Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz Patice #86349 üzenetére

    Engem mindig a kisérletezgetés, és a dolgok megértése vitt előre, úgy az életben, ahogy a hifiben is. Ehhez pedig nem lehet úgy hozzáállni szerintem, hogy nem tudom miért van, de elkönyvelek egy ok-okozatot.

    A digitális lejátszásról hidd el, minden egészen pontosan ismert. Főleg a linux alapú lejátszásról. Emberek írták, nyílt forráskóddal, akárki megnézheti hogyan működik.

    Amit linkeltél az nagyon hosszú, nem tudom melyik részére célzol. 15 éve foglalkozom linuxal, és ennek a doksinak jó nagy része teljesen általános linux parancsok, partícionálás, kernel modulok betöltése, frissítése stb... Átfutottam csak de nem találtam szorosan audioval összefüggő részt. Amúgy a mai linuxokon futó pulseaudio server már alapból majdnem real time prioritással fut. Egy szinttel van a kernel folyamatok alatt, de egy paranccsal bármely linuxon átállítható realtimera. És amúgy igen, ez fontos lehet. De azt, hogy realtime csak -20as prioval fut, azt nem hiszem, hogy egy konstans módon észlelhető hangszerre jellemző hibaként fogod észrevenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák