- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
DasH_001 #21037 üzenetére
Átfutottam.
Sajnos jó hosszú Y kábelt lehetetlen vásárolni, mert mindegyik roppantós csatlakozós, így hamar szétesik belül. Egy lehetőség van, Te forrasztasz megfelelő hosszúságú Y USB kábelt amit hátulról használsz. (Azt sem szabad egy USB csatornára tenni (dupla csati), hanem két csatornát kell terhelni (egymás melletti csatik)). Nem tudok jobb megoldást.
Annak a Hitachi drive-nak meg nagy valószínűséggel a fejszerelvénye hibásodott meg. Így csak adatmentéses szakembert tudok javasolni, akinek van alkatrésze, és tiszta tere is!
-
liksoft
nagyúr
válasz
strunyo #21026 üzenetére
Biztos bennem van a hiba, ezt sem tudom értelmezni.
"500as vinyó 3 felé osztva 20 200 250 gb" - OK.
"250es a 3ik rész azzal semmit sem csináltam, mert arra volt eltéve az összes adat ami kell." - OK
"200asból lecsíptem 15gb-t a maradék elé rakva csináltam." - Mi? Hogyan? Hol volt a maradék?
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Ha az néha kattant egyet, akkor ott valami nagyon nem stimmelt. Ilyen drive-ról azonnal célszerű menteni, nem a firmware-t frissíteni. A frissítés kritikus, hiszen megszakíthatatlan folyamat, melynek hibamentesen kell lefutnia (ezért ilyenkor is "célszerű" a fontos adatokról mentést készíteni). Ehhez eleve hibátlan eszköz kell. Vagyis nem egy, hanem minimum két biztonsági hibát sikerült véteni. A harmadik, hogy fontos adatokról legyen fizikailag is más helyen biztonsági kópia.
A szomorú, hogy a fenti hibákat sokan elkövetik. Én örömmel tartanék előadást is (anyaga a fiókban), de a kutyának nem kell. Ilyenkor okoskodásnak tűnik, előtte meg mindenki tudja mit kell. Biztos?
Ha az adatok fontosak, és beszerezhetetlenek, akkor valós, vagy eszmei értékük ismeretében célszerű adatmentéses céget felkeresni.
U.i.: A Párodnak nem udvaroltál, nem költöttél rá.
De NEM a pénz miatt írtam oda, hanem mert a kínálatból Ő volt szimpatikus a jó és rossz tulajdonságaival együtt, Neked Ő volt akivel a legjobban együtt tudsz lenni. Másnak más lesz. Vagy ahogy mondják: Kinek a pap, kinek a papné.
-
liksoft
nagyúr
Igen, és évek óta létező, a gyár által javított hiba. Kiadtak javítást rá. Ha a tulajdonos nem végezte el, az a gyár hibája? Ráadásul az életben minden hibátlan? Te is tudod, hogy nem. Vagy elfogadjuk olyannak, vagy javítjuk, vagy nem használjuk. De ez a vasalótól az autón át a számítógépekig mindent érint. Sőt, ha van Párod, őt is a tulajdonságai alapján választottad, mert mások "gyári hibásak" voltak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Crossfit007 #20941 üzenetére
Sentinelben van olyan opció, hogy ne engedje leállni. Azt próbáld ki. A Sentinel témában lehet, hogy hamarabb tudnak segíteni. Nekem más ötletem nincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Crossfit007 #20936 üzenetére
Én inkább OS vagy drive belső energiagazdálkodásra gyanakszom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #20924 üzenetére
Vagyis akadozik, vagy szaggat, vagy darabos...... Melyik szót nem lehetne használni?
Tudom, én is vétek a magyar nyelv ellen, de legalább megpróbálok magyarul írni mindent amit csak lehet. Miért kell teleszórni idegen kifejezésekkel a mondandónkat, ha VAN rá magyar szó? A PH! nyelve magyar, angol, kevert vagy mi?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Crossfit007 #20921 üzenetére
Egyre többször hallom a "laggol" kifejezést. Igaz, hogy több mint 25 éve foglalkozom számítástechnikával, 20 körül adatmentéssel, de (biztos szégyen) nem tudom mit jelent ez a szó, így ötletem sincs, hogy a winchesterrel összefüggésben van-e?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Destloler #20897 üzenetére
A NAS-od a leírásában támogatja az 1TB-nál nagyobb drive-okat? Ugyanis van a Sil3112 vezérlők között is olyan régi, amelyik csak 1TB-ig látja a drive-ot. Az előjeles 4 byte-os integer csak idáig megy, így ha a rendszerprogramot régen így készítették el, nem tudsz 1TB-nál nagyobb drive-ot rátenni. (Nekem is a maradékot adta a Sil3112.)
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Talán adatmentéses szakember jobb lenne. A gép tápegysége túl lehetett terhelve, így hibásan működhetett. Akármilyen hibát is okozhatott. Ebbe a tiszta téren belüli elektronika sérülése is beletartozik! Ha jól emlékszem (nem vagyok teljesen biztos benne), ez a széria gyári számra párosítja az elektronikát a mechanikához.
-
liksoft
nagyúr
válasz
feltamadas #20851 üzenetére
Csak a drive-hoz tudok hozzászólni. Normális hőmérsékletű. Remélhetőleg 50 fok (jobb esetben 45 fok) alatt tudták tartani élete során. Ha igen, akkor jó lehet. (Minden használt termék bizonytalansági tényezője nagyobb mint az újé. De az ár is alacsonyabb szokott lenni. Ennek összhangja az Eladó, és a Vevő megegyezése.)
Ennyi.
-
liksoft
nagyúr
válasz
feltamadas #20848 üzenetére
Milyen környezetben meleg ennyire?
[link] -
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20844 üzenetére
Sajnálom nem, mert nincs W7-em.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20842 üzenetére
Azt a Smartware programról annak témájában (ha van) célszerű érdeklődni. Én csak a HDSentinelt tudom ajánlani, mint egy lehetséges alternatív programot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
deathtania #20818 üzenetére
OK. Van rá megoldás, de ha megszakad BÁRMIÉRT, akkor az ÖSSZES adatnak lőttek! Nem véletlen amit írtam. Ráadásul gyorsabban is végez, ha másol. Még az oda-vissza másolás is várhatóan fele harmada mint a mozgatás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
deathtania #20816 üzenetére
Az egész drive ÖSSZES adatát (összes partíció) másik drive-ra kell menteni, és újraformázás, rendszer fel, adatok vissza!
-
liksoft
nagyúr
válasz
deathtania #20811 üzenetére
Szia!
Átmásol, visszamásol. Biztonságosabb, és gyorsabb mint átmozgatni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20790 üzenetére
Az USB hídchip végzi, így a panel átépítése után (ha a fogadó keretre építed) szerintem több drive titkosítása is lehet. (Erre viszont nem merek határozott igent mondani, mert nem próbáltam. Mivel ez is mikrogép, és fan belső flash memóriája, így drive csere esetén akár új kulcsot is generálhat. Ha ez véletlen szerű, akkor hiába teszem vissza a múltkori drive-ot, már nem fogja kezelni.)
Óvatosan ezzel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20788 üzenetére
Csak akkor nem, ha van mentésed.
Igen, csak HW titkosításnál. Ezért szeretem a TrueCrypt-et. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20784 üzenetére
Ha átraktad, a drive használható normál módon újra particionálva, de az USB chip-en keresztül írt adatok csak ugyanazon keresztül olvashatóak.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20765 üzenetére
Nem mindegyik WD titkosít, csak azok szokták, melyekhez jelszó programot is mellékelnek. A chip átépítése elvileg megoldható, de nem egyszerűbb azt az első pillanattól nem is használni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20750 üzenetére
Ha minden jó, akkor ne foglalkozz vele.
Fizikai hibát format nem javít. Ez olyan, ha a hengerfej leszakadt az autóban, a chiptuning nem fogja javítani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20748 üzenetére
HDSentinel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #20745 üzenetére
Legtöbbször azonnal észlelhető a gond. Ha viszont a hibás szektorok ettől az időponttól szaporodnak, akkor is sérült, csak enyhén. Ilyenkor az azonnali adatmentés tud segíteni.
Szerk: A chkdsk-t szigorúan tiltani kell ilyen esetben, mert több gondot tud okozni sérült eszközön mint amennyi hibát orvosol. (Ha felülünk egy faágra és elkezdjük azt lefűrészelni, nagyon nem mindegy, hogy melyik oldalon tesszük.
)
-
liksoft
nagyúr
Mit ír a Sentinel? Garis, vagy nem? Tippelek, nem!
Ha ez nem tetszik, akkor a gyártó tesztprogramját kell elindítani, és ha az hibakódot ad, akkor azt dokumentálva tudod a garit elindítani.
Sentinelben a hivatalos garanciahatárt (a SMART egyik kritikus értéke elérte a határértéket) a 0% elérése jelzi.
-
liksoft
nagyúr
Hibakeresés, tesztelés először MINDEN esetben tuning nélkül, default állapotok beállítása mellett KELL, hogy történjen! Utána lehet megnézni, hogy a konfiguráció tudja-e a nagyobb tempót.
Magyarázat: A számítógép digitális kütyü. Vagyis órajellel (egy referencia frekvenciával) megy. Az összes jel ebből származik (legtöbbször) digitális osztókon, szorzókon, jelformálókon keresztül. Így ha ezt megváltoztatjuk, akkor a többi is változik. Van olyan ahol nem minden, mert nem az alapot, hanem a származtatott jelet módosítjuk. Tehát két variáció van a winchester oldaláról nézve:
1. Alapjelet állítjuk: egyértelmű, hogy kihatással van az adatátviteli sebességre, amit nem minden drive tolerál.
2. Származtatottat állítjuk: Elméletileg nincs változás. Gyakorlatilag minimálisan módosul a mintavételezés időpillanata, ami bizonytalan adatátvitelt eredményezhet. Ez érintheti a SATA kábelt, vagy a controller belső rendszerét.
Abban az esetben, ha nem egy órajelet használ a gép, hanem minden különböző frekvenciához megvan a jelgenerátora, a kompatibilitás maximálisan biztosítható. Viszont ilyenkor a különböző sebességű egységek között az adatátvitel tud lassulást okozni.
A valóságban vagy az első, vagy egy kompromisszumos megoldást választanak a gyártók. Így a legkisebb tuning is kihatással lehet a működésre. Sőt, az sem mindegy melyik controllerre kerül a drive (sok lapon van az alaplapi chipset mellett másik gyártótól kiegészítés is).
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #20695 üzenetére
A WD "fekete" szériái röptiben titkosítanak. Akkor is, ha nem kéred. A jelszó így később is "rátehető", a különbség a működésben meg annyi, hogy bekéri, vagy nem a jelszót. De ugyanúgy konvertálja az adatokat az USB chip a drive felé. Utálom, menteni is vacakabb az ilyent, de ez van..........
-
liksoft
nagyúr
válasz
theiron320 #20678 üzenetére
És elszakadt a spárga?
Bocs, magas labda volt.
Leírtam ami fontos, a használathoz igazítva a gyakorlatba csak te tudod "átültetni". Ha végig gondolod amit leírtam, tutira sikerül megtalálni a megoldást.
-
liksoft
nagyúr
válasz
theiron320 #20676 üzenetére
Ha elindul, mentsd róla ami fontos. Fontossági sorrendben, mert mechanikailag sérült lehet, akkor meg versenyt futsz az idővel.
Ha egy hónap működés után sincs hibaüzenete a Sentinelnek, akkor lehet bízni abban, hogy maradandó sérülést talán nem szenvedett. Viszont a parkoló pálya akkor is sérülhetett, így sok indítást és leállást valószínűleg nem fog még ekkor sem elviselni!
Feltételezés az eddigi tapasztalatok alapján.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #20624 üzenetére
Ha annyiért mérik, akkor igen.
Ja, és a tuning is kerülendő, ha érinti a drive adatátviteli csatornáját. Akár sebességben, akár időzítésben (gondolok arra, hogy leosztott frekvencia határozza meg egy cikluson belül a mintavételi, kapcsolási, átmeneti pontokat). Vagyis korrekt időzítésű és frekvenciájú jel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #20622 üzenetére
Ez nem "jól ki van találva", hanem ritkán jelentkezik kellő hűtés és korrekt tápellátás mellett. Csak sajnos nem elég elhinni azt ami az eszközökre van írva műszaki paraméterként, hanem ki is kell azokat mérni, valamint ha valahol gond van, azt orvosolni. Ez az, ami otthoni szinten nem megy, így a vásárló kiszolgáltatott sok helyzetben. Kénytelen elhinni a ráírt adatokat, kompatibilitást, ami a gyakorlatban nem minden esetben kivitelezhető.
Amit a winchester gyártók tehetnének az az, hogy a tápcsatlakozónál komolyabb szűrést alkalmaznának. Nekik is jobb lenne, de lehet, hogy ez anyagilag már nem éri meg. Sajnos ez üzlet, itt centekre megy a számolás, nem az összerakott gépek stabilitására.
Azért érdekes, hogy egy márkás gépben ugyanaz a drive stabilan tud teljesíteni. Azért ezen érdemes elgondolkodni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Stef@N #20616 üzenetére
Szia!
Inkább elcseszi, és később a mentés költsége csak nő. Ha ilyen téren kezdő vagy, akkor javasolni tudom adatmentéses szakember igénybe vételét. Ugyanis ha fizikailag is hibásak a szektorok, akkor egy felületi romlással állsz szemben, mely exponenciálisan szokott berobbanni, és egy ponton túl semmi nem menthető. Elmondásodból ez sem zárható ki.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Boyka20 #20481 üzenetére
Nehogy szétszedd! Lehet azt hallani, ha a füledet ráteszed.
Ez a 3,5" slim kivitel. 1,8"-os drive-ból négyet is tudsz egymás mellé tenni ennek a tetejére.
Nem a legjobb széria, több változata van, és ezek miatt ha kell az adatok mentése cél lehet, az életben tartása nem. Lefutotta a kilométereit, így nem javaslom beépítésre.
-
liksoft
nagyúr
válasz
cintula187 #20449 üzenetére
Én nagyon nem akarok beleszólni a magánéletedbe, de mi köze a Sentinelnek akár a driver-ekhez, akár a fizikai kábelekhez? Egy kérdésre egy totál nem odaillő választ adtál, ráadásul azt is hibásan. Más belinkeli a Sentinel SMART fül adatait tartalmazó képet, hátha az ottani több tucatnyi szám és adat alapján lehet a hibára következtetni!
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
pcgyilkos #20437 üzenetére
Szia!
Szerintem rosszul tűrte a szállítást. A fejek a parkoló pozícióból elmozdulhattak. Ennek adatai (ha valóban tapadásról beszélünk), csak tiszta térrel rendelkező adatmentéses cég segítségével hozhatóak vissza. Ha adatmentéses cég (és vele együtt a garancia ugrása) nem vállalható, akkor garanciálisnak tűnik. Ha nincs külsérelmi nyom, mert akkor azt sem fogadják el.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Thusor #20420 üzenetére
A hdd és a pendrive nem teljesen ugyanaz. Lehet itt is különbség, esetleg BIOS vagy OS tiltás is akár HDD-re. Csak tapogatózok, mert ilyenbe még nem futottam bele.
Hopp! Próbáld HUB-on keresztül. Akár passziv HUB is jó, mert a drive-nak van tápja. Mi van, ha az USB nem éled, mert kevés áramot vesz fel az eszköz? Ezen egy HUB segíthet. Tudom, ha ez, akkor a fejlesztő toljon ki egy sünt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Archanon #20394 üzenetére
Nem lenne jobb egy hosszabb teszt idejére a tuningot visszavenni? Ha valóban a határon táncol valami, még maradandó károsodás is lehet a végén. Pont ezért nem szeretem feszegetni a rendszert. (Ha igen, akkor megnézem hol stabil még, és onnan visszaveszek 5%-ot. Maradjon tartalék a rendszerben.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #20389 üzenetére
A Sentinelnek három tesztelési pontja van.
- Drive rövid önteszt.
- Drive teljes önteszt.
- Felületteszt.Vagyis a kérdező nagy valószínűséggel a gyári teljes tesztet indította el. Sajnos több széria nem korrekt, nem végzi el a vizsgálat alatti szektorok felülvizsgálatát, így csak a felületi írásteszt a jó ilyenkor. A servo-ban is sérült hibás tápellátás miatt maradandó károsodást szenvedett drive esetében van leginkább esély arra, hogy a drive több menetben sem tudja eldönteni hibás, vagy nem az adott szektor. Ezeket jó lenne forszírozottan áthelyeztetni, de nem lehet minden esetben. Sajnos vannak még fejleszteni valók a program, de leginkább drive oldaláról. Mivel "így is megy" az egyik oldal annyira nem kapkodja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest