Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ribarszki

őstag

Felkapott téma - kiváló ár/érték arányú akkus rúdporszívó.

Xiaomi Mi Handheld 1C / Xiaomi Dream V sorozat

Utóbbi időben sokan érdeklődtek a fórumban akkumulátoros rúdporszívó miatt. Mivel ebben a műfajban az etalonnak számító Dyson lassan megfizethetetlen kategóriába lépett, nézzük milyen alternatíva ajánlható helyette. (Nekem Dyson V8 gépem van, így ez az összehasonlítási alapom)
    A családban tönkre ment egy 18V-os Electrolux Ergorapido akksis porszívó, s az utód kiválasztásában kértek segítséget. A Dysonnal szerezett kiváló tapasztalatok alapján hasonló gépet kerestem. Így jutottam el a hazai forgalmazású, hivatalos magyar garanciával rendelkező Xiaomi Handelhed 1C géphez. (Ami szinte ugyan az mint a Xiaomi Dreame V9 gépe)
    Ár: 54.000Ft. Bőven a megfizethető kategória.

A kiválasztásban fontos szempont volt: 1, Multiciklon szűrési rendszer 2, könnyen üríthető tartály, 3, könnyen beszerezhető pótszűrő, 4 nagy akkuidő 5, Keménypadló plüss (Fluffy) fej. 6, Fali adapter

A gép meglepően jó anyaghasználattal készül. A géptest, a csatlakozók, a motoros fej kimondottan igényes műanyag. Jó a fogása, masszív, nagyon jó összeszereléssel. Nem nyekereg, nem csúszik szét, a Dysonhoz viszonyítva is nagyon minőségi az összeszerelés.
    A kiegészítő fejek már sokkal egyszerűbb műanyagból készültek. A résszívó, ecsetfej már inkább alsópolcos benyomást keltenek. Végülis a feladatukat maximálisan betöltik, csak kicsit egyszerűbbek.

Nagyon könnyű takarítani a gépet, a multiciklon szűrés kiválóan működik. Jópár takarítás után is alig jutott por a multiciklon utáni hepaszűrőre. De az is takarítható, valamint kínai oldalakról fillérekért pótolható.

Takarítás: A gép kimondottan kemény felületre való. Nincs is igazán mit írnom róla, mindent maximálisan, alaposan összeszed. Bőven elég a középső fokozat (30perc működés), minden üvegszilánk, morzsa, rizs, reggelizőpehely azonnal a tartályban landol. Viszont nincs külön szőnyeg feje, és szőnyegen nagyon nehezen boldogul a gép. Egyrészt a plüss Fluffy fej nem való szőnyegre. Igaz a felületről leszedi a szöszöket, de mély takarítást nem végez. Másrészt a Dyson motoros fejéhez képest sokkal gyengébb elektromotor hajtja meg a plüss fejet, ezért egyszerűen megáll a szőnyegen. Úgy tudnám szemléltetni, hogy ha a Dyson forgó hengerét meg akarom fogni kézzel, akkor majdnem eltöri az ujjaimat. Esélytelen megállítani. A Xiaomi forgó hengert viszont simán meg tudom állítani a kezemmel. Ez nem hátrány padlón, mert ott nincs ellenállás. De nem a szőnyeg az ő terepe. (Van egy elektromos mini fej is, ami matractakarításhoz van- ez piros pont ezen az árszinten)

A fej nagyon jól manőverezhető, az akku sokáig bírja, a cső fémből van, a fej masszív, az anyaghasználat kiváló.

Összességében a Dyson azért más ligában focizik. Már csak a külön szőnyegfej és a nagyon erős motoros fejek miatt is. Viszont, ha valaki max 60.000 Forintos ársávban keres tényleg használható akkus rúdporszívót, akkor ennél jelenleg nem talál jobbat! Ha leginkább járólapon, parkettán használnánk, illetve morzsaporszívózásra, bútorok portalanítására, kocsitakarításra akkor maradéktalanul elégedettek leszünk vele. A kemény felületen a takarítás hatékonyságban semmi különbség a Dysonokhoz képest.

Sokáig szkeptikus voltam az olcsóbb Xiaomi rúdporszívókkal, főleg azért mert eddig mellőzték a multiciklon szűrést. Mióta az 1C, V9, V11 megkapta a multiciklon rendszert kimondottan kíváncsi lettem rájuk. És azt kell mondjam Dyson szemmel is szuper gépet tett le a Xiaomi az asztalra. Nyilván itt ott lehetne javítani rajta, elférne a dobozban egy extra motoros szőnyegfej, de ha ár/érték arányban nézem, akkor azt kell mondjam magasan 10/10 a készülék.
    Kisgyerek mellé, konyhát rendben tartani, átszaladni a lakáson - kötelező darab.
    (Kisméretű képeket tettem be)

Új hozzászólás Aktív témák