- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz zoltanz #13500 üzenetére
Mivel lehet lejátszáskor átkódolni?
WTF? Lejátszáskor mindent dekódol LPCMbe...
Valamint milyen progival tudok x db mono WAV -ból egyet többcsatornást csinálni vagy sztereót?
eac3to
Most azon filózok , hogy tudom ellenőrizni hogy a videóból kiszedett hangsáv PAL = 25fps vagy NTSC = 23,976fps
Megnézed, hogy passzol-e a hossz.
Tomekk.: Ha csak csúszik, akkor MPC-HCvel könnyen tudod lejátszáskor eltolni a hangot. Ha a hossza se megfelelő, akkor bonyolódik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13501 üzenetére
Persze csak konténer nélkűl a lejátszók nem jól kezelik, pont te homályosítottál fel. Kérdés lenne az is, hogy mivel tudom azzá alakítani esetleg egy fotót berakni az m2ts fájlba.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13504 üzenetére
Csináltam m2ts -ből, de van 24 bites sima DTS lemezem is.
Akkor ha az embernek van ilyen erőlködője elég egy sima Audigy (2 vagy 4 driver -rel) is nem kell HDMI 1.3 cucc?[ Szerkesztve ]
-
Tomekk.
aktív tag
válasz stevve #13503 üzenetére
Nemtom, szinte minden szinkronos filmnél csúszik nálam, de csak a magyar hang, ugyanazon a filmen az angol dts tökéletes mindig, de nem nagy csúszásra kell gondolni, ilyen tized vagy századmásodperces lehet, de nagyon idegesítő az is, hogy kinyitja a szereplő a száját és később szólal meg vagy fordítva, olyan, mintha nem lenne pontosan hozzáidőzítve. De filmenként változó, van amelyiken jobban látszik.
Nézem MPCHC-val, XBMC-vel, de ugyanolyan mindkét programmal. -
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13507 üzenetére
Nem digitálisan hanem analóg módon gondoltam sztereóban.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13509 üzenetére
Nem olyan rossz az. (nekem elég). Akkor milyen progikat tudsz ajánlani?
Eac3to milyen beállítás kell? A m2ts mivel tudok készíteni?
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz zoltanz #13510 üzenetére
Közben gondolkodtam, és rájöttem, hogy eac3to-val csak a fordított irányt ismerem (multichannelből single channel wavok). Nem találtam, hogy lehetne singlekből multit csinálni.
Én úgy vettem észre, hogy a .ts fájlt szereti a TMT3. Rakd .ts-be TSMuxerrel. Nem kell videósáv.
DTS-HD veszteségmentes lejátszásához TMT-t ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13511 üzenetére
A m2ts preferálom vagy WAV ban MKV vagy MP4 -ben az sem baj ha sztereó, az a gond.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz zoltanz #13512 üzenetére
Amint mondtam, csak a .ts fájlt volt hajlandó lejátszani a TMT3.
Egyszerűen annyira össze-vissza beszélsz, hogy nem lehet megérteni, mit akarsz. Elindultunk onnan, hogy hogyan lehet DTS-HD MA multichannelből dekódolt PCM-et bitstreamelni HDMIn erősítőbe, most meg vmi sztereó mp4 fájlokról beszélsz.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13513 üzenetére
Bocsánat.
TMT nem díjazom. Ezért kellene vagy WAV-ban vagy valamely konténerformátumban M2TS, MKV, MP4 az nem érdekel ha csak sztereo.
Analóg módon akarom átküldeni az erősítőnek gyelet. -
WonderCSabo
félisten
válasz zoltanz #13514 üzenetére
Ha nem használsz TMTt, akkor nem tudod veszteségmentesen lejátszani a DTS-HD MA sávokat. Ezesetben azt teheted, hogy a DTS-HD MAt lejátszás előtt átkódolod LPCMbe (de ha veszteségmentesen akarod ehhez is kell a TMT kodekje), és azt játszod le simán akár MPC-HCval.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13515 üzenetére
Az megfelel ha a lejátszáshoz nem kell a TMT Codec -je, köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy miben jobb a TMT3 a TMT5 -nél?
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #13492 üzenetére
Fejlesztői komment a bughoz:
Comment(by sansnom05):
Aware of this problem for sometimes, someone in MediaPortal fixed this by
open a windows form then close it, seems work in most time, guess we can
do the same for a temporary fix. Still want to figure out the root cause
so I haven't done the "dirty" tricks like MP yet. -
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13515 üzenetére
"Ezesetben azt teheted, hogy a DTS-HD MAt lejátszás előtt átkódolod LPCMbe (de ha veszteségmentesen akarod ehhez is kell a TMT kodekje), és azt játszod le simán akár MPC-HCval."
Ezt hogy tudom megoldani a TMT fentvan, egy leírást tudnál linkelni, nem találtam.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13501 üzenetére
"Megnézed, hogy passzol-e a hossz."
Ezaz nem paszol... (mkv, m2ts fáklokhoz a DVDFab -ot használtam)
#13524 nem akarok vele semmit csinálni mert elmélyűl a hagja vagy fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #13524 üzenetére
Vagy hozzányújtod, vagy nem tudod megnézni vele... Mellesleg a 23.976fps-ről gyorsítják fel 25-re, szóval a mélyebb hang az eredeti. Persze valszeg a szinkront utólag rakják rá, szóval az meg télleg mélyül. Jó párszor csináltam ilyet, nem volt zavaró.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13525 üzenetére
Nem akarom megnézni semmivel csak hibás lesz a fájl az a gond. Valamelyikre 29 FPS ír.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Az MKV video -ra 29,970 fps ír, ebből akarom rendesen kivenni a DTS-HD MA -t.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13529 üzenetére
Az eredet: 1 perc 1 mp 229emp
Külön a hang: 1 perc 1 mp 472empÉn nem hallom, de nyugtalanít. Csak a hangsáv kell, azért a 23 és 29 nagy difi sztem.
Sajna ha tudnám milyen infók kellenek akkor meg is tudnám oldani a problémát.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
2 óra 17 perc 42 mp 848emp időtartamú 23,976 fps -es MKV filmet meg pontosan kódolt...
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13533 üzenetére
Pontosítok ez három különböző anyag volt az első kettő 29 az utolsó 23 FPS. (az biztos a 29 FPS -eket nem szereti a DVDFab)
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Akkor a DTS-HD MA kódolást DVDFab -al végeztem. (Mediainfo val nyertem az adatokat)
1 anyag (MKV) 29 FPS
Az eredeti: 1 perc 1 mp 229emp
Külön a hang: 1 perc 1 mp 472emp2 anyag (M2TS) 29 FPS
Eredeti: 59 mp 580emp
Csak a hang: 57 mp 338emp3 anyag (MKV) 23 FPS
2 óra 17 perc 42 mp 848emp (idők rendben)[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Léci segítsetek 3 MPC-HC bugot tesztelni.
1. bug:
Ez a videót totál szaggatva játssza le az MPC-HC, az egész GUI fagyogat, nem reszponzív. DXVA vagy nem DXVA nem számít. EVR-re váltás vagy Aero kikapcsolása megoldja. Nálatok is így van?
2. bug:
Ezt a videót EVR-CPvel be-beszaggatva játssza le az MPC-HC, DXVA nem DXVA nem számít. Alternatív V-Sync kikapcsolása, vagy Aero kikapcsolása megoldja a problémát. Nálatok is fennáll a hiba?
3. bug:
Ha beállítjátok a Teljes képernyős menüben, hogy a video fps-hez pontosan passzoló fps-t használjon (pl. 25fps-hez 50Hz, vagy 23.976fps-hez 23.976Hz), akkor teljes képernyőbe váltva a pontos frekvenciát automatikusan váltás után be-beszaggat a lejátszás. A Beállítások ablak megnyitása, vagy Aero kikapcsolása megoldja a problémát. Nálatok is fennál a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13538 üzenetére
Igen így van.
Köszi, kipróbálom ezeket a progikat ha nem túl bonyolúlt használni őket és van hozzá doksi. -
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13540 üzenetére
Köszi.
Az időknél itt is van egy kis bibi, de szerencsére nem nagy. Viszont az MKV merge ha M2TS -ből dolgozott a kimeneti formátum MKA -ra állítva akkor csak a DTS Core -t készíti el.
Viszont nekem a TSmuxer kitűnő így megspórolom a WAV -á alakítást mert ismeri a M2TS konténert és ráadásul 5.1 -ben maradnak a dolgok. -
WonderCSabo
félisten
válasz zoltanz #13541 üzenetére
Viszont az MKV merge ha M2TS -ből dolgozott a kimeneti formátum MKA -ra állítva akkor csak a DTS Core -t készíti el.
Mkvextracttal muxold ki a dts-hd ma sávot, ne remuxold egy konténerbe. Persze, hogy 5.1-ben maradnak, ezek a programok muxolni/demuxolni tudnak csak.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13542 üzenetére
MKV -t simán muxolta/demuxolta MKV konténerbe és ott megmaradt a DTS-HD MA is.
Amúgy mindegy mert a céljaimra a TSmuxer tökéletes. (csak gí nem lesz teljesen lossless a tömörítés ha az idő nem egyezik, de nem akarok rajta utómunkát végezni úgysem)[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13544 üzenetére
MKVextrac nem ua mint az MKVmerge?
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13546 üzenetére
Azzal nem tudom betölteni sem az M2TS fájlt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz WonderCSabo #13548 üzenetére
Az MKVE a második lépésnél nem megy tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest