én véleményem."
Ez mindenkinek a véleménye.És most már tényleg megyek, elnézést...
-
törölt tag
válasz
bkercso #22733 üzenetére
Hát éppen arról van szó, éppen az a lényeg (természetesen), hogy a kettős kábelezés révén az egyes hangszórók párhuzamosan kapcsolódnak az erősítőre. A hangdoboz keresztváltója is úgy van kialakítva ilyenkor, hogy az egyes hangszórókat és azok váltóelektronikáját (általában tekercs és/vagy kondenzátor) elszeparálja egymástól, külön áramkör a két hangszóró. Tehát kettős kábelezésnél nem soros a kapcsolás, hanem párhuzamos. Éppen erről szól a dolog.
(#22734) KMT: A hozzászólásod első részét mondhatnám nem értem, de nyilván értem, és ennek alapján válaszolom, hogy de, a szimpla kábelezésnél is. Mi a visszakérdezés célja-oka?
A hsz.-ed második részére vonatkozólag: A banán és a villa (saru) közötti különbségtételnél el tudom fogadni, hogy a banán szélesebb elterjedtsége elsősorban kényelmi okoknak tulajdonítható, és nem feltétlen rosszabb a villa (saru) hangminősége a banánhoz képest. A csupasz csatlakozásnál ellenben szinte (vagy nem szinte) mindig jobban szokott szólni a jó csatlakozó+jó forrasztás/forrasztóanyag megoldás. Ez egyrészt tapasztalat, de gondolom meg is indokolható, elsősorban a nagyobb felületű és biztosabb érintkezés révén, ami feltehetőleg ellensúlyozza a plusz eszköz (a csatlakozó és a forrasztóanyag) közbeiktatása által okozott kárt. Az pedig tény, hogy az oxidációt ki lehet küszöbölni a kábel visszavagdosásával, csakhát... -
törölt tag
válasz
bkercso #22591 üzenetére
Ahááá, igazad lehet! Így már kezdem érteni, legalábbis a helyzetet... Így még nem hallottam becézni a házimozi erősítőt.
Akkor az erősítő oldalán koax vagy optikai, a kimeneti oldalon pedig olyan csatlakozóra van szüksége, amilyen a hangkártya digitális kimenete, ami nyilván jack, mint ahogy írja is. Aux kábel alatt nyilván RCA csatlakozót ért. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #22560 üzenetére
amennyire a Te subod jó,annyira jó zenére a Dorian v a saját subom is.szerintem.
nem minden subban 6db/oktávos vágás van,heco pont szeret 12eset beépíteni,és hallani is lehet,h elég meredek.
egyébként elsőrendű szűrő van pl a 1250X geniusban is,és sok mindennek lehet nevezni,de azért a pénzért,amibe kerül, nagyon zenei.ott ráadásul egyéb gusztustanságokkal is megpróbálták tönkretenni a hangszórókészletet,de sztem meglepne Téged a hangja.
használt erősitő nélkül 30rugós hangfal nem tudta megfogni.pedig még tuningolva is volt.
-
törölt tag
válasz
bkercso #22566 üzenetére
Ami példát itt említesz, az is beleillik-beleillhet a meredek szűrési kényszer fogalmába, amire utaltam. A hangtechnika fogalmát szűkebb értelemben használtam, a zenehallgatást, maximum a házimozit értettem bele, tehát amit mondtam, az ezekre vonatkozott, nem a terem- és rendezvényhangosításra, ami eléggé sajátos terület, másfajta követelményekkel és megoldásokkal.
Azt akartam hangsúlyozni, hogy minél jobban szűrsz, annál jobban rontod a hangminőséget általánosságban. A hangminőségnek persze több összetevője van, az egyik az egyenletes frekvenciamenet (vagy egy adott célra szükséges speciális frekvenciagörbe), ezért bizonyos eszközökben szükséges alul- vagy felüláteresztő szűrést alkalmazni. Ez egy kényszer. Például a két- vagy többutas hangdobozokban és az ezekhez társuló szubbasszussugárzókban is kényszer a szűrés, nem lehet kikerülni, mert illeszteni kell a különféle hangszórók frekvenciamenetét egymáshoz, de általánosságban az az optimális, ha az illesztést minél kisebb meredekségű szűrővel tudjuk megoldani, mert a kisebb meredekségű szűrő kevésbé köp bele a hangminőségbe (szűrő is van sokféle, de a hangszórótechnikában az alap a tekercs-kondenzátor/kondenzátor-tekercs, a DSP-téma egy külön terület...) Bizonyos, jól összeválogatott hangszórók felhasználásával néha készítenek olyan hangdobozokat is, ahol inkább mellőzik a szűrést, tudván, hogy egy kicsivel egyenetlenebb lesz a frekvenciamenet így, de összességében még mindig jobban járunk. Ezért utaltam arra, hogy abban a Magnat szubbasszus-sugárzóban valószínűleg elsőfokú szűrő van, kisebb valószínűséggel másodfokú, még kevésbé valószínű, hogy harmadfokú. Aztán belekeveredett az erősítő ügye, és elismerem, hogy a házimozi-erősítő már kényesebb-vegyesebb téma, aminthogy te is utalsz rá, a cél az alacsony anyagköltség, illetve ott van a DSP, tehát ott valóban többféle megoldásra van példa, de az esetleges meredek szűrési megoldás ott is legfeljebb az egyéb szempontokkal való megalkuvás miatt van. Ott is kerülendő a meredek szűrés, a szubbasszus frekvenciamenetének szabályozása nem is igényli a meredek szűrést, elegendő hozzá az elsőfokú szűrő is, tehát felesleges (káros!) belekavarnunk egy meredekebb szűrővel a hangjába. De mint említettem kivétel minden alól, példa mindenre van. Sajnos. -
Zull
senior tag
válasz
bkercso #22506 üzenetére
Ó én csak mondat "szakmai" részére reagáltam, zenére valóban kevés eséllyel van komolyabb befolyása. Most így gyorsban kiszámolva egy 2mm keresztmetszetű 3 méteres réz vezető esetében a 10kHzes jelünk durván 0.02 ohm-al találja magát szemben. És hát ez barátok közt is 2 nagyságrend különbség. A skin effekttel amúgy is főleg csak az engergetikai szakemberek nyűglődnek, 400GW szállított teljesítménynél már ugye nem lenne mindegy mekkora a veszteség. Meg persze a mikrósok. (Mármint a mikrohullámmal foglalkozó egyének
)
-
Zull
senior tag
válasz
bkercso #22481 üzenetére
Azért ez így messze nem igaz, a skin-effect pont amiatt lényeges, hogy már hálózati frekin is előjön! Pár adat (google első találat alapól kiadja):
"Rézre:
60 Hz 8,57 mm
1 kHz 2,08 mm
10 kHz 0,66 mm
100 kHz 0,21 mm
1 MHz 0,066 mm
10 MHz 0,021 mm
100 MHz 0,006 mm
1GHz 0,002 mm"És ezek feltehetőleg stimmelnek is, mert órán is ennyiket számoltunk. (És a HVTben azért jobban megbízom mint az interneten talált random dolgokban
)
Persze hozzá tartozik az igazsághoz, hogy az áramkiszorítás egy exponenciális függvény szerint történik (I(z) = |I(0)|exp(-z/delta)), és a fenti adatok meg azok amiket mindenki hallhatott, azok a nullponthoz húzott érintő metszéspontjára vannak megadva (ez olyasmi mint az időállandó, szóval itt is teljesül pl hogy pl 5 deltányira már nincs relative darab elektron se) Szóval a zenei tartományban (pl 1kHz-en) is csak maximum akkor beszélhetünk 1 centiméterről, ha kb "minden elektron számít". De tudjuk hogy ez messze nem így van, szóval a kezdőpontba húzott érintő egy nagyon is jó közelítés. Hogy ezt szemléltessük, funfactként megjegyezném, hogy pl hő szempontjából ezzel számolva, ha úgy vesszük, hogy az áram egyenletes eloszlással delta vastagságú rétegben folyik (delta*I(0)) akkor a rendszer pont annyi hőt disszipál, mint a valós, exponenciális esetben.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bkercso #22375 üzenetére
Én pár hónapja megküzdöttem ezzel a bekötési módszerrel (A-ra frontok B-re mélyláda), mert bekapcsolva minden ok volt, kikapcsolva viszont folyamatosan búgott a láda...szerencsére volt Pre-out az erősítőn.
Összességében nekem javult zene alatt is a hangzás, moziról ne is beszéljünk bár ha jól tudom nekem zárt ládám van és a frontok picikék csak 80Hz-ig tudnak lemenni. -
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #22255 üzenetére
én inkább úgy látom,vannak benne jó dolgok is,meg nem jó dolgok is.
a jrc sztem phonoban lehet,oda való.rakás ellenállás helye üres. furcsa. csak azért mert hodály, és duplamono,meg komoly márkás drága alkatrészek is vannak benne, még nem cserélném le a filigrán 1trafósomra meghallgatás nélkül. ez akárhogy szólhat
-
Speeedfire
félisten
válasz
bkercso #22220 üzenetére
Kell rendezni tavasszal egy talit. Füles erősítő, dac, füles. Aztán akkor hallgatok mást is. Sajnos az ismerős körben senki sem ilyen zene fan.
Meg nem 20k lenne neki sem, nem tudom elp mennyiért készítette el másoknak a cuccot, de szerintem 10k befedte teljesen.
Legközelebb majd a te cuccodat ajánlom. -
Speeedfire
félisten
válasz
bkercso #22218 üzenetére
Kifejezetten dac-ot nem hallgattam még. Csak consumer erősítőkkel a fülesemet (crea aurvana live, ami egy denon ahd-1001), cambridge, maranzt. Ilyesmikkel.
De ELP barátai más dac-okkal is összevetették és igen meggyőzte őket. Ő az idősebb korosztály akik csöves és tranyós cuccokat használnak.
De mint írtam, ki kell próbálni, meg kell lesni. Lehet, hogy pesten is van már belőle valakinél.Amúgy meg oda merném rakni bármelyik dac mellé 20-30k-ig, mert gyönyörű a hangja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #22182 üzenetére
egy opaban hány alkatrész van integrálva?pl a JRCben v a 2107ben?
háát a feje pl annak a tranyónak,ami abban az erősitőmben van,ugyan picike,de a fej alig kisebb,mint egy egész opa.abból kiindulva,h ellenállás,meg kondicserét kihallani(közepes,és jobb minőségűekről beszélek) egy dacban,v erősitőben, bizony elég nagy hendikeppel indulnak az opak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #22180 üzenetére
megérte elolvasni a HSzt,legalább nevettünk
tényleg fogalmam nincs,miért,de tény,hogy még mindig nem hallottam olyan jó ICset,mint tranyósat. próbálom magyarázni. ettől függetlenül annyira picik,hogy biztosan kisebb keresztmetszeten megy az áram.nemde?és valóban,nálam vagy 4-5 Vpp amit kiad a nagyobbik dacom.és semmi problémát nem jelent. mondjuk én direkt végfokba küldöm(egy potin keresztül)
-
-
eclipse006
őstag
válasz
bkercso #22122 üzenetére
9 óránál már szól mindkét oldal, viszont ugyanúgy gyengébbnek érzem a jobb oldalt, feljebb tekerve sem változik a helyzet... Marantz PM4000 az erősítő, a gyártási évet nem tudom.
DDL: Általában kb. 10 óránál szokott lenni a hangerő, zenehallgatás közben. Kipróbálom, hogy a CD játszómon csökkentem a kimeneti jelet,mert egyébként, volt olyan, hogy régebben akartam kazira felvenni a jelenlegi CD-játszómmal, és túl nagy volt a jel.
Néztem egyébként a Conrad-nál, de ugyanilyet nem találtam. Ez motoros verzió, ugyanilyen típusra még olyat ad ki, ami motoros, de a láb kiosztása egy soros, az enyémnek meg 2.. -
Tristis
őstag
válasz
bkercso #22134 üzenetére
Két mélyközép és vagy felettük vagy köztük egy magassugárzó. Elég elterjedt elrendezés.
Muki94: Ha lehet ne magyarázd ezt a magamnak mondok ellen dolgot, ez itt nem szappanopera.
Sajnálom, de ahol több szólam van, hegedű vagy cinjáték, nálam oda kell a gyors hangfal. Egyébként erős kételyeim vannak afelől:
1. meghallod
2. lesz gyors hangfalad
Nem olyan egyszerű ezt meghallani, persze elméletben lehet róla verni a ***szt, de kb. ez az egyik utolsó dolog, amire oda kellene figyelni. De filózhatunk még a semmiről... -
-
Muki94
aktív tag
válasz
bkercso #22100 üzenetére
Egyébként?
Jó kérdés, kipróbálás elôtt halálozott el a rendszer... most semmi nincs, csak egy buta philips fejhallható.
Na jó, nem igaz.
(Ne nevess!) tda2822 valami tescos csodából bontva, és egy rádiotecnika s-30.
semmi más hangcuccom nincsen itthon, vegetálok...
stabilitási tesztüzemben azért megy a dac
ha egyszer összeállna a rendszer, csinálok fültesztet: kretén x-fi audio, alc889, tda1541
de ezt fölösleges is megcsinálni, úgy gondolomAragorn:
nem értelek. k=1000, 10k=10000 , forint
a nautilus nem éppen a dzsentrik kiváltsága...
SZERK:
10millió. akkor hogy hoztad ki a 10k-ból?
némi iróniát rejtettem el abban , hogy forintra gondolt, nem dollárra, de nem vetted a lapot -
Muki94
aktív tag
válasz
bkercso #22095 üzenetére
Tehát azt mondod, minimalizáljam a koax hosszát a pc és a dac között.
készülékházon belül használjak szintén koaxot utp helyett? az analóg jelnek is?
van itthon sz@rásig vékony koax, ez nem gond.
Apropó: Ha valakinek szüksége van vékony koaxra, van itthon egy nagyobb mennyiségű Ericsson TZC 750 kábel, adok szívesen.Ebbe az teszt-projektbe még egy olyat elképzeltem, hogy dezodoros flakont szétvágok, és azzal árnyékolom a DAC paneljét, és jel vezetékeket. Fölösleges ötlet?
a DIR azért került ilyen átalakítós panelre, mert első smd forrasztásom volt, a panelt pedig iskolában marattam ki nyákmaró géppel. Nem hibázhattam.Megrögzött hülyeségem szerintem, de egy normál kivitelű alkatrész mégiscsak pontosabb, minőségibb tud lenni, mint a sok kis bogárka... (smd)
3.Aragorn:
Szerintem Forintra gondolt, nem Dollárra
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #22081 üzenetére
10m USBn? nyomtatónál 6m körül volt a határ,h egyáltalán megérkezett az adat.
Nálad egyértelműen hallottam,h az USB volt a limit. annál jobban szól itthon az a dac, koax spdifről. ezt tovább rontani hosszú USB kábellel, elég necces
aztán ha vissza lehet vinni a kábelt,megér 1 próbát.ha fogadni kéne,sztem Tonyo láncán ki lehetne hallani. -
Speeedfire
félisten
-
törölt tag
válasz
bkercso #21968 üzenetére
Igen, a ProAudio speciális dolog, annyiban eleve sajátos terület, hogy ők elsősorban stúdió és színpadi felhasználás igényeit szem előtt tartva terveznek, és kevésbé az otthoni zenehallgatás igényeire. Ezért is használnak olyan sajátos csatlakozókat, amelyek az "otthoni" zenehallgatásban nem jellemzőek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
bkercso #21946 üzenetére
A tápok aljára is raktam pár fóliát...elfér az alul. Lehet ide is rakok akkor.
Az a flux, csak az ipari szesz drága, csap alá meg nem akarom rakni...szóval egyelőre ott van.
Akkor tudod, hogy sok tartalék van a kis pcm-ben. Nekem a hangja tökéletes, egyelőre.
Tristis: Mondasz valamit, lehet valami réztömbbel fogom összekötni.
Relatív olcsón vannak a réz csövek, amiket a radiátoroknál használnak. -
Speeedfire
félisten
válasz
bkercso #21944 üzenetére
Leszólod a 2900-át?
Irány zuhanyozni.
Tudom, hogy nem egy csúcsszuper, de eddig a visszajelzések alapján nagyon dicsérik még a cső fanok is.A kondik jók az erősítőben, csak a gondom szerintem, hogy:
1. Vékony a vezeték.
2. Nem szimmetrikus az lm1875 tápja, így kellett a egy "kicsatoló" kondi is a végére, ami "beleszólhat" a hangba.
3. Eddig még csak a kis 4 ohm-os teslákat hajtottam meg vele, lehet egy jobb 8 ohm-ossal szebben muzsikálna.
4. A táp szűrése nem a legjobb, a kicsi táp miatt nem tudtam megfelelő crc-t kialakítani, így csak kb 10000uf van a tápnál.Ahova tudtam jó cuccokat raktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- LENOVO IDEAPAD Gaming 3 - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050Ti
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest