- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Ha valami nagyon csúnyán ráég és nem jön fel normál szivaccsal, akkor vannak ilyen kerámia főzőlap tisztító pengék.
Kb mint egy régi pengés borotva, lehúzhatod vele a ráégett retket.
Nem tudom hosszú távon mennyire karcol, most kezdtem el használni, de nagyon kielégítő volt felszedni az 1 éves kormot, ami semmi mással nem jött le.szerk: ilyenekre gondolok
-
Pá
addikt
válasz
hotkar #86485 üzenetére
Köszi, közben már megtaláltam, "uniós anyacsavar" nével, lol.
Egyelőre csavargatásra nem reagál, gondolom nagyon megszorult. De nem akarom nagyon erőszakosan feszegetni, amíg nem érkezett meg a csere.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Mosogatógép karbantartó kérdésem van. Úgy néz ki megadta magát egy tömítő gyűrű a felső permetezőkar csatlakozásánál. (ahol a szórófej csöve csatlakozik a mosogatógép hátfalába). A képen a csatlakozó alján még látszik egy kis fekete maszat, annyi maradt a tömítésből, a többi kirohadt.
Szóval a kérdés, hogy mi ennek a résznek a neve? Nem tudom hogy keressek rá, hogy melyik alkatrész kell.
Illetve nem teljesen világos, hogy ezt hogy tudom leszedni. Ki kell cserélni egyben az egészet, vagy elég csak a tömítést megvenni. Egyelőre csak kisebb erővel próbáltam feszegetni, meg csavargatni, amíg nincs meg a pótalkatrész, de így nem adta magát.Köszi!
-
Pá
addikt
Egy kis mosogatógép help kellene, kb 2 hónapja van meg, használom serényen, de pár dolog nem világos.
1. Vízlágyító sóból mikor és mennyit kell bele tenni? Annyit írt a kézikönyv, hogy indításkor fél liter víz és 1.2kg só. De arról semmi infom nincs, hogy ezt mikor és mennyire kéne utántölteni.
2. Ugyanez az öblítővel... Ott elvileg van egy kis lyuk, amibe ha belenézek egyre kisebb fekete pöttyöt kéne látnom, ahogy fogy az öblítő. De őszintén én semmit nem látok abban a lyukban. Vagyis mindig tök ugyanúgy néz ki.
3. A mosogatószer adagoló is kicsit fura nekem. Elvileg külön rekesz van az elő- és külön a rendes mosásnak. De a fedél ugyanaz, szóval, amikor az nyílik akkor a gépbe kerül minden mosószer. Innentől mi értelme van a külön rekeszeknek?
4. Ráadásul a kézikönyv szerint az előmosó rekeszbe ilyen 3-4-5gramm mososzerport kéne rakjak. Ilyet por formában még sehol sem láttam. Mindenhol csak a tabletták vannak. Ez a része annyira nem zavar, így is szépen mos, csak nem túl logikus. Nem igazán látom a szerepét a két külön rekesznek, meg amúgy is honnan szerezzek 4gramm mosogatószert.
-
Pá
addikt
Életem első mosogatógépe... Kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy működjön.
Úgy tudom kell vízlágyító por a gép hasába + kapszula a mosáshoz. Viszont nem annyira tudok eligazodni a sok 24 in 1 meg társai kapszulák között...
-
Pá
addikt
Sencor SVC porszívóhoz milyen porzsákot/szűrőt érdemes venni?
Van esetleg bevált tipus és/vagy beszerzési hely?
-
Pá
addikt
Kicsit beleolvasgatva a topicba, látom, hogy 30 ezer alatt mindenki a Sencor SVC8-as porszívót ajánlja.
De indoklást nem láttam sehol, hogy miben tud többet, mint a konkurencia. Engem érdekelne a miért is, szóval hálás lennék, ha valaki röviden összefoglalná.
Esetleg bármi más használható alternatíva ebben a kategóriában?
szerk: nálam elsődleges szempont, hogy minél kevesebb por jusson vissza a levegőbe porszívózás után. Szívóerő másodlagos, mivel csak kb 2 kisebb szőnyegem van, többi parketta vagy járólap. Kisállat nincs.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Porszívót vennék. Porzsák nélkülire gondoltam, hacsak nincs ellene valami súlyos érv. Igazából a minél egyszerűbb/praktikusabb használat és könnyű fenntarthatóság lenne a cél.
Árban 25-30ezer körül szánnék rá. Nagyon indokolt esetben kicsit fölé mehetünk, de tényleg csak, ha van értelme. (értsd kézzel fogható egyértelmű előny)
Szempont a már említett praktikusság és minél egyszerűbb használat. 85% laminált padlóra lenne, de van 1-2 kisebb hosszú szőrű szőnyeg, amihez azért nem ártana a minél jobb szívóerő.
Különleges fejekre nem igazán van szükségem, legyen 1 kárpitos bútorra való, másra nagyon nincs igényem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged