- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz
polonic #34923 üzenetére
4 fokozata van a sóadagolónak. 1. 12 dH alatt, 2. 13-17 dH, 3. 18-34 dH 4. 35 dH felett. Ha 15 vagy a 17 dH-t is nézem akkor is a kettes fokozat az ideális. Eddig is 2-es fokozaton volt 8 éven keresztül. Úgy két hónapja új csomagolása lett a Finish Powerball Classic doboznak és a Finish sónak is. Azóta tapasztalom, hogy minden lábas és a mosogatógép is vízkövesedik. Most a Somat Gold folyékonnyal és 20%-os ecet öblítőnek használva egyelőre mintha megszűntette volna a gondot. Most átmostam a mosogató gépet is 20%-os 1L ecettel 70 fokon. Nagyon szép tiszta lett belül a gép és nincs zsír vagy vízkő maradvány.
-
Thusor
őstag
Köszönöm a válaszaitokat. Vettem Somat Gold folyékony mosószert hozzá, valamint 20%-os ecetsavval töltöttem fel az öblítő részét. Ezzel csináltam egy mosást a vízköves edényeken és sokkal jobb lett a helyzet. Most már nem lett vízkövesebbek az edények, jelentős részükről lejött a vízkő. Ezek szerint beigazolódni látszik, hogy vízkövesedésről van szó. Lehetséges, hogy a készülék sóadagolója elromolhatott és már nem ad hozzá egyáltalán vagy kis mértékben csak sót a mosogatás során?
Szerintetek maradhat az az állapot, hogy öblítő helyére ecetsavat teszek? Neten azt írják, hogy sokan ecettel öblítik el az edényeiket.
-
Thusor
őstag
Folyékonyat még soha nem használtam. Eddig nem volt gond a 8 év alatt a tablettással. Folyékonyból milyet érdemes venni? És a másik kérdés, hogy azt pontosan hogyan lehet adagolni? Sótartály, öblítőtartály és tabletta hely van csak a gépben. Jelenleg 3-ason van a sóadagoló beállítva (max 5 a legnagyobb), ez a gyári beállítás. Akkor most leveszem 1-esre. De egyébként a 3-as szinten se nagyon kellett bele tenni sót. Fórumon írták, hogy valaki havonta 1.5 Kg sót elhasznál, én 4 Kg-ot használok el úgy 1 év alatt.
-
Thusor
őstag
Van egy 8 éves Indesit mosogatógépem. Az utóbbi 1-2 hónapban azt figyeltem meg, hogy egyes lábasokon és a gép belsejében is fehér foltos lerakódások figyelhetőek meg. Evőeszközök, műanyag tárolóedények vagy poharak, tányérokon ez a fehéresedés nem figyelhetőek meg. A lábasokon viszont olyan réteg kerül rá, hogy egy kézi mosószeres mosogatással se nagyon jönnek le. Fórumokat böngészve két dologra gondoltam, vagy vízkő vagy sólerakódásnak kell lennie. Ízre egyáltalán nem sós és nem is könnyen eltávolítható ez a folt így inkább vízkőre gondolnék. Jelenleg Finish powerball classic tablettát és Finish sót használok a géphez, rendszeresen havonta Finish tisztítószerrel mosást is csinálok. Szerintetek mi okozhatja ezt a hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest