Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Danecay

addikt

válasz King Unique #53340 üzenetére

Elég sok dolgot kizártunk ugye. Nem is tudom, hogy, hogy írjam le, hogy nem tűnjön tudálékosnak, főleg úgy, hogy nem is vagyok a téma szakértője, de mégis átjöjjön amit gondolok. Tehát ez előtt 20 évvel is volt már külső RACK-em, IDE-s, és ha éppen nem volt kedvem a gépet újraindítani mert sokáig tartott akkor volt, hogy menet közben szúrtam be a RACK-be a HDD-t, a Rendszereszközökben csináltam egy frissítést, és voila, ott állt rendelkezésre a tárhely, mindennemű adatvesztés hiján. Na most nehogy már 20 évvel később, több generációs hardveres és operáció rendszeres innovációt követően ott tartsunk most, hogy ne lehessen biztonsággal használni egy külső tárolót, miközben már a legtöbb elkerülhető bakit is igyekszem elkerülni és a szabályokat, javaslatokat betartani. Ami érdekes, hogy ez csak az elmúlt 1,5 évben jelenezett nálam, mert az előtt az 5e Ft-os dokkoló is csak tönkrement, cserébe legalább adatvesztés nélkül, most meg rákeresve azt látom, hogy hemzseg az ilyen problémáktól és az erre szolgáló megoldási javaslataktól a net.
    Ha ez így működne, ilyen kockázati tényező mellet, ez egy nem szabadalmazható technológia lenne, de mivel ez már 20 évvel ez előtt is egy viszonylag megbízható dolog volt, így más lehet a háttérben. Erre lennék kíváncsi!
    Azt meg már csak mellékesem írom, hogy a zegyik számítógépbe épített HDD-met időnként nem ismerte fel a rendszer, amit egy kontaktos SATA kábel okozott. Nem tudnám megmondani, hogy menet közben hányszor húztam ki és csatlakoztattam újra, hogy látható és használható legyen a rendszer számára, mégsem lett egyszer sem RAW belőle.

"A SMART-ban a RAW Read Error Rate attribútumnak meg nyilván semmi köze nincsen ahhoz, hogy RAW lett-e a partíció, vagy sem."

Akkor mit keressek ami esetleg erre utalhat?

Új hozzászólás Aktív témák