- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
orbano #15479 üzenetére
Bekötöttem kicsit a W2-t, hallgattam rajta az Incognito - Step Aside c. számát. Nagyon szépen szólt, biztos vagyok benne hogy tetszeni fog. Utána hallgattam a Klipschen és nem egy kategória volt. De sajnos mindkettő kompromisszumos, a Klipsch mindenből bulizenét akar csinálni, a W2 meg mindenből jazzt
-
válasz
orbano #15361 üzenetére
"Ezek után számomra felfoghatatlan, hogy valaki nem tud" olvasni. Sértegettelek valamivel, hogy ilyen kirohanást rendezel? Ha elolvastad volna, amit írtam, és nem vaktában lövöldözöl, akkor látni fogod, hogy nem IC kábelekkel vagy hangszórókábelekkel van gondom, hanem kizárólag a tápkábelekkel, valamint a hangszórókábelek irányultságával. Ha viszont ezekkel is ilyen tapasztalatod van, hogy a barátnőd is hallotta, kérlek oszd meg velem.
Néhány hete magam is hangszórókábelt cseréltem, mert a másik (CAT7) egy kalap szart se ért. Tökéletesen tisztában vagyok az IC vagy a hangszórókábelek közötti különbséggel, annak fizikájával, nem most látok először tyúkbelet.
(#15360) fapaci
Azt már tudomásul vettem, hogy te hallod a különbséget. De hidd el, én nem. Különbözőek vagyunk.Miért gondoljuk, hogy A hangsugárzó pont abban a pontban szól legjobban, ahol B doboz jól érzi magát?
Mint a tesztből kiderül, csak egyetlen hangsugárzó volt. De ezt írtam is: ugyanabból a pozícióból szóltak egyazon hangsugárzók. -
Oibacsi
őstag
válasz
orbano #15350 üzenetére
Legszebb az egészben, hogy a szép kialakítás sokszor nagyobb költséget képvisel, mint maga az elektronika. Lampizatornak igaza volt: " A kulcs az egyszerűség. Hogy miért nem így csinálják a nagy gyártók? Mert akkor nem indokolná semmi az árcédulát."
Nézd csak meg a gaincard-ot is pl. Ha nincs igény a profi kinézetre, akkor megvan az 30 ezerből is. -
válasz
orbano #15175 üzenetére
Én elsősorban erre reagáltam:
Vagy nem ált még trombita / sax-előtt egy méterrel, aztán nem hallotta ugyan ezt sávon. A nagy-membrános kondi mikrofon sokkal többet mutat meg a felvételen a térből, mint amit hallasz "élőben" a hangszer előtt / körülA jól beállított gitár zörgése nem hallatszik ki. Ha technikailag jól zenél a szaxis, akkor nem kattog a billentyűzet olyan hangosan, hogy a közönségben is hallatszon, és a trombita susogása sem hallatszik el a közönségig.
Ha mégis megjelenik ez a felvételen, és a szobában hallom, az szerintem hiba. Vagy a zenész, vagy a felvétel hibája.
Nem tudom hova tenni azt, hogy milyen szépen hallatszanak ezek és ehhez hasonló hibák. Persze ez tényleg csak személyes vélemény, és nem azért van, hogy mindenki egyetértsen vele. -
törölt tag
válasz
orbano #15115 üzenetére
Ahogy látom (bár valójában alig, mert az a kisebbik rész olyan pici), ez egy ilyen spdif, optikai, usb bemenettel rendelkező DAC szerűség, ami tud OS, illetve NOS módban is működni (azaz 4x túlmintavételezéssel, meg anélkül is), de hogy minőségre milyen, azt ne kérdezd. Ahogy már az előttem szóló is megjegyezte, a DAC önmagában nem tesz csodát, jól legyen megépítve...
-
dudika10
veterán
válasz
orbano #15104 üzenetére
Jó, csak vázoltam a lehetőségeket, nem írtad mennyit szánsz rá vagy csak elkerülte a figyelmem.
Egyébként átfáradhatunk nyugodtan szerintem a fejhallgatóerősítős topikba, én ott is ugyan így le tudom írni amit tudok, viszont ott vannak nálamnál hozzáértőbb kollegák akik biztos szívesen segítenek, kinek hogy van ideje. -
dudika10
veterán
válasz
orbano #15102 üzenetére
[link]
Nagy nehezen megtaláltam.
Egyébként nem tudom mennyit szánsz rá, érdemes megnézni a LittleDot versenyzőit és 80k-ért belép egy igen erős, ráadásul magyar versenyző is a ringbe a Lupus D személyében. Bár utána kell nézni melyik megy el USB-ről, gondolom nem akarsz a táppal játszani. -
dudika10
veterán
válasz
orbano #15100 üzenetére
Hát nem volt még szerencsém összehasonlítani a kettőt, de tippre hozza azt a szintet a DAC-ja fejhallgatóval meg bizonyosan jobb (elvégre ahhoz találták ki). Elmegy USB-ről is ha kell de van neki tápja is. Elég jó választás szerintem.
Volt valami ami 30-40 dollárral kerül többe és veri szépen mindenhol, de nem jut eszembe a neve, viszonylag új, nincs még róla túl sok infó. -
-
törölt tag
válasz
orbano #15043 üzenetére
No, azért néhányan mégis kapisgálják a zenei dinamika jelentését.
"akkor egy csendes szobában letekert hangerővel nem tudom élvezni a nagy dinamikát?"
Az erősítés egy szorzási művelet. A potméter a szorzót módosítja. Ha leveszed az erősítőn a hangerőt, azzal csökkented a dinamikát is, mivel a szoba alapzaja és/vagy a hallásküszöb alulról határolja, de a csúcsszintet csökkentetted. A kettő közötti különbség a dinamika tartomány.
"Vagy szerinted letekert hangerőnél nincs hangerőkülönbség a csend és a dobütés között?"
De van, csak kisebb, azaz csökkent a dinamika.
Zenében jellemzően kétféle dinamikát különböztetünk meg. A mikrodinamikát Orbano egész jól megfogalmazta
A makrodinamika - egyszerűen fogalmazva - a felvételen belül időben változó komplex hangerőkülönbségekről szól.
Minden felvételnek megvan a maga dinamika tartománya, ez fix. A tökéletes lejátszó berendezés ezt teljes mértékben meg tudja mutatni, de ez nagyon ritka, a legtöbb rendszer komprimálja a dinamikát, illetve a szokásos zenehallgatási hangerő (az első válasznál leírtak miatt) nem is teszi lehetővé a teljes tartomány átvitelét.
-
AMDFan
addikt
válasz
orbano #15043 üzenetére
"akkor egy csendes szobában letekert hangerővel nem tudom élvezni a nagy dinamikát?"
Tudtam, hogy valaki félreérti
Én nem ezt mondtam. Vagy szerinted letekert hangerőnél nincs hangerőkülönbség a csend és a dobütés között?
A hangerő azért játszik be a képbe, mert én úgy gondolom, hogy ha egy csendes szobában hallgatsz egy rendszert letekert hangerővel, aztán közvetlenül utána egy másik rendszert nagy hangerővel, akkor nem tudod megállapítani melyik a dinamikusabb. Persze ha 30 éve hifizel akkor lehet, hogy meg tudod, én sajnos nem. És most az esetemben nem erősítőről van szó, hanem forrásról, ahol szvsz sokkal kisebbek a különbségek mint az erősítők között.
-
törölt tag
válasz
orbano #14923 üzenetére
Én azóta egy új hangszedőt vettem, egy rádió tunert, meg egy hangfalkábelt (ami aztán kikerült).
Ja meg egy lemezjátszó szíjat is, ami egyelőre nem bizonyul jónak.
Bár mindegy is picit. Kölcsönkaptam ma LP-n egy jó LP-felvételt (Mozart Requiem-je, 60-as évekbeli felvétel), ami LP-k között jó is, aztán betettem a Decca CD-men lévő felvételt (ami fél éve még fasorban nem volt hangzást tekintve, és szerintem nem is számít kiugróan jónak, 91-es DDD-s felvétel), és hirtelen ott termett a kórus, a zene, más dimenzióban csendült fel. Marha idegesítő volt.
(#14924) csonti07:
apámnál van így nem egy nagy dolog
Én vagy nem ott tartanám, vagy sűrűn vendégeskednék ott.
Ne szerénykedj csak.
-
Rolesz92
tag
válasz
orbano #14903 üzenetére
És a hangfalakat az erősítővel milyen kábellel kell öszekötni? Erről beszéltél egyébként?
Tehát Ic kábel 1-1 rca 1-1 6,3mm jack (gondolom erre gondoltál a 2,5 alatt ha a maya-ba gondoltad ezt)
Duracellm... Ez nem az enyém
Neten kerestem egy képet...az enyémnek egyébként karcos a teteje,ezt az eladó szépen el is felejtette említeni, ki is vagyok kicsit akadva...
-
törölt tag
válasz
orbano #14286 üzenetére
Micsoda önuralommal rendelkezik a fickó, fantasztikus!
(#14283) csonti07:
Amikor a polkokat megvettem, nekem sem volt még kábelem, de képes voltam a vékony, genius 3600-hoz adott kábelekkel bekötni, egyszerűen nagyon izgatott voltam.
De te ne csinálj ilyet, mert a basszus miatt kétségbe fogsz esni, és nem fogsz tudni aludni este.
-
törölt tag
válasz
orbano #14284 üzenetére
Például írt itt.
Persze egy ilyet meg kell tervezni, ha valaki van olyan kedves, és megosztja a jól sikerült, évek munkája során kikísérletezett darabjának rajzát, akkor már sínen vagy.Többet én sem tudok. Most láttam, hogy tda1543 kapható még, csak asszongyák, ez kényesebb, mint a 1541. De ha jól megcsinálják, akkor elég szép lesz az eredmény.
-
csonti07
tag
válasz
orbano #14263 üzenetére
a hangszóró kábel az 2*3m lesz.
deh az a helyzet h mivel még nem tom h mennyire lesz a gép pontosan nem tudok előre semmit.
de most jutott eszembe h úgyis kell 1, 1méteres az a dvd-erősítő közé, szal akkor inkább várok míg összeáll a szoba
[link] lesz a hangfal meg az rca is. GAC-3 illetve SPK 2 x 2,5 mm -
KMT
addikt
válasz
orbano #14224 üzenetére
"nem mint ha nem hallanám meg egyből, hogy valami nem lossless"
Na persze.
(#14229) Khaal:
Ha ilyen közel ülsz a hátsó falhoz, fel fog dúsulni a mély. Továbbra is a hosszanti elrendezést javaslom, bár még mindig nem tudjuk, hogy hogy van a tető...(#14230) TigerCat:
Nincs semmi gond a PC alapú lejátszással, csak egy normális hangkártya / DAC kell hozzá.Miért akarsz PC-s hangfalat? Inkább a külön erősítő + doboz párost ajánlom. Yamaha kuka.
-
AMDFan
addikt
válasz
orbano #14171 üzenetére
Hát igen, az egy Trentemoller remix a DALI CD-n, és pl. ők is szerintem igényesen művelik az elektronikus stílust. Néhol kifejezetten minimalista, és nekem is sokszor jól esik ilyen zenét hallgatni, amellett, hogy ezer már stílust is szeretek. Viszont a komolyzenéhez szerintem még nem nőttem fel eléggé. Még nem tudom igazán értékelni.
-
AMDFan
addikt
válasz
orbano #14157 üzenetére
Akkor reformáld meg az oktatási rendszert, mert katasztrófa amit az "ének-zene" órákon az emberbe nevelnek. Én egyébként sem nevelési dolgokról beszélek, ez egész más kategória nem tudom miért keverted ide. Én arról beszélek, hogy mindenkinek szíve joga azt hallgatni ami neki tetszik.
-
PuMbA
titán
válasz
orbano #14157 üzenetére
A zenei ízlést nagy mértékben meghatározza, hogy min nőttünk fel. A 70-80-90-es években nem volt VIVA, MTV meg tuc-tuc mindenhol. Ha egy gyerek VH1 Classic-ot néz 4 éven keresztül biztos, hogy nem fog neki tetszeni a tuc-tuc. Ha gyerekkoromban komolyzenét hallgattam volna minden mennyiségben akkor most azt hallgatnék 60%-ban. A lényeg szerintem, hogy a fő irányvonal fiatal korban alakul ki.
-
csonti07
tag
válasz
orbano #14074 üzenetére
én nem hiszem, hiszen mindenkinek más a füle ezt elismerem. ezt csak azt nem hiszem el, hogy egy vki által hallgatott hangfal, mondjuk olyan aki kicsit is szakavatott, ahhoz képest merőben mást hallanék.
ebből kiindulva amit mondtál a hifiben semmilyen tesztnek/véleménynek nem szabad adni, hallgatni rájuk. -
Khaal
őstag
válasz
orbano #13984 üzenetére
A tüzép lerakattól azért még messze áll a szoba, a ruháknak meg sajnos kell a hely, egy akasztós szekrény nem lenne elég.
Még nem zártam ki, hogy mégis megpróbáljuk eladni a két szekrényt és a rajz szerinti alsó falra az ajtó és a kémény közé csináltatunk egy gardróbszekrényt.
A kanapé fog ágyként szolgálni, a szoba pedig többfunkciós lesz, itt kell majd elraknom valahova a számítógépet is.
-
csonti07
tag
válasz
orbano #13958 üzenetére
másik gépet már nem akarok összerakni
elég halk ez nekem így is, csak zenénél ugye zavarhat:
adott sok flac album, szinte az összes az amit hallgatok, ugye simán írnám ki mint azt már írtam.nem ront az írás a zene minőségén?
egy hangkarihoz,dac-hoz képest; hallható különbség lenne? tehát még egy laikus is kihallaná a különbséget? -
törölt tag
válasz
orbano #13926 üzenetére
Lehet nem kell itt leülni egyetlen csajjal, talán nem véletlen 3 személyes az a kanapéágy.
Ha meg már úgyis két csaj jön föl, azokat valószínű nem szükséges előtte szédíteni...
Amúgy én tuti megoldanám egyetlen szekrénnyel, vagy levinném "alulra" egyiket (akár oldalt forgatva is, hogy a tárolóhely megmaradjon, de nem ismerem a pontos méreteket), már több lenne a lehetőségem. Egy ilyen kis helyiség (pláne állónál) alapból nagy kompromisszum a hifizésre, és akkor még esztétikus is legyen, meg csajozásra is alkalmas, hááát...
Esetleg összetolnám a két szekrényt, és egyik oldalra helyezném el az erősítőt, cd-lejátszót, lemzjátszót, két oldalra meg a hangfalak. Persze valamelyest így is közel lennének a sarkokhoz, de még mindig jobb így, mint a két szekrény közötti helykihagyás esetén. Persze így meg nem szimmetrikus/esztétikus megint.
Valamit valamiért szerintem.
-
Auratech
őstag
válasz
orbano #13923 üzenetére
Ne má!! Én és a HIFI!
Ha ekkora szobában szociális interakciókra vágyik a tisztelt személy, bassza ki azt a két böhöm szekrényt ebből a tenyérnyi helységből!
És a két szekrény tetejére még egy húzódzkodó rudat is tehet.
Hányan laknak ebben szobában egyébkét. A belső u-alakú részt beborítanám vastag kék műszőrmével és lehetne virtuális Yetisímogató. -
PiE137
senior tag
válasz
orbano #13862 üzenetére
Igen, annyit módosítottam is már az elrendezésen, amennyit javasoltatok.
Igazán a hátsók se oldalt vannak, és nem befele fordítva, ahogy annak elvileg lennie kellene, hanem a frontokkal szemben a falra rögzítve... Ennyit enged a szoba, meg a kábelek is korlátoznak azért, több méterrel hosszabbat nem hagytam egyiken sem, ahhoz túl drága volt, h többet vegyek belőle!
De ideiglenesen így tényleg jó lesz, már 1-2 évnél többet úgyse húzok le idehaza...Én nem parasztkodom, csak reagáltam egy tahó megjegyzéseire. De részemről befejezve, én tényleg nem a fórum hangulatának elrontásán akarok munkálkodni... sorry.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
orbano #13547 üzenetére
Elhiszem persze vannak jó felvételek még.
Gitárosok közűl: Jimi Hendrix, Jimmy Page, Brian May, Carlos Santana, B. B. King, Keith Richards, Eric Clapton, David Gilmour, Gary Moore, Robby Krieger, Eddie Van Halen a kedvencem.
(a gyermekeim ki fognak nyírni azért mert Santana-t hallhattam élőben.) -
PuMbA
titán
válasz
orbano #13520 üzenetére
"mennyire van ez szoros összefüggésben egy CD minőségével?"
Szerintem nincs szoros összefüggésben, ez csak a dinamikatartományt mutatja. Ha jól tudom akkor nem minden stílus szól jól nagy dinamikával.
"nagyon sok jónak mondott kiadvány a kanyarban sincs a lista szerint."
Azért van azon a CD-n pár nagyobb dinamikájú szám is, ha megnézed a számonkénti bontást.
-
Joe_Black7
tag
válasz
orbano #13429 üzenetére
Nem. És igen, olvastam, hogy csak a crt-nek ártalmas igazán a mágneses tér a közvetlen közelében, de mivel nem igazán értem teljes mélységében az lcd működését (sem), gondoltam inkább megkérdezem, hogy annak nem okoz valami gikszert (nyilván látványosat nem, mert arról írtak volna többen a neten). De hogy on is legyek: valami vélemény - akár csak így ránézésre - a linkelt hangfalról?
-
Joe_Black7
tag
válasz
orbano #13426 üzenetére
Igen, valamiért eltűnt a hirdetés. Megpróbálom újra: erről van szó, de a típusa elac el-60, illetve ugyanez az illető árul egy elac el-50-es párt is, ha hifipiacon rákeresel, biztos kidobja mindkét hirdetést. Ránézésre iszonyat masszív a cucc, de nem igazán találtam róla sehol tesztet, vagy véleményt. Még avx fórumon árulja valaki a nagytestvért, egy 130-as álló hangfalat, de az már drága is, meg be se fér a szobámba. Meg van első szériás bose 301-es is ennyiért, csak annak nincsen mágneses árnyékolása, és mivel közvetlenül a monitor mellett állna, félek hogy bezavarna kicsit. Ez egyébként ennél az elac-nál is parám, sehol nem találtam erre vonatkozó információt, hogy mikor kezdték leárnyékolni ezeket a hangszórókat.
-
Joe_Black7
tag
válasz
orbano #13417 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz?
Igazából az a baj, hogy van vagy 6000 gyártó, és fogalmam sincs, hogy ezek közül kik gyártanak/gyártottak jó cuccokat. Illetve ebben a méretben nem nagyon láttam semmi igazán jónak ígérkezőt ebben az árkategóriában (~40e-ig), néztem vaterát, avx fórumot, illetve hifipiacot is. Konkrét márka/típus javaslat esetleg?
-
orbano
félisten
válasz
orbano #13237 üzenetére
érdekes, bárhogy állítom, csak a magasakat hallgatva nem történik változás. kicsit más azonos és ellentétes fázisban a hangzás, de nincs meg az a hatás, ami kéne. ráadásul így sikerült rekord idő alatt kifáradni a fülemnek
mondhatni idegesítő volt a végén már "zenét" hallgatni.
-
Auratech
őstag
válasz
orbano #13226 üzenetére
Ezt a részét egy olyan tesztjellel tudod biztosan belőni, ahol rózsazaj van fázisban-ekkor középről szól és fázison kívül- ekkor "kívülről" szól, ha jó a hangszóró polaritása. Ez van sávszűrt verzióban is a különböző sugárzókra kb. illesztve (mély, mélyközép, közép, magasközép, magas; fázisban és akívül) ha kell elküldöm.
Az, hogy a jobb oldalt kell cserélned, még nem biztos, mert a magasaknál ez kevésbé feltűnő, a mélyeknél meg..ha egy sub van, semmi. A másik oldalon is próbáld ki esetleg. -
orbano
félisten
válasz
orbano #13204 üzenetére
hmm. elültetted a bogarat a fülembe a polaritással, ezért fázist fordítottam a jobb magason. azt vártam, hogy szétfolyik a kép, mint amikor a mélyközépnél próbáltam, de nem! sokkal határozottabban a helyére került a színpad, és mint ha a kiugrások is megszűntek volna. legalábbis enyhültek. sajnos a fülem pont kifáradt, így holnap tudom folytatni a hallgatózást. holnap ha nem esik az eső talán az ablakletekerést is megejtem
-
Auratech
őstag
válasz
orbano #13197 üzenetére
Ha frekvenciát akarsz megállapítani és becslésed szerint közép tartományban van a gond, akár a laptop saját mikrofonja is megfelelő. azt, hogy a hallott jelenség mondjuk 3400hz-n jelentkezik, nem kell stúdió eszközzel mérni.
Lehet egy jobb headset mikrofonja is, vagy asztali pc mikrofon.
A stopperórás cucc macerás, de ha nagyon ráérsz....Ha nincs aux bemenete a fejnek, (de hát mért ne lenne?) írj ki cd-re egy szép lassú sweepet.
Egy okostelefonon használj egy spektrum analizátort, hogy a problémás jelenségnél lásd hány hz.
Mérő mikrofon csak pontos frekvencia menet, impulzusválasz, utózengési idő mérésekor szükséges.
Egy adott frekvencia megállapításához nincs szükség komoly mikrofonra, csak egy valamin futó spektrum analizátorra. telefon/laptop/netbook... -
Auratech
őstag
válasz
orbano #13194 üzenetére
(emelkedő szinuszos mérőjel)
Ha stopperral beméred az időt, megbecsülheted a frekvenciát, ahol fellép.
Ha van bemeneti csatlakozód, jó megoldás lehet egy:http://www.appbrain.com/app/signal-generator/radonsoft.net.signalgen
ingyenes androidos jelgenerátor, amivel tetten érheted a hibákat. Könnyen lehet androidos telefonja valakinek/neked.
A fej aktív elektronikáit szűrőit, késleltetését esetleg kapcsold ki. -
Auratech
őstag
válasz
orbano #13189 üzenetére
Könnyen lehet, hogy az egyik közép-/magas sugárzó fordított polaritással van bekötve, de ezt nem feltételezem. A hallott jelenség mindenképpen a fázismenet hibája. A hang "out of phase" jön, mint a régi dolby sourround fx csatornáin a sztereo bemeneti jel.
Lehet a keresztváltó is hibás, ha nem szimmetrikus a két oldal karaktere.
Akuszikai (lecsengési) gond akkor van, ha a fejed pozíciójától függően egyszer fellép, egyszer nem a jelenség ugyanazon a (közép) hang magasságon. Ez elég ritka, de lehetséges. Ha péld. leengeded magad mellett az ablakot nehezen képzelem, hogy ne változzon, ha lecsengési gond van. Ha független tér változásaitól, belül lehet a zavar. Azt meg kell mérni, hogy keresztezési frekvencián van, vagy merre és egy frekvencián, vagy egy tartományban, vagy több ponton, helyen.
A fázismenet normálisan csak a nagyon magas hangoknál lesz fej-pozíció függő, mondjuk 8Khz felett.
Vagy csak a zene fülbemászó.. -
Dave™
nagyúr
válasz
orbano #12683 üzenetére
Úgy rémlik a K242-t vetted, igaz?
Idézem schawo összehasonlításának egy részletét a mélyekre vonatkozóan:
Hangminőség:
Mély tartomány:
K242: Dinamika hatalmas, intenzitás eltúlzó, torzítás nem jellemző. Magánvélemény, hogy eltúlzónak találom a mély dinamikát is, én személy szerint nem kedvelem a K242 fülcimpalökdöső mélyeit, rombolja a térérzetet, mindig arra figyelmeztet, hogy egy füles van a fejemen, elvonja a figyelmet a zenéről. 6/10
K240: Dinamika lassú, intenzitás kiváló, nagyon enyhe mély torzítás jellemzi. 9/10
HD668B: Dinamika lassú, de valamivel több, mint a Sextett, intenzitás kiváló, torzítás nem jellemzi. Az összes között ennek a mélyei tetszenek a legjobban. 10/10Én nem értem PuMbA miért találja soknak a mélyet, rajta kívül még senki nem írta azt, hogy sok lenne (beleértve a rengeteg külföldi véleményt is). Lehet az általa hallgatott zene, vagy a hangkártya szól bele, esetleg defektes példányt fogott ki.
-
PuMbA
titán
válasz
orbano #12683 üzenetére
Én is ezt gondolom, hogy sok a basszus, de schawo véleménye a fejesről:
"Én "csak" a stúdió monitorhoz tudom hasonlítani a frekvencia menetét, és azzal a mély tartomány nagyon jól egyezik"
Mindenesetre nagyon érdekes, mert szerintem egy stúdió monitor olyat nem engedhet meg magának, hogy a basszus előtérbe kerül. Valaki más tudna véleményt mondani?
-
eclipse006
őstag
válasz
orbano #12361 üzenetére
Erre már én is gondoltam, csak sajnos annyira zsúfolt a szobám, hogy nem tudnám elhelyezni a csapdákat. De úgyis hamarosan költözök, akkor már más lesz a helyzet.
Ba cy lus: Ez biztos így van, csak tényleg kell egy jó alap, illetve egy jó hangszedő + én még azon is elgondolkodnék, hogy ne a saját előerősítőjét használjam az erősítőmnek. Egyébként szerintem a Bitstreames cuccok közelebb állnak az "analógos" hangzáshoz, volt korábban egy Sony Cd-játszóm, valahogy annak kicsit idegenebbnek éreztem a hangját.
Auratech: Kipróbálom mindenképp amit írtál. Most amúgy szimmetrikusan van elrendezve, akkor egyrészt ez a baj? Hirtelen nem tudom, hogy hogyan tudnám asszimmetrikusan elrendezni, a szoba elrendezése miatt.
rii: Nem tudom, de mind két torony gyönyörű.
-
Shufny
őstag
válasz
orbano #12242 üzenetére
Kérdés mennyit jelent az a kedvezmény. Most már a schawo is osztja a több helyen olvasott véleményt, miszerint a linkelt Superlux HD668B pariban van a K240 -ekkel. Na most, ha kevesebb, mint 75% -os kedvezményt kapsz, akkor még mindig drágább egy K242HD/K240 Studio. K601 -et meg szeretik 70 fölött adni itthon, ez meg thomann -ról 43-49k -ból kijön (postán osztozástól függően). Sajnos nem tudom, hogy milyen elvárásaitok vannak itt. Az lenne a biztos, ha meg tudnád hallgatni. (vagy valami törzsgyökeres a topicból megerősítené, hogy ezeknek/valamelyiknek elég lesz a hangminősége)
-
draco2140
csendes tag
válasz
orbano #12121 üzenetére
Genelec,: 1032, 1029A, 8030A, Danley:MC2 erősítő SH100 SH100B SH50, Meyer: saját Galileo 616-ös meghajtás,UPM-1P, UPM-2P, 500-HP , a kérdésedre válaszolván.
Nem csak meghallgattuk öket hanem egy párnak meg is mértük a freki menetüket a MLSSA-val. Szép eredmények születtek.
Itt meg lehet nézni őket. -
draco2140
csendes tag
válasz
orbano #12116 üzenetére
Nem oktattam én ki senkit, elmondtam h mi a véleményem, tudtommal szabad, bocs ha nem.
Hogy sztem mi a Hi-Fi? Ha a szóból indulunk ki akkor High Fidelity én úgy fordítanám, hogy magas minőségű hangreprodukció. Ha számokban szeretnénk kifejezni, nos ez mindenkinek más, terjedhet egészen 44,1kHz Fs-től egészen 192 kHz Fs-ig. Bitekben kifejezve 16, 24, 32.
(Engedjétek meg h bemutassam [ezt] a szépséget.) Számomra a 96kHz Fs, 24 bit jelenti a Hi-Fi hangzást. De csak akkor ha PCM jelkódolásban gondolkodunk. Ha azonban DSD-ben akkor remélem mindenkinek az SACD ugrik, röviden annyit róla hogy az SACD a hagyományos CD mintavételezési frekvenciájának 64 szeresét használja.
Számomra ezt jelenti a Hi-Fi. Nem az erősítőépítést és a méricskélést, bár érdekes és ötletes hobbi, ami sok számolást és kreativitást igényel, és biztos h van egy bizonyos varázsa a saját magunk által épített motyóknak.6 termék adatlapját? Genelec, M-Audió, Adams, Mackie, JBL, Danley, Meyer Sound, DynAudio, Fostex, KRK, ezek azok a gyártók akik között válogattam.
Köszönöm
-
J97
tag
válasz
orbano #11782 üzenetére
KMT amit mondott az én értelmezésem szerint, ez egy nagyon jó kis ár/érték arányú hangkeltő eszköz!
Egész konkrétan ezt fogalmazta meg:
"Viszont! A leírtakra úgy tekintsetek, hogy jelenleg egy (új árát nézve) 8-9x ennyibe kerülő (passzív) hangsugárzóhoz viszonyítottam. Ez a kis genius 10k alatt volt kapható itt a ph-n. Ennyiért nagyon jó! Talán azt is mondhatnám, hogy árkategóriában verhetetlenek ezek a 2.0-ás szettek."
Ha nem tudsz olvasni sajnálom!
"ráadásul valamit benéztél, mert itt nem az volt a téma, hogy ki szereti a géniuszt, vagy ki nem, hanem az, hogy kinek mit jelent a zenehallgatás, a zene szeretete."
Ajánlom figyelmedbe ezen [hozzászólásomat].
Idézek:
"Itt nem a genius márka megítélésről van szó, hívhatnák ezt az adott hangfalat akár Hihetetlenhangzás 2000 -nek is, tejesen mindegy!"
"a zeneszeretetet se, abban mérik, ki milyen rendszeren hallgatja az adott művet!"
Ezen szerintem nem érdemes többet vitatkozni!
-
dudika10
veterán
válasz
orbano #11782 üzenetére
Inkább járj gyalog ha nincs pénzed audira, fel ne szállj a BKV-ra mert szar.
Lehet rám azt mondani, hogy igénytelen vagyok ha a pénztárcámhoz igazítom az igényeimet, de elég nagy baromság lenne, tekintve, hogy az emberek nagy része ezt teszi.
Vagy Te talán kidobod a fél napnál idősebb kenyeret? Kidobod a picit megfakult pólót? A picit kopott cipőt?
Pedig szar.
Most vagy én vagyok a hülye, vagy Ti nem értitek még mindig, hogy nem telik mindenkinek drága rendszerekre.
Mindig van jobb amihez képest a tietek is szar, de nem dobjátok ki őket mert az igényeiteknek megfelel.
Az a probléma, hogy van merszetek eldönteni, hogy hol húzódik a határ az igénytelen és az igényes közt. Mintha ez egy fekete-fehér egyszerűen eldönthető kérdés lenne.
És természetesen az ismeretlen szarozása és általánosítás is probléma, az hogy kijelentitek, hogy én nem szeretem az zenét mert nincs lehetőségem drága rendszeren hallgatni hanem olcsón hallgatom az meg már tényleg mindennek a teteje. -
J97
tag
válasz
orbano #11780 üzenetére
Ha jobban elolvastad volna, amit írtam láthatnád, hogy még ugyan a témához kapcsolódik! Egy adott gyártó konkrét típusáról van szó. És pár hozzászólóról, aki véleményt kritikát írt erről. Nekem mint fórumozónak ugyanolyan jogom van megmondani a véleményem, mint bárki másnak! Mint mondtam ki lehet állni az ellenvélemény mellett is, de attól annak még igazságtartalma nem lesz valós, csak félrevezet másokat. Amit itt írtak egyesek az nem vélemény! [Ez] a vélemény konkrétumokkal alátámasztva! Ez már vélemény! Az olyan hozzászólás, ami valamit elítél úgy, hogy még csak távolról sem látta, hallotta az adott terméket az a minősíthetetlen szerintem. Ha ezt egy szakmabeli megfontolt ember írja, ilyet nem engedhetne meg magának szerintem! Egyébként meg ha már az én véleményem hozzászólásom is kritizálva van, szerintem a stílusom nem minősíthetetlen hanem kissé arrogáns, joggal azon hozzászólásokat olvasva! Egyébként meg én sehol nem látok a hozzászólásaimban bántó, nyomda festéket nem tűrő szavakat.
-
törölt tag
válasz
orbano #11756 üzenetére
Szerintem olvass utána, honnan indult a vita, és pontosan min, rémunalmas folyton ugyanazt elismételni.
Az meg egy marhaság, hogy rossz minőségű eszközön zenét hallgatni káros (megint lehoztak valamit bulvártudósok, és most komolyan ezzel kell érvelni?), én valahogy soha nem tapasztaltam. A baj maximum az lehetne, ha valami hasonló minőségben szólalna meg, mint ahogy az első hangfelvétel, de ugye a genius nem ez a szint?
-
KMT
addikt
válasz
orbano #11721 üzenetére
Nem igazán jó a példád. Az a baj, hogy BBéci nem annyit írt, hogy ő nem tudna genius-t hallgatni, hanem azokat szólta le, akiknek tetszik a genius-ok hangja. És ez az, ami szúrja néhányunk szemét. Senki ne döntse el, hogy másnak, más ízlésének, netán más zenei igényességének mi felel meg, főleg, ha nyilvánvaló, hogy anyagiakról is szó van, és nem az vesz PC-s zajkeltőt, aki amúgy milliomos!
De hogy a példádnál maradjak, attól még, hogy te nem gyömöszölsz mázsás nőket, lehet, hogy más beéri azzal is.
(#11716) BBéci
Nem is írtam, hogy abban a hozzászólásban lett volna.Ez már annak minősül?
ittMondjuk kezdem belátni, hogy felesleges vita ez. Ez mindent elmond:
"Amióta a rádióadók MP3 zenét sugároznak, kizárólag CD-t hallgatok az autómban és otthon is."
Én meg azért nem hallgatok rádiót, mert az itthoni adók szánalmas zenei szűklátókörűséggel rendelkeznek, agyamra mennek ezek a kiabálós divatzenék. (Komolyzenei adókat hallgatni meg ráérek majd évtizedek múlva.) Szóval úgy látszik, Ba cy lus-sal kell egyet értsek, van akinek a legfontosabb a losszlessz, a zene már mellékes...
Te amúgy ezek szerint azonnal hallod (és zavar is), ha egy zene nem veszteségmentes forrásból szól. Durva.
-
válasz
orbano #11721 üzenetére
NAGYON OFF
OMG, facepalm, meg a többi:
Te nem a zenét szereted, hanem azt akarod pótolni a hangrendszereddel, amiről úgy érzed kevés.
Én a zenét szeretem. Imádom a régi komolyzenei felvételeket, legyen az akár mono, vagy kicsit sustorgós, a legtöbbször zeneileg hülyére veri a mai felvételeket, hátmég a fos audiofilnek kikiáltott zenei analfabéták által feljátszott forte fortissimo előadásokat.
És ha meg lehet hallgatni a régi felvételeket, akkor miért ne lehetne meghallgatni akár egy Geniuson, még ha én nem is azon teszem.
Szűzanyám, micsoda sznobizmus.
ON
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest