Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Ha az alaplapod legfeljebb SATA2 képes, akkor eleve mindegy.
A tápellátás nem befolyásolja a sebességet, az is mindegy ilyen szempontból. De attól még a csatlakozó elnevezése SATA-tápcsatlakozó, egyrészt a megkülönböztetés miatt is, másrészt a SATA-szabványnak a tápcsatlakozó is része.
Ezek a tápcsatlakozók egyébként megfelelő óvatossággal Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot. A tápdugót pedig mindig egyenes irányban, pontosan illesztve, érzéssel, ugyanakkor határozott mozdulattal rátolni, ezt áramtalanított állapotban célszerű gyakorolni is.
Míg a régi molex alkalmatlan az üzem közbeni ki-be dugdosásra.
De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se. Csak az érdekesség kedvéért leírtam, hogy ilyen is van, a SATA-szabvány lehetővé teszi, én többször alkalmaztam is.
A SATA3 kábel jobb minőségű és drágább, ezt a képességét fel is tüntetik rajta. A sárga szín nem jelzésértékű, nekem például fekete van, de piros is lehet, ha jól tudom:
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
Persze, csak kivételes esetben nem jó bármely sata vinyó egy sata-s gépbe, pl. egy gyári márkás pc-nél nem minden vinyót támogat a Bios. Milyen alaplapod van? De ez már tényleg inkább a "Milyen winchestert vegyek" topicba tartozik... Ott folytassuk, ha kell még valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004,100 % Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest