Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
liksoft
üzenetére
Sajnos ebbe szerintem bele kell törődni, szokni kell...
HDD-k kapcsán is vannak olyan szakmai kifejezések, amik elég egyértelműek, pl seek, cluster(s), platter(s) stb, valamint ezek közül nem mindegyiknek egyszerű a magyar jelentését meghatározni ilyen röviden illetve nem is kellen magyarra lefordítani...Pl még a 90-es években nyílt a megyeszékhelyünkön egy fordító iroda, amely műszaki angol fordítást is vállalt. Voltunk olyan disznók, hogy hát akkor lássuk, mit hoznak ki egy hdd technikai adatainak a lefordításából. Mondanom sem kell, hetekig röhögtünk rajta, csak az egyik kedvencemet had osszam meg, a Clusters meghatározása a fordító cég szerint:
"Olyan, részben művelt mezőgazdasági terület, amely egy egységet képez, de több kisebb területből tevődik össze, melyek külön-külön több tulajdonossal bírnak. (pl osztatlan közös)"Ennyi év távlatából nem idéztem pontosan, de azt hiszem a lényeg benne van.

-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Ebben igazad van.
...de pont amivel foglalkozunk a pc, az informatika, a hardver, a szoftver tele van ilyen szavakkal.
11-12 éve amikor első hálós játék kísérleteimet tettem -talán még 56,6-on - nem volt rá magyar szó. Már csak azért sem mivel csak külföldi szerverek voltak. Azokban a körökben a lagos, lagzik, lag elfogadott és ismert szó volt.
Most hogy beszélünk róla megnéztem a forrását is!
Íme
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Witcher topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
HDD-k kapcsán is vannak olyan szakmai kifejezések, amik elég egyértelműek, pl seek, cluster(s), platter(s) stb, valamint ezek közül nem mindegyiknek egyszerű a magyar jelentését meghatározni ilyen röviden illetve nem is kellen magyarra lefordítani...