- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiszterQ
csendes tag
válasz
djculture #32287 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Ma reggel új fejlemény, hogy megint jó a vinyóm, és sokat nem is kellett szenvedni vele hogy elinduljon.
Na, ez hogy lehet? Túlmelegedés??? Ma már hűvös van, a kánikula elmúlt.
A HDSentinel és a WD Data Lifeguard Diag is mindent okésnak ír. Kondíció 100%, Teljesítmény 92%...
Everestet is végignéztem, különösen a feszültségeket, de ott sincs semmi geb@sz...bár tudom, ezeket csakis műszerrel lehet pontosan mérni. -
MiszterQ
csendes tag
válasz
djculture #32279 üzenetére
Háát...utánajártam és valami táp-szaki fórumon találtam egy listát amiben az állt hogy melyek a veszélyes tápok (miket ne vegyünk), a HKC meg a vásárlásra ajánlottak közt volt. Az ára is erre enged következtetni. Na mindegy.
Kérdésedre: a csati illeszkedik rendesen. Most is fel van dugva a 'beteg' vinyó, és működik, forog. De semmi detect nincs. Bár, érzésre mintha jobban rezonálna mint a régi Maxtor. Furcsa. De lehet csak azért mert 1 csavarral fogattam bele -
MiszterQ
csendes tag
Sziasztok!
Winyó problémám lenne.
Ez egy elég hosszú folyamat volt amíg eljutottam idáig, az volt a gondja hogy a BIOS nem mindig látta a Primary Master vinyómat (WD1600AAJB), vele egy (PATA) kábelen van egy 160-as Seagate Barracuda, azt mindig látta...de, ezt a problémát pár újraindítás, vagy áramtalanítás-újraindítás után meg sikerült oldani. Az alaplap egy AsRock G41m-vs3, ezen egyetlen árva IDE csati van.
Telt az idő, és egyre több időt töltöttem el a restartos játékkal, mire észrevette a BIOS a vinyót...oldalához hozzáértem a vinyónak és nem tudom hogy ez számít valamit de úgy éreztem hogy néha felpörög, néha meg mintha nem is menne...
Jumperelést nem használok, automatikusan a WD a master és a Seagate a slave. Játszottam már a jumperekkel de nem segített.
Volt úgy hogy sokat ki volt kapcsolva és emellett áramtalanítva is a gép, gondoltam BIOS beállítás "elfelejtésre" például, ezt most kizártam mert új elem került bele, a BIOS-ban többször is csináltam resetet úgyhogy minden oké a beállításokkal de ez sem segített, továbbá kicseréltem az IDE szalagkábelt úgyhogy ezt is kizárhatjuk, a probléma továbbra is fennáll.
Most beüzemeltem egy régi vinyómat egy 20G-s Maxtort, amin Windows is van, arról bebootoltam, és egyszer csak kiírta hogy -új hardver- és ott volt a WD vinyóm, ekkor újra működött. Ez csak egyszer sikerült, azóta sem.
Megjegyezném, hogy ha a WD vinyómat a BIOS, vagy mint legutóbb a Windows felismerte, akkor restart után vígan működött, csak arra kellett figyelni hogy ne legyen leállítva.
Egyszer megnéztem HDSentinellel, de semmi problémát nem mutatott, minden happy volt a program szerint.
De tényleg, ha működött, akkor abszolút semmi baja nem volt!
Sokat olvasgattam mindenféle fórumokban a bootolás helyett "Reboot and select proper device...bla bla" és a "Primary Master Hard Disk Error, Press F1 to resume" felbukkanó hibaüzikről...és nagyon sok esetben WD tulajok írták, ez kicsit gyanús. Nem úgy tudom hogy ezek olyan rossz vinyók lennének!Köszi a segítséget előre is, remélem lesz valakinek valami jó ötlete. Remélem nem pusztult meg a HDD-m.
Update: még annyi, hogy táp gond sem lehet, mivel egy jóféle fél éves HKC 5550-m van, úgyhogy ez is kizárható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged