- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
ricsik #23517 üzenetére
Azért ne tegyetek úgy mintha teljesen tele lenne szemetelve a fórum...
Minimálisan belefér egy aktív közösség (remélem fogalmazhatok így) életébe ez is, mivel nem a hétvégi horgászatról volt szó.
Ne érts félre, nem vitatkozni, vagy védeni akarok embereket, csak Nekem ez a véleményem.
-
robi0604
őstag
válasz
ariati #23334 üzenetére
Én régebben hallottam és nekem nagyon tetszett, részletezőbb volt közép tartományban emlékeim szerint, min az ES.
Anno Denonnal és HK-val hallottam (talán 465-el) és az utóbbival passzolt igazán.
Sajnos nem emlékszem a pontos erősítőtípusokra.A helyedben inkább a studiót venném és később egy komolyabb erősítőt hozzá.
-
robi0604
őstag
válasz
fatallerror #23295 üzenetére
De előtte lehet, hogy másabb lesz a hangja egy jobb kábellel, vagy mégsem...
-
robi0604
őstag
A vaktesztre nem reagáltam...
Legegyszerűbb, ha saját magad végzed el.
Kácsáéknál, ha már úgy is kábelt akarsz venni, letét ellenében haza lehet vinni tesztelni többet is.
Válassz több gyártótól, több kategóriában és fülelj.
a nem hallasz különbséget egyáltalán, vedd meg a legolcsóbbat, ha igen, válaszd a neked tetszőt. -
robi0604
őstag
válasz
fatallerror #23291 üzenetére
Probléma, hogy nem tudtad még megkörnyékezni vagy, hogy jelen van?
-
robi0604
őstag
Nem nézlek hülyének, távol álljon tőlem!
Ha meg sem próbálod megérteni amit írtam, nincs sok értelme, hogy akármit mondjak.
Hiteltelennek mondani valakit, aki több rendszert és komponenst hallott, mint sokan együttvéve a fórumon csak azért, mert nem tudja egyenletekkel bizonyítani állítását, szerintem balgaság.
Ezen a fórumon próbál mindenki tapasztalataihoz mérten segíteni, hogy ezt valaki megfogadja e vagy sem, az már az egyéni dolga...
-
robi0604
őstag
Még annyit engedj meg, hogy hozzátegyek...
Vannak emberek itt és más fórumon, akik az átlagnál nagyobb tapasztalattal rendelkeznek és nem feltétlenül azért, mert megtehetik, hanem azért, mert végig jártak már több utat egy bizonyos témában.
Nem szeretném BBécit megvédeni (megtudja, ha akarja), de valószínűleg nem érdekli feltétlen mélyebben a fizikai háttér egy gyakorlatias embert, csak a végeredmény.
És nem hiszem, hogy pl. pont az Ő esetében, de mondhatnék még pár fórumozót, működne a placebo hatás. Amikor elvitt 5-6 tápkábelt, hangfalkábelt, stb. tesztelni a saját, vagy más rendszerén, mindig volt egy alap kiindulási pontja, melyhez mérten nézte, hogy milyen irányban változik a hang, kép, stb.Merem állítani, hogy a Te rendszerebe az Ő által kiválasztott kábelek, nem feltétlen fognak remekelni és nem azért mert rosszak lennének, csak más karakterisztikájúak...
-
robi0604
őstag
A miért lényegi részét leírtam és csak laikusan megközelítve a dolgot:
Van egy adott átmérőjű kábel csatlakozókkal...
Egy réz drót esetében más lesz az ellenállás például mint, ha egy arany vagy ezüst drótot nézünk. A csatlakozók mindig is felléptek, mint hibaforrás (persze nem ennyire sarkítottan kell érteni). Ha a csatlakozó érintkező részei nem megfelelő anyagúak, minőségűek vagy esetlegesen (bizonyos esetekben) nem megfelelő kialakításúak, változtathatnak sok mindenen.
Ez csak néhány egyszerű laikus példa.
-
robi0604
őstag
Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de bosszant a dolog...
Tény és való, hogy 100%-osan nem lehet magyarázni mindent, de azt nem értem, hogy a hitetlenkedő emberek sok esetben miért problémáznak, el kell menni tesztelni, hallgatózni...
Ezzel a hozzáállással elég egy bögreszett, vagy egy alsó kategóriás erősítő és kész, úgysincs különbség...
Cekk:
Az anyagminőségben, vastagságban, kialakításban érdemes keresni a magyarázatot sok esetben.
Az tény, hogy a magyar villamos hálózat olyan, amilyen, de álláspontotok szerint, felesleges ott is az x fajta kábel, elég lenne egy tyúkbél.A dalikhoz meg vegyél egy 0.5-ös kábelt és ne foglalkozz semmivel!
-
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #23131 üzenetére
Szerintem ezért az árért gyorsan elkelnek.
Sajnos nekem előreláthatólag nem lesz lehetőségem fejleszteni egy ideig ilyen módon, max. kábelszinten.
A sorrundokat nem is akartad, vagy nem tudtad beszerezni hozzá?
-
robi0604
őstag
xtremetuning!
Lehet, hogy volt régebben szó róla és elkerülte a figyelmemet, de megkérdezhetem, hogy a revelek mellé milyen centert és sorrundot használtál?
Egyébként sajnálom, hogy egyéb kiadásaim miatt nem tudok lecsapni rájuk és az erősítőre is fájt volna a fogam, de ez a válság...
-
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #22750 üzenetére
Sajnos!
Az a baj, hogy ezek által a földelést alapból elfelejtheted és néhány rosszabb minőségű esetén ingadozás is felléphet, mely kihatással van ezekre az eszközökre.
-
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
clarlet167 #22718 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy AVR-nek teljesen más a felépítése, a feldolgozó, konvertáló és egyéb modulok miatt.
-
-
robi0604
őstag
Az erősítő jó választás akár hosszabb távra is, de azért meg kell nézni, hogy tényleg minden rendben legyen vele, mert az ár alapján kételkedek.
Régebben hasonlítottam őket:
A HKS szett egy kis térben, mozira max. jó, de ott inkább a sub értékelhető.
A JBL szettje egy kicsit szerintem egységesebb hangképet ad, de a subja gyengébb, puffogósabb.Érdemes tudni, hogy ezek a "bögreszettek" jobb kategóriái, de fel sem veszik a versenyt egy normális állványos vagy álló hangfallal.
-
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17522 üzenetére
Bocsánat a 10e forintot a mélyek közti különbségre írtam, példaként, hogy tudom az is számít...
Ez a malac nem rossz választás, bár még nem hallottam a hangját normálisan, viszont jókat írnak róla.
Az AVR 255-ös HK vs Marantz NR-1501 csatát megnézném kíváncsiságból azért, de biztos, hogy egyáltalán nem rossz.A mélyre ismét azt tanácsolom (mint már előttem mások is), hogy nézd meg, hallgasd meg az általunk említett mélyeket alternatívaként, mert jobban járnál velük.
Az "5 évre" csak azt mondom, hogy egy jó rendszert szerintem max. minimális változtatásokkal, de több évig fogsz megelégedéssel használni, kivéve persze, ha rád szakad a bank.
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17517 üzenetére
Megint csak szubjektív véleményt tudok mondani:
Én maradnék inkább a 608-as onkyo-nál, szolgáltatásaiban és belső tartalomban - ha szabad így fogalmaznom - jobb.
A szett megvásárlásával már nyugodtan tudod használni a rendszert minden célra és kis szerencsével még a bejáratási időn belül tudnád kiegészíteni e subbal.
A missionnak ez a ládáját nem igazán hallottam, de egy leskelődést megér.
Igazából nincs nagy árbeli különbség a polk vagy akár egy Kef c4 és ez között.A sub-ra nem vonatkozik az a szabály, hogy egy szériából kell lennie.
Valószínűsíthetően próbálták a mérnökök a szettel "egységesíteni", de nem feltétel, hogy teljesebb lesz a hangzás egy más márkából választott sub-nál, sőt.Végére:
Tudom, hogy akár 10 ezer forint is sokat számít, de mos kisebb befektetéssel tudnál jobb rendszert összerakni, mint ha egy rosszabb komponensekből állót szeretnél később csereberélni. És gondolom nem pár évre tervezel... Hidd el Én is és sokan mások is így voltak/vannak ezzel.
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
Dictator^ #17496 üzenetére
Párszor hallottam, különböző erősítővel és nagyon nem tetszett a hangja.
BBéci leírta a lényeget.
Ami furcsa volt számomra, hogy egy Eltax universe szett szebben és egységesebben szólt, nem csak szerintem, hanem jó pár hifiszerető és teljesen "anitihifis" ember szerint is.
A lényeg, hogy hallgassa meg a leendő használó, mivel neki "kell" majd együtt élnie vele, de ez minden komponensre igaz.
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17493 üzenetére
Ebben az esetben még nagyobb hangsúlyt kap a hallgatózás!
A Vadrust kerülném mindentől függetlenül.
Érdemes komolyabb boltokba bemenni és mivel csak Te is mered a jelenlegi frontok hangzását, olyat keresni, ami a legjobban hasonlít rá.
Ez tényleg egy öszvérmegoldás, de ebben az esetben akkor csak ez marad.
A keret egyébként mennyi lenne max.?
-
robi0604
őstag
válasz
KTTech #17489 üzenetére
Borítékolom, hogy nem lesz egységes a hangkép.
Két lehetőséged lenne:
1. építesz/építtetsz még hangfalat sorrundnak és centernek azonos vagy egy szérián belüli hangszórókból.
2. lecseréled és komplett 5.1 szettet vásárolsz
Az erősítő rendben van szerintem.
A mély helyett sokkal inkább ezt ajánlanám.
A lényeg, hogy azért lehetőség szerint hallgasd meg a komponenseket vásárlás előtt!
-
robi0604
őstag
Nekem sem a favorit, de a reha-t hallottam egy 608-as onkyoval és nem volt rossz a hangja, mondjuk szerintem inkább "csak" modern zenén érzi jól magát.
A callisto-t egy Denon 1311-el hallottam nagyon rövid ideig, kicsit kopogós volt, de nem is volt bejáratva.
Példának hoztam fel, hogy számára egy hallgatást megérhet.
-
robi0604
őstag
válasz
Utopista #16589 üzenetére
Én a felsorolásodból az első kettőt kihagynám mindenképp!
Még a következőket fontolnám meg:
Quadral Quintas 400, JBL Northridge E80, Roth Audio OLI 3, Clarus Callisto, Polkaudio TSi 400, Kef iQ50, Tannoy Sensys 2, Clarus RHEA, Dali Concept 6
A lényeg, hogy lehetőség szerint hallgatózz, mert nekem más lehet a véleményem.
Ahogy látom időközben írták előttem is... -
robi0604
őstag
válasz
nyurga82 #15333 üzenetére
Csak példának pár álló, de hely szűkében vannak nagyon jó polcsugárzók is:
Proson 62 MK2, Heco Victa 500, Roth Audio OLI 3, JBL Northridge E80, Quadral Quintas 400, Yamaha NS-555 (bár ennek számomra kicsit érces volt a hangja), Clarus Callisto -
robi0604
őstag
Sajnos gyakorlatban nem próbáltam, mivel amikor megvettem és foglalkoztam vele, nem volt HD képes erősítőm.
Régebben tárgyaltuk ezt a témát a kártya topikjában és emlékeim szerint sikerült kicsikarni belőlük.
Az tény, hogy nagyon nagy szívás volt és ez az 5-ös sorozatnál sokkal egyszerűbb.Hivatalos oldalról:
"Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD (4), enabling a plug-and-play audio solution over HDMI
(4)
Subject to digital rights management limitations; maximum supported audio stream bandwidth is 6.144 Mbps" -
robi0604
őstag
Az ati 4850 és 4870 is átviszi a HD hangot...
-
robi0604
őstag
Vidala!
Nézd meg légyszi a privid. Köszi!
-
robi0604
őstag
Az első esetnél a legtöbb tévé sztereora konvertálja a hangot, mely nem megfelelő szerintem.
A második esetnél viszont nem lesz HD hang...
Célszerű dugdosni érdemesebb két kábelt használni.
Egy "lóg" a TV-ből, a másik az erősítőből.
Éppen azt dugod a lejátszóba amelyikkel használni akarod...Vagy esetlegesen lehet vásárolni elosztót, de abban annyira nem bíznék.
-
robi0604
őstag
válasz
lepence #8005 üzenetére
Szubjektív véleményem:
Onkyo TX SR607:
Mozira, RNB és hasonló, esetleg jazz muzsikára jó választás.
Denonnál kicsi karakteresebb moziban és zenében.DENON AVR-1610
Lágyabb, selymesebb a hangzása, mely inkább a vokálos és komoly zenéknél jön elő.
Pioneer VSX-819H
Ezt kevesebbet hallottam, de inkább az elektromos irányt szereti és ez némely film esetében is észrevehető. Ha szabad úgy fogalmaznom, kicsit "karcosabb" a hangja.
Lehetőség szerint hallgasd meg őket, egy számodra jól ismert lemezzel.
-
-
robi0604
őstag
"A kártyára egyébként az alaplapról rá van kötve külön kábellel a HD audio. Gigabyte EP45-DS3R. Sajnos ez van!"
Csak úgy próbáltad, hogy rá volt kötve?
"Az erősítő Y, Pb, Pr csatiról azért átviszem a videót a TV-re, természetesen annak ugyan olyan bemenetére. Biztos ami zicher alapon!"
Ha mellette HDMI-vel is össze van kötve, némely esetben zavaró lehet valamelyik egységnek.
Érdemes vagy az egyik, vagy a másikkal csak összekötni.
Én inkább a HDMI-t választanám... -
robi0604
őstag
A gépet elviekben nyugodtan rákötheted HDMI-vel az erősítőre, a hangot érdemes optikán átvinni.
A Tv-is érdemes HDMI-vel összekötni.Lehetőség szerint, ha analóg forrást nézel Komponensel kösd össze.
A Tv hangját általában optikával lehet átvinni, tehát az egyik játékost csak analógon tudod ebben az esetben használni.
Célszerű azt a játékost ezen módon kötni, amelyiken kevésbé nézel több csatornás hangú anyagot.
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest