- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Lehet tápegység, tuning, alaplap, controller, memória, video, vagy utoljára winyó. Szabad választani belőle.
Gondolom azért nem írt még senki, mert a felsoroltakból senki sem tudja a leírásod alapján eldönteni, melyik a hibás. Csak több lépcsős hibakeresés fog eredményre vezetni.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Dzsekó
addikt
Hali!
Az én véleményem az, hogy az alaplap öregecske már ehhez a két új vinyóhoz.
A PCI-os vezérlőkaridat nem ismerem, de mivel a lap sata1-es és a vezérlőkártya sata2-es ezért még akár inkompatibilitás is lehet.
Én a helyedben vennék egy új alaplapot, ami mini atx-es, integrált videókari van benne, ami bőven lenyomja a mostani videókaridat tudásban és kevesebbet fogyaszt, kezel 4 sata2 vinyót, valami ilyesmit. Ehhez már csak egy olcsó proci kell ,ami dobozos van hozzá hűtő is és 512MB DDR2 memória.
Az áruk 10+10+2 ezer, ami nem kevés, de nem is olyan sok. A táp jó hozzá, még szerintem kevesebbet is fog enni a konfig, mert nincs videókari, és ha a mostani lapodban prescott proci figyel, akkor pláne kevesebbet eszik.
Persze nem muszáj ezeket megvenned, ez egy javaslat volt.
Őszintén szólva én már azt a sata vezérlőkártyát sem vettem volna meg, vagy ilyen géphez nem vettem volna 500GB vagy e feletti vinyót.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Hát nálam a sata1-es lap meg se nyekkent sata2-es vinyóval, fel se ismerte.
Visszahoztam ismerőstől, itthon a sata2-es lapomon átkapcsoltam szoftverrel sata1 módba, és utána felismerte az a régebbi lap is és meg tudtam particionálni.
Ennyit a kompatibilitásról...
Próbáld meg sata2-es lapon átrakni sata1-re azt a két nagyobb vinyót.
Viszont, ha látja a vinyókat, akkor esetleg megpróbálhatod a saját lapodon is átkapcsolni sata1-re a két vinyót. Én problémám az volt, hogy meg se nyekkent vele a lap, nem tudtam mit kezdeni vele.
Sebességben ugyanannyit fognak tolni a vinyók, mivel a drive elején most kezdik elérni a 130MB/s-es sebességet a mostani leggyorsabb vinyók, ugye ez bőven 150MB/s alatt van.
De még az alaplapra integrált sata vezérlő 133MB/s maximumát sem éri el.
Amit linkeltem Gigabyte lapot, az jó kis lap nagyon, stabil és olcsó, ehhez képest meg sokat tud. Érdemes átgondolni a lapcserét akkor, ha már sírógörcsöt kapsz a gondoktól. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Nem rossz ez az MSI lap, akár vedd ezt, ha picit kevesebbet szeretnél költeni.
Kb. ugyanazt tudja, mint az általam linkelt Gigabyte, csak gyengébb az integrált videókarija, és msik proci való bele.
Viszont az új procival már egy kétmagos platformod lenne, ami azért jobb.
A Gigabyte ugyanúgy mini/micro atx-es, ugyanúgy ICH7 a déli híd az északi meg picit jobb 946-os, msi meg 945-ös. A különbség csak a videókari. De a mostanit az MSI-é is veri sztem.
A sata problémádat meg fogja oldani az MSI lap is, ez a része megegyezik a Gigabyte-al.
Itt csak az a kérdés, hogy akarsz-e áldozni + pénzt a kétmagos procira, ha nem, akkor MSI-t vedd. E-boltban 9552 és 3 év garit adnak rá.
Sajnos a DDR2-t így is meg kell venned, ha nem szeretnél sokat költeni, akkor Kingmax DDR2-800 512MB-t vegyél ez olcsó eléggé, 2-3k az ára.
Üdv![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest