- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
atti_2010 #19292 üzenetére
Persze! HDD Regenerátor! És a főtengelyt is kicseréli az autómban!
Ha a drive kattog, akkor már servo jelet SEM olvas! Ha sávot nem talál, akkor a sávon a szektort hogyan javítsa?
A HDD Regenerátor csak igen korlátozott körülmények között tud segítséget adni. Ott viszont időnként nélkülözhetetlen.
-
liksoft
nagyúr
Az összes olyan OS mely a boot szektort, és a "kályhát" leálláskor visszaírja (babrálja), elkövethet ilyen hibát. Lehet OS, memória, driver, stb.... hibája. Sérülhet a memóriában az adat, az adat címe átíródhat, átvitelkor sérülhet, stb... Sokat kerestem én is, de odáig jutottam, hogy "van ilyen". Szomorú, de annyira bonyolult a hibát kiváltó rendszer, nem tudom megfogni benne. Nem Te vagy az első (ha visszaolvasol láthatod), aki ilyen gonddal küzd. Egyszer csak nincs ott az a partíció ami ott volt tegnap. És sokszor még mozdítani sem kell.
-
liksoft
nagyúr
Elolvastad amit írtál előbb? Ugyanis közlöd, nem adatmentés, majd az adatok visszahozása a cél a leírtak alapján (ha ez nem adatmentés, akkor nem tudom mi az)! Vagyis van a hozzászólásban egy állítás, és vele szemben egy tagadás. A kérdés meg: "Valakinek ötlet?" Vagyis kell valakinek egy ötlet amit adhatok? Vagy inkább: Van-e valakinek ötlete a partíción lévő adatok elérésére? (De akkor ez adatmentés! - Most már én is összekeveredtem. Elnézést.
)
-
liksoft
nagyúr
válasz
rostiron #19250 üzenetére
Szia!
A mechanikus hibák ellen csak és kizárólag a diákok csereüdültetéses programja segíthet. Ez nem vicc! Csakis! Vagy ha mégsem, akkor a Bánfi hajszesz.
Ha mechanikus a hiba, akkor program NEM fog segíteni. Ha viszont nincs baja a drive-nak, akkor a ház egyéb elemeiben keresendő a hiba. Egy teljes felületi olvasás - írás - olvasás teszt javasolt, és utána megnézni az állapotát. Vigyázat, a teszt előtt az adatok mentendőek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Viktoár #19231 üzenetére
Ha nem szellőző házban van, akkor az 50 fok reális. Mi lesz itt nyáron?
A csíkban kialakított szellőzők esetén a 3 mm alatti réseknél a levegő szinte egyáltalán nem mozog. Így zárt doboznak tekintendő. A külső házakon a kicsi rések, 3*3 mm és az alatti lukak csak optikai szellőzést biztosítanak. Kivétel, ha van ventillátor.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gyurczy #19209 üzenetére
Sokszor a belső erősítő is ugrik, tehát adatmentés lehetséges (tisztateres, tehát nem olcsó, klasszikus Mawtor és WD 3,5" szériák egyedi mechanikásak, így horror munka tud lenni (és ár is)), de drive-ként felejtős. Akkora sokkot kapott, ha sikerül is életet lehelni bele, üzemszerűen nem biztonságos a későbbiekben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #19163 üzenetére
A mai technológiákkal, a mai adathordozók esetén elég egyszer felülírni. Ha azt random kóddal teszed, akkor duplán is igaz.
"Rétegmentésre" nincs lehetőség, legfeljebb a nem használt területekről (még felül nem írt) lehet előkaparni adatokat.
A felülírt adatok mentéséhez több százszor érzékenyebb és gyorsabb eszközre (elektronikára - fejszerelvényre) lenne szükség, mint amit használ a HDD. Tartok tőle, hogy évi 10-15 ilyen mentésért ezt a technológiát senki nem óhajtja kifejleszteni (ha egyáltalán lehetséges). A gyárak is a laborokban a piaci 2-3 szorosával rendelkeznek csak. Így feltételezem, hogy kísérleti stádiumban az 5-7TB 3,5"-ban, és 2TB 2,5"-ban már megy.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #19161 üzenetére
Ha egyszer felülírod az egész felületet, akkor annak annyi. Matematikailag van esélye, de adatmentéses gyakorlat alapján nincs. Gondolj bele, 1 mm-re 7-8 ezer sávot ír fel a fej. A légrés ennél is kisebb (70-80 ezer/mm). Az adatok felírása kódolással történik, ahol egy jelváltozás akár 11-18 bitet is tartalmazhat! (RLL az újabbak: RLL (3,11), RLL (4,18)) Vagyis nem csak van-e jel, hanem annak időtartama mennyi? Ugyanis ez tartalmazza az információt. Ilyen méretek és ilyen időzítés mellett gyakorlatilag nem maradhat maradék mágnesesség (előző jel), mert bizonytalanná tenné a drive működését. Elméletileg persze van, és elméletileg ki is nyerhető, de a gyakorlatban ma kivitelezhetetlen. Több nagyságrendnyi a jelszint közötti különbség. Mivel van amikor az utolsó írt jelért is küzd a drive, hogyan olvasná fel a százszor, esetleg ezerszer kisebb előző jelet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Vasinger! #19152 üzenetére
Biztos a halál.
Írd tele, és a felület visszaolvasásával (nem kell file szinten, hanem a lemezellenőrzés felületvizsgálata is jó) ellenőrizd. Így a szekvenciális terhelés kijön. Ha van regisztrált Sentineled, akkor az olvasási tesztet azzal is végezheted. Ott ráadásul tudsz random olvasást is kérni a szekvenciális után.
Ezzel sem lesz BIZTOS, de van esély rá.
-
liksoft
nagyúr
válasz
cintula187 #19075 üzenetére
Ezért ajánlottam az olvasást.
-
liksoft
nagyúr
válasz
cintula187 #19070 üzenetére
Szép. Inkább visszakérdezel, nem olvasol.
A Sentinel a drive belső tesztprogramját indítja el, mely nem stabilizált hiba esetén nem szokott befejeződni hibaüzenet nélkül. NEM a Sentinel nem fut le, hanem a drive tér vissza hibakóddal! Óriási különbség! A másik program beleolvas a felületbe, nem talál hibát, ennyi..... Szerintem azért a drive jobban tudja neki hol van gondja, mint egy külső alkalmazás.
A drive talált egy szektort, mely nem tökéletes. Mivel íráskor is elronthatta (környezeti hiba miatt is!), így még vizsgálja. Vagyis a következő írás után dönti el ez a felület hibája, vagy pillanatnyi tápellátási gond miatt sikerült hibásan írnia. Igen, a tápellátás kritikus. Ugyanúgy mint a hűtés, és sok esetben a tuning.
Az UDMA átviteli hibák is bizonytalan környezetre utalnak. Ez a hiba okozhat fagyást, hibás működést is akár!
-
liksoft
nagyúr
válasz
cintula187 #19057 üzenetére
Szia!
A program témájában olvass utána. Sokszor ki lett tárgyalva. Sok újdonságról is értesülhetsz közben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
El Kebir #19034 üzenetére
A drive, a gép, vagy mi?
Tudod egy számítógép összetett rendszer, mely a 230V-tól a légkondin át a felhasználóig tart, miközben alkatrészekből épül fel. Ebből az egészből elég EGY hibás, és aki nem jár a végére, csípőből ráfogja EGY alkatrészre, gyártóra. És ezt nagyon nem szeretem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
rroolleerr #18983 üzenetére
Szia!
Ez nem tetszik. Ha wipe futott végig rajta, akkor az elméletileg törölte. RAW recovery programokkal jpg file után kutass rajta. Én olyan winyóval nem találkoztam, amelyiken ne lett volna jpg. Így ha nem találsz nézhető képet, akkor random kóddal teleírta. Ebben az esetben az égiek sem tudnak segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18912 üzenetére
Akkor kukának tűnik.
-
liksoft
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #18909 üzenetére
Elképzelhető, ha a hibát megszüntetted, és akkor is ezt csinálja. A gyári adatokban tehetett kárt, ha hibás tápot kapott. Ritka, de nem zárható ki ez a hiba.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szijartg #18894 üzenetére
A kondíciót már módosítva látod a SMART állítás miatt. Azt sem látom (lehet, hogy egyértelmű), hogy a talált hibás szektorok már áthelyezésre kerültek, vagy csak vizsgálja. Ezt a SMART fülön lehet megtalálni. Ha ismét 100-as, akkor nagy valószínűséggel csak vizsgálja.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Poplacsek #18831 üzenetére
Az NT úgy szereti a FAT filerendszert, mintha valaki felhőkarcolót Trabanttal építene! Az NTFS-t szereti! Én nem éreztem a stílust hibásnak, ugyanis ha ez a gyár fő gyártósorát vezérlő PC lenne, akkor a hiba esetén a kiesés anyagi kártérítése húzós lenne részedre. Ezt viszont nem tisztáztad, és senki nem fogja a kockázatot felvállalni (hogy éles helyzetben rossz tanácsot adjon - mert az akár 10-100 milliókban is mérhető).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Poplacsek #18826 üzenetére
Nem. Olyanokat kérdezel, hogy inkább nem javasolom a munkát. Keress meg szakembert, és bízd (bízzátok) meg a munka elvégzésével. A gép installálása nem olyan mint egy sima asztali gépé. Van neki egyedi drivere is, illetve a program kérhet olyan hozzáféréseket, melyeket nem biztos, hogy be tudsz állítani. A gyártó cégtől meg iderendelni egy szakembert aki újra felteszi az OS-t, hát.... szerintem nem két fillér. (Mentettem már meghibásodott ipari PC drive-ot, ott is ez volt a helyzet. Egy rossz mozdulat, és repülővel jön a segítség - horror áron.)
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
SebajTobias #18790 üzenetére
Ha légpárna helyett vízpárnás lett, akkor ott nem sok az esély.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Hintalow #18784 üzenetére
Szia!
99%-ban biztos, hogy döglött. És mi? Hát a drive. Hibaokok:
- Fizikai felületi sérülés.
- Mágneses felületi sérülés.
- Fejszerelvény deformációja.
- Külső elektronika hibája.
- Belső elektronika hibája.Kiváltói:
- Öregedés.
- Leesett.
- Túlfeszültség.
- Kevés tápellátás USB-n.Szabadon választott. Ja, csak a fő okokat soroltam fel. Ezt lehet "cizellálni".
-
liksoft
nagyúr
válasz
kenwood3 #18763 üzenetére
A Sentinelhez nem kell net.
A kábelen szerintem három csatlakozó van. Ha ebből kettő jó (alaplap, rendszer drive), attól a harmadiknál lehet érintkezési hiba.
A jumper tutira jó helyen volt már sok esetben. Csak véletlenül a másik irányból lett számolva a pozíció.Így ezt feltétellel fogadom csak el.
Ezen kívül le lehet korlátozva is a drive. MAXLBA körül keress itt, vagy a neten. -
liksoft
nagyúr
válasz
IRON STORM #18733 üzenetére
A meglévőt igen, de nem szaporodhat. Ha növekszik, akkor ott gond van.
Y kábel esetén egy portot (2 USB csatlakozó) nem jó terhelni, mert a port áramkorlátozója miatt akár a szimpla kábelhez képest is rosszabb lehet a helyzet. Csak hátlapi forrasztott aljzat használható drive meghajtására, és asztali gépnél Y kábel esetén egymás melletti (és nem egymás alatti) csatlakozókat jó használni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
IRON STORM #18730 üzenetére
OK. Annyit megérne, hogy a jó kábelével is tesztelnéd. Sokszor filléres cucc teszi tönkre az "űrtechnikát".
-
liksoft
nagyúr
válasz
dvd_R+ #18728 üzenetére
A 199-es UDMA hiba jobban aggaszt.
Imco: Ha boot file az amit nem tud olvasni, akkor kattoghat. De nagy valószínűséggel nem driver vagy hasonló, hanem statisztikai állomány lehet (W háttérben futó önkielégítéséhez elengedhetetlenül fontos állomány), mert megy nélküle a rendszer.
-
liksoft
nagyúr
válasz
dvd_R+ #18724 üzenetére
Azok a gyenge szektorok valamiért keletkeztek.
- Tápellátási bizonytalanság közben írt a drive (javítható).
- Felülethiba (nem).
- Elektronikai hiba (nem biztos, hogy javítható).
- Mechanikán belüli hiba (fejszerelvény - nem javítható).A hibás szektorok felülírásakor dől el, jó vagy hibás a drive felülete. Mivel ez pontosan sokszor nem deríthető ki (hol van az a hibás szektor), így a teljes drive írás és utána olvasási tesztjét szoktuk elvégezni. Erre a gyártó oldaláról letölthető program a legjobb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
dvd_R+ #18722 üzenetére
Nem a tápot kell hűteni, az megteszi saját maga.
A drive szorul hűtésre, mert 50 foktól fölfelé maradandó károsodást szenved, sokszor láthatatlanul.
De leragadtunk megint a tápegységnél, holott jeleztem, a tápellátás ennél sokkal bonyolultabb. De mindegy.
Ha a HDSentinel (nem HDD Sentinel) oldalára felmész, akkor ott nagyon komoly műszaki leírásokat találhatsz. Annál pontosabban én sem tudom elmondani. Egyébként a hiba orvoslása a drive magánügye, de forszírozott módon rávehető.
-
liksoft
nagyúr
válasz
dvd_R+ #18719 üzenetére
Sokadszorra!
A lehetséges hibaokokat mondjuk, nem a valós, megdönthetetlen hibát!
A tápellátás NEM AZONOS a tápegységgel. Van ugye 230V, ami nem minden esetben annyi, és zavarmentes. Van hosszabbító, ami hibás lehet. Van szomszéd aki fúr, farag, hegeszt. Van a tápegység. Vannak a tápkábelen csatlakozók (késes érintkezővel a kábelre, csúszóval a winyóra). Egy tápágra még ha 2-nél több eszközt nem is illik felfűzni, sokszor lehet találni (nem azért van annyi csatlakozó, hogy az összeset használjuk, hanem azt a két eszközt a táphoz legközelebbiekre tegyük). Nem véletlen, hogy annyi kábel csatlakoztatható a tápra (jé, itt is egy csatlakozó). A csatlakozóknak van átmeneti ellenállásuk. A kábeleknek impedanciájuk.
Egy apró történet: Erősítő, egybe építve egy panelen az előerősítővel. Földelés a vastag vezetékkel megvastagított föld csatorna nagyáramú pontján. Erősítő alacsony frekvencián gerjed. Mindaddig, míg az előerősítő a tápegységtől nem kap új földelést. Vagyis egy panel, a középen végigvitt földelés vezetékének vastagsága 4 mm2 körül van, és amíg nem kap új földet (8cm-re a másiktól), gerjed. Mondom 8 cm!!!! 4 mm2 mellett!
Akkor az 1-1,5 mm2 vezetékre felrakott X eszköz mennyire tud egymás életébe beleszólni?
És a végén: Nem biztos, hogy a tápegység a hibás, de a tápellátás lehetséges hibaforrás. Meg az öregedés is. Hány éves? Hűtése egész életében tökéletes volt? Ha volt tuning az érintette a drive-ot? Stb....
-
liksoft
nagyúr
válasz
IRON STORM #18718 üzenetére
Ugyanazon a porton, ugyanazzal a kábellel hajtod?
-
liksoft
nagyúr
válasz
gologolo #18690 üzenetére
W7 pupom nincs, így ezt nem tudom. DOS alatt dolgozom. (Nem nevetni, adatmentésnél nem nagyon van más lehetőség.) Nem, a drive nem hibás, csak x mp eltelte után, ha nem volt hozzáfordulás, sebességet tud csökkenteni "szundizik". Ha ilyenkor kérsz tőle adatot, az pici időbe telik, hisz fel kell ébrednie, és utána tud csak dolgozni. Az ECO drive-ok képesek ilyenre, meg a 2,5"-os kicsik.
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18688 üzenetére
Egy ágra max 2 winyót illik tenni. Ha van rá lehetőség, csak egyet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18686 üzenetére
Érintkezési hiba?
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18684 üzenetére
A WD progija is Win alatt fut? Ha nem, akkor a driver a különböző. A felület jó, a kommunikáció döglődik, vagy a vezérlés írásra és melegre dob hátast.
Vagy driver, vagy winyó elektronika.
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18681 üzenetére
Akkor "nagy kalappal"!
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18679 üzenetére
Van rajta adat ami kéne? Mert ha igen, akkor felejtsd el a formázást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Formula-1
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest