Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Nos, közben kaptam egy ötletet, hogy csekkoljam a load/unload cycle count deltáját, és az azt mondatja velem, hogy táp vagy USB probléma lesz. Egy óra alatt ~16-tal növekedett az érték, miközben elvileg végig terhelés alatt volt a vinyó, tehát ez nem lehet idle unload esemény.
Nagyjából korrelál ezzel a system logban lévő NTFS események száma is.
Mit is mondhatnék, fasza, ezzel remote semmit sem tudok kezdeni, max leválasztani, hogy ne szenvedjen. Illetve csak reménykedem, hogy egy leválasztás során lesz elég okos a külső rack, hogy véglegesen lekapcsolja a vinyót, és nem próbálja tovább tekergetni, pörgetni.
-
vzozo
senior tag
válasz
King Unique #51066 üzenetére
Köszi, olvasom. A vinyó gyárilag van berackelve, és sose szedtem szét. Nem mai darab (jó pár éves), de alapvetően offline tárolásra volt eddig használva (értsd: állt a fiókban), viszont most kellett a hely.
Sajnos a gép jelenleg fizikailag elég messze van tőlem, és a következő hónapokban nem is fogok hozzáférni tápot, kábelt, egyebeket cserélni.
Egyébként több külső vinyó is van a gépre kötve, többek között ennek egy kistesója is (ST2000DM001), de csak az előbb említett 4 terás darab szemeteli tele az eseménynaplót + dobálja a hibákat fájlműveletek közben.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, ez ideillik?
Adott egy 4 terás Seagate ST4000DM000 external HDD, USB-n rákötve a gépemre. Újabban fura hibákat produkál, pl. fájlmásolás közben "retry"-t kell nyomni, illetve a vindóz system logban ilyesmiket látok:
The IO operation at logical block address 0x18121921 for Disk 10 (PDO name: \Device\000000c1) was retried.
A SMART infók szerint rendben van a diszk, se reallocated, se pending sector.
Ez most akkor kezd meghalni, vagy csak gyenge táp / USB kábel hiba lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged