- Milyen GPS-t vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
maxrad1580 #10043 üzenetére
Mivel nem tudom mi az, így érdemben válaszolni sem tudok rá.
-
liksoft
nagyúr
válasz
iteq47 #10041 üzenetére
Szia!
1. A drive önálló mikroszámítógép. Így kívülröl csak egy vektorként látod az adatterületet, nem tudhatod, mit hova tesz. Vagyis oldalanként nem lehet partíciót kialakítani.
2. Partíciók: 1. Swap (+temp) , 2. System , 3. Adat. Így a leggyorsabb egy drive esetén. A méretek a memória méretétől, a használattól, programoktól függnek.
Az install egy könyvtár, nem partíció. Így az adaton a helye.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10039 üzenetére
Vagy 17, 26, 32, 34, 36, 54 szektor egy track. (MFM, RLL, ESDI)
Szerk: Ráadásul ezek fizikai értékek. A 63 minden esetben logikai, hiszen a 40GB/oldal esetén 1mm-en közel 4000 sáv van, a legkülső sáv ~1000, a legbelső ~600 fizikai szektort tartalmaz. És hol vagyunk már ettől is?
-
liksoft
nagyúr
válasz
maxrad1580 #10027 üzenetére
Igen, a drive várhatóan nem lesz hosszú életű.
-
liksoft
nagyúr
válasz
patvaros87 #10026 üzenetére
Szia!
Igen, a tápellátást tessék megoldani!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9978 üzenetére
[link] Vagyis gariba vissza.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9916 üzenetére
Vagy már megsütötte. RACK!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hardtech #9904 üzenetére
Ez így számomra érthetetlen.
A PM hibásnak mondja. - Minek használod? Standard esetben többet ront, mint használ.
Tudod formázni, írni rá. De mégis gond van? - Szerintem BOOT UTÁN áll vissza az eredeti állapot. Vagyis csak látszólag ír. Így igaz? Igen, vagy nem választ várok, nem zagyva mesét!
A HDD nem javítható, garanciába cserélhető, vagy a "kerek iktatóba" (kuka) tehető.
-
liksoft
nagyúr
Így igaz, ismerem is. Nem azt mondtam, hogy rossz, csak annyit, hogy egy sérülés esetén ha nem tudjuk pontosan mi is sérült, vakrepülés helyreállító (adminisztrációkat MÓDOSÍTÓ) programot használni. Igen, használható, ha nincs pénzed, megvan máshol a fontos adat, vagy bátor vagy
. Viszont az adatok biztonsága érdekében a mentendő drive használata (visszaírás) TILOS, onnan másolunk. Aki ezt a szabályt megszegi, előbb-utóbb megszlvj@.
Szerk: Ugyanis lehet, hogy láthatóvá teszi, de ha van egyéb sérülése is, akkor az OS a saját konzisztencia javító progijával tehet "rendet".
Na onnan nincs visszaút. És a hibás alapfeltételezéshez elég lehet egy bit sérülése is szélsőséges állapot esetén.
Szerk2: Onnan tudom, hogy a munkám egy része ilyen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9884 üzenetére
Gratulálok. Te vagy a szerencsés. És vannak a szerencsétlenek, akiknek egy ilyen pofon egyszerű csettintés után viszik adatmentésre, mert "pont erre men volt felkészítve" a mentőprogramja. Ezt hívják vakrepülésnek. Meg lehet csinálni, de büntetlenül csak pótolható adatokkal. Gondolom Nálad is csak letöltöttek kerültek mentésre. Ugyanis Murphy dolgozik, vagyis ha valóban pótolhatatlan családi fotó archivum lett volna, az egyáltalán nem biztos, hogy visszajön.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9880 üzenetére
Figyu! Te pontosan tudod szektor szinten mi sérült? Mi került átírásra? Egy újabb írás esetleg mit tüntet még el? Mert én nem.
Ha a fontos adataink eltűntek (elérhetetlenek), akkor adatmentést célszerű végezni. Ez az eset van Nálad.
Ha az adataink megvannak máshol, de időt szeretnénk spórolni, akkor lehet egyéb programokkal kisérletezni.
A fentieket majd 20 éves adatmentéses tapasztalat birtokában merem mondani. Ja, pár esettől eltekintve (nem menthető felület hiányában), nincs két egyforma adatmentés. Ugyanaz a betegség a családtagokat máshogyan viseli meg. Itt is hasonló a szitu.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9876 üzenetére
A használata az enter - enter - enter típusú, ha általános esettel van dolga. Ennél többet nem tudok mondani. Azért, mert ezt a változatot nem ismerem (csak régebbit), és adatmentéssel foglalkozom, így hozd be. De a küszöbig szívesen elirányítok bárkit, ha úgy érzem adatvesztést nem fog elkövetni. Egyébként az a változat amit használsz, csak megmutatja mit talált. Ahhoz, hogy át tudd másolni másik drive-ra (másolni, nem helyreállítani! - és másik területre, nem ezt leformázva, mert akkor mentés közben saját magát felülírod!!), meg kell venni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9870 üzenetére
Figyu! Egyértelmű az, ami pontos maghatározásra kerül. Addig minden alternativa szóba kerülhet! Próbáld a Get Data Back NTFS változatával. Ezzel menteni tudsz róla.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9854 üzenetére
Igen. Kissé érdekes lenne, ha nálam krepálna be a mentendő drive csak azért, mert az épp még használható tápon futott.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9845 üzenetére
Elég, ha nem szűrt a 230V, és zavar volt rajta. A táp meg csak 30-40%-al tud többet, mint amit a vas felvesz.
A munkám során alaplapi VGA-s 256 rammal ellátott gépre csak akkor teszek 3 winyónál többet, ha azt 500-600W-os táp hajtja. Ezenkívül 2000-es szünetmentes, villámvédelem, év relé van a 230-as ágon, a gépen belül meg egy Maxx. És így is van időnként érdekesség. Igaz, évente maximum egyszer futok bele (több gép mellett), de van.
A drive-ot tesztelni meg úgy tudod, ha a táp terhelését csökkented. Vagyis a felesleges (nem kötelező) eszközöket kiveszed belőle. Ha a winyó erős használat mellett ilyenkor tök hibátlan, akkor valószínűsíthető, hogy kevés a tartalék a rendszerben. De ez sem törvényszerű, hiszen írtam, van olyan zavar ami szinte kivédhetetlen, és ha a drive akkor ír, akkor olvashatatlan terület keletkezhet. Pont ezért nem veszi vissza a gyár az első "szellentésre" a winyót gariba.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9842 üzenetére
Azt elfelejtettem írni az előbb, hogy a WD egyes szériáinál előfordult 20 fokos tévedés is. Azóta nem hiszek nekik, csak ha leellenőriztem. Mivel gondolom egy gépben van a két drive, és az 1TB-os Hita jó hőmérsékletű, ráadásil az IBM és Hita drive-ok +-2 fokon belül szoktak mérni, neki hiszek. Így ejtettem ki a hőmérsékleti gondot.
Az egészre visszatérve. Én az adott információk alapján csak ötleteket tudok adni, hol és hogyan keresd a hibát. Ha kevés az info, vagy csak amúgy, tévedhetek. De talán ötletet ad, amin el tudsz indulni. A problémát úgyis NEKED kell megoldanod. Mivel több mint 25 éve fejlesztéssel foglalkozom, láttam már egy-két dolgot. Még a "békebeli" túlméretezett korszakban is találkoztam olyannal, amikor 5V-os tápfesz mellett egy TTL 7400 kapuból 7,2V jött ki. (Igaz, K1LB553 volt ráírva (oroszul))
). Oszcillált ugyanis.
Ennyi idő alatt kialakul az emberben a "megérzés". Pláne, ha folyamatosan a berendezések, és a felhasználók hibáit kell visszafelé felderíteni. Azért élek még ma is a piacon, mert ezt 90-95%-os pontossággal tudom hozni.
Egyébként simán lehet sz@r a winyó is, de azt a gyártó honlapjáról letöltött gyári tesztprogrammal kell bebizonyítanod. Különben nem érett garira.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9842 üzenetére
Legyen nagyobb kapacitású mint a másiké, sebessége a legjobb (lehetőleg verje az SSD-t is), kicsi, hideg, ne fogyasszon, atomstabil (bármikor, bármilyen körülmények közepette hibátlanul hozza az előző kritériumokon felüli elvárásokat), ja és OLCSÓN! Mert hogyan néz ki, hogy többe kerül mint tegnap?
A bilit tessék előszedni.
A mai áron ezt a kapacitást a drive-ok csak és kizárólag stabil környezetben tudják. A nyomott ár és egyebek miatt a technikai határon táncolnak.
A spórolásról meg egy régebbi magánvéleményt idéznék ismerőstől:
"Egyre inkább azt tapasztalom, hogy míg nekünk azt tanították, hogy a biztonsági tényező 2x-nél kezdődik, addig Kínában a maximuma 0,9x.
A kínai alkatrész gyártó azt mondja, hogy aki a termékemet beépíti, úgyis biztonsági tényezővel számol, mi baj lenne belőle, ha csak a szükséges anyagok 80%-át rakná bele. Aztán az alkatrész átekerül a másik kínaihoz, aki terméket készít belőle, de úgy gondolkodik, hogy az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
A termék átkerül a következő kínaihoz, aki azt beépíti egy készülékbe, és közben arra gondol, hogy mivel az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
És ez kerül végül a felhasználókhoz!
(Ja, és azt nem is írtam, hogy a legelsőnek már a beszállítója sem az előírt 98%-os rezet vitte, hanem takarékosságból 30% cinkkel ötvözte, mert az utóbbi fém jóval olcsóbb, és mi baj lenne belőle, hiszen aki felhasználja, úgyis rátartással fogja felhasználni.)Nemrégiben elkókat vizsgálgattam ESR-mérővel, és eközben néhány 20-25 évvel ezelőtti Remix kondi is a kezembe akadt. Régen a +/-20% tűrést úgy értették, hogy az 1000uF-os kondi a gyárból 1150-1200uF-dal került ki, ez a használat során idővel csökkent, és amikor 800uF alá került, a kondit ki kellett cserélni.
A mai új kondik között nincs olyan, ami elérné a névleges kapacitást! 890-980uF között mértem, és -állítólag- a gyártók azt tekintik meghibásodottnak, ahol a kapacitás a névleges érték fele alá csökkent!"Vagyis amig csak hallom, hogy "igen a táp jó" azt mérés (oszcilloszkóppal!) helyett nem áll módomban elfogadni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9840 üzenetére
Nem, nem írtam el. Mikor, és hogyan zártad ki a hibás tápellátást? Látom, a hőmérséklet rendben lehet, mert a Hita pontosan szokott mérni. Tuning nincs, tehát az sem lehet. De a táp érdekelne.
Szerk: Elég annyi, ha nincs 230V-on korrekt szűrésed, és a szomszédban hegesztenek. A legjobb tápegységek is átereszthetnek olyan zavart, mely az írást kritikussá teszi. Ilyenkor olvasni nem tudja, de nem a drive a hibás!
-
liksoft
nagyúr
Y típusú USB kábel használata ajánlott. Így két USB csatit használ. Egyet adat és tápfesz vonalaon, a másodikat csak a korrektebb tápellátás miatt használja. Ugyanis az 5V max 500mA amit egy USB csati le tud adni, a drive-nak kevés.
Fontos! Ezt is, a hátlapi, FORRASZTOTT USB csatlakozáson keresztül. Az előlapi kábeles kivezetések legtöbb esetben képtelenek kellő teljesítmény leadására.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nem tudod megcsinálni. Tiszta térre, szakértelemre, és szerszámokra van szükség. Ez NEM home kategória! Ha megpróbálod, utána már szakembernek sem lesz SEMMILYEN esélye lementeni. Tessék eldönteni, hogy valóban fontosak-e az adatok. Ha igen, akkor adatmentéses szakemberhez tessék elvinni. Ha annyit nem ér, akkor ahogy szokták mondani: ezt bebuktad.
-
liksoft
nagyúr
Szerintem ez tízből tizenkettőnknek magas labda.
Egyszerűbben mondva, ha egy spárgát ketten fognak a végüknél, akkor ha az egyik hullámot ránt rajta, az elmegy a másikhoz. Ott megfelelően kell fogadni, mert különben a hullám vissza is megy a "feladónak". Ez a visszamenő hullám nem jel, hanem zavar. Ha a kábel két végén vannak az eszközök, akkor a visszaverődő jelet az illesztésük miatt nem engedik. Viszont ha van lezáratlan vezeték (alaplap szélső csatlakozó, eszköz középsőn, másik vég szabadon), akkor a szabad kábelvég felé kifut a jel, onnan visszaverődik (nincs ott eszköz ami ezt megakadályozná), és zavart okoz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9734 üzenetére
Sok munkád lehet a keresésben.
Tapasztalatom szerint kábeltől függ. Van olyan 80 eres, melynél lehet látni, egy szálból hiányzik egy kis darab az alaplapi csatlakozó mellett. Ilyen kábel esetén a master és slave pozíció nem cserélhető fel, még jumper használatával sem. Sőt, egyes kábelekben a csatlakozónál van a hiány, így nem látod. Ahol a 80 ér végigfut, ott nincs gond, cserélhető a két pozíció.
A masternek meg a jelhullámok visszaverődése miatt kell a kábel végére kerülnie. Minden kábelt le kell zárni. Ennek okát szakkönyvekben megtalálod.
U.i.:
Kernel leírta. Neki is sok ideje van.
-
liksoft
nagyúr
OK. Akkor tehát volt egy teszt. A Te esetedben három lehetőség adott.
- A fejek letapadtak az adatterületen, és ezért sem a főmotor, sem a fejmozgatás nem tud elindulni. A tapadás idővel egyre erősebb lehet, így az adatok védelme miatt sürget az idő. A fejeket a tapadásból csak szétszedéssel lehet megoldani, tehát tiszta térre és szakemberre van szükség.
- Besült a főmotor. Ebben az esetben mivel képtelen felpörgetni a lemezeket az elektronika, a fejeket nem mozdítja meg. Ugyanis felesleges, és a parkoló pályáról való letérés letapadáshoz vezet. Vagyis többet árt, mint használ.
- Valóban a fejeket nem mozdítja, de a főmotor és lemezek elindulnak. Ilyennel csak akkor találkoztam, amikor a fejek letapadtak, a következő indulásnál a főmotor annyira erős volt, hogy elindult, ennek következményeként két fej leszakadt, és a fejmozgató lineáris motor mágneséhez repült. Itt megakadt, és akadályozta a fejek mozgatását. (A felületet nem ecsetelem, mert a szétszakadt fejszerelvény "csodára" volt képes. - Természetesen nem volt menthető.)
U.i.: A szétszedéshez csak adatmentéses szakembert tudok ajánlani. Ha a motor sült be, az horror munka, hasonló áron.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #9654 üzenetére
Dehogy már!!
A nemdokumentált utasítások a gyártók saját magánügye. Esetleg hazárd esetén vagy a drive rossz tápellátásakor a drive vezérlése is "megbolondulhat". (Igen, van karón varjú!) Tehát több lehetőség is van, miért bolondult meg a drive. Ja, bizonyos alaplapban miért lett az 1TB-os winyó 32 MB-os? Nem egy esetben! Na ne már! Ugye?
Több mikroszámítógép dolgozik együtt egy gépben. Ilyenkor lehetnek hibák. Nálad is kibukhatnak. Vagyis nem csodálkozni kell, hanem megoldani. A drive beállításainak módosítása meg a gyártó feladata. Kivétel az interface állítása, melyet a gyártó is engedélyez, saját programmal. Azon kívül bármivel hozzányúlsz, garivesztés az eredmény.
-
liksoft
nagyúr
Hőmérsékletek!
Hosszú üzemeléshez:
3,5" Normál működéshez: 25-40C° , erős terhelésnél lehetőleg 48C° alatt.
2,5" 25-45C° , 55C°-ig.Ha nincs más lehetőség, és használni kell, akkor 4-5C° plusz hőmérséklet még elmegy. Viszont vigyázat, ugyanis ilyenkor ha alkatrészhibás (chiphiba), sokkal könnyebben hal meg "gyorshalállal".
Célszerű a gyártónál megnézni a típus ajánlott működési hőmérsékletét. Ha hosszú távra tervezünk, akkor 10-5C°-al módosított határértékek között (0-50C° helyett 10-45C°) várható a legkisebb meghibásodás. (Bár van olyan gyártó amelyik 60C°-ig adja meg a drive működési hőmérsékletét, célszerű 50C° fölé nem túlzottan engedni.)
Kiegészítés:
A drive-ok tápellátása is egyre kritikusabb. Felületi hibákat, adatátviteli bizonytalanságot tud okozni a rossz tápellátás. Itt két kritérium van.
1. Pontos tápfeszültség. A gyártók szerint +-5%, gyakorlatban +-2% ajánlott.
2. Zajmentes! Egy elöregedett vagy határon működő, illetve a 230V-os oldalon nem kellően szűrt tápellátás itt képes kinyírni egy winyót. Ellenőrzése csak oszcilloszkóppal lehetséges. Ez az a pont, amiért 40% tartalékot szoktam kérni a tápegységek vásárlásakor. (Összerakott gépek esetén igaz, ugyanis a márkás gyártók gépeinek a tápja korrekt módon szűrt szokott lenni. Ott elég 10-15% rátartás.)[ Módosította: Atlantis ]
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hedgehog87 #9511 üzenetére
Get Data Back, vagy RAW recovery, vagy pénz+szakember.
-
liksoft
nagyúr
Gyártmányonként változik, hogy a drive kívül, vagy belül mér. Valamint a pontossága is érdekes szokott lenni. Ha a Sentinel Dos-os változatával nézed 3-4 óra állás után (felveszi a környezet hőmérsékletét), a gyors indulás miatt 1-2 fokkal lehet melegebb mint a szoba hőmérséklete. Ez sem pontos, de irányadó lehet.
Bocsi az előzőekért, de magas labda volt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9498 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, ha mented ami fontos. A másik meg, hogy egy partíció a rendszeré, egy meg az adatoké.
-
liksoft
nagyúr
válasz
doddencs #9497 üzenetére
Szia!
Igen, igazad van.
De most az autódhoz (mindegy, hisz autó
) milyen alkatrészt küldjünk? Egyáltalán Trabant, Merci, vagy Rába traktor?
Nagyon pontos meghatározás kell!!!! 2,5" vagy 3,5" , típusa, winyó típusa, chipset, előlapi vagy hátlapi USB, stb....
Pont tegnap mesélte ismerős, hogy XP alatt az AutoCad összeveszett a kamera driver-rel. Vagyis minél bonyolultabb egy rendszer, annál több a hibalehetőség is. Ha semmit nem árulsz el, akkor a semmire semmi választ nem fogsz kapni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9495 üzenetére
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség. Gyakorlatilag köszönő viszonyban sincsenek egymással."
A drive-on hagyott nyomok alapján lehetne találgatni, mi okozhatta az adatvesztést. Lehet memóriahiba, IDE kábel bithiba, íráshiba a drive-nál, drive cache hiba, véletlen move hiába copy-t szeretett volna, stb-stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9493 üzenetére
Írtam, látni kellene. Így lövésem sincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9491 üzenetére
DIR..... kezdetű sem? Ha nincs, akkor vagy eltűntek, vagy valami más gebasz van. Ahhoz viszont látni kellene.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9489 üzenetére
A root-ban nincs új könyvtár? Lehet hidden attributumú is! A TC-vel keresd, mindent megmutat beállításban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9487 üzenetére
Ez olyan mint a FAT alatt az elveszett láncok file konvertálása. Azokat az állományokat és foglalt területeket amiket sehova nem tud kötni a CHKDSK, a root-ban elhelyezett spéci könyvtárba teszi. Ha szektorhibás volt a winyó, akkor az lehetett egy könyvtárbejegyzés is. Ilyenkor a rendszer számára az alatta található területek elvesznek, illetve elérhetetlenek. A chkdsk fogja ismét hozzákötni a fa struktúrához.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9485 üzenetére
A root-ban nem található file000.chk vagy hasonló könyvtár? Szerintem igen, és ott lehet az elveszett adat. Lehet, hogy nem eredeti néven, de ez sem kizárt. Az asztalról meg azért tűnik el, mert maga a könyvtárbejegyzés sérül. Olyan, mint amikor egy híd leomlik. Átmenni nem tudsz, de a túloldalon ott az adat. Viszont ha köd van, azt sem tudod, hol a másik fele. Vagyis a root-ba köti.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hedgehog87 #9467 üzenetére
Passz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
letsdobizz #9461 üzenetére
Én se. Ugyanis nem világos számomra. A vízhűtés nem érdekel, csak, hogy melyik winyóval milyen jellegű a gond.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9460 üzenetére
Mivel rendszer is van rajta, így USB-n célszerű másik géphez csatlakoztatni. Utána GDB-t neki, majd gyalu, install.
Bármilyen gondja is van, valami már "megzakkant" benne. További használata még rendbetétel után sem ajánlott.
Szerk: "Mezitlábas" módszer, de szokott működni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hedgehog87 #9459 üzenetére
Én a tápegységre tippelnék a hang forrásaként.
-
liksoft
nagyúr
válasz
liqquid #9450 üzenetére
Az a három szektor nem biztos, hogy rossz, hiszen vizsgálja a drive, nem allokálta még át! Legtöbb esetben hibás tápellátás (A Hitachi miatt nem feltételezem a táp hibáját, legfeljebb a csatlakozóét), nem megfelelő hűtés (ha 50 fölé nem ment soha, akkor ez tutira kilőve), tuning, szállítási hiba (páralecsapódás, ütés,...), szerelési hiba (statikus kisülés).
-
liksoft
nagyúr
A SATA és PATA csatornák egymástól függetlenek. Ez majdnem olyan, mintha azt mondanám, nem tudok németül, mert autóm van. Semmi közük egymáshoz.
Ha egyszer visszavette a tempót tuning miatt, annak megszüntetése nem jelenti, hogy visszateszi gyorsra az átvitelt. A rendszer hibázott, lassabb tempón nem, tehát ez marad. A biztonság kedvéért. Ez az OS logikája.
Nem, ne kezdjünk bele abba, ha másképp csinálná, mi lenne. Ez olyan, mint amit gyerekkoromba hallottam: Ha a nagyanyámnak kereke lett volna, és csilingelt volna, akkor villamos lett volna.
-
liksoft
nagyúr
Mivel az első kép alapján a "szűzmária" is installálásra került, így rengeteg program és feladat "kóvályog" a háttérben, és processzoridőt, valamint periféria hozzáférést kér a rendszertől. Így a vizsgáló program nem képes 100%-ban uralni a rendszert. Vagyis fals mérési eredményeket ad. (Próbálj meg írni úgy, hogy közben rángatják és rugdossák az asztal. Sikerül, de lassabban, és csúnyább lesz.) A sebességgel semmi gond abban a rendszerben.
Az átvitel módja már más kérdés. Lehet, hogy csak ebben az üzemmódban megy hibamentesen a rendszeredben. Ugye tuning nincs? Az ugyanis kihatással szokott lenni a stabilitásra, és a controller+driver+drive alacsonyabb sebességbe kapcsol.
-
liksoft
nagyúr
Állj meg! Ne vigye több helyre! Elviszi "gagyi" (finoman feltörekvő) céghez, szétszedik, és a következő profinak az eredeti helyzethez képest már csak 5-10% esélye van! Profi után ugyanannyi, de hogyan fogja eldönteni ki a profi és ki a feltörekvő?
Természetesen érdeklődni kötelező! Sőt, olyan sincs, hogy ma 5e, holnap 25e, két hét múlva 200e Ft-ot is megér az adat! Akkor az már ma is 200eFt értékű. Így kell "profit" választani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dilikutya #9376 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy túl gyorsan indul a BIOS. Ilyenkor a régebbi lassabb winyók nem tudják időn belül inicializálni magukat. Ez valóban slave esetén jelenthet gondot, hiszen a master a master, a slave hozzá kell, hogy alkalmazkodjon. Így ha a két drive init rutinja nem vár a slave drive-ra, kieshet a detekt idejéből. Próbáld a boot-ot növelni. Pl. a floppy seek-et (boot teszt) engeded boot során.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dilikutya #9371 üzenetére
A Sea U6 régebbi széria mint a plus9. Így lehetnek problémák. Én 80 eres kábelen a végére a mastert, középre a slave winyót tenném. Az sem mindegy, hogy az IDE kábel melyik vége megy az alaplapba. Ha jól lett összedugva, akkor kipróbálnám a hagyományos master / slave konfigurációval, és a cable select változattal is. Sőt, a BIOS-ban fixen próbálnám mindkettőnél azonosan beállítva egyszer az UDMA100, és az UDMA66 módot is. Így a sebességi probléma tesztelhető. Nekem volt olyan, hogy DVD olvasó mellé winyót ha tettem, csak 40 eres kábellel ment, mert akkor állt be UDMA33-ra. Máskülönben a DVD drive meghülyítette a winyót.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dilikutya #9368 üzenetére
UDMA átvitelt visszavetted a Maxtornál? 100, 66 vagy 33 attól függően milyen a Seagate maximális tempója? Előbb már írtam, de erre nem reagáltál. Valamint a típusok is jól jönnének a hibakereséshez. Esetleg alaplapi chipset. Van aki utálja a másikat. De csak egy formációban. (Lehet, pl., hogy van aki nem szeret fejjel lefelé lógva szakadékban szexelni.
)
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dilikutya #9364 üzenetére
Van amikor nem egy jumpert kell használni, hanem kettőt. Ezen kívül szintén előfordul, hogy a master és az egyedül állapothoz más állapotok tartoznak. A BIOS-ban az alacsonyabb átviteli sebességű drive-hoz célszerű manuálisan állítani a gyorsabb sebességét is. Így nincs eltérő sebesség egy kábelen, hiszen a lassabb ilyenkor hibázhat. Mivel mindenhol mikroszámítógép a bus interface, így azokban lehetnek pici hibák. Hiába bármilyen szabvány, az egyik alulról, a másik felülről fér még éppen bele (órajelek, időzítések, stb...). A kettő egyszerre meg "elbeszél egymás mellett".
-
liksoft
nagyúr
válasz
Disaster24 #9309 üzenetére
Az érték mezőnek kell 97 alá mennie. Nem az adat mezőnek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
1/2kilo #9302 üzenetére
Nem. Azt a drive működése okozza, nem vírus. Azt a területet a drive kizárta a használatból, oda nem nyúl, nem is olvas róla. Akkor meg vírus onnan nem tud előjönni.
A hibát a drive elhasználódása, vagy hibás tápellátás, illetve hűtés okozhatja. Nagy valószínűséggel a drive a kukában végzi.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9304 üzenetére
Vizsgálat alá vont szektor. A későbbi írás és olvasás során fogja a drive eldönteni, hibás-e? Ha nem, visszahelyezi az adattároláshoz (nem nyúl hozzá), ha hibás, redirektálja (tartalék hibátlan szektorral helyettesíti).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged