Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
liksoft
üzenetére
Sajnos ebbe szerintem bele kell törődni, szokni kell...
HDD-k kapcsán is vannak olyan szakmai kifejezések, amik elég egyértelműek, pl seek, cluster(s), platter(s) stb, valamint ezek közül nem mindegyiknek egyszerű a magyar jelentését meghatározni ilyen röviden illetve nem is kellen magyarra lefordítani...Pl még a 90-es években nyílt a megyeszékhelyünkön egy fordító iroda, amely műszaki angol fordítást is vállalt. Voltunk olyan disznók, hogy hát akkor lássuk, mit hoznak ki egy hdd technikai adatainak a lefordításából. Mondanom sem kell, hetekig röhögtünk rajta, csak az egyik kedvencemet had osszam meg, a Clusters meghatározása a fordító cég szerint:
"Olyan, részben művelt mezőgazdasági terület, amely egy egységet képez, de több kisebb területből tevődik össze, melyek külön-külön több tulajdonossal bírnak. (pl osztatlan közös)"Ennyi év távlatából nem idéztem pontosan, de azt hiszem a lényeg benne van.

-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Ebben igazad van.
...de pont amivel foglalkozunk a pc, az informatika, a hardver, a szoftver tele van ilyen szavakkal.
11-12 éve amikor első hálós játék kísérleteimet tettem -talán még 56,6-on - nem volt rá magyar szó. Már csak azért sem mivel csak külföldi szerverek voltak. Azokban a körökben a lagos, lagzik, lag elfogadott és ismert szó volt.
Most hogy beszélünk róla megnéztem a forrását is!
Íme
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Arc Raiders
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Ingyenes az Epic Store-ban a Hogwarts Legacy (PC)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
HDD-k kapcsán is vannak olyan szakmai kifejezések, amik elég egyértelműek, pl seek, cluster(s), platter(s) stb, valamint ezek közül nem mindegyiknek egyszerű a magyar jelentését meghatározni ilyen röviden illetve nem is kellen magyarra lefordítani...