- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dabadab #4426 üzenetére
Én ezt úgy gondoltam, hogy amin van HDMI, az tudja a TrueHD-t, de akkor mostmár tudom, hogy tévedtem. De akkor viszont tényleg, minek az olcsóbb erősítőkre a HDMI bemenet? Mármint hang szempontjából, mert még videónál azt mondom oké. Ott még jól jöhet, de ugye álltalában ott is a TV-vel köti össze közvetlenül az ember. Vagy ez akkor számít, ha csak úgymond 1 jel megy be az erősítőbe (pl videókártyáról) és akkor az erősítő leszedi a hangot, és kiküldi a képet?
Meg akkor, így ugyanazt tudja nyújtani HDMI-n, mint pl COAX-on, vagy Optikán?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
horvathkrisz #4401 üzenetére
Stereo erősítőket általában lehet találni 20 rugó körül... Csakhát ott nincs valszeg se optika, se coax, csak analóg... Ajánlom, hogy pl nézz szét vaterán, és hasonló helyeken, ott néha lehet jó dolgokat találni, jó áron, de persze nem mindig
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem nem rossz a Somogyi.. Bár izlések és pofonok. Én kellemesen csalódtam benne. Mondjuk én nem hallgatok rock-ot egyáltalán, arról nemtudok nyilatkozni. Inkább progressive, néha egy kis trance, dance, meg pop. De inkább progi. És persze a filmnézés, és nincs vele baj, én kellemesen csalódtam benne, pedig "csak" alaplapi recsegővel vannak hajtva. Az erősítő egy Denon AVR-1306, coax-al (digitális kábellel) összekötve a recsegővel. TrueHD hiánya, hát végülis, nem mondom, hogy nem próbálnám ki, ha lenetne, de megvagyok nélküle is, elég a Coax, van Dolby Digital, DTS
Ez előtt egy Magnat Victory 80-am volt, csak 2.0, az se volt rossz, annyira, de nem volt az igazi.
A Somogyi cuccomra, a srác is azt mondta nálam, akinek 1 Wharfi Zaldek cucca volt, 5.1, és az övé volt az erősítő is, ami hozzám került
hogy nem szól rosszul annyi pénzért, amennyibe került, De ezt már írtam feljebb is...
Szal, hallgass a füledre, az a biztos
Én a Somogyi után csak Wharfi-t vennék...De ez megint ízlés dolga
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor lehet ez is erősítő függő. Én úgy próbáltam, ogy direct-be szólt, és bekapcsoltam a sub-ot az erősítő beállíátsaiban, és levette a mélyet a frontokról. Szal én ebből gondolom, hogy az enyém Direct Stereoban küld jelet, de ez nem biztos
Igen enyémben is úgy van asszem, "on, off, auto", asszem. De ugye mivel nekem nincs ládám, nem néztem, még a srácnál próbálgattuk ezt inkább, akié volt. Mert neki volt komplett 5.1 szettje.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, a Yamaha kicsit komolyabbnak tűnik, mert van rajta HDMI is...
Meg teljesítményre is nagyobb. 5x135W (6 Ohm)Innentől döntsd el Te
Nekem elég a Denon is. De lehet ha most vennék, lehet a Yamahát venném. Fene tudja, Yamaha-kat nem ismerem, annyira, mint a Denonokat
Ja látom írtad közben, hogy kiderült, hogy már nincs... :\ Sztem meg leszel elégedve a Denonnal is
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, nekem az "Direct Stereo" néven megy. De ha van láda, és be van kapcsolva az erősítőn, akkor a láda szólaltatja meg a mélyet, akkor is. Nem tudtam konkrétan, hogy milyen módok lehetnek, azért írtam úgy, h sztem a 7.1-esek tudnak 7.1-es sztereo-t is, szal ahogy írtad, akkor szól minden.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyenkor általában csak a láda szokott kilógni a sorból, ami nem a szetthez tartozik, azért általában a frontot, centert, és a háttereket 1 családból szokták "összerakni", ez alól a láda szokott kivétel lenni, mert azon azért van aki spóról. De persze nem mindenki. Mert ugye, néha annyiba kerül 1 jó láda, mint maga a többi hangfal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4356 üzenetére
5ch-s stereo-t tuti tud. Az újabb erősítők ezt biztos tudják. Csakhát pl ha 7.1 a rendszer, akkor már nem tudom, de sztem azokban az erősítőkban amik 7.1-esek, azokban sztem van 7.1 channel stereo. A Denonban is, van direct, 5ch stereo, meg asszem pro logic II-re is be lehetne állítani, ha jól rémlik
Csak én belőttem 5ch stereo-ra, azóta így van. Ajánlatos megkeresni a kinézett erősítő user manual-ját, abban tuti benne van minden
Nekem volt 1 kis segítségem haver által, akitől jött az erősítő, de attól én is átböngésztem a manual-t. Ajánlott beállításokhoz, mi hol van, stb
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4352 üzenetére
Elhiheted, kivágnám az egészet, ha ezt csinálná. Sőt már haverom is kivágta volna, akitől az erősítő jött. Mert elég sűrűn hallgatok zenét, és ő is azt tette folyamatosan szinte, amíg az ővé volt, sőt mondhatni Én folyamatosan zenélgetek, amikor gép előtt ülök, és ez elég idegesítő lenne az biztos, ha így számváltásoknál lemaradna a számok eleje...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4349 üzenetére
Lényegében igen. Nekem azért ugrik egy minimálisat, mert 96khz-ben szól, és az alaplapi recsegő akkor állítja át, amikor megszólal. amikor a win logo bejön vistánál. az ottani hang elejéből marad kb max 1mp. Utána már tökéletes. De ez csak az alaplapi recsegő úgymond gyengesége...
De nem vágja le a számokat. Egyáltalán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4347 üzenetére
Nekem alaplapi recsegő csak a hang letiltásnál (mute) csinálja, mármint amikor úgymond unmute-zom. Akkor kell rá várni 1 kicsit, amíg észhez tér, de zenék váltásánál semmi probléma
Gondolom az az előnye, hogy leveszi az erősítőről a "terhet" és így lényegében a korlát csak az az, hogy hány wattos ládát veszel
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4340 üzenetére
Nos megpróbálok megfelelő választ adni a saját tapasztalataim alapján, remélem kielégítőek lesznek
Szóval:
1. Nem csinálja, nekem alaplapinál van annyi, h indításnál 1 félmp hang lemarad a windowshangból, mert addigra küldi ki coax-on a hangkártya a jelet, de számváltásnál úgymond nem szakad meg a jel. Csak ha némítod, és vissza, akkor kell várni egy kicsit, kb 1 2 mp-t, amíg úgymod észhez tér. (de ez alaplapi hangkártya, audigy-vel nem így volt, ott ha némítottam, akkor is kapta a jelet az erősítő)
2. Hát az erősítőtől függ, az enyém csak 5ch stereo-t tud, asszem
3. Igen, coax-on mehet rá a rádió. Az ébresztőt nem tudom, lehet az enyém nem is tudja, ezt sosem néztem
4. Azért aktív, mert saját erősítője van, az erősítőtől csak jelet kap, de maga a láda erősíti fel. (dióhélyban, ha hülyeséget mondtam valaki javítson ki)
-
hackeeeee
Jómunkásember
8ohm->75w
6ohm->110w6 ohms, 1 kHz, THD 0,7%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
110 W + 110 W
110 W
110 W + 110 W8 ohms, 20Hz-20kHz, 0,05%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
75 W + 75 W
75 W
75 W + 75 WNekem is ilyen erősítőm van. Havertól akitől jött, Zaldek szettet hajtott... Ez a Front. Had me mondjam, elég batárul szólt
Csak ahogy elnézem sajna már zaldek 300ast már nem lehet kapni. Pedig az volt jó igazán háttérnek. A 600as már elég nagy sajna... szerintem. A fentebb írt szettje volt a srácnak, + még 1 zaldek sub... Sztem nagyon szépen szólt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4328 üzenetére
Vagy a Zaldek. Bár azt már nem nagyon lehet kapni... Mert elvileg már nem gyártják. Én cuccom is 5.0. Bár ez "csak" Somogyi Audio
A Zaldek egy Denon AVR-1306-os erősítővel elég nagyon szólt. Filmhez is, zenéhez is bátran ajánlom. Zaldek 2000-front, Zaldek Center, Zaldek 300-háttérnek. Van Zaldek 1000 is, de az inkább frontnak jó, háttérnek elég nagy
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4324 üzenetére
1ik barátom apuja hangfal, és hangszóró javító volt, és ő mondta, hogy látott olyanokat, hogy hú... ragasztva volt minden a dobozba, hangszórok is. És sajnos nekem is volt alkalmam ilyet látni... Meg volt olyan hangszórójuk is, ami nem is volt javítható. Szal pl nem lehetett újratekercselni, stb...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4309 üzenetére
Igen. Pl haveromnak a Wharfi Zaldek 300-as háttereket fúrni kellett, mert azokon nem volt lyuk.
A centereken viszont asszem nem szokott lyuk lenni, azt ha falra akarja tenni az ember, azt biztos fúrni kell... Sztem. Meg ha ilyen tartóval akarja feltenni az ember, akkor sztem ebből nem árt 2db.. Mert 1 ilyen sztem nem is tudja megtartani rendesen.. Mert ugye 2 hangszóró, és szélesebb is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4303 üzenetére
Nekem is hasonló tartóval van felrakva a 2 háttérsugárzó. Hát a centerhez valszeg fúrni kell, mert azon nincs tartó, vagyishát az enyémen nincs, másikon lehet van. A hátteret úgy oldottam meg, hogy a gyárilag rajtahagyott akasztóra rögzítettem a tartót, és így nem kellett fúrni....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csizzah #4283 üzenetére
Nekem nincs bajom a SAL-al, kellemesen csalódtam benne, olcsón jutottam hozzá így nekem megérte. Magnat Victory 80-at váltott..
Hát sztem a Wharfi Zaldek család nagyon jó... Zenéhez, filmhez egyaránt. Csakhát már nincs gyártva asszem, szal újan nem is nagyon lehet hozzájutni, hacsak valahol nincs készleten.
Az a baj, hogy lehet szebben szól a Jamo, de amit láttam, ott majd elsírtam magam. Amikor a hangszóró ragasztva volt a dobozba, hangváltó szintén. Nemtudtál semmit kiszedni belőle, csak ha kivésted. És a hangfal gyári volt.. nem házikókány. És én ekkor azt mondtam h soha... Biztos az újak már nem ilyenek, de nekem ez elég elszomorító látvány volt, és elég arra, hogy hanyagoljam. Akkor már inkább egy Wharfi... Mert nekem bizonyított, film alatt, és zene alatt egyaránt..
De ezen is el lehetne "vitatkozni" sokáig. Mindenki azt fogja venni, ami bevált neki
Vagy amit hallott, és megtetszett neki
Szal én ebből az okból a mostani SAL helyett csak Wharfi-t vennék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, a Denon AVR-1306-ot csak ajánlani tudom. Nekem is ilyen erősítőm van itthon. Egy SAL Silversound hangfalszettet hajt.
Hangfalakból nekem Jamo ingyen se kéne... a látott és hallott (hangfal, hangszóró javító ismerőstöl) vélemények alapján. Annó amikor vettük haveromnak a Wharfedale Zaldek szettet, ránk akarta erőszakolni az eladó a Jamo-t ("hogy ez sokkal jobb, szebben szól és a többi..) a Wharfi helyett, aztán amikor kiröhögtük, és megkértük, hogy rakjuk már egymás mellé a 2 hangfalat, és zenében hallgassuk meg a különbséget, akkor rájött, hogy lehet konyítunk a dolgokhoz valamicskét
Dehát van akinek az jön be
Mindenki olyat vesz, amelyik számára megfelelő. "Általában"
A Rotel és a B&W nagyon jó. Rotel-t haverom meghallgatott kint Írországban, mondta hogy, idézem "majdösszeszartam magam amikor meghallottam a hangját", pedig ugye Aktív hangfalak voltak.
(övé volt a Wharfi rendszer). A B&W meg már más világ
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Neurotoxin #4274 üzenetére
Sztem akkora ellenállást kap a hangfal, amekkora kell neki, szal ha 6ohm akkor 6ohm-ot, ha 8as, akkor 8at. Sőt, egyes házimozi erősítők 3 fajta ellenállású hangfalat tudnak kezelni 4/6/8ohm-ost. Vagyis az én erősítőmnél így van, sőt a régebbi Kenwood-omnál is így volt. De javítson ki valaki, ha tévednék
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a Denon előtt volt egy Kenwood KRF-4070D-m. Igaz az csak stereo cuccot hajtott, + egyszer egy 4.0-ás cuccot. A mostani cuccot nem volt alkalmam kipróbálni vele. Egyszer haveromnak meghajtottuk vele a Wharfedale Zaldek cuccát, filmekkel nagyot szólt, viszont zenével már nem volt az igazi, de stereo-ban nagyon szépen szólt zenékkel is.
A mostani cuccomból még meghajtotta a 2 frontot, de kicsit úgymond "kopogósan" szólt, nem volt az igazi. Ehhez már gyenge volt
(Sal Silversound hangfalaim vannak, láda nélkül
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aktív témák
Hirdetés
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali processzoros kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest