- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trak
addikt
válasz
zsolt501 #300 üzenetére
A melegedéssel nincs is gond. Csak azoktól a hsz.-ektől akarom megkímélni a topikodat, amikben a Maxtor indok nélküli fikázása megy.
De ha akarod
Szerintem jó a MaxtorHa nincs ilyen meleg, akkor elmegy hűtő nélkül is, ilyen melegben persze már kell rá hűtő, de ilyenkor a többire is rak már a legtöbb ember. Nálam 2 Maxtor is van most, utóbbi fél évben volt még 2, bátyámnál is van 2, és egyikkel sincs gondom. Kicsit gyorsabbak, mint a Seagate, de kicsit jobban is melegszenek, ezt aláírom.
-
-
mr_ricsi
veterán
''Hát ezt valahogy nem tudom elképzelni''
Tessék, egy kis segítség:
Bővebben: link
(Az 1-9 hozzászólásokat érdemes végigolvasni.)
[Szerkesztve] -
Ben Cseng
tag
Minden adatomról mindig van friss mentés függetlenül a hőmérséklettől, ez ökölszabály.
A hőmérséklet miatt meg cseppet sem aggódtom, a régi 13 gigás winyómon rántottát lehetett volna sütni és mondom, soha nem volt vele problémám, mint ahogyan a régebbi 4 gigásokkal sem. Bárki megnézheti a tv-készüléke vagy a CRT monitorja hátulját, szabad kézzel is be lehet lőni, hogy általában 45 fok fölött van.
Ez az egész para a winyókkal csak pár éve kezdődött, mióta az Intel és az AMD gigahertz versenye miatt agyon kell hűteni a procikat, azelőtt a kutya sem figyelte.
Az Intel procimat pedig feszemeléssel hajtottam több mint 10 órán át torture teszten úgy, hogy folyamatosan 68 fokos volt a proci és 52 fokos az alaplap (Asus P4P800). De kipróbáltam már extrémebb moddingokat is a házzal, volt úgy, hogy a proci torture teszten elérte a 72 fokot, az alaplap pedig a 60-at. Igaz, nem akartam a határokat túlfeszíteni, ugyhogy csak pár percig teszteltem így.
A szenzoraim egész jól mérnek, mert reggel, bekapcsoláskor az alaplap, a cpu és a Maxtor hőmérséklete megegyezik a szoba hőmérsékletével (csupán a Samsung mutat 9-10 fokkal kevesebbet).
Amúgy utána lehet nézni a winyók speckóinak, az ''Operating Temperature''-t általában 5 és 55 fok között szokták megadni, ami azt jelenti, hogy működés közben a KÜLSŐ, környezeti hőmérséklet eme két érték között kell legyen. A ''Non Operating Temperature''-t pedig -40 és +70 fok között szokták megadni, ami a kikapcsolt állapotra vonatkozik.
Ja és mégvalami: a winyóim gumikábelre vannak felfüggesztve, hogy ne adjanak át rezonanciát a háznak, de persze ez azt is jelenti, hogy hőt sem képesek leadni a foglaló keretnek. Ezzel együtt a Maxtor most 56 fokos, a Samsung pedig 47.
Azt viszont megigérem, hogyha netán tönkremenne valamelyikük - akármi is legyen az oka - beírom ide. -
HM21
tag
A samsungot nemtudom meghallani...
Viszont tényleg érdekesen állnak le a különböző vinyók:
Van egy IBM Deskstar 120 XGP 120 gigás vinyóm is, (de ez nincs a gépben, biztonsági mentéseim vannak rajta) az kb 10 másodpercig hallhatóan forog, és folyamatosan lassulva áll le. A maxtor ezzel ellentétben Kb 2-3 másodperc alatt hirtelen leáll, mintha valami fék lenne benne... -
Docci
senior tag
Nos nálam a szoba jelen pillanatban:26 fokos.
A Maxtor 30Gb 7200/2MB-en nincs hőmérő ,kb 40-50 fok.
A Samsung 80Gb 7200/8MB sata vinyo jelen pillantban:33 fokos.
Hűtés nuku.
Én is szoktam bénázni,de ennyire azért nem(vagy igen : ) ):
''Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.
''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Robogó, kismotor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest