- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
bANDYka #33416 üzenetére
Ahogy írtam, a gyári szám miatt nem kapsz ugyanilyent. A használatához akkor is át kell építeni, vagyis nem csak csavarhúzó kell hozzá. Viszont ha a belső térben van a gond (amire inkább tippelnék), akkor tiszta tér is kell, meg szerszám, alkatrész. Ha sikerül eldönteni és inkább leadod, várjuk. Pontos típus jó lenne, hogy van-e alkatrész a raktárban.
-
liksoft
nagyúr
válasz
bANDYka #33412 üzenetére
Szia!
Két dolognak kell teljesülnie. Valóban a panel legyen hibás (20-30%), és a gyári száma is azonos legyen (a mechanikához párosítja a gyártó az elektronikát - 0%).
Adatmentés esélyes lehet, de nagy valószínűséggel a mechanikán belüli munka, így nettó 100 ezer forinttól indulóan célszerű számolni vele.
-
liksoft
nagyúr
Hivatalosan a küszöbérték átlépése után válik garanciálissá egy drive. Ez a gyártói megfogalmazás. Ettől eltérő esetben is lehet, ha a gyári tesztprogram hibakódot ad. Mivel a gyártók sajátjuknak nem fogadják el a Sentinelt, így annak hibajelzése iránymutató lehet, de hivatkozni a garanciára csak a küszöbszint átlépése után lehet. Ezért írja a program, hogy nem érett garira még. Sokszor, ha egyértelmű a hiba, a kereskedő cseréli. De ezt a saját felelősségére teszi, kérdéses a gyártó elfogadja-e tőle. Ha nem, akkor ő bukta be!
U.i.: Megint nem olvastál utána a programnál, csak ide írsz negatív véleményt. Ez így nem tisztességes! Itt olvasható a program oldalán!
-
liksoft
nagyúr
Akkor szólj a HDD gyártóknak, hogy a SMART-ot korrekt módon kezeljék az eszközeik! A programozó csak szív a verziónként máshogyan működő hardware miatt, és folyamatosan a kivételeket, majd az újabb kivételeket kezeli le a programban.Tedd fel a legújabb programot, abban a legtöbb kivétel kezelésre kerül mindig. A legjobb, ha automatikus frissítésre teszed.
Tudod, a Te szemléleted alapján a 3.0-ás Windows drivernek is mennie kéne Win8 alatt. Hát sajnos az nem fog menni! Új hardware vagy új software esetén új driver is kell. Itt pedig hiába ugyanúgy HDD a HDD, ha a gyártó újabb SMART-ot tesz bele, és az nem úgy működik mint a régi.
Ha ezt sem érted meg, akkor szerintem neked a programmal gondod van, és kérdés helyett inkább "lekukázod". Ebben az esetben ez itt meddő vita, és én kérek elnézést.
-
liksoft
nagyúr
A Sentinel 4.40 előtti változatai a Seagate működési időhöz kötött, de eredetileg nem azt mérő SMART attributumát kiértékelte és hibásnak ítélte. Sok felhasználói visszajelzés alapján kiderült, hogy Lenovo laptopba szerelt Seagate bizonyos firmware verziói máshogyan számolnak mint az addig piacra került összes többi!
Így a 4.40 ezt az értéket máshogy kezeli. Javasolni tudom, hogy a program témájában olvass utána, 3-4 oldalon belül tutira előkerül. Vagyis ez nem a programot minősíti, hanem a keretszabványt (SMART) egyedileg mindig máshogy használó gyártót! A másik program kiírása meg nem egyértelmű, hiszen jelentheti a drive vagy driver hibáját is, valamint a program kiértékelése is kérdéses.
-
liksoft
nagyúr
válasz
peter889 #33165 üzenetére
Igen, hallottam én is róla. Nem tökéletes megoldás, de a semminél jobb.
A fontos:
Ha 10 megbontásos és elkészíthető (a reményteleneket nem tettem a számításba) mentés kerül kéz alá, akkor a környezettől, gyakorlattól, szerszámoktól függ, mennyi lesz valóban kész belőle, és milyen minőségben. A "konyhaasztal a legrosszabb kihozatalú, ennél jobb az általad említett változat, laboratórium jobb ennél is, és az adatmentéses cégeké a legprofibb. Ott a kihozatal 9-10 a 10-ből. Nem 0,5-1 a szobai barkácshoz képest. (A megrendelő viszont egyet ad le, és nem mindegy, rá az 5-10 vagy 95-100 százalék vonatkozik.) Viszont a tiszta tér elkészítésének és üzemeltetésének a költsége nem lineárisan, hanem exponenciálisan nő. Így ott ahol ilyen profi környezetben párhuzamosan akár több tíz mentés is tud futni 5-8 emberrel is, az árak magasak. Azt pedig ki kell termelni.
Ezen felül a drive mikroszámítógép, aminek saját programja van. (Firmware) Ha ez hibásodik meg, azt is kell tudni kezelni. Az ehhez szükséges eszközök és fejlesztések sem olcsók, és ezt is ki kell termelni.
Alkatrész nincs, ha lehet is venni, annyi mint egy új szériaazonos drive. Így inkább abból kell kiszerelni, mert ott még tesztelhető is a minősége. Egy felületsérült mentéshez meg bizony van, hogy 3-5 fejszerelvény is elmegy, ha nagyon kell az adat. Már ez is horror ár tud lenni, és akkor a többit hozzá sem adtam.
Hopp! A cégadókról nem is beszéltem. Mert ugye ez nem olyan, hogy: "Józsipapa! Ezt csinájja mán meg nékem!"
Ja, a hiba meg nem válogat, hogy ez cég, ez meg kisnyugdíjas. A technológia és az alkatrészek ugyanolyanok. Pont ezért szoktam írni, az első leadás előtt kell jól meggondolni hova kerül a drive, mit érnek az adatok, és mit bír a zseb.
Van még egy fontos. Ha valaki leadja mentésre, kéri is, de nem fizet, sajnos azt a költséget szét kell osztani a fizetős és sikeres mentések között. Vagyis ha mindenki korrekt módon végiggondolja ki tudja-e fizetni és utána rendeli meg, valamint ki is fizeti, a mentéses árak valószínűleg 20-30%-al csökkenhetnének. De míg lesznek felelőtlen megrendelgetők, addig az ár nem fog csökkenni, sőt a tendencia pont rossz, így akár emelkedés is várható!
Akkor most mitől is olcsó vagy drága?
-
liksoft
nagyúr
válasz
LonGleY #33150 üzenetére
Jól látod. Mindenütt csak ajánlom. Ennek az az oka, hogy a kollégám kezébe szoktam adni az ilyen drive-ot, és ő a speciális firmware kezelő HW-en végzi el. Ha azt elkezdeném leírni, ott mit kell vele csinálni szerintem nem lennél okosabb tőle. Így marad az, hogy elmondom mit keress, mert a megoldás várhatóan ott lesz.
U.i.: Nem szeretem a másik helyett ingyen megcsinálni a dolgokat, de ha tudok, ötletet, utat ajánlok. Még ez sem biztos, hogy jó, de talán kiindulási alapot jelenthet, így talán hamarabb meg tudja oldani a problémáját. Igaz, időnként kellhet kreativitás is hozzá.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kaci84 #33152 üzenetére
Akkor a külső házban kapott "hideget, meleget" de tápot keveset. A tipp jó volt, csak a helyszín nem. A teljes felületet 4-5 menetben kellene végig írni, és olvasni. Ezzel stabilizálható az állapota, a belső SMART erre van. A teszt során automatikusan elvégzi amit szeretnél. Ha az utolsó 2 menetben nincs romlás, akkor van esélyed a használatára. Persze a folyamatos mentés melegen ajánlott.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kaci84 #33148 üzenetére
Ezzel a fekete-fehérrel semmi gond.
A színes viszont több sebből vérzik. Szerintem ez már nem lesz stabil. Viszont tápellátás, hűtés, mechanikai behatások(utazás, ide-oda pitty-potty, "lelkesebb" lecsukása a fedélnek) volt az életében. Ha egyidős a lapossal, akkor ott a tápellátás, hűtés terén lehetnek problémák.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #32982 üzenetére
A mai felhozatalra majd 1-3 év múlva tudok reagálni, mert akkor lesznek mentésen nálam. Így kereskedőt kérdezz mit érdemes venni. KERESKEDŐT, ne 1-2 darabot futtató felhasználót. Imádom, mikor "ez rossz, mert nálam meghalt". És esetleg ezerből az az egy. A másikból meg százból három, csak nem írták le a felhasználók (vagy nem itt és most). Aki viszont olvassa a bejegyzést, az jön le neki belőle, hogy a sokkal stabilabb típus a rosszabb. Valódi ajánlást csak olyan tud adni neked, akinek a kezén havi 100-1000 darab drive átfut, és a garit is ő intézi. Kisebb mintavétel hibás eredményt hozhat, mert egy-egy szállítmány is lehet kompletten sérült (főleg ha szállításkor leesik, ráejtenek valamit, hiába a törékeny megjegyzés!). (Régen láttam olyan monitor dobozt, amit átlyukasztott a villás targonca villája. Nagyot szólhatott, mert volt vagy 20 éve. Akkor meg egy monitor annyiba került mint ma több komplett konfiguráció!)
-
liksoft
nagyúr
válasz
LonGleY #32981 üzenetére
Ezen SEMMIT! Exponenciálisan várható a hibás területek növekedése. Akkor meg minek tegyen rá bármit is. Örülhet, hogy le tudta menteni a tartalmát. A típust ismerem, most is van a kezem alatt ilyen. Ha elindul a lejtőn, nincs aki megállítsa. Amíg megy, nincs vele gond, de hiba esetén legyen gyors a tulaj!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #32972 üzenetére
Ha nincs külsérelmi nyom, egy próbát megér.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #32966 üzenetére
A lecsapáskor egy rezonancia (durva hullámok) végigfutott az egész mechanikán. A fejek ettől több helyen belevertek a felületbe. Így a felület hibás. Mivel ilyenkor lyuk és dudor egyaránt keletkezik (amennyi anyag a lyukból eltűnik, az a szélén kitüremkedik), a fej a következő körben bukdácsol rajta, esetleg újra beüti magát. Igen, ilyen kicsitől, hiszen a mai légrések 100-200 atom vastagságúak (más megközelítéssel 70-80 ezer fér el egy milliméterben). Régóta ismert viszont, hogy az anyag ütés hatására melegszik. Így a fej íróáramköre mely a repülő test kilépő élénél van, hősokkot kapott, az viszont kristályszerkezeti átalakulást is okoz (nem volt időm még széppé barkácsolni, de a lényeg itt van). Lefordítva, a fej íróáramköre belehalt a lecsapásba.
Sajnos ez kuka.
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #32866 üzenetére
SMART mit mond? Egyébként ami fontos, én menteném.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Balthazar777 #32693 üzenetére
Én csak az iszonyúan sok port látom. Az viszont gond!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Gulyopapa #32690 üzenetére
Ezt a kérdést a Sentinel témában lenne érdemes feltenni, a drive típusát is megjelenítve, vagy a képet belinkelve. Lehet drive SMART hiba, ritka típus és ezért a Sentinel nem tudja kiértékelni, de driver gond is lehet hibás megjelenítés esetén. Vagyis nem egyértelmű, hogy nem lehet megvenni, de valami gubanc van a rendszerben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Turbomann #32684 üzenetére
Itt olvass utána. De ne egyből ugorj az első értelmesre, tessék végig olvasni legalább egy oldalt, hogy kitisztuljon a kép. (A kereső meg a Google a barátod!
)
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #32677 üzenetére
Ez új számomra. Igaz, én csak régen használtam, de tudtommal a vezérlő 1 ID-t használ, a tradicionális 7-et,vagy ritkábban 15-öt. Amennyiben van a buszon gyári konfigurációt megőrző eszköz, vagy egyéb rendszermodul, akkor igaz amit írsz. De ez egy bizonyos szint fölötti konfigurációk esetén igaz csak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Puculo #32607 üzenetére
Szia!
Csak tippelni tudok, hogy a frissítés nem tett esetleg jót neki. Miért kellett a gyári firmware-t frissíteni? Volt hiba, várható adatvesztés a háttérben? Ha nem, akkor szerintem ez felesleges lépés, hiszen szerelt egész alkatrészről beszélünk. A gyári állapot a legstabilabb, kivétel ha valami adatvesztés lehetőségével fellépő hibát találtak benne, és azt orvosolják (lásd 7200.11 széria).
-
liksoft
nagyúr
válasz
kriptonsoft #32577 üzenetére
Talán Lenovo support vonalon érdeklődj, a hivatalos csatornákon.
Az egyedi adatmentés szintű delock drága mint egy adatmentés, és a tulajnak hitelt érdemlően bizonyítania kell, hogy jogos tulajdonosa mind a drive-nak, mind a rajta tárolt adatoknak. Ennek hiányában át sem veszik tisztességes adatmentéses cégek!
-
liksoft
nagyúr
válasz
atkaHC #32566 üzenetére
Szia!
Másik csatlakozó, más konfiguráció, simán lehet, emiatt nem indul. Viszont SMART adatok jók lennének. Én adatátviteli hibákra (UDMA) tippelnék. Okozhatja adatkábel, tápellátás, hűtés, alaplap, driver hibája is. Mivel jól is szokott működni, a driver-nek kicsi az esélye.
-
liksoft
nagyúr
válasz
vamosip #32563 üzenetére
Szia!
Nagy valószínűséggel a magas üzemi hőmérséklet miatt a drive hibázott, 1 szektor már kiszuperálásra került, 2 meg vizsgálat alatt van. Ha nem tudod 5-7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletre vinni üzem közben, nem lesz hosszú életű a drive!
A vizsgálat alá vont szektorokat csak írás esetén vizsgálja újra, így a felület teljes végigírása célszerű lenne. Persze ez adatvesztéssel jár, és második drive-ként célszerű megcsinálni, de az üzemi hőfokot mindenképp vidd lejjebb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jasszer #32553 üzenetére
Ebben az esetben a túlfesz több alkatrészt is tönkre tehetett. Az esetek többségében ilyenkor nem áll meg a külső elektronikán, hanem viszi a belső erősítőt is. Ha adatokat kell menteni, szintén szakembert tudok javasolni. Ugyanis a legtöbb drive mára gyári számra párosított elektronikával rendelkezik.
A legszerencsésebb esetben (1%) csak a rack ment tönkre. 10% a külső elektronika javításával feléled, a többi esetben csere mindenhol.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jasszer #32548 üzenetére
Szia!
Szerintem van rá esély, de ha fel sem pörög, vagy kattog, akkor csak tiszta térrel rendelkező adatmentéses cégnél. Vigyázat, tapadás esetén (nem pörög fel), a drive rázás, forgatása, ütögetése, vagyis mechanikai ráhatás, hogy elinduljon, 85% körüli eséllyel az azonnali halálhoz vezet! Vagyis "hímes tojásként" tessék rá vigyázni! Különben szakember számára is esélytelen mértékben karistolhatja szét a felületet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pista0001 #32515 üzenetére
Elszomorítalak. A legtöbben egyedi, és így a mentésük is nagyon macerás, ha egyáltalán kijön valami. Külföldi fórumon utána kerestél már a játékos pontos típusát ismerve?
Inicializálni? Utána sem fogod rajta megtalálni az adatot. Sőt, felül is írhatsz sok fontosat! Mentendőre nem írunk! Vagy csak érdekel mi lehetett rajta?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ekusonamas #32499 üzenetére
Szia!
Érintkezések (táp, stb...) tisztítása, hűtés biztosítása, tápegység ellenőrzése.
Persze az adatok mentése fontos, utána célszerű bármi "mutatvány".
Hivatalosan 0% esetén válik garira éretté, de lehet próbálkozni a garival is ahogy írták. -
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
liszi70 #32219 üzenetére
Nem csak a Sentinel, de egyetlen más program sem mondja meg, hol vannak. A bejegyzett bizonytalanok számát viszont bármelyik, de helyüket nem, azt csak a drive tudja. A teljes felület ellenőrzésével lehet csak megtalálni, a Sentinelben ez a funkció a Pro regisztrált változatában van meg.
-
liksoft
nagyúr
Folyamatosan nő? Hiszen ez egy olyan SMART érték, mely nem csökkenhet, hiszen az élettartam alatti összes hibát számolja! Ez nem nullázódik. Ha nem nő, akkor rendben van a rendszer.
Ja, a tápegység márkája NEM garantálja a tápellátott eszközön a hibátlan tápellátást! Ezerszer le lett írva.
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #32164 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy elöregedett? Max 5 évre terveznek egy drive-ot. (Ma már annyira sem.
)
-
liksoft
nagyúr
Semmit. Ez kuka. Ami menthető az jó, a többi veszteség. Ha mégis kell, akkor keress fel adatmentéses szakembert, mert alkatrész cseréje várható, bár ott is kérdéses a végeredmény. De lehet, helyenként sérülten, de lejátszhatóan kapnál vissza esetleges családi videókat. Persze ha pótolható az anyag, akkor simán kuka a HDD.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zolee11 #32146 üzenetére
De ha nem a Sentinel, hanem a háttérben futó server alkalmazás nézi a drive-ot? Annak igenis segítség, hogy a rövid teszt alapján a rendszergazdát kell-e riasztani, vagy nem. A Sentinel program meg csak biztosítja ezt a funkciót IS. Ha nem tenné, akkor jönnének a kérdések, miért nem támogatja ezt a gyártói tesztet?
(Leragadtál az "én látom és értem" gondolatnál, nem a rendszer egy moduljaként nézted ezt a funkciót, mely a Sentineltől független.) Ne csak egy szemszögből értékeld ki a dolgokat.
Szerk: Van olyan felületi hiba, melyet csak 4-5 írás/ olvasás vagy inicializálás/olvasás futása alatt tud csak rendbe tenni a drive. Ezért írtam napokat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zolee11 #32144 üzenetére
Megismétlem. A HDD alapos tesztje akár több nap is lehet. Így a gyártó kitalálta, legyen gyors teszt. Ez a gyári adminisztrációs területen tesztel, és a SMART alapján ad üzenetet. És NEM érdekli, a hiba típusa, ha van, akkor jelez. Az, hogy ilyen hibakóddal és nem mással, már vitatható. De a lényeg, hogy 1 perc alatt megtudod, a drive teljesan hibátlan, vagy van valami gondja, és teszteld napokig, ha akarod. Vagy megnézed a SMART-ot, és az alapján döntesz. De a lényeg, hogy nem teljesen-totálisan-mégteljesebben hibamentes drive ADJON hibaüzenetet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zolee11 #32141 üzenetére
A kép alapján a rövid önteszt nem futott le. Ha jól emlékszem. Erre értettem, hogy gyors diagnózis, és tutira hibát dob, ha a lemez akár 99,9999999% és nem 100%. Utána el lehet molyolni azon, hogy miért! A lényeg, hogy a drive nem tökéletes.
Vizsgálat alá vont szektorok esetén simán lehet akár csak tápellátási gond is!
-
liksoft
nagyúr
válasz
albinolynx #32139 üzenetére
Szia!
Inkább itt kéne feltenned.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zolee11 #32137 üzenetére
Egy alapos felületteszt és diagnosztizálás hosszú idő. Így a rövid teszt bármilyen hátsó valós vagy vélt hiba esetén hibát ad. Hiszen lehet valódi gond is a háttérben. Ezt viszont viszonylag gyorsan elvégzi, így ha nincs gond, lehet használni a drive-ot. egyéb esetben meg a hibát kiküszöbölni, adatokat menteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Attila2011 #32044 üzenetére
Adatkábel cserére érett lehet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32039 üzenetére
Önálló mikroszámítógép minden elem az SCSI kábelen. Így az ID-t (egyedi azonosítót) minden érintettnél be kell állítani. Ha kisebb a kapacitás, az lehet bithiba a kábelen / panelon, vagy a drive lekorlátozása is. Ennek feloldása régen DOS-os programban kiadott parancssori utasítással ment, de már nem emlékszem mivel. Utána kell keresned. A drive-okat érdemes a BIOS-ból formázni, tesztelni, és utána használni. (Na egy Shakespeare mű pár mondatban.
- Magyarán zanzásított használati utasítás.) Ja, a kábel két vége illesztési szempontból lezárandó, amit vagy a drive, vagy a kábel, vagy aktív / passzív eszköz végezhet.
Tényleg nem egyszerű. Egy teljes kommunikációs csatorna egyenrangú eszközökkel a kábelen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32037 üzenetére
Ajánlom az SCSI megismerését először, nem a dugdosgatást, mert úgy hosszabb lesz. [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32032 üzenetére
1990-ben 2TB volt az SCSI korlátja. 4byte címzés miatt. Nem itt van a gond.
-
liksoft
nagyúr
válasz
MaxxDamage #32030 üzenetére
Szia!
Az SCSI eléggé macerás tud lenni, mára kevesen használják. A jumperek az ID-t állítják alapban, hiszen egy kábelen lógnak az eszközök (vezérlő + hdd-k). Ott a BIOS-ban látid az ID alatt ezeket. A drive gyári technikai adatlapja lesz a segítség. Keress rá, valahol csak meglesz. Ezen kívül az SCSI rendszer leírását kéne végigolvasni, hátha van a Wikin valahol.
-
liksoft
nagyúr
válasz
csepelball #31907 üzenetére
SMART mit mond rá?
-
liksoft
nagyúr
válasz
sanzi89 #31778 üzenetére
Ezek végérvényesen át lettek helyezve. A vizsgálat alattiak kerülhetnek jó pozícióba. A szektor környékén lévő servo sérülése esetén, vagy a felület eredetileg nem detektált hibája miatt is keletkezhet hibás szektor. Így ezeket visszarakni nem célszerű. Ha a fej a lemezhez ér, akkor már régen nagy a baj! Ilyen esetben indul el a felületi anyagleválás, vagyis órák, percek alatt hal meg a drive.
Az áthelyezett szektorokat alaphelyzetben semmilyen külső program nem tudja vissza tenni, mert ez a drive belső magánügye.
-
liksoft
nagyúr
válasz
omiki57 #31594 üzenetére
NEM bizalmatlanságról van szó, hanem mint minden, ezek a műszaki berendezések is meg tudnak hibásodni. Az SSD is, meg a HDD is. A különbség annyi, hogy SSD esetén a speciális adatmentéses cégek esélye is töredéke a sikeres mentésre a HDD-hez képest. (Sok esetben eleve lehetetlen.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
omiki57 #31588 üzenetére
Szia!
Nagy valószínűséggel az az SSD meghalt. Sajnos nem egyszer így, és nem az állandóan a "szakik" által forszírozott módon, miszerint "SSD úgy megy tönkre, hogy csak olvashatóvá válik".
Óriási szerencse (remélem tudatos volt), hogy van viszonylag friss mentésed.
Sajnos az SSD használatra lett tervezve, nem adattárolásra. Tudom, ez kisarkított vélemény, de sajnos máshogyan nem tudom megfogalmazni a technológiában rejlő rejtett problémákat. Aki ezzel tisztában van, és ennek megfelelően tudja használni, annak való az SSD!
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #31466 üzenetére
A SENTINEL KIÍRJA, HOGY A GARANCIÁLIS CSERE MÉG NEM ÉRETT!
-
liksoft
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31449 üzenetére
Vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist adni. Így csak tipp, de mivel nem mai, bármi is lehet vele. A tápellátást nem véletlenül írtam.
-
liksoft
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31447 üzenetére
Nem mai darab, ha nem a tápellátás környékén van gond, inkább cserélni célszerű.
-
liksoft
nagyúr
válasz
spiritex #31411 üzenetére
És a rugalmas gyári csomagolás? Ott van sorrendben - zacsi, szivacs (hungarocell), kartondoboz. Valamint ezek a kartondobozok is nagyobb rekeszbe (konténerbe) vannak csomagolva. A nagyker bontja, és kisebb mennyiségben adja el a kiskernek. Az itteni szállításnál lehet gond. Elvileg az elsőben nem, mert annyira becsomagolták. Persze láttam már olyan monitort (régi CRT volt), melyen a villás targonca villája átment. Ez ellen nincs orvosság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest