- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #28575 üzenetére
Ez egy ésszerű érv, neked nem tetszett, de nem hallgattál egy eladóra, aki láthatóan alig hallgatott pár rendszert...
Mindegy a lényeg, hogy nem fog rosszul járni a Denonnal sem, bár nem tudom, hogy eddig milyen rendszere volt.
-
robi0604
őstag
válasz
bittehilfmir #28570 üzenetére
Sajnálom, de ahogy előttem is mondták, ez nem piacfüggő.
Vannak olyan integrált erősítők, amelyek gyönyörűen muzsikálnak sztereóban is, persze az nem ebben a kategóriában keresendő.
Nem lebeszélni akarlak a Denonról, mert nem rossz cucc és nem is rábeszélni a HK-ra, de az eladót hagyjuk, összevetés nélkül pedig nem tudod eldönteni, hogy melyik lenne számodra a megfelelőbb vétel.
Én többször hallottam a szóban forgó erősítőket, különböző kábelekkel és hangfalakkal, nem a levegőbe beszélek, de még így sem ajánlanám csak az egyiket, vagy csak a másikat, mert mások az elvárásaink és az ízlésünk.Sancin (még egyszer elnézésedet kérem) csak azért lepődtem meg, hogy egyből kihagyta, mert még régebben tárgyaltuk, hogy a fúcsöröket nem tekintve, csatlakozásban, dinamikában nagyon jó ez a modell, karakterisztikája pedig sok embert magával ragadt.
Még a streames srácok is pozitívan beszéltek róla, a kategórián belüli sztereója és mozin nyújtott tudása miatt.Bocs srácok,de nem akartam, hogy bennem maradjon...
-
robi0604
őstag
válasz
bittehilfmir #28566 üzenetére
Használd egészséggel a Denont, nem rossz választás, de az eladó jó nagy hülyeséget beszélt...
"jobb nekem mint a H/K, mert nem csak mozira lesz"
Ez sem hallotta még normálisan egyiket sem... -
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #28520 üzenetére
Ne haragudj Sanci, de Én nem értek veled egyet, ezek mellett így elvetni a HK 255-öt nagyon nagy balgaság lenne!
Most, hogy akciós, szerintem sokkal jobb ár-érték arányú termék, mint a másik kettő, főleg, ha 1-2 fölösleges fjúcsört nem nézünk, de ezt beszéltük is régebben...bittehilfmir
Hallgasd meg a HK-t is!
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #27821 üzenetére
nekem volt turbo kártyám is a c64-hez, de csak egy idő után
A floppy és a színes külön monitor csak álom volt... -
robi0604
őstag
Bajban vagyok srácok...
Nem tudom meggyőzni a kollégámat, hogy minimálisan több pénzért jobb szettet rakhatna össze.
A választottja egy 1311-es, wödörfedél crystallal...
Beleszeretett a Denonba, ami nem lenne baj, de csak 420-as, 520-as pioval versenyeztette.
Hiába mondom, hogy lépjen egy kicsit feljebb, vagy inkább egy jó sztereo!
A használttól is fel áll a szőr a hátán.Feladtam!
-
robi0604
őstag
válasz
burcz.techno #27072 üzenetére
Csatlakozom Sancihoz!
Nyugodtan küldhetsz nekik levelet, biztosan tudnak több fajtát ajánlani.
Ezek bármelyike jobb lesz a mostaninál, de, hogy melyik a legjobb, azt csak hallgatózással lehetne megmondani... -
robi0604
őstag
válasz
burcz.techno #27068 üzenetére
Nyugodtan menj el Kácsáékhoz, találni fognak megfelelő kábelt és minimális kaució ellenében hazavihetsz párat hallgatózni.
-
robi0604
őstag
válasz
tyler69 #27006 üzenetére
Az elgondolásod jó, de ne ragadj le egy márkánál semmiből, főleg ne erősítőből, hallgass meg minél többet és szerintem a leírt keretből nyugodtan feljebb léphetsz egy szintet.
sirfer!
Csak biztatni tudlak feléjük!
schweppes!
Akkor a kalibráció szó kicsit megtévesztő ebben az esetben...
-
robi0604
őstag
válasz
trippla #26859 üzenetére
Minimálisan többért kategóriákkal jobb hangfalakat lehet találni, főleg használtan!
Ricsik!
Fekete lapocskák, melyeket fel lehet ragasztani a hangfalakra.
A nevéből is adódóan, csillapítja a doboz rezgéseit, mely kedvezően hat a hangra.Sajnos Én még nem hallottam, de nagyon sok jót hallottam róluk.
-
robi0604
őstag
válasz
Vidala #26834 üzenetére
Ha valakit pozitív irányba tudunk elmozdítani és utána megelégedéssel hallgatja a rendszerét, már megérte...
Dorian!
Ezért mondtuk, hogy próbálgatni kell ezt is, mert eltérő a végeredmény.
Sajnos a sub is kérdéses, de lehet, hogy egy kicsit feszesebb mélyeket fogsz kapni.
Próbáld majd ki úgy is, hogy a tetejére rakod. -
robi0604
őstag
válasz
jobnlk #26813 üzenetére
Ez nem újkeletű dolog és mégis mentek a HK-k, mert sok embernek megbízhatóságot jelentett a név ebben a szegmensben is.
A 155-nél szerintem kezdődött egy kis hanyatlás, de nem komoly szinten.
Addig ugyan azon kategóriában egy kicsit minőségibb hangot kapott az ember, mely valószínű az ebben az ársávban szokatlanul (azért nem szintugrásról volt szó) jobb tápok miatt volt. Pl. a 142-vel annó összevetett azonos kategóriás erősítők hangban alulmaradtak, talán a Denon közelítette meg, de most hirtelen nem emlékszem a típusára. -
robi0604
őstag
válasz
Pgabor79 #26767 üzenetére
Nekem sokkal jobban bejött a hangja HK-val.
Amikor vettem az erősítőt, megnéztem a 1910-et is sok mással egyetemben (persze azóta is hallottam több erősítőt), a hangfalak között volt az es80 is.
HK-val egységesebb volt a kép, a denonnal valahogy semmi sem volt a helyén.
A C6-al jobb volt a helyzet, jobban összeillett, mint a JBL-el, de nekem ott is inkább a HK hangzásvilágával volt élvezhetőbb, persze ezt a kategóriát nézve. -
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
Festina86 #26609 üzenetére
A polkot sajnos nem hallottam, a JBL-t pedig csak "nyersen".
Én inkább a Velodyne és a JM Lab felé hajlok, de nagyon jó választás lenne a Proson is.
A JBL se rossz, de mivel nem volt bejáratva, nekem kicsit kopogósnak tűnt néha, bár bizonyos esetekben ennek ellenére is feszesnek mutatkozott... -
robi0604
őstag
válasz
roby42 #26048 üzenetére
Technikailag mindegyik hangfal jó hozzá, mert rá lehet kötni...
Azt értsd meg, hogy senki sem fogja megmondani, hogy mit vegyél.
Kaptál pár alternatívát és visszaolvasással még plusz információkhoz is juthatsz.Menj el és hallgass meg pár szettet az ajánlottakból, hogy legyen képed a dologról, utána mehetünk tovább.
-
robi0604
őstag
válasz
roby42 #26025 üzenetére
Lehet, hogy Neked igen, lehet, hogy nem...
Senki sem tud neked konkrétumot mondani, hogy mi lesz jó vagy mi nem, mert mások az elvárások és mások az ízlések.
A balboa szett az árát megéri, az erősítő meg főleg, de nem biztos, hogy neked tetszik.
Menj el hallgatózni!
Egyébként Én is tartom, hogy a 255-ös jobb dobozokat érdemel, de kezdésnek jó választás a balboa.
-
robi0604
őstag
válasz
Mr Paris #25854 üzenetére
Durván leegyszerűsítve:
Ne izgulj nem lesz baj vele, a lényeg, hogy 3/4 hangerőnél magasabban ne járasd huzamosabb ideig és legyen megfelelő szellőzése az erősítőnek.
Egyébként Én is inkább azt tanácsolnám, hogy ehhez az erősítőhöz komolyabb hangfalat válassz és szép lassan építkezz, ahogy lesz rá pénz.
-
robi0604
őstag
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Más fórumokon írták, hogy javulást éreztek az egyszerűbb hangszórókábelekhez képest, miután MTK kábelt iktattak a rendszerükbe.
Személy szerint nem próbáltam és a véleményem az, hogy egy normálisabb vezetékkel nem vehetik fel a versenyt.
-
robi0604
őstag
válasz
cintula187 #25740 üzenetére
Túl közel a frontokhoz nem biztos hogy jó lesz, a sarkos elhelyezés egyáltalán nem ajánlott!
-
robi0604
őstag
válasz
cintula187 #25711 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértünk!
-
robi0604
őstag
Bizonyos szempontból igen, mivel az általad leírt jelenlegi helységbe, legtöbb esetben állványos dobozokat ajánlanánk, amennyiben nagyobb helyre költöztök és nem 2 nm lesz a különbség, mindenképpen álló lenne szerintem az ideális.
Mire használnád egyébként? (% film, %zene)
-
robi0604
őstag
Bocs ne vedd kötekedésnek, de postodból csak az derül ki számára, hogy ez a szett "A" jó, pedig gondolom csak példának hoztad fel.
Közel sem biztos, hogy az a karakter, amit a c7-es szett képvisel, neki tetszik, ebből is kifolyólag viszont, az írásod többi részével egyet értek, hogy hallgasson meg több rendszert.
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #25688 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, de amikor tesztelgettük, Én hallottam rajta, bár az ES80-on és az RTIA7-en jobban kijött.
Szerintem ettől a szinttől kezdődik, amin már észrevehető.
-
robi0604
őstag
válasz
cintula187 #25687 üzenetére
Mire gondoltál?
-
robi0604
őstag
válasz
Gaben360 #25676 üzenetére
A HK-k elég nagy részében nincs lehetőség A-B frontra, max. zónázásra a surrund back-ek leválasztásával, ahhoz viszont legalább a 255-ös kell.
Emlékeim szerint az onkyo-nál van A-B front, viszont nem tudják egyszerre hajtani őket, szintén csak zónázással, melyekhez viszont itt magasabb kategóriájú erősítő kell.Ne úgy vedd, hogy szarok a mostani hangfalaid, hanem, hogy egy magasabb kategóriás szettel más dimenzióba léphetsz, olyan hangokat is meghallasz, amelyekre nem is gondoltál, hogy léteznek az adott filmben, zenében.
Az értékelhető magyar HD szinkronra szerintem még sokat kell várni, bár van Pl. az Avatarhoz magyar DTS-HD, mely meglepően jól sikerült, de ez kereskedelmi forgalomba nem került.
-
robi0604
őstag
válasz
Gaben360 #25673 üzenetére
Félre ne értsd a segítő szándékot...
A lényeg, hogy mivel nem tudod kialakítani a 7.1-nek az optimális elhelyezését, fölösleges számodra, mivel még a maradék térérzet is eltűnne.
Sanci csak azért javasolta a hangfalaid cseréjét, mert egy magasabb kategóriás rendszerrel jön elő a kiszemelt erősítők "tudása", ami a jelenlegihez képest nagyban változtatja a hangot és ezzel nagyobb előrelépést érsz el. -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #25467 üzenetére
Úgy hogy erről a szettről van szó, melyen van sub erősítés, ellenben nincs subpreout.
-
robi0604
őstag
válasz
uszkár #24379 üzenetére
Ekkora összegben ezeket lenne érdemes meghallgatnod:
Pioneer SC-LX72
Denon AVR-3311Ha még szánnál rá egy kicsit:
NAD T 765
HK AVR 660
Pioneer SC-LX82Viszont érdemes lenne a használtak között is körbenézned, ennyiért durva cuccokat lehet kapni!
-
robi0604
őstag
Az Onkyot nem hallottam csak pár percig, de nekem inkább a JBL tetszett.
Ha van lehetőséged, hallgasd meg mind a kettő szettet.
Az Onkyonak előnye, hogy több hangformátumot támogat és új, viszont, ha a JBL-t választod egy használt, de magasabb kategóriás erősítővel, sokkal jobb végeredményt kapsz szerintem, ill. később nagyobb előrelépést tudsz elérni a hangfalak cseréjével, mint a másik esetben.
Tény és való, hogy egyébként abba a helységbe kicsi lesz mindkettő egyelőre.
-
robi0604
őstag
Ebből a keretből jelenleg három választásod van:
1. veszel egy használt erősítőt és 2 használt frontot, majd szép lassan építkezel, bár ennél fenn áll annak az esélye, hogy nem találsz sorrundot és centert a kiválasztott frontokhoz.
2. veszel egy JBL SCS178-at és hozzá egy használt erősítőt (ahogy egy kicsit fentebb említve is volt), vagy kicsit túllépve a kereten egy belépő újat.
3. megveszed az általad kinézett szettet és később, ahogy írod, fejlesztgeted.
Ha mindenképpen térhangzást szeretnél, az utóbbi kettőt érdemes megfontolnod.
Legjobb az lenne, ha szépen lassan, elemekből építkeznél, de az egy hosszabb folyamat. -
robi0604
őstag
-
-
robi0604
őstag
Gyakorlati tapasztalatom csak 1 van a "Derült égből fasírt" filmmel és az sem az otthoni lejátszómmal, hanem egy Panasonic (ha jól emlékszem) DM65-el, azzal nem volt gond.
Cikkből részlet:
"Természetesen a lemez csak 3D-s Blu-ray lejátszóval és 3D-s tévével működik „megfelelően”, de azokkal a Blu-ray lejátszókkal illetve tévékkel is használható, amelyeket nem készítettek fel a 3D-s tartalom kezelésére – ilyen esetben csak a bal szem számára készített képet adja ki a hardver, és a filmet kétdimenziósan, szellemképek nélkül látjuk."
Béci mintha tesztelt volna 3d-s lemezeket, hátha Ő is megerősít.
Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest