Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz pjen #41118 üzenetére

    Food Safety-n tanultuk:

    Valójában, 60 fokig, szinte az összes baktériumnak kedvező a hőmérséklet a szaporodáshoz. 05-63 fok közötti hőmérséklet tartományt hívják "danger zone"-nak, mert itt osztódnak a legszaporábban

    Abban viszont lehet ráció, hogy a "danger zone" legfelső tartománya, plusz a mosószerek, okozhatnak némi kárt bennük.
    Ettől függetlenül, a baktériumok csak nagyon kicsi csoportja patogén, azaz, halálos. Továbbá, a baktériumok szaporodásához szükséges még fehérje, és oxigén is. A fehérje általában kijön a mosóporral (detergent) az oxigén hiánya pedig adott a víz alapú közegben.

    Bár erről nincs konkrét információm, de szerintem, a vízáram is eltávolítja a nagyját. Ha biztosra akarsz menni, inkább adj hozzá Domestost, ahol lehetséges. (Ha jól tudom, az fehérít is egyben, tehát nem mindenhol alkalmazható)

    Mindettől függetlenül, szerintem, 30 fokon sincs okod a félelemre ;) Viszont 60 fokon jóval több energia fogy.

Új hozzászólás Aktív témák