- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mobil flották
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz
sinick
üzenetére
Dorian, contaxg, ribarszki: Hát, srácok... köszönöm a hozzászólásokat.
Szóval, az AVX TB1+CG5 páros bejön és a Delonghi Dedica is bejön, és ha valami döglött bolti szemest darálok és főzök, akkor ehhez kellene nekem egy nyomásfokozós kosár. Ha jól látom, akkor ehhez a géphez van, ld. ITT. De azt is látom, hogy ez a kosár fém és 15g-os, ami szerintem azt jelenti, hogy egyadagos.
Kérdésem:
1. Ezzel a szűrővel mennyi idő alatt jön le az bekapcsolástól számítva az első és második kávé? (Úgy olvastam valahol, hogy első kávé előtt kell egy 2 perc felfűtés (?), majd egy első üres nyomás (?), aztán első kávé majd második kávé. Mondjuk fűtés közben pont van idő darálni.)
2. Mi van, ha nem használom a döglött boltihoz a nyomáfokozós kosarat? Nekem már az elég, ha hozza a szarvasit. Aztán majd vagy nőnek az igények vagy nem.
3. A Delonghi Dedica-kat is megnézem. Esetleg pro/kontra az avx-hez képest? Ehhez nem találtam nyomásfokozós kosarat.
4. Nézegettem automata kávégépet is. Esetleg egy Delonghi Magnifica Evo? (Igaz, hogy eredetileg kizártam, mert sok benne, ami elromolhat. De hát mibe nem?)
Köszi: sinick
-
ribarszki
őstag
válasz
sinick
üzenetére
Talán egy Dedica, ehhez van nyomásfokozós kosár. És egy Lelit Fred daráló. (A mezei kávédarálód ha pillangókéses akkor maximum mákdaráló. Kávéra alkalmatlan)
Így bolti szemes kávét a nyomifokis kosárral is le tudod főzni. Ettől még döglött a kávé, de valami crema lesz rajta. Vagy vehetsz majd friss pörkölésű kávét, s ahhoz sima kosarat. Tovább is léphetsz ha tetszik.
A gyorsaság rajtad múlik. -
contaxg
veterán
válasz
sinick
üzenetére
Az őrlés a történet lelke. Ha nem őrölsz finomra csak egy vízes löttyöt iszol. Sokan az őrlőnek nevezett forgókéses nyesedékelőt használják, ami alkalmatlan presszó(szerű) kávé készítésére.
A szarvasiban ráengeded a 100 fokos gőzt a kávéra ami megégeti a kávét és utána jön a két cukorral kérem. A pressszógépeknél 80 fok körül egy pumpa hozza létre a víznyomást. Ettől lesz szép aranybarna crema ha eltalálod az ideális beállításokat. Ha ráálltok egy adott kávéra a dolog innentől automatizálható. Nem kell többet vele pepecselni. Max az fog különbséget jelenteni, hogy mennyire friss a kávé az őrlőtartályban.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest