- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicucicu
csendes tag
válasz
MolnarM1980 #1836 üzenetére
Köszi a "bíztatást". Ha megcsináltatom, olcsóbb mint az új, na, nemsokkal. Bár lehet, hogy a kiváltó ok megmarad és ledarálja ezt a kompresszort is, vagy nem jól logikázok? A gáznyomást nézte a szerelő, nem változott. Szóval,a nem öreg hűtőmnek szerinted ennyi?
-
vicucicu
csendes tag
Kifelejtettem a modellnevet. Pontosan: Electrolux ERB 3043 a típusa:ZLKI 301.
-
vicucicu
csendes tag
Ismét segítségre szorulok. 1 éve tönkre ment az akkor 5 éves kombi Electrolux ZLKI 301 hűtőm. Akkor hívtam egy "szerelőt", aki feltöltötte gázzal (R600), és ismét jól működött, egész eddig. A következő a gondom: Úgy mint tavaly is, most is hízott a hűtő belső terébe a jég. Egyszer ezt a jeget leszedtem és utána nem igazán akart hűteni a hűtő részénél, a fagyasztó működött rendesen még egy darabig( bár gondolom véletlen egybe esés, mert nem sértettem meg a hűtő belső terét). Amikor leáll a hűtő van, hogy olyan ricsajt csap(nem mindig, de általában csattan 1-et), hogy meg lehet ijedni. Mostanra a hűtőrészem teljesen megadta magát.
A fagyasztó része kb. 2 hétre rá leolvadt és azóta (2-3 hete) mint hűtő hűt csak, +5-6 fok van benne. Egyszer azért még elkezdett fagyasztani, de az csak 2 napig tartott. Szóval, most ott tarok, hogy a fagyasztóm funkcionál hűtő gyanánt. Hívtam a szerelőt, aki szerint galyra ment a kompresszor, és csak csere lehetséges potom 26.000 Ft. Hát, valahogy nagyon húzom a szám.
Szerintetek lehet vmi más baja, aminek a javítása barátibb áron van?
-
vicucicu
csendes tag
BP-től 120 km-re lakom. Mekk Eleket "rege" módjára kaptam. Kijött, és a gépet nyomásmérő segítséggel töltötte fel gázflakonból. "Na, még egy kicsit", "Már túl szaladt, de nem baj" végszóval fejezte be a műveletet. Zöld kártyája nem valószínű, hogy lenne, csak nylontáskás cuccparádé, meg paraszt vakítós szöveg (de, az rendesen).
Legközelebb keresek egy SZERELŐT.
-
vicucicu
csendes tag
Kaptam egy szerelőt, feltöltötte a hűtőt gázzal, egyébként R600a-assal működik. 4500 ft-ot fizettem. Akkor szólt, hogy egy kicsit több lett benne a gáz. A hűtő azóta már hűt rendesen (+6 fok), de nem áll le. Ismét kihívtam, hogy talán a hőfokszabályzó elszállt, de lefagyasztotta az érzékelőjét és akkor leállt. Egy kis gázt engedett ki a gépből és azt mondta ez így jó ahogy van.
Szerinte leáll a hűtő, csak én nem hallom meg.Hát, eddig hallottam, most nem. A szerelő szerint ez iszonyat rossz géptípus(zanussi), pláne a világ legrosszabb gázával!
Jobb lenne, ha lecserélném. Ő ad nekem jó gépet, amit "lomiként" behoz és megszerel. Nem hülye, csak engem néz annak. Az új probléma nem oldódott meg, egyformán hűt a gép maxon és min.-on, le nem kapcsol. Eddig a fogyasztása A-s kat.-ban volt, remélem nem kerül át D-be!
-
vicucicu
csendes tag
Ajtó rendesen zár, cső helyén, hőfokszabályzó közép állásban és a hűtőm szekrény része csak alig hűt. A fagyasztó részével viszont nincs bajom, ezért azt hiszem a kompresszor is kizárható (egy kompresszoros). Ha max.-ra tekerem a hőfokszabályzót, akkor egy kicsit jobban hűt, de így is +17 fok van.
-
vicucicu
csendes tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy a Zanussi kombi hűtőmnél mi lehet a gond? Nem hűt rendesen a szekrény része és belül gyorsan jegesedik. Ha kiszedem a jeget, ami meghízik akár kilósra is, 1/2-1 óra múlva ismét deresedik. A gépem 5 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Netatmo Weather Station
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest