- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Van egy 8 éves WD30EFRX-em, amin találtam pár sérült file-t, régieket és újabbakat is.
Némi tesztelés, lementés, és újra formázás után most tökéletesnek tűnik. Jelenleg HDS szerint 100%-os. Nincs rajta hibás, de még gyenge szektor sem. Mi történhetett vele, bízhatok benne?
A története kicsit bővebben:
Sokáig itthoni szerverben volt fotók és filmek tárolására, szóval nem volt rajta nagy túl forgalom. Később átkerült a desktop (játszós) gépemben. Arra tippelek, hogy ott a VGA mellett kaphatott némi meleget. Vagy legalábbis jobb ötletem nincs.
Akkor próbáltam HDS QuickFix-et, Repairt, visszanyerni a hibás file-okat/szektorokat. A tesztek több helyen is belassultak (ez látszik az első képen a sötétebb részeknél), de végül mindig elakadtak ugyanazon a ponton (94,07%-nál). Többször is nekifutottam, volt hogy ment a teszt 1-2 napig, de sehogy sem jutott túl a szóban forgó szektoron.
Az egyik utolsó teszt így nézett ki :Lementettem róla amit lehetett. Töröltem minden partíciót, újra formáztam. Majd ráküldtem egy Write/Read tesztet. Láss csodát, semmi baja:
Na most akkor mi a csoda történhetett vele. Ezek után mennyire bízhatok benne?
A családi fotókat egyetlen példányban már nyilván nem ezen tárolnám, de filmekhez, zenékhez, backupra még jó lehet? Köszi szépen előre is!
-
naja
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #46954 üzenetére
Uhh, nagyon köszönöm. Most eléggé megkönnyebbültem.
Próbáltam erre a dologra ráguglizni, de nem adott ki semmi ilyen jellegű infót. Nyilván nem csináltam túl jól. -
naja
aktív tag
Most vásároltam egy IronWolf 4TB-os merevlemezt. Kibontás után HD sentinelben toltam egy Részletes ön-tesztet. A teszt alatt a S.M.A.R.T. fülnél azt láttam, hogy a "Raw Read Error Rate" kb. 6500-ról kb. 12000-re ment fel, mire vége lett a tesztnek. Közben mindenhol azt írja, hogy a merevlemez tökéletes, meg 100%-os stb.
Ez mit jelent? Aggódjak, vagy ez normális dolog?A HTML reportból kiollóztam az idevonatkozó részeket:
Köszi a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magisk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged