- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
attiLANte #227 üzenetére
Üdv!
Nem baj az, ha : 'mert bizony a ''mocsok'' képes elnyelni az egészet', - mármint nem baj az, ha a csőben lévő (2-5ml) víz a szivacsban van felszivódva, hiszen a gyári heatpipeokban is a cső kapilláris falában van a viz.
A szivacs egyik oldalán elpárolog, a másik felén lecsapódik a víz, és a szivacsban haladó víz áramlását segíti az előbbi folyamat, és persze a gravitáció (függőlegesen).
Ha megrázol egy gyári heatpipeos proc. hűtőt, akkor nem lötyög benne a víz.
Bár vákum alatt nem is lötyőgés lenne hallható, hanem fémes csörgő hang (a házi hp rázása során tényleg fémes csörgő hang hallatszik).
Szóval jó az ötleted!
Veriakilis -
ngabor2
nagyúr
válasz
attiLANte #201 üzenetére
a szilikagél egy érdekes állatfaj. a kovasav is érdekes, amiből lesz. ha egyszer kicsapódott a kovasav, az már nagyon nehezen oldható vissza, különösen, ha ''megöregszik'', tehát sokáig áll. az izzítást nem olvadásig kell csinálni, csak pár100 fokig, mikor a vize nagyrészét, talán az összeset elveszti. utána hőfoktól függően vagy erősen higroszkópos lesz, vagy nem
de hogy nagy lesz a felület, az szinte biztos.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
attiLANte #193 üzenetére
ahogy nézegettem a leírást, a porózus rétegnek nem igazán hővezetés a szerepe, persze nem árt, ha azt is vezeti.elsődleges cél a felületnövelés, és a hajszálcsövesség biztosítása. ha elég apró és nyitott pólusú a szivacs, valamint marad tőle elég hely a cső közepén a gőz áramlásának biztosításához, akkor jó a szivacs is. talán már leírtam, ki lehetne próbálni valami ragasztóval, ami kiizzítva porózus lesz. hogy milyen ragasztó/műanyag/műgyanta felel meg erre a célra, azt egyelőre nem tudom.
másik elképzelt munkahipotézis: sósavas hidrogén peroxiddal elő-érdesített felületre vízüveget és sósavat viszünk fel többször, majd kiizzítjuk. elvileg ez is porózus lesz, csak hogy mennyire lesz szilárd, azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest