- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fasten
tag
Sziasztok!
A mosogatógépemen ( Bosch SPS53 ) felvillant a só-utántöltés jelzés. Töltöttem bele sót, gyakorlatilag tele a tartály ( finish calgonit sót használok, eddig is ezt raktam bele ), mégis továbbra is ég a lámpicsku...
Mi lehet a gond?
Köszi a válaszokat!
üdv
-
Fasten
tag
Sziasztok!
Porszívó-vásárlásra adtam a fejem. Voltam a MM-ben, amit nézegettem:
Philips FC9190
Philips FC9170Próbáltak rábeszélni egy Miele-re is (S5281), de az kicsit már túlvolt a kereten.
Melyiket ezekből? Ok, hogy Miele, nagy brand, made-in-germany, etc... De 60k-t sokallok egy porszívóért.
Ki mit gondol erről? Melyik ajánlott?
Köszi!
F.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Philips-Saeco HD8323 kávéfőzőm van, őrölt kávéval használom. Kávé főzése előtt a szűrőtartóból kiveszem a kávétartót, kimosom és úgy rakom vissza. De mai nap reggel egy kör alakú nyitott rúgó akadt a kezembe. Nézegettem, honnan jöhetett, anélkül a kávétartó lötyögött a szűrőtartóban. A szűrőtartóban van egy horony, abba visszapászítottam és most újra működik.
Jól csináltam? Vagy hova való ez a kis rugó? Kör alakú, vékony és nyitott.
Erről van szó: [link]
Köszi!!
üdv,
F.
-
Fasten
tag
Sziasztok!
Philips Saeco HD 8323 kávéfőzőhöz hol lehet vásárolni kávépárnát? Ebbe a Nespresso kapszula nem jó, ugye?
-
Fasten
tag
válasz
Terminator_ #5864 üzenetére
Köszi, de nem ezt kérdeztem...
-
Fasten
tag
Sziasztok,
hétvégén vettem egy Philips-Saeco HD8323 kávéfőzőt. Gondosan végigolvastam a használatit, de nem tudtam megfejteni, hogy kávéfőzés előtt minden esetben szükség van a gőzölőcsövön megvárni, míg folyik egy kis víz ( bekapcsolt állapotban ), vagy ezt csak első használat idején, vagy ha hetekig nem használtuk, akkor kell végigjátszani?
köszi
üdv,
F.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
kávéfőzőt szeretnék venni, max 50.000 Ft-ot gondoltam rá. Eszpresszó gépet keresek, kapszulás, filteres nem érdekel. Fontos a kivehető víztartály. Daráló nem szükséges, bár ennyiért nem is lehet kapni
Miylen gépek vannak ebben a kategóriában? MM-ben nézelődtem, volt kb 4-5 féle, de mindegyiken találtam valamit, ami miatt nem ( funkcionalitási, illeszkedési problémák, gagyi alapanyag stb... )
Tudtok valamit ajánlani? Valamint arra lennék kíváncsi, hogy egy olyan gépen, ami 1-2 csésze kapacitású egyszerre 1 főzettel milyen mennyiségű kávét lehet kisajtolni?
Köszi!
-
Fasten
tag
Sziasztok,
csak egy "rapid" kérdésem lenne.
Miért kerül többet a Bosch SPS50E02EU mint az SPS53E02EU ( 45cm mosogatógép ) ?
Már a Bosch oldalán is összehasonlítottam őket, szinte ugyanazt tudják, sőt az 53 mintha kicsit többet is...
köszi!
üdv,
-
Fasten
tag
A bekötést fejben már összeraktam
A mosógépnek van frissvíz leállás, azzal nincs gond. A szennyvízelvezetést meg úgy tudom megoldani, hogy a mosógép megy a kézi mosogató szifonjába ( ott van neki a hely ), a mosogatógép szennyvíztömlője meg megy a leállásba ( amit most a mosógép használ )
@runner 125: A Miele feltűnt a mosogatógépeknél is, úgy 200 környékén indultak az árak, kósza oldalakon olvastam, hogy a Miele aztán az prímamárka, Németországban a valaha volt legjobb márkának választották, míg kishazánkban 2010-ben volt az év márkája. Állítólag ők találták ki a mosó- és mosogatógépeket
Nem vagyok Miele-agent, sőt, gépet is Bosch-t néztem ki :-)
-
Fasten
tag
válasz
runner 125 #5277 üzenetére
@DeFranco
Nézelődtem, a Bosch a beépíthetőkre 1-1mm-t ír ráhagyásnak ( 448mm-es szélességű berendezéshez 450mm széles űrszelvényt ír elő ). Igazából eddig is inkább a szabadonállókhoz húzott a szívem, csak féltem, hogy ha be lesz szorítva, akkor gond lehet :-)
@runner 125: köszönöm az infót, akkor marad a szabadonálló beszorítva. Egyébként - nem szavaidban való kételkedés miatt - miért nem ajánlott a mosógép + beépíthető mosogató kombó? A centrifugáláskor való vibráció miatt?
Köszi,
üdv,
-
Fasten
tag
válasz
runner 125 #5272 üzenetére
@DeFranco
@runner 125Sziasztok,
köszönöm az "expressz" válaszaitokat :-)
Nos, a problémám a következő. A mosogatógépet mindenképpen a munkalap alá szeretném rakni. Azonban ahhoz, hogy beférjek a helyre ( a munkalap alatt már van egy mosógép
), a következőket kellene teljesítenem.
A konyhapult - szemből nézve - jobb szélétől a bal oldali szekrényig ( ahová a mosó- illetve mosogatógépeknek be kellene férniük ) van összesen 1100mm hely. Pont ennyi, se több, se kevesebb. A mosógép kereken 600mm. Marad tehát 500mm. A munkalap alá a jobb oldalra mindenképp kell egy láb ( bútorlap 18mm ), ami támaszt ad a munkalapnak. Marad tehát 482mm. Ebből lejön a mosogatógép ( 450mm ), marad tehát 32mm.
32mm, viszont hogy a munkalap fel tudjon feküdni, kell még egy láb a mosó és mosogatógépek közé, ez a legkarcsúbb esetben is 10mm.
TEhát marad kb 20mm-em arra, hogy a mosógépnek legyen 10-10mm mozgástere pl. centrifugáláskor, valamint akkor jut 1-1mm is a mosogatógépnek a jobb- és baloldalra
Szóval most ezen vacillálok, már asztalos is hívattam, hogy lehetne besakkozni
Magasságban OK, a munkalap alja 880mm-re lesz a padlótól. Arra gondoltam, a mosogató kapna egy fordított "U" alakot, és az U-alak tetejére lehetne ráültetni a munkalapot és akkor nem a gépet terhelném.
CSatolok pár képet is a könnyebb vizualizáció miatt.
Ti mit gondoltok?
Köszi!
üdv,
-
Fasten
tag
Sziasztok,
ha a leendő mosogatógépemet a pult alá szeretném beépíteni, és nem szempont, hogy "beleolvadjon" a környezetébe, akkor milyet vegyek? Szabadon állót, vagy beépíthetőt?
A szabadon álló ugyanúgy "beépíthető"? azzal a különbséggel, hogy nem tudok rá bútorlap borítást tenni? Beépítésnél oldalt mennyi helyet érdemes elhagyni? 10-10mm elég a két oldalon?
köszi,
üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Baby design smart sportbabakocsi
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Eladó Gamer szék párna csomag!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest