- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
Aktív témák
-
Side_
aktív tag
-
Side_
aktív tag
válasz
Silent Bob #471 üzenetére
Nekem megvan a magam véleménye a kábelekről - de ez is egy végtelen hosszú téma...
Néha van értelme a jónak - ha az valóban jó is!
De az esetek - és rendszerek - többségében valóban felesleges pénzkidobás... -
Side_
aktív tag
Mondjuk a tapasztalat és a hallgatózás sokat számít.
Nem egy olyat hallottam már, hogy egy közel 100e-res erősítő és egy 30-40e-res hangszóró kegyetlenjó volt együtt.
Igaz, amire gondolok az konkrétan autóhifi volt, ami ''nagy hifisek'' körében eleve csak szar lehet.
(És az árakat csak szemléltetés kedvéért írtam, egyltalán nem az ár a lényeg...)
De az igaz, hogy hiába a H/K, ha a végén semmi nincs...
De a Bugatti-motoros hasonlat azért nem teljesen helytálló, ugyanis ahoz - maradjunk a H/Knál - egy tényleg vacak párezres hangfalat kéne rákötnöd, hogy ne legyen jó. (Mondjuk itt jön az a probléma, hogy manapság akár 100e-ért is árulnak eléggyenge minőséget sajnos.) De sarkítva igaz. -
Side_
aktív tag
Hello!
Olvasgattam itt a hszeket, és:
jól értem, hogy tömör rézdróton visztek át erősített jelet?
hát - hogyismondjam - érdekes
A másik dolog: olcsóbb cuccoknál szinte mindegy milyen hangszórókábeled van - meg majdnemhogy azis mindegy, hogy egyforma hosszúak-e - bár itt azért illek hellyel közzel azonos hosszúságot használni.
Jobb rendszernél viszont alap, h mindegyik egyforma legyen (hosszra is, típusra is, esetleg vastagságra is.)
Illetve ilyen 100-200ezres kategóriában még nemnagyon hallani meg a jó kábel és a kevésbé jó közti különbséget. - Azért a gagyit mindíg kerülni kell.
Sztem a jobb erősítő mindíg megéri - még a hangsugárzó 'rovására' is - ugyanis az a legdominánsabb, legmeghatározóbb egy akármilyen rendszerben.
Egy ''gyengébb'' hangfal egy jobb erősítővel mindíg jobb lesz, mint egy jobb hangfal egy gyengébb erősítővel. Persze kinek mi a jó.
még1:
én nem vinném a magas-jelszintű kábeleket az alacsony közelében, mert annak tuti, h az alacsony jelszinten összekötött eszköz minősége látja kárát. (Ha tv akkor a képminőség, ha erősítő akkor a hangminőség.)
Remélem a segítő szándék halovány sugara azért megcsillan a hsz egyes részein.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest