- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz gordonfreemN #110579 üzenetére
Hello. Ha csak 2 út között kell választani, bistable (latching) SPDT/DPDT, Takamisawa.
Lehet DPDT-t használnám, relékre jellemző a "prell", de a teljes összezárás sem garancia arra, hogy a kontakt az esetek 100%-ában mindig hűde minőségi lesz. Ezért választanék DPDT-t, ahol 2 pólust használnék ugyanazon 1 áramkör zárására, stabilabb fémes kapcsolatot elérve így az egészre nézve. De lehet csak túlagyalom, illetve itt is "csak" felére csökkentem egy esetleges pár milliszekundumnyi nem-érintkezés esélyét, ami nem sok..
[link] [link] és még rengeteg másik ebay Ali stb. Nem tudom, mennyire szeretnéd Magadnak ezt is kézzel összekeccsölni, és mennyire vagy hajlandó ilyen kompakt modulokat megvenni (szerintem jók, a relék minőségiek).
+ vannak hermetikusan zártak is, meg mindenféle egzotikum.
Ez meg egy jó alapozó a bistabil típusokról (latching) bár valszeg képben vagy már ezekkel, csak hátha vkit érdekel, vagy nem tudom.. [link]
Adatlapján a kinézett relének jó, ha "silver contacts" van. Amikkel én összefutottam eddig, mind ilyen volt, lehet ez tök alap dolog ma már. Táp áramkört húzok be (és tartok meg) non-latching standard SPDT-vel, Fujitsu (silver contacts) és 1 éve teszi a dolgát kiválóan, de itt bármi van (pillanatnyi, kis időszeletre történő nemvezetés), "eltűnik" a pufferkondi blokk miatt kvázi, a trafó pedig egy aluláteresztő szűrőként műx bizonyos "pergési frekvencia" felett szintén, így tápban annyira nem feltétlen allergiás a kütyü minőségére az eszköz, mint jelútban.
Mintha a Takamisawa-t is megvette volna már a Fujitsu, DIY Audio-n mindenesetre 2 topic is van arról, hogy "mi az audiofil relé" és mindenki mást mond, a konklúzió pedig az, hogy vagy nem számít, vagy ha igen, hallgassa meg az ember magának (Ha ez segít, de talán könnyíti a választást, hogy nem kell túlagyalni, mert nincs konszenzus ezt illetően).
Esetleg ezt sasold meg, hátha. (Nexem-ekkel szerelt, régen NEC, kis képek lentebb). Ennél jobbat én sem tudnék most így ránézésre itthon összelökni. (Vagy ha tudnék, nem akarnék szívni vele, de ugye kinek mi a fétise)
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hardcore café
- Android szakmai topik
- Politika
- Társasjáték topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs