- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #14997 üzenetére
Nem a hangfalat gondoltam mindkettőre. Olyasmit, hogy a hangfal megy pl a sztereóra, a sztereó meg össze van kötve valahogy a hm erősítővel úgy hogy az érzékelje a frontokat úgy hogy közben fizikailag nem is rá hanem a sztereó erősítőre van kötve.
Amit írtál az valami ilyesmi? A pre outot hova kötöm a sztereó erősítőn?
-
ricsik
őstag
Ha a jelenlegi hm erősítő és 5.1 mellé vennék egy sztereó erősítőt, akkor hogy kellene bekötni a frontokat és a két erősítőt össze a legegyszerűbben, hogy egy mozdulattal váltani lehessen 2.0 stereo (a stereo erősítő) és 5.1 hm (hm erősítő) közt, de ugyanazokkal a frontokkal?
-
ricsik
őstag
Megerősítem a kisördög sztori tényleg így működik. Megvettem a frontokat és a centert. Jó volt de a center nem volt kihasználva, sztereóban meg nem annyira jó a mozizás. Na majd veszek fél év múlva valami sorrundot. Nem tudtam várni annyit, megvettem hát a sorrundokat. Jó jó, de valami még hiányzik. Nem sokkal később meglett a sub is. Így kerek a rendszer mozizni, Nagyon nehéz várni.
-
ricsik
őstag
Szép kis szörny ez a JBL
Kövezz meg, de a zene is sokkal jobb lett. Tudom 2.0-ba kell hallgatni, de nekem 2.1-be jobban tetszik. Gondolom minél jobbak a frontok és az erőlködő, annál inkább kihagyható a sub a zene képletéből.
Mozihoz sosem vitattam, hogy kell sub, így kerek az élmény.Hozzáteszem nem vagyok mély őrült, fél állásba van pedig kis 20 centis. 80Hz -en vágva, 5.0 smallba. Mozinál remeg az ablak, a zenét épphogy kíséri a ládikó.
-
ricsik
őstag
Jó kis szett ez a Concept, de sub mindenképp ajánlott hozzá.
Eddig azt hittem jó mélyei vannak, aztán megjött a Kef és rájöttem, hogy nem volt eddig mély. -
ricsik
őstag
Pontosan erre gondoltam, szép megfogalmazás. Akkor kicsit megnyugodtam.
Thuglife: Nem hiszem hogy konnektor, mert csak akkor búg ha az rca kábel be van dugva. Ha hurok lenne mindig csinálná szerintem, de majd kipróbálom nem tart semeddig sem.
Én a kábelre gyanakszom, mert elég hosszú és talán nem eléggé szigetelt. -
ricsik
őstag
Esetleg megnézhetné más c4 tulaj, hogy búg -e.
-
ricsik
őstag
No megjött a conceptek mellé a kef c4 is. Azt kell mondjam alaptalan volt a félelmem, hogy a 20centi kevés lesz. Mivel az erősítőm nem tud vágási frekiket így manuálisan próbáltam belőni. Az összes fal smallba a sub 80hz körül vágva hozta meg a megfelelő hangzást. A sub fél hangerőn van, bőven elég. Jó mélyek jönnek ki a daliból is, de ez azért más világ így
. Kábelt a kácsába vettem hozzá, saját gyártású ezüstözöttet. 1000 volt métere + 1700 a csati darabja. Ez a kategória megfelelő már hozzá? Észrevettem, hogy alaphelyzetben is van egy kis búgása a subnak. Kicsit szemügyre vettem és nem a beépített erősítő csinálja, hanem nagyon picit a membrán is rezeg. Szemmel nem lehet látni, csak tapintással. Ez normális, vagy vihetem vissza?
Ha kihúzom a sub kábelt akkor nem búg, elrontottam valamit? El lehet?
-
ricsik
őstag
Az normális jelenség ha a tüskéket teljesen becsavarom és billeg a hangfal? Mintha a 4-ből 3 egy síkban lenne, de a 4.-et 1 milivel beljebb lehetne csavarni.
Levin01: alakul
-
ricsik
őstag
válasz
Warter #14201 üzenetére
Egyébként volt fenn egy C6 szett csaképp c2-vel 115ért.
Nagyon gyorsan elkelt mondanom sem kell. Az én c1-em volt csak 60e
Még mindig azt mondom szerintem nem kell ragaszkodni a c subhoz, mert ugye az passzolna. A mostani árát nem éri meg úgy hallottam. A basist már nem is mondom az is nagyon túlárazott. Az még a dali szerint sem passzol nagyon a c6-hoz.
A gond az, hogy c6 szettel biztos nem tudod meghallgatni az ikont, szal lutri neked bejön e, én látatlanba azt mondom tuti remek kis szub.
-
ricsik
őstag
válasz
Warter #14199 üzenetére
Csak nem az avx apronetesre gondolsz? Az nagyon jó vétel szerintem és nagyon olcsó is!
Én is nagyon gondolkodtam rajta, szerintem nagyon babán összeillenének, subból annyira talán nem fontos a hang sajátossága, mint a többi 5.0. 5.0 egyforma családból legyen, a subbol gyári ajánlás szerint is lehet más márkát nagyságot típust akármit. Neked tessen a hangja. Szerintem.Jah: megrendeltem a c4-et igaz kef és nem dali, de c mindkettő
Majd írok beszámolót, egyelőre rettegek milyen lesz az összhatás. -
ricsik
őstag
Jól van na, kicsit túldramatizáltam!
Egyébként tudom én, hogy elég könnyen vissza lehet rázódni, így van ez amikor átültem a 12 éves swiftemből egy 10x jobba. Sírva fakadtam, hogy ilyen is van? Aztán másnap folytattam az enyémmel. Gondolom a hangrendszerekkel is így van ez. -
ricsik
őstag
válasz
sanyi0629 #14178 üzenetére
Hát az elhelyezése tényleg problémás, kell neki hely bőven. Mindenesetre ha ez adott, szerintem ár érték arányba nem rossz szett. Javaslom ne vegyél semmit az írásos beszámolókra hagyatkozva, mert csalódás lehet a vége. Én az MM-be hallgattam meg pár falat. Jamo s606, Dali C6 és Kef C7 volt ott. Nekem a legjobban a Jamo hangja tetszett, de nekem is az elhelyezés miatt esett ki. A C7 nekem kimondottan nem jött be, fátyolosnak és tompának tűnt a hangja, így Dalit vettem meg. Nem csalódtam.
-
ricsik
őstag
Mondanál akkor kis jellemzést a C4-ről is? Nagyon gondolkodom rajta. Mekkora szobába hallgatod? Nem kicsi a 20 centis tányér? Van benne kakaó?
sanyi0629:
én meghallgatásra javasolnám még a a Jamo s606-ot is. Itt szinte sosem ajánlják, lehet hogy csak nekem jött be egyedül a hangja? Szerintem szépen szól és az oldalsó mélysugárzónak köszönhetően van benne mély rendesen. -
ricsik
őstag
Én vettem egy popcornt és az játssza nekem az összes audio formátumot, flacot is.
Valószínű a Logi cuccai jobb minőségűek, de szerintem megfelel ez is. -
ricsik
őstag
Ok azt hittem hirtelen sub hangszóróról van szó és hát a SAL-ból kinéztem, hogy náluk ez annak számít
. Részemről is hagyhatjuk a témát, nem tartozik a kedvenc márkáim közé
-
ricsik
őstag
Ez a SAL mélytányér érdekes: f: 28 - 2.200 Hz, 2.200Hz, no ilyet sem láttam még
-
ricsik
őstag
válasz
masterful87 #13674 üzenetére
Hát az alaprendszert a felsorolt kütyükkel tippeltem meg.
Hidd el nem akarom elvenni a kedved, csak elgondolkodtam mennyi az annyi és meglepődtem, hogy tényleg nagyon sok
A konkrét típusok ajánlását ráhagyom az okosabbakra én is most raktam össze nemrég az első HM rendszerem kb felét eddig, majd ahogy lesz lé veszem a következő kütyüt. Ugyanolyan jó, mint a legó, darabonként is felépíthető
-
ricsik
őstag
válasz
masterful87 #13671 üzenetére
0-ról építeni egy rendszert tényleg nagyon drága, egy belépő szint kb 500e egy kicsit jobb belelép a millióba és akkor nincs még csoda rendszere az embernek, de az már a nagy átlagnak megfelel. Minimum kell egy tv, erősítő, hangfal, mély, kábelek, médialejátszó, BD és még ki tudja mi
, kész agyrém
-
ricsik
őstag
Fizetéskor tervezem megvenni a subot, de ideiglenesen csak a frontokkal és tv-vel szemközt lévő kanapé mellé tudom helyezni. Mivel 80Hz alatt állítólag nem hallani a mély irányát ezért nem számítok arra hogy botrányos lenne a hangzás, bár ez az elhelyezés nem felel meg a "hivatalos" helyek egyikének sem.
Kábel terén vagyok gondban, mert kb 10 méter kéne így. Kácsánál néztem, kimondott sub kábelnek 1650Ft métere [link]. Itt írta egy kolléga, hogy van kábel 50Ft / méterért is, igaz az nem kimondottan sub. Van különbség? Valszeg Kef c4 lesz, velóhoz most nincs keret, de 60e ár mellé nem akarok 20 ezret kábelre költeni pláne hogy nem végleges az elhelyezés. -
ricsik
őstag
Én is jobban kibékülnék egy 10-12-essel, de ahhoz vagy szakmát váltok és követlek, vagy nyerek a lottón
én már egy 8-assal is áldanék mindent
.
Félreértettetek én is hiszek a bejáratásban, mindenhol ezt hallom rég óta, csak megvizsgáltam a kérdést a hitetlenek oldaláról is és próbáltam rá gyártani valami elméletet
, bár a legegyszerűbb, hogy vegyünk két egyforma falat egy újat és egy bejáratottat és rakjuk egymás mellé, ez nem jutotta eszembe, ez túl egyszerű
-
ricsik
őstag
BBéci: nagyon szemezek egy Velodyne CHT-8Q subbal. Erről mi a véleményed ismered?
Használtan el lehet csípni néha 100 körül, lehet ki kéne várnom.
Ehhez már adnak bemérő mikrofont is ha jól láttam. Ha van az erősítőnek, akkor van értelme a dolognak? Ilyenkor beállít valamit az erősítő azt meg felülbírálja a sub mérője, vagy hogy van ez? -
ricsik
őstag
válasz
dabadab #13325 üzenetére
Nekem erről van egy rövid elméletem:
lehet hogy sok tíz óra elteltével azért hallja mindenki jobbnak a hangfalait, mert egyszerűen hozzászokott a fülük és megszokták a hangot.Lehetne igazolni is talán: kell egy brutál jó mikrofon meg a teszt falnál egy sokkal jobb controll fal. A teszt falat mikivel fel kell venni új korába és 50-100 óra után. A controll mivel sokkal jobb fal talán ki tudná adni a különbséget ha van.
-
ricsik
őstag
Pont ettől félek, hogy kevés lenne a 20cm, viszont a minőséggel nem lesz bajom, ez jó hír
Nézegettem a Velodyne subokat. Hát az egy más kategória, nem egy budget cucc. Sajnos nekem nagyon messze van ez a szint, még egy olcsóbb középszint is.Thuglife: Ha elmegyek hallgatózni akkor meg nem 18nm-en fogom tudni megfülelni. MM-be a dali c6 hangja sem jött be teljesen, de otthon nagyon tetszik.
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
Én meg azt vettem észre tegnap, hogy jobban szól, ha a pc-ről dts connect-be küldöm a jelet, mintha simán átengedném a hangot. Optikai kábellel. Érdekes én fordítva okoskodtam eddig. Valahogy az xfi jól nyúl bele a hangba. Kíváncsi lennék, hogy egy olcsó BD játékos és egy popcorn a200 és a pc trió között mekkora lehet a hangzás különbség. Remélhetőleg idén még letesztelem.
-
-
ricsik
őstag
válasz
MaTTeS #12928 üzenetére
Nekem mindig ezek a szettek kicsit átverésnek tűntek. Elsőre nagyon jónak tűnik, de az igazság az, hogy a baromi sok mély a subból elfedi az egyébként nagyon hangos és nagyon átlagos minőségű bögre szórókat. Az összhatás első bilkkre jónak tűnik, de hosszabb hallgatás után rájön az ember, hogy nem lehet egy lapon emlegetni ezeket a nagyokkal.
Más: valaki javasolta itt, hogy a tüskék alá tegyek fémpénzt. Megtettem, jobb lett. Sok helyen olvasom hogy a tuti a gránitlap. Ez igaz? Mégis milyet, honnan, milyen vastagot?
-
ricsik
őstag
Egyik helyen árulnak polk psw110 subot használtan. A tulaj azt mondta, hogy nagy tér kell neki és panelba nem ajánlott, meg túl erős.
Józan paraszt ésszel olyan nincs, hogy túl erős sub, ezért van rajta szabályzó nem? Ha nagyon durva lenne leveszi az ember 10%-ra pl.
Tényleg van ilyen, hogy bizonyos subok nem valók bizonyos helyekre?
Egy 25-30 centis sub nyilván nem való egy 10nm szobába, de egy 18nm-esbe passzol nem?Csak az utolsó mondatod miatt jutottak ezek eszembe
, szöget ütött a fejembe, hogy talán szarul szólna egy 25 centis bass reflex sw a 18nm panelszobámban akusztikai vagy mittomén milyen okból kifolyólag.
Nekem a fő lényeg, hogy nagyon szépen szóljon és dinamikusan, alapvetően nem a torz, búgós falbontós féle érdekel, számomra megfizethető áron. max 100e. -
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #12779 üzenetére
Nekem kocsi subokkal van csak ilyen tapasztalatom, nekem zárt láda van és szépen szól, havernak meg reflex és kevésbé szép, viszont brutális, szétesik a kocsi.
Ha így folytatom sosem lesz szubom, túl sokat agyalok rajta, meg kéne vennem az elsőt, ami szembejön
Így nem lesz túl "mosott" a mély? Remélem érted mire gondolok.
-
ricsik
őstag
válasz
elbandi2 #12767 üzenetére
elbandi2:
Jó félreolvastam, a C6-ot vetted akkor. Nekem ugyanilyen szettem van és nekem is az az érzésem, hogy van mély bőven, de egy mélynyomó még rátenne egy lapáttal a hangzásra minden tekintetben.
Balika911:
köszi az infót meglesem.BBéci:
tegyél légyszi tisztába már:
Azt mondtad, hogy a THX szerint 80Hz-en kell vágni a hangfalakat és ez alá megy a sub, viszont azt is írtad, hogy úgy érdemes állítani, hogy a front elmegy pl 40Hz-ig és akkor ez alá kell a subot ütemezni, ne legyen fedés. Lehet hogy félreértettelek. Hogy érdemes használni, mi a tapasztalatod? Ne mond, hogy ahogy tetszik, mert még nincs sub, csak kíváncsi vagyok a nagyok hogy csinálják -
ricsik
őstag
válasz
elbandi2 #12759 üzenetére
És hogyan használod a vágást a subon? cc 40Hz alatt, ahonnan a c6-nak vége, vagy vágod a c6-ot 80Hz-en (erősítőn small hangfal beállításra gondolok) és attól megy lejjebb a sub?
Kezdem magam lebeszélni a basisról.., de a 150e nagyon sok, nem találtam beragadt készletet, vagy használtan. Nem adod el?
-
ricsik
őstag
Hallottam hírét, hogy ez már egész jó, de nem teszteltem. Neked van saját tapasztalatod?
Jut eszembe csak fat32-t támogat 4 gigáig, szal usbről, vagy cd+ről kilőve a nagyobb mkv, a júniusi firmware-re ígérték, hogy menni fog a DLNA, elvileg ott nem lenne gond a 4 giga feletti mkvkkel, de nem jártam utána ez mennyire megy ténylegesen.
-
ricsik
őstag
Dali Basis 100 subot nem hallotta véletlenül valaki?
A Concept subról már van itt vélemény, de az nagyon drága. -
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
Designra ez tetszik a legjobban, de valahogy sehol sem szerepel mostanság a sony av a toppon.
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
válasz
Thuglife #12595 üzenetére
Bakker a AVR 155 tényleg nem tudja a HD-t pfff.
Mindenki Onkyót ajánlja, tudásra árra nekem is nagyon tetszik, de külalakra?
Nagyon nem. Tudom nem az az érdekes, de nekem számít. Pláne, ha ezeknél a gépeknél tényleg csak apró minőségbeli különbségek vannak. Akkor már olyat veszek, ami tetszik isLényegében tehát az a javaslatotok, hogy kategórián belül majdnem tök mindegy mit vesz az ember, ami tetszik azt "jóvan" ?
-
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #12593 üzenetére
Igazából nagyon tanácstalan vagyok, mert ebben a 100e kategóriában sok jó gép van :
Onkyo TX-SR508E
Yamaha RX-V467
Pioneer VSX-820
Harman Kardon AVR 155
Denon AVR-1611Nagyon tanácstalan vagyok. 40-60 Zene-HM, Dali Concept 6 szetthez.
Tudom meg kell hallgatni őket, de erre nincs lehetőségem.Igazából nem sok elvárásom van. Legyen rajta mérő miki, HD hangok, sok HDMI, csak az alap dolgok. Nem kell 7.1, nem kell felkonvertálás se. K*jól szóljon, főleg ez érdekel
-
ricsik
őstag
Pioneer VSX-820 -ről mi a véleményetek? Netdepón 40 rongyos fülhallgatót adnak ajándékba mellé
-
ricsik
őstag
Ha már felmerült milyen hagfalakhoz milyen erősítő passzolna.
Dali concept 6 szetthez milyet ajánlanátok házi mozizni? -
ricsik
őstag
válasz
echterion #12463 üzenetére
Nálam:
Beállítások, belső szűrők, 1. oszlop minden bepipálva, 2. oszlop minden kipipálva. (elvileg elég az ac3, dts is). Ezzel én kikapcsoltam minden belső filterét, csak külsőt használok. CoreAVC a képre, Ac3 filter a hangra, nálam hibátlan így.Ha a 2. oszlopon is be van pipálva a cucc, akkor belsőt használ. Ha ezt akarod használni sem baj, akkor két katt az adott filterre és előjönnek a beállításai, Pl ac3 két katt és ott is lehet állítani hangfal paraméterek.
Mind2 esetben mennie kell, de én jobban szeretem a külső cuccokat.
-
ricsik
őstag
válasz
gyerecske #12445 üzenetére
Az antennát amit kaptál az fm 75 ohmos dugajba dugtad? Ha igen mást nem lehet elrontani, szervíz sztem is.
[link]Illetve még ezt lehet elrontani:
[link]
ugye nem ezt dugdosod?, mert ez az AM antenna, ezzel sosem fog szólni az FMBocs ha sértő és triviális amiket kérdezek, írok, de ezeken kívül tényleg nem lehet más
-
ricsik
őstag
válasz
Vidala #11780 üzenetére
elég kínos, de elmondom:
Életem első hangfala. A dali csatlakozója nagyon lent van én meg nem néztem, csak dugtam. Bedugtam a kábelt, rácsavartam a leszorítót, kész. Csak azt nem vettem számításba, hogy belül a csatlakozóban van egy lyuk, amin át kell kicsit dugni a kábelt és úgy rácsavarni. Elsőre a lyuk mellé dugtam a kábelt. Már így is megvolt az érintkezés, csak nem túl jól..
-
ricsik
őstag
válasz
vtechun #11757 üzenetére
Először HK hkts-t akartam venni, ami ezekből az egybe cuccokból nem az alja, de végül Dali C6 lett. Ugyan jóval többe volt a vége, de nem bántam meg. Leírni nem lehet a minőségbeli különbséget, pedig még mélynyomó nélkül vagyok.
El is baxtam a hangfalak kábelezését (első falam), igen én el tudtam :.-)
Már akkor kva jó szólt, de mióta korrigáltam egyenesen felháborító milyen jól szól :-) -
ricsik
őstag
Pc és AV optikaival összekötve hogy érdemes használni? Hangkártya xfi. Idáig a hangkártya kódolt le mindent DTS-be, így bármit is játszottam le az erősítő mindig dts jelet kapott.Most spdif átengedés van, így az erősítő értelmezi a kapott jelet. A kérdésem az, hogy melyikben érdemes használni, van e egyáltalán különbség? A másik érdekesség, hogy hiába játszok le pl egy 44.1khz-es mp3-mat az erősítő mégsem ezt írja ki, hanem hogy pcm 48 ez miért van?
Nekem ez az átengedés szimpatikusabb, mert így a hangkártya szoftvere talán nem szól bele annyira a hangba, vagy egyáltalán, nem tudom.
-
-
ricsik
őstag
Nincs lehetőség állítani külön vágást 10 éves sony av van sajnos még...
Ezt sosem értettem: mi van, ha marad vágás nélkül (gondolom a large az)? Pl concept 1 esetén frontként használva large üzemben nagy mélyeknél és nagy hangerőn elszáll? Kap egy 40-50 Hz -et és vége? És kis hangerőn?
Nem úgy működik, hogy egyszerűen nem tudja kiadni azt a hangot és semmi sem történik? Nincs ezekben a falakban gyárilag valami vágó, ami nem engedi, hogy szét mennyen? -
ricsik
őstag
Dali concept szettnél az egyes komponenseket hogy érdemes erősítőn beállítani?
A front természetesen large, de a center és a sorrund is mehet large-ba? Nem lesz baja? Vagy inkább small-ba?
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest