- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3k
csendes tag
Okkulásul írom, hátha másnak jól jön az infó, nem fizetett hírdetés. MM-es + garival vett mosogatógépem bekrepált (Bosch 4-es széria, alaplap beázás gari időn túl 3 hónappal), kb. 1.5 hét alatt megkaptam az árát utalványban. A szervíz is meg az MM is kellő gyorsasággal kezelte az ügyet. Fontos infó hogy csak boltban személyes vásárlással lehet levásárolni a kapott kupont. Az ügyemet az Alfa biztosító kezelte, a mostani + garanciát már egy másik cég szolgáltatja (számomra ismeretlen) róluk nyilatkozni nem tudok, remélem nem is fogok.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Az történt hogy az SPH4EMX28E típusú mosogatógépem a garancia idején túl 2 hónappal megadta magát. Tünet: minden világít ami tud rajta világítani, nem reagál semmire. Diganózis: beázott az vezérlőlapka. Hál istennek kötöttem rá kiterjesztett grati az MM-nél és úgy néz ki hogy utalványban megkapom az árát. A mosogatógép beépíthető és elég szűkösen fér be a helyére úgyhogy túl sok mozgásterem nincs (szélességben).
Nem tudom mit tegyek, válasszam megint ezt a 4-es szériát (hátha több szerencsém lesz), vagy a 6-os jobb minőségű talán?
Ez a kettő jött szóba:
BOSCH SPV6EMX05EIgazából csak azért maradok a Boschnál mert úgy gondolom ezeket lesz könnyebb bepaszírozni régi helyére.
Ha van tippetek az MM jelenlegi kínálatából akkor azt nagyon megköszönném. (az ajtó nyitás mosás végén és a variálható belső jó lenne ha megmaradna, a HomeConnectet el tudom engedni.) A keret 200K közelében.
Köszönöm előre is!
-
m3k
csendes tag
Sziasztok! A szárítógép kutatás folyamán nézegettem videókat javítás, tisztítás alatt lévő gépekről. Itt pl egy érdekes Bosch öntisztítós (régebbi modell) Ha megnéztek egy hagyományos gépet belülről több év után akkor kb ugyanez a látvány fog majd fogadni. Most nem találom a másik videót de ott bátrabb a szakember és felemeli a két kondenzátort és az alatta lévő tálcát illetve a tartály alját is kitisztítja. Ez azért izgalmas mert ha eltörik a cső, elillan a gáz, kuka az egész. Én nem mertem öntisztítósat választani mert nekem biztos nem lenne szerencsém
Amúgy egyelőre nincs panasz rájuk és ér annyit az automata tisztítás mint a kézi, véleményem szerint. Kézinél ha megfigyelitek a kondenzáló egység negyedének a 10%-át tudjátok tisztítani rendesen. Későbbiekben talán az a legjobb konstrukció amelynél a kondenzátor egy zárt tartályban van és a szerelő nyíláson keresztül ügyesen ki tudod slagozni addig amíg szösz jön belőle. A szárítógépek kryptonitja a szösz. Mindenhova bejutnak idővel. Szívem szerint 4-5 évente én darabokra szedve kitisztítanám mind az ön - mind a kéz által tisztuló gépeket megelőzve az esetleges lakástüzeket is. Segít valaki mosógépet választani 150k -ig? 8kg-s jó lenne.
Ez nagyon gáz? Bosch series 4 WAN28262BY
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Buék mindenkinek! Találtam helyet szárítógépnek végül, szeretném a teregetést teljesen kiváltani. Találtam 3 szimpatikus berendezést:
Bosch WTH85202BY
Electrolux EW8H357S
Beko df 7439 sxEzek jók lehetnek és csak a kinézet dönt majd?
Olvasgattam a használati utasításokat és remélem csak "kalóz törvény" mert ha nem, akkor kb 3 törölközőt száríthatnék benne. Mivel a ruháim 95%-a nem szárítható gépben (a jelzés szerint), ezért próbálok majd a kímélő funkcióval csalni. A Bosch-nál jól gondolom hogy van lehetőség egyéni (vagy plusz) szárítási idő megadására, vagy a program végén ha nem elég száraz a ruha még x óráig tovább szárítani kímélő programmal? Emiatt a Bosch felé húzok. Nincs semmilyen tapasztalatom szárítógéppel, ha esetleg a fentiek közül rendelkezik itt valaki, kíváncsi lennék a tapasztalataira.
No meg ha van jobb ötletetek a fentieken kívül akkor ne tartsátok magatokba.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Mosogatógépet leszűkítettem erre e kettőre:
BOSCH SPH4EMX28E
ELECTROLUX EEM63301LDe nem tudok dönteni. Van aki használ ilyeneket? Elvileg meg tudom őket venni 5 év garanciával (Mm). Minden szavazatot köszönök.
-
m3k
csendes tag
válasz
cadgers #66582 üzenetére
Visszaolvasva azt írták hogy 200 alatt kb. mindegy melyiket választod, ami szimpatikus. Van bolt ahol kb. 10e ért tudsz még venni 5 év garit a biztonság kedvéért. (lesz összesen 7év)
Az ajtónyitósra esküszik egy barátom aki több éve használja, mert az nagyon jó.Ez és a többi opció az egyéni preferenciádon múlik.
-
m3k
csendes tag
Még mindig keresem az igazit mosogatógép terén és találtam egy netes boltot ahol lehet venni plusz garit, összesen 7 évet. Van tapasztalat az ilyen "vett" garikkal valakinek? Nem csak marketing, hanem tényleg javítanak és / vagy cserélnek ha elromlik a készülék?
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlás előtt vagyok és sok jó infót gyűjtöttem össze erről a fórumról, bár dönteni még mindig nem tudok
.
Viszont volt itt szó szárítógépekről is, és régóta szemezek velük, DE! Azt hallottam hogy nem lehet benne mindent szárítani. Mikor éri meg ilyen szárítógépbe beruházni? Kevésbé kényes dolgokat lehet benne csak szárítani ha jól tudom, mondjuk alsónemű, ágyneműhuzat, törölközők és kb. ennyi? Ha egyedül max 2-en él együtt az ember fia akkor fölösleges?
Köszi a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged