- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #15548 üzenetére
Bocsi, nem is igazán neked szántam, hanem v.attisnak, illetve úgy általában reflektálva a felvetésedre. Amúgy eddig nekem is a Denon és a H/K tűnt a legzeneibbnek (de ezt csak halkan mondom, mert különben meghazudtomolom önmagam), viszont nagyon nem mindegy a többi láncszem sem. Sőt, ne feledkezzünk meg a szobaakusztikáról, elhelyezésről sem (úgy látszik nem lehet eleget ismételni).
Ja és persze azért is lehetnek ezek az urban legendek, mert a Denon, Onkyo, H/K stb. relatíve ismert márkák. Én is ezeket hallottam a legtöbbet. Míg egy Nad, Rotel stb. már jóval kevésbé, ezért kevesebb regét szőnek köréjük a tulajdonosaik. -
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #15537 üzenetére
Én nem tudok teljesen egyetérteni ezzel a "városi legendával", hogy az egyik vagy másik erősítő zeneibb, vagy sem. Én eleinte pl. részben ezért vonzódtam a H/K-hoz (nem mintha amúgy a Denon-nal vagy a többivel bármi bajom lenne), végül nem kizárólag ez döntött mellette. Ahogy BBéci is mondja, meglehetősen kis különbségeket lehet felfedezni a hasonló árú erősítők között, különösen a belépő szint környékén. Ennek egy lényeges oka, hogy a hozzájuk párosított hangfalak is hasonlóan kompromisszumosak még ebben az árfekvésben. Félreértés elkerülése végett ez a kijelentésem nem egyenlő a gagyival, vagy más hasonló jelzővel.
Itt ki is jukdtam a mondandóm céljához: láncban kell megpróbálnotok gondolkodni, nem csak ilyen-olyan erősítőben. Tehát a hangdobozok, la ejátszó is erősen befolyásolja a végeredményt és az összhatást. Ezért is jó elmenni tesztelni: több hangdobozt meghallgatni ugyanazzal az erősítővel illetve ugyanazzal a hangfallal több erősítőt stb. Ráadásul ez nem feltétlen kell egész napos program legyen, 5-6 perc hallgatás (sok esetben 30 mp) után is jól hallható a különbség. Persze érdemes olyan zenét-filmet vinni, amit sokszor hallottál-láttál már. Itt a fórumon nagyon sok mindenben tudunk segíteni, de ebben a legkevésbé.
Aztán lehet vacillálni igazán!
Szerk: Látom közben BBéci megelőzött egy tömör mondattal, Termi16 meg egy picit többel, Sancit meg csak most olvasom!
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #15518 üzenetére
Ezt ott kéne inkább megtudakolnod, mert ennyire pontosan nem tudom, illetve nem akarlak megvezetni. Mindenesetre még azzal együtt is jóval olcsóbban kijöhetsz, mintha egy új játékost vennél. Természetesen külső DAC nélkül is elég jó lehet (hiszen kell legyen a CD lejátszóban is egy, sőt), de valaki a külön komponensekre esküszik inkább.
Szerk: A használtpiacon mindenképp érdemes nézelődni. Én ugyan a házimozis vénám miatt "kompromisszumból" egy H/K DVD 39-est vettem, amit CD lejátszónak is használok azóta, de egyáltalán nem bántam meg, főleg mivel 39K-ért elhoztam, ráadásul még bontatlan dobozban volt (ajándékba kapta az eladó
).
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #15510 üzenetére
A PH!-s Hi-Fi fórumot is szoktam olvasgatni. Ott sokan rá vannak kattanva néhány régebbi CD játékosra, különösen a Philips egy típusára. Mondjuk többen csak futóműnek használják, külön DAC-al.
Nyilván az újak is lehetnek legalább olyan jók, ha nem jobbak, csak ugye pénz kérdése is a választás (plusz meg kell nézni, mennyire van lehasználva, illetve egy felújítást is be kell vállalni, ha úgy adódik). -
Vidala
senior tag
Közben én is megkövetném magam egy korábbi véleményemmel kapcsolatban:
A minap megnéztem az Én, a robot című műalkotást a TV-ben Doby Pro Logic-ban. Meg kell mondjam igen kafán szólt, jónéhány korábbi tapasztalatommal ellentétben.
Lehet a "modernebb", vagy "igényesebb" filmek, pontosabban a hangkeverés minősége is számít a DPL-nak, hogy milyen lesz az eredmény a sztereóból mátrixolva. (Vagy eleve olyan a sztereo keverése, hogy DPL "kompatibilis" nem tudom).Egy lényeg, filmeknél mostantól kezdve mindig kipróbálom előbb mindkettőt, és nem hagyom magam az előítéleteim / korábbi tapasztalataim által befolyásolni.
-
Vidala
senior tag
válasz
johnjohn #15488 üzenetére
Úgy látom dictator megválaszolta már a lényeget, csak kiegészítésképpen:
Anno első olvasatra nekem is úgy tűnt, mintha ez a dobozok méretére vonatkozna, de másodikra már csak közvetett összefüggést lehet maximum összehozni.
Ismétlés a tudás anyja: A Large <=> Small a frekvenciavágás meghatározására szolgál a dobozok méretétől függetlenül, és szvsz az erősítő és a hangfalak "minősége" ebben nem játszik szerepet.szerk: a felzúdulás okát magadban, pontosabban a válaszod stílusában keresd
-
-
Vidala
senior tag
A kép alapján lenne két észrevételem:
Amennyiben a kép képszítésének a helyéről hallgatod a rendszert úgy,
1) a frontsugárzóidat fordíts a hallgatási pozíció felé (ne látszanak az oldalai, csak a frontja)
2) ebben már lehet lehet torzít a lép, és ezért nem állja meg a helyét, de egy picit távolabb kéne elhelyezned őket egymástól, ha erre van lehetőséged. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #15094 üzenetére
Úgy látom ebben a kérdéskörben eltérőek az ízlések.
Nekem nincs bajom a sztereóval, többségében ugyanúgy középen "jön" a beszédhang, nincs jobb-bal hangszóró. Erről szólna egy jól beállított rendszer. Persze ha nem középen áll az énekes, akkor nem középről jön, ahogy ezt már leírtátok.
Ezért nem is hiányzik, hogy a centerből jöjjön a hang (ami jó esetben szintén nehezen megállapítható kéne legyen), mint 5.1 esetében.Az utóbbi időben legalábbis erre jutottam magammal, mert egy darabig próbálgattam mire melyik a jobb.
Arra viszont kíváncsi leszek, ha az RTL véghezviszi a jelenlegi terveit (és fizetős lesz), akkor a több hangsáv mit fog jelenteni? Magyar-angol, vagy esetenként sorrund is lesz?
-
Vidala
senior tag
Én a legtöbb esetben még a sztereó jelből előállított sourround-ok hangzását sem szeretem, azoknál is elég furi hangkép tud kialakulni. Szóval sokpontegyet az eleve abban kódolt hangsávokról javaslok hallgani elsődlegesen, a többi meg maradjon sztereó.
Mondjuk épp BBéci-vel beszéltük már, hogy azért akad egy-egy kellemes kivétel, ha jól emlékszem neki a Cobra 11 bejön Dolby Pro Logic-ban.A Balboáról is hasonló véleményem van, ár/érték arányban rendben lévő "kis" szett.
-
Vidala
senior tag
Csak a gondolatmenetemre visszatérve: mikor ezt választottam pl. a Polk Rti szettje már "nem érte meg" nekem, már ha ennek a kijelentésnek van így értelme. Szóval az anyagi lehetőségeimhez mérten nem akartam plusz kb. még egy százast rádobni, mert annyival nem gondoltam "jobbnak". Valamint akkor már erősítőből is egy komolyabbat illett volna hozzátársítanom, ami ugye megint több zsetont jelent. Pedig az is egy elég baba kis cucc. Kicsit ezért is izgat kimi02 projektje. A 4-es kezdetű H/K-nal már illő párosításnak gondolom.
Ja és a harmadik tényező: a jelenlegi nappalimban ez így "jó". Majd ha teljesül a következő álmom (jó pár pár év múlva), és szert tudok tenni egy nagyobb, jobb akusztikájú szobára álmaim házában, akkor biztosan továbbváltok egy komolyabb cuccra. Addig remélem "kihúzom" ezzel.
ricsik: a türelem nem mindenkinél egyforma. Én még egyelőre bírom 5.0-ban sub nélkül, épp csak egy DVD-t és egy fejhallgató beszerzését kellett megejtenem időközben, hogy ne érezzek szomjúságot.
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14972 üzenetére
Nem, "csak" egy 255-ös. Ez is rajta van az adatlapomon. Azért mondom, hogy "csak", mert ugyanazokkal a dobozokkal meghallgatva mindkettőt, én érdemi különbséget nem találtam a kettő között hangra. Ezért csak a plusz funkciókban, meg az egy-két plusz wattban látom az ártöbblet indokát.
-
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #14976 üzenetére
Nem, nekem egy JBL ES szettem van. Elnézést kérek, ha korábban megvezettelek volna, nem állt szándékomban. Azt gondoltam tudod, mivel már korábban is többször szóba került. Amúgy meg minden rajta van az adatlapomon.
Ugyan elvileg az ES az E széria "utódja", de én személy szerint komolyabb különbségeket véltem felfedezni a kettő között, ami persze nem jelenti, hogy az E rossz lenne, sőt. Meg kéne hallgatnod őket, mert csupán beszámolók alapján nem olyan egyszerű. Ha valami - már elnézést - szutyokról "váltasz", akkor mindkettő egyértelműen komoly előrelépés, de az hogy a te elvárásaidnak, fülednek melyik felelne meg jobban, azt már nehezebb megjósolni. Nálam hamar eldőlt, mert az ES-el összevetve az E tompább, kevésbé részletező és levegős benyomást tett rám, pedig amúgy az is rendben van.
160-180 környékén van még egy két jobb darab, amiből szintén lehet válogatni. Csak egy-két példa: Polkaudio Tsi széria, KEF C7, Mission MX, Wharfedale Diamond, Infinity Primus.Ha egy-két éven belül látsz esélyt (anyagi lehetőségeid megengedik), és van egy kis türelmed is, akkor inkább a folyamatos építgetést javasolnám komolyabb cuccokból + megint hozzátenném a hallgatózást is, mert nem lehet megmondani, hogy mennyire lenne rá szükséged, igényed.
Én pl. zenehallgatás közben a mai napig el-el gondolkozom, hogy nem "elégednék-e" meg inkább egy komolyabb sztereó rendszerrel. Persze aztán meg egy-egy jobb mozi meggyőz a jelenlegi felállásról.
Ezzel azt akarom mondani, hogy hallottam már olyan sztereó rendszert, amire ha lenne keretem, akkor lehet nem gondolkoznék ezen, mert a zenészeket körbe lehetne rajzolni a színpadon becsukott szemmel. -
Vidala
senior tag
válasz
kaci70 #14966 üzenetére
Ebben majd inkább az "öregek" tudnak igazán állást foglalni, de azért belekontárkodom.
Találtam a neten egy rövid kis ismertetőt a Kenwood erősítődről. Nem egy mai darab és ráadásul sztereó, a Denon ugye meg egy HM receiver. Viszont amiket írnak róla, az alapján még egy elég komoly cucc is lehet (elég jó teljesítmény, FET tranyók, alacsony torzítás stb.), főleg ha nincs még lepukkanva.
A Denon 1306 meg még egy igencsak belépő kategóriás HM erősítő, szóval hangban nem biztos, hogy felülmúlná, csak szolgáltatásokban (több csatorna, dekóderek, csatlakozók stb) -
Vidala
senior tag
Úgymond sima sztereóban hallgatod, vagy valamilyen mesterséges sorrund-ban? Utóbbi esetben tudnak fura hangképek kialakulni inkább. Sztereóban - mivel jobb esetben is a legtöbb adó maximum abban sugároz - nem illene ilyet csinálnia, annál azért ez már komolyabb minőség.
Minden TV műsor / csatorna hangja ilyen? Nagyon nagy szórás van ebben is, illetve a rossz minőségű jel is okozhatja, ami ilyen jellegű zajt eredményezhet. Az erősítőbe digitálisan megy a jel, vagy analóg? Kábel TV, vagy antenna?
...szóval a rendszer többi komponenséről is írj egy-két sort.A Balboát csak H/K erősítővel hallottam ugyan, de ilyen jellegű hibát nem véltem felfedezni (és persze nem TV műsoron, hanem zenén-filmen).
Bocsi, ha kicsit kusza lett a kérdés-javaslat összeállítás, de közben magamban próbálok diagnosztizálni.
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14965 üzenetére
Követem már egy ideje a rendszerfejlesztésed, ezért is drukkolok egyre inkább.
Ha ennyit tudsz rá félretenni, akkor hajrá. Elég jó választásnak tűnik szvsz is. Biztos mondtam már párszor, de anno amikor a JBL ES szettemet "kinéztem" hasonlóan voltam én is. Meghallgattam jónéhány szettet kezdetben az "olcsóbb" kategóriákból, de egyik sem volt "elég jó". Aztán nézegettem tovább, míg megállapodtam ennél, és inkább gyűjtöttem még egy darabig, amit végül nem bántam meg.A 445-ös H/K mellé pedig már kijár egy legalább ilyen tudású cucc, hogy igazi értelmet nyerjen a megvétele!
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #14872 üzenetére
Végigolvastam még egyszer a vesszőfutásod, mert itt-ott elveszettem a fonalat.
A zene / internet használati szokásaid alapján jónak tűnik a kérdéses megoldás:
PC-TV /DVi-HDMi/ és PC-AVR /Hdmi-Hdmi/ így lehet HD hangod is.Még nem világos, hogy megfejtettétek-e a manulat, csak ezért segítségképpen:
Az 508-asod a képjelből csak azonos csatlakozótípus esetén továbbítja a jelet (tehát kompozitot csak kompoziton, HDMI-n csak a bejövő HDMI jel megy ki stb.)
Az audioval variálhatsz annyi megkötéssel, hogy digitális jelet nem konvertál analóg vonalkimenetté v. fordítva.Vikthor: Úgy érzem, nem érted Dictator-t, amúgy igazad van (és még meg is győzheted, hogy a TV mellett kössön rá egy monitort is a PC-re)
Én továbbra is az utolsó elképzelését látom jónak, ha így akarja használni. -
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #14768 üzenetére
Úgy látom még eddig "kimaradtál"
Erősítőből a Denon-t ajánlanám inkább, mert emlékeim szerint szélesebb a szolgáltatásainak a köre, a 155-ből meg hiányzik egy-két olyan dolog, ami jól jöhet. Hangra nem tudom melyik lehet a jobb, mert a 1611-est nem hallottam, de úgy gondolom megfelelőnek kell lennie a kérdéses hangfalszettekhez.
A JBL vs Jamo kérdésben meg igen nehéz annál jobb tanácsot adni, mint hogy lehetőség szerint meg kéne hallgatnod őket. Kompromisszumokat minden esetben kell kötni, ami itt még jobban érvényesül, mivel mindkettő még belépő kategória, teljesen más hangképpel.
A JBL mintha olcsóbb lenne, mert ha jól látom sub-bal együtt kb. annyi, mint a Jamo sub nélkül.
Érdemes azt a részét is meggondolnod, hogy a Balboa front reflex nyílású, míg a Jamo oldalsó mélysugárzókkal bír, ez pedig igen sokat számíthat az elhelyezésénél.
Amúgy meg azt kéne venned, amelyik jobban tetszik. -
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #14645 üzenetére
Bocsi a beledumálásért, remélem nem bánod:
Pl. nemrég hoztuk fel a Polkaudio Tsi szériáját, ráadásul az is zárt rendszerű. A 300-as 100K, a 400-as 140K körül van.
Amúgy meg szvsz olyat kell venni, ami neked tetszik és megengedheted magadnak. Úgy emlékszem néhány hsz-al korábban BBéci is ezt mondta.
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14622 üzenetére
Igaz, az ár sokszor viszonylagos, de én azt gondolom, hogy egy 445-ös már komolyabb hangfalszettet "ki tud szolgálni". Szvsz egy cca. 300K körüli 5.0-ás szett + sub min 100-ért az "alja", innen lehet menni bátran felfelé akár 2-3x-os árkategóriáig is. Persze meghallgatás az kell, sok.
Szerencsére van választék, tessék mazsolázni, és meglátogatni egy-két szakbarlangot.Egyébként meg gratulálok az új szerzeményhez, remélem sok örömöd leled majd benne!
Mondjuk csak egy ötlet, már itt a fórumon is felvetődött: az AVX fórumon van egy 7.1-es Polkaudio Rti szett igen baráti áron. Azt megnézném a helyedben kezdésnek.
-
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #14612 üzenetére
Igen, történetesen nekem egy 255-ös van, mostmár elég jól ismerem.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha a bemeneti jel 1080p és a kimeneti is 1080p, akkor minek is nyúlna hozzá a processzor, még ha át is meg rajta? Persze nem minden logikus az életben.
Amúgy nekem nincs bajom a képével, mondhatom azt is, hogy elégedett vagyok.
A passthrough sem izgat, az eszközök rákötési módja és a használati szokásaim okán.
Egy dolog bosszant benne mindössze kissé, hogy az EZsetEQ-ja csak akkor működik, ha 5.1 van rákötve, tehát én 5.0-ám egyelőre manuálisan kalibráltam be (nem mintha rengeteget lehetne/kellene manuálisan kalibrálni).
A külső nálam is díjnyertes, a "hangjáról" meg nemrég írtam. Egy jó darabig nem is tervezem lecserélni.
Ezért javasoltam Levin1-nek is, hogy az ilyen kérdéseket zongorázza végig, akkor nem fogja csalódás okozni. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14605 üzenetére
Ilyet tényleg nem mondtam, sőt sugallni sem állt szándékomban. A mostani rendszeredhez képest "más dimenzióba" fogsz csöppenni, ahhoz nincs szükség HD hangsávokra, csak tisztességes erősítőre és hangdobozokra.
Az összes "aggodalmunk" abból fakad, hogy segíteni szeretnénk a rászánt összegből kihozható végeredményt maximailzálni. -
Vidala
senior tag
Igaz, én nem hurcolnám csak egyik szobából a másikba, meg néha nyaralni.
Amúgy mi bajod az ATI-val? Én márkafüggetlen vagyok, volt már mindenem (Intel-AMD-nVidia-ATI), igazából egyiket sem utáltam/szerettem meg jobban a másiknál. Itt is mindig az adott szériát szoktam megvizsgálni, hogy melyik a jobb éppen a célra, ill. ár/érték arányban. Ebben meg segít a PH!
-
Vidala
senior tag
Én is a következő gépemnél már inkább a notebook-ok felé kacsingatnék. Hiába öregszem, és változnak az igényeim, valami "multimádiás" ketyere megfelelne.
Ezt az Acer notit láttad már? Nem mondom, hogy mindenben tökéletesen megfelelne, de úgy látom kompromisszumokat mindig kell kötni, ráadásul itt talán már nem is sokat. Akár a blu-ray lejátszó kérdését is megoldhatja akár.
Nem tudom biztosan (még nem néztem utána), hogy a Mobility Radon HD 5850 pontosan mire képes, de a számozása bíztató.Balika911: lehet közben megválaszoltad a kérdésem a vidikarira vonatkozóan?
-
Vidala
senior tag
válasz
Levin01 #14583 üzenetére
(Nem) csak azért, hogy bonyolítsam az életed:
Visszakerestem, hogy milyen hangdobozokat is kötnél rá. Az általad megcélzott kategóriában még nem biztos, hogy érdemes "vesződni" a HD hangokkal, mert a különbség előcsalogatásához kicsit több kellhet. Emiatt lehet ezt a szempontot hátrasorolnám a helyedben, így a HDMI sem létkérdés (persze kényelmes). Esetleg pár éves használt erősítőket nem zézegettél? A különbségből meg inkább a hangfalakra kéne áldoznod. Digitális koax vagy optikai átvitel (sőt analóg is) biztosítja a megfelelő hangminőséget. Ráadásul "egyszerűbb" lehet a komponenseid összekötése is, hacsak nem gondolkozol további fejlesztéseken a közeljövőben, de az pénzben meg sokat jelenthet már. -
Vidala
senior tag
válasz
Levin01 #14566 üzenetére
Nem lehet/szabad egy-egy konkrét termék alapján a gyártó összes cuccát beskatulyázni. Lehet, hogy "jó" a 155-ös hangja, de van egy-két hiányossága a "szolgáltatások" terén, amit javasolnék előbb mérlegelj, nehogy később hiányolj valamit, és bosszankodj miatta. Ilyen téren erősebb az Onkyo. Hangminőségben pedig nagy diferencia többek szerint sincs a kettő között.
Valamint megint egy dolog, amit sosem szabad szem elől téveszteni: mindig a teljes láncban (rendszerben) kell/szabad csak gondolkozni. Lehet, hogy az az 1008-as Onkyo is egész más megítélés alá esne különböző dobozokkal. Ok, hogy ár/érték arányban van jobb is, de egy 355-ös HK-nál illene "jobbnak" lennie. Persze lehet, hogí tényleg nem olyan jó, de az is nagyon furcsa lenne.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Vikthor #14351 üzenetére
Épp nemrég írtam, hogy egy barátom egy pár 400-ast vett - ami ugye épp a kettő kötött van - számomra már az is elég megyőző, de kicsi szobában van. Igazából ezzel azt akarom mondani, hogy én is a nagyobbak felé hajlanék, de ha tudod hallgasd meg őket (minő meglepő tanács
), és a szoba méretéhez + a füledhez igazodva válaszd ki a legmegfeleőbbet.
-
Vidala
senior tag
válasz
Mustármag #14331 üzenetére
Nem sikerült túl hízelgőre a megfogalmazásod néhány fórumtársra nézve (nem magamra gondolok).
Amúgy a javaslatod támogatom, mert nem árt előzetesen meghallgatni néhány cuccot, és erre a stream-es fiúk csak ajánlhatók. Viszont az sem árt, ha nem tanácstalanul állítasz be, hanem van már valami elképzelésed, fogalmad a dolgokról. Plusz magam részéről hallgatnék a nálam tapasztaltabbakra, és elraknám a jótanácsaikat a tarisznyámba. -
Vidala
senior tag
Végül is a kábel jó lehet (sodort, 2,5-es réz kábel, max. annyi, hogy nem nagy tisztaságú, de az legyen a legkevesebb). A bekötésük módja már más kérdés: én a 3-ból csak 2 eret használnék, mert a jelenlegi módon az egyik dupla olyan vastag, mint a másik. Mindehhez a földeléses megmagyarázás meg
Viszont ahogy előttem már mondták, meg kell hallgatni... -
Vidala
senior tag
válasz
dualcore #14248 üzenetére
Tapasztalataim alapján igyekszünk minden kérdésre válaszolni legjobb tudásunk szerint, de én azokat inkább meghagyom másnak, amiről kevés vagy nem létező tapasztalataim vannak (ezzel sem vagyok talán egyedül).
Ha elkerüli a figyelmet, linkeld újra nyugodtan.Blu-ray témában még csak egy kölcsön PS3-mal nyomultam és a sima DD és a DTS HD-MA közötti különbséget tudtam megfigyelni. Elsőre azonban hasonló benyomásom támadt, viszont később inkább arra jutottam, hogy megvan a DTS HD-MA-ban is "ugyanaz" a mély, mint a DD-ben, csak "tisztábban". Ezért nem tűnik olyan erősnek, szemben a DD dübörgősebb, összemosottabb mélyeivel. Persze mindezt ráhúzni a Dolby TruHD-ra, kissé oktalan lenne.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #14234 üzenetére
Nem annyira marketing, inkább piaci helyzet következménye lehet. Az E széria már egy ideje kifutóban van, gondolom újat már nem rendelnek/szállítanak a gyártól. Mivel (a logikád alapján) a fekete fogyott jobban, abból van kevesebb, ezért akciózzák, és árulják a cseresznyét olcsóbban.
Ilyet már korábban is megfigyeltem, más dobozokból mondjuk épp a bükk nem fogyott, akkor az volt olcsóbb...
Ez a szomorú tényhelyzetNekem meg épp a cseresznye illett a meglévő bútoraimhoz.
-
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #14178 üzenetére
BaLee-hoz hasonlóan én sem vagyok szakújságíró, csak egy lelkes amatőr, ezért tessék fenntartásokkal olvasni + ahogy ricsik is mondja kizárólag írásos beszámolókra támaszkodva dönteni azért "zsákbamacska". Azért teszem idézőjelbe, mert azért ezek a dobozok már nem a budget kategória, ezért olyan "nagyon rossz" egyik sem lehet.
Én is annyi tesztet olvastam előtte, amennyit csak találtam. Miután a legtöbb újságíró azért valamilyen referenciadobozhoz szokott hasonlítani, ezért találkozol olyanokkal, hogy valamiben jobb/rosszabb. Ezért viszont jóval gyengébb "konzumer" cuccokhoz kb. meg nincs értelme mérni, mert azokhoz képest másik dimenzió. Nem zúgnak, sisteregnek, a hangreprodukciójuk ezekhez viszonyítva pedig minimum rettentő élvezetes.
Csak még egy dolog, mielőtt a JBL-re rátérnék: egy barátom épp a múlt héten vett egy pár Polkaudio Tsi 400-at, mert a tesztek/vélemények és a "megérzése" alapján jónak gondolta, ezért már nem is ment hallgatózi előtte. Pedig a Streamaudionál rendelte, és a fiúk ott is kérdezték tőle. Teljes megelégedéssel járatja be azóta otthon, egyedül a basszusára mondta eddig, hogy talán nem olyan kifinomult/részletező, mint a közép és a magasabb tartományban, de a korábbi alap Jamo-jához képest... inkább nem is folytatom, mert értelmetlen. Talán csak annyit, hogy az erősítőjén (Denon 2307) hirtelen mindent visszacsavart alapra (magas-mély kiemelés stb), és pure audio-ban élvezkedik azóta.Szóval ezek tükrében: engem a JBL-t elsődlegesen a szép tiszta, levegős hangzása fogott meg, meglehetősen kiegyensúlyozottnak érzem a különböző tartományokban. Néhányan a magasain lepődnek meg, pl. az említett barátom egyszer megjegyezte, hogy nála (akkor még a Jamo-ja volt) egészen máshogy szól a gitár. Szvsz mivel egy fémhúros jazgitárról volt szó, az általa korábban nem hallott felharmonikusok tették újszerűvé a hangzást. Szóval egész magasan is tisztán csilingel, sőt. A mélyeit pedig egyáltalán nem érzem túlzónak. Néha-néha épp azon töprengtem egy-egy zenénél, hogy van-e benne elég, egészen addig, amíg valami olyan került a lejátszóba, aminél nagyobb hangsúlyt kap (pl. egy metál ált. azt hiszem már az). Plusz azért is lehet ez, mert nem tompa, puffogós mélyeket tol, hanem egész kontrolláltan, feszesen adja elő amit tud. Filmeknél meg egy-egy komolyabb robbanós effekt egyszerűen elementáris tud lenni. Persze van korlátja lefelé, pl. a Gyűrűk Urában az ominózus jelenetnél a gyűrű nem dübben olyan mélyen, mikor Bilbo ledobja, az ilyesmihez már mélyláda kell. De egészen a képességei határáig tisztának érzem a mélyeket, egyszerűen kifogy a hangnyomásból egy szint alatt.
Rövidre zárom, mert túl hosszú lesz, illetve nem akarok szakújságíróként tovább tetszelegni (énekhangok, meg klasszikus zene felé folytatni stb.) Amit vártam tőle megkaptam, de igazán csak azóta, hogy "teljes" lett a rendszer egy lejátszóval, mert így lett olyan, mint amikor válsztottam. Talán csak még annyit, hogy sokhangszeres zenénél is kellően részletező, a halkabb hangszerek is egész korrektül kivehetők maradnak, de azért itt is érzek egy határt ami egyszer majd komolyabb dobozok vásárlására sarkallhat.
Remélem nem voltam túl hosszú, és elfogult sem! -
Vidala
senior tag
válasz
Panamoto #14146 üzenetére
Éppen azért jutottam erre, mert amit olvastam róla (sajnos személyesen hallani nem hallottam, mint 1000 másikat sem) az alapján egész kellemes összeállításnak tűnik egyébként. Még egy ennél kevésbé jó sztereo rendszeren is azért van valmilyen színpadkép, az egy másik kérdés, hogy ki mivel elégszik meg.
Egy sztereo erősítő jó eséllyel sokkal többet hozhat hi a hangdobozaidból zenéléshez. Azt nem tudom, hogyan lehetne egyszerre mind a kettőre "normálisan" rákötni, de akadnak itt olyan fórumtagok, akiknek szerintem lesz erre javaslata.
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14119 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam "felkonvertálás" alatt. Hiába na, te sokkal jobban el tudod magyarázni technikailag.
SACD: 2822,4 KHz (na jó megnéztem a wiki-n), de kicsit más az algoritmus is (nem PCM, hanem DSD). Maga az adatmennyiség pedig négyszerese a CD-nek, ami beleillik a képbe ha azt vesszük, hogy a lejátszó konvertálja PCM-re, és küldi tovább az erősítőnek, legalábbis én így tudnám interpretálni a wiki leírását, de ezt te bizonyára megint jobban el tudnád mondani!Valamint a teljes kuszaság lehetőségét is fenntartom!
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14117 üzenetére
Amit mondtok egyezik az elképzelésemmel, már csak az értelmét nem látom tisztán. Fogjam fel úgy, hogy "felkonvertálja" a CD minőségét, mert ugye a normál CD-n nincs több "információ" 44.1 kHz-nél. Esetleg a korábbi PS3-ak SACD lejátszási képességéhez lehet valami köze, de ugye ez már egy slim?
-
Vidala
senior tag
Nekem is akadna egy kérédsem:
Egy barátom a PS3 gépén "talált" egy CD hallgatási opciót (amúgy tőle vettem néhányszor kölcsön tesztelésre). Azóta az erősítője CD hallgatáskor azt írja ki PCM 176.4 kHz 2.0, amiről csak elképzelésem lenne mit jelent, de kíváncsi lennék a tényleges megfejtésre? -
Vidala
senior tag
válasz
Panamoto #14112 üzenetére
Elsődlegesen a sztereo lehallgatási pozíció beállítása lenne a feladat, ami a "nagykönyv" szerint egy egyenlő oldalú háromszüget jelent, a hangsugárzókat pedig a hallgatási pozíció felé kell fordítani.
Kérdésedből azonban úgy érzem, ezen már túlvagy.
Ezentúl befolyásohatja még számos dolog: a kábelek fázishelyes bekötése ("pirosat a pirosba, feketét a feketébe"), szoba akusztikája (a formája, falak anyaga, bútorok stb), a dobozok falaktól, tárgyaktól való távolsága.Ha ezeken is túlvagy, akkor a beállításokkal már nem igazán tudsz nagyon változtatni, kicsit is sztereofíl emberek ilyesmiket nem is ajánlanak, mert az már csak inkább ront a hang/színpadképen.
-
Vidala
senior tag
válasz
#95561216 #14082 üzenetére
Viszont ha a milyen gépet vegyek topikban az a kérdés, hogy a Crysis Warhead-el, meg STALKER-el szeretnék játszani, akkor sem ajánlj senki egy P2-es celeron procit használtan, mert egy kis tuningal talán elindul. Ehhez pedig nem feltétlen kell társulnia fél oldalas terminus technikus leírásnak a tranzisztorok számáról, meg hasonlókról.
Ez nem igény kérdése már, nem milliós Hi-End rendszerekre akartunk rábeszélni, hanem mindenki a maga módján lebeszélni egy elvetélt megoldásról. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #14080 üzenetére
Nemrég helpdeskeltünk egy hasonló esetben, csak kiegészítésül: az egybedobozos HM rendszerének valószínűleg nincs 5.1-es analóg bemenete sem (vagy rosszabb esetben semilyen sem), nem csak digitális. Tehát egyszerűen nem tud 5.1 hangzást külső lejátszóval rávarázsolni, esetleg sztereo-t (kivételek persze akadhatnak, de nem jellemző, mert azok már drágábbak, amiből komponens rendszert is lehet építeni).
Többek között ezért sem szoktuk ajánlani az ilyen szetteket. -
Vidala
senior tag
válasz
P.Zoli22 #14051 üzenetére
Nem röhögünk, kacagunk!
Szvsz rosszul emlékszel. Nekem a 255-ös -80 (v. 90 én sem emlékszem pontosan, csak egyszer néztem meg) és +10 között csavarható. Nem tudok róla, hogy ezen állíthatnál. Egyet lehet nálam állítani, hogy decibel skálát vagy metrikusat (0-100-ig) mutasson.
A legkisebb hallható hangerő pedig függ az erősítő teljesítményétől, a dobozok érzékenységétől, impedanciájától és a forrás jelszintjétől is.
Pl. nálam most a -40 a beállított bekapocsolási hangerő, ami a DVD lejátszóval zenénél épp egy szolid hallgatási hangerőt takar. -50-55-60 köré szoktam lecsavarni, ha este halkan akarok zenét hallgatni. -25-30 körül már elég hangos, mozizni is kb. itt szoktam (meg egy picit biztos a szomszédok is)
Mindez pl. az XBoxnál zenénél egy picit feljebb van, PS3-nál meg még egy picit feljebb. -
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #14042 üzenetére
Én is inkább a folyamatos fejlesztés mellé állnék, két jó front beszerzésével kezdve.
A kérdéses Jamo szettet nem emlékszem, hogy hallgattam volna bárhol (csak nézegettem), de az oldalsó mélysugárzók miatt az elhelyezése kicsit problematikusabbnak tűnik. Különösen mivel relatíve nem nagy szobáról lenne szó (ami gondolom nem üres).
És a használt piacon is érdemes ám nézelődni, akadnak jó vételek.
Csak egy példa az érdeklődésed felcsigázása céljából (kb. 3 perc keresés eredménye).Épp alatta volt kettővel, nem bírtam megállni: egy T+A pár
-
Vidala
senior tag
válasz
benvolio #14026 üzenetére
Meghallgatás nélkül sehogy, illetve esetleg olyannak a tanácsára hagyatkozva, aki ismeri ezeket a dobozokat (teszt?). A műszaki paramétereik annyira hasonlóak, hogy azon már sok nem dől el. A JBL SCS178-hoz képest esélyes, hogy mindkettő jobb lesz (vagy nem
).
És miért pont ez a kettő? Csak pl. JBL ES30 v. ES20 ha már a JBL szóba került?
-
Vidala
senior tag
Nem is, ezért kérdeztem vissza. Közben már persze nagyjából kimerítettétek a kérdést, ezért én is elkönyvelem egy X-aktának.
(#14020) Sanci38
Ez szerintem is természetes (persze egy adott határig). Önmagában ugye nézhetnénk a HM erősítőket az állványon, de akkor csak a külső dizájnról lenne "értelme" beszélgetni. -
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #13991 üzenetére
Jól értem, hogy a hálóban lévő Samudat próbaképpen rákötötted az erősítőre HDMI-vel a Pana helyett és így azzal meg semmi gondod?
Mivel így elég érdekes a problémád a HTPC-s képet illetően.
Nekem egy 255-ös receiverem van, és Xbox-al ill. DVD lejátszóval használom egy Samu LCD-n (korábban volt rajta PC is, de azt még én is csak a TV-re kötöttem). Semmi ilyen gondodot nem tapasztaltam, elsősorban itt az XBoxra gondolok inkább, nem tapasztalok képi különbséget.
Az erősítő alapból a TV felbontáshoz igazodik, és ezért alap az 1080p-s kimenő felbontás (és nem csak elvileg konvertál felfelé).
Tehát kb. nem sokat tudtam segíteni ezzel, de remélem talán mégis. -
Vidala
senior tag
Az első hozzászólásban, és a THX oldalán találsz segítséget.
Alapvetően egy kb. kör sugara mentén kellene mepróbálnod elhelyezned a dobozokat a hallgatópozícióhoz képest. A frontsugárzókat fülmagasságban (állódoboz a padlón), és center is, ha lehet így, de minél kisebb függőleges eltéréssel, a sorroundokat pedig fülmagasság + min. 60cm felfelé. A többi az ábrákról kiderül.
Látom másban is tobzódott közben a segítőszándék
BBéci-nek amúgy teljesen igaza van (csak most megszállt a jótét lélek) eslő HSZ !!!!!
-
Vidala
senior tag
válasz
masterful87 #13852 üzenetére
Mindenképpen halgass meg egy-két "rendes" HM szettet is, hogy legyen viszonyítási alapod. Szvsz azonnal hallani fogod a különbséget.
Persze azt is vedd számításba, hogy kb. olyan körülmények között kellene megpróbálnod, ahogy otthon is hallgatnád. Itt nem elsősorban a pontos szoba méretére vagy a berendezésre gondolok. Jellemzően az ilyen kompakt HM szettek nagyáruházak zajos, "óriási" tereiben vannak kitéve és eléggé felcsavart hangerővel hallod "normálisnak". Otthon valószínű a fele is elég egy csöndes szobában, és itt jönnek ki igazán a különbségek. A nagyáruházban inkább csak a basszust és az erősebb hangokat hallod meg, illetve - a visszaverődések híján is - a hangképeről nehezebb fogalmat alkotnod.
Már az is nagy különbség, ha egy ilyen áruház HM "stúdiójában" lehetőség szerint becsukott ajtónál maghallgatsz egy normális cuccot. Érdemes kipróbáli.Ha mégis megelégednél mondjuk a kompakt cucc hangminőségével, azt vedd még számításba, hogy ezeknél általában bármilyen további külső eszköz, lejátszó csatlakoztatása nemigazán lehetséges. Továbbá ha bármelyik komponens elromlana, akkor max a javításában lehet bízni, de külön cserélni a komponenseket esélytelen.
-
Vidala
senior tag
válasz
sunshine86 #13844 üzenetére
Igen, a menüben, vagy a távirányítón keress olyasmit, hogy "sorruond modes" vagy hasonló (nem ismerem a sony-t, ezért itt már csak következtetek), ott kéne beállítanod.
-
Vidala
senior tag
válasz
sunshine86 #13841 üzenetére
Azt kell mondanom - sajnos - ez teljesen jól működik így. A jack kábel sztereo jelet továbbít csak. Megnéztem, de nem látok rajta sem digitális, sem analóg vonalbeneteket több csatornára.
Így egy dolgot próbálhatsz még ki: azt írják tudja a Dolby Pro Logic II-t, ami a sztereo jelet 5.1-re keveri fel, ami persze nem lesz olyan, mintha rendes 5.1-es információkat kapna. -
Vidala
senior tag
válasz
Bitlisz #13800 üzenetére
Ekszküzé moá!
Megnézhettem volna, de így már be is ugrottak a dolgok már korábbról.Ha összeáll rendesen az új cucc, akkor miért lenne szükséged a jelenlegi erősítődre?
Én is kissé szentimentális tudok lenni néha, de ha komolyabban tudsz előrelépni, akkor max. egy teszt erejéig lehet érdekes a dolog (plusz ha elég sokat használtad, akkor a hangja úgyis benne marad a füledben)
Hiába nőttek a szívedhez azok a Celestionok, ehhez majd már komolyabb dobozok dukálnak majd. Viszont kapkodnod sem kell
-
Vidala
senior tag
Nem tudom pontosan mit értesz a komplett alatt (esetleg kompakt, amolyan minden az egyben)?
Ettől függetlenül a szatelit hangdobozok, akárcsak a többi - az aktív mélynyomót kivéve - "ugyanúgy" működnek minden rendszerben. Külön áramellátásuk nincs, csak ami feszt kapnak az erősítőtől a hangfalkábeleken keresztül. Viszont nem közömbös az impedanciájuk, a max. terhelhetőségük, és az érzékenységük (illetve a minőségük
).
-
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #13587 üzenetére
A Quantum-on én is gondolkoztam már milyen lehet, mert az már nem az alap ketegória. Ettől függetlenül a frekvencia tartományának specifikációja azért kételyeket ébreszt bennem (persze miért éppen erre írnának reális számokat, azt nehéz lenne magyarázni a többi modelljükhöz képest).
-
Vidala
senior tag
Tegnap este kicsit próbálgattam a rendszerem az új DVD 39-el.
Képről sokat még nem írnék, mert csak röviden tettem be egy-két DVD-t és DIVX-et, hogy minden jól működik-e rajta. Érdekes módon nem igazán véltem felfedezni észrevehető (jelentős) különbséget az XBOX-hoz képest. Ez persze lehet azért van, mert az erősítő output-ja minden esetben 1080p, ami lehet így ezért egyezik meg függetlenül attól, hogy a DVD vagy az AVR dolgozott (vagy legalábbis nincs érdemi különbség a kettő között, illetőleg az XBOX video-olvasó képességét dícsérheti).
A hangot viszont elsőre is feltűnően jobbnak érzem. Főleg zenei CD-n. Végre a Tubular Bells II - ami nem éppen a legjobban masterelt anyagok közé tartozik, viszont nagyon kedvelem - egészen visszakapta a varázsát, atmoszféráját. Jobb minőségű CD-ken meg egyszerűen szenzációs, és nem csak az XBOX-hoz képest, hanem úgy Hi-Fi szinten.
Egyelőre csak egy HDMI kábellel kötöttem össze az erősítővel, majd még eljátszom az analóg madzagokkal is, hogy mit tud a saját DAC-ja, illetve szereznem kell egy-két DVD Audio-t is azt hiszem.Persze most újabb feladat is adódott: kéne egy polcot csináltatnom a szekrényemhez, hogy ne az erősítő tetén csücsüljön, mert azért így egyértelműen jobban melegszik a cucc (még kézzel ugyan bírható, de mégis). Szóval aki szűk helyre akarja bepaszírozni az erősítőjét, inkább ne tegye szvsz. Hiába mutat nagyon tetszetősen így.
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #13563 üzenetére
Én sem hallottam, de mondjuk nekem a fülem/szívem inkább a H/K felé húz (lehet mert azt vettem magamnak?).
Ettől függetlenül én is a személyes mustrálás mellett kardoskodnék, a hangjukon kívül (ami nálam mondjuk min. 85% prioritás) még a kezelhetőségüket próbáld ki. Aztán amelyik nélkül úgy érzed, nem szívesen mennél haza.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #13542 üzenetére
Mondjuk a lényeg, hogy neked tetszen. Emellett persze érdemes minél többet meghallgatni: akkor az árplafon miatt mondjuk nem feltétlen az ES-t (bár tapasztalatnak sem rossz), de hasonló árkategóriájú konkurenseket. Pl. ebben az árfekvésben ott van még a sokak által kedvelt Mission cinema pack.
Lehet ezen már túlvagy, de te kérdezted a véleményünket.Én amúgy a helyedben legalább az erősítőt használtan venném, mondjuk max. 100-ért (ami szerencsés esetben új áron 150-200K közötti erőlködőt jelent minimum), de az 1.4-es HDMI nem izgatna különösebben. Ez a 3D-s TV dolog még mindig nagyon gyerekcipőben botorkál.
Nem túl rég pl. megnéztem a Samsung 3D-s csodatévéjét amin a gyári demo ment. A 3D élmény egész kafa, de kb. 5 perc nézés után már fájt a szemem a kép vibrálásától (moziban erre nem volt gondom).A többit meg hangfalakra, minnél jobbakra.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #13533 üzenetére
Nem lesz túl durva. Az Onkyo specifikációjában 1x160W maximális teljesítmény van megadva, nem 7x az is 6 ohm-on. A JBL-nél ha jól emlékszem 8 ohm-ra van ugyanez, tehát nem fogja meghaladni a 125W-ot.
Amúgy sem lenne gond, legfeljebb ha csutkára csavarva járatnád egy darabig, de azt a füled sem tolerálná túlzottan valószínűleg.Amúgy meghallgattad már őket?
Sanci38 és BBéci épp beszélgetett is róluk, amivel egyezik a személyes véleményem. Én is végül az ES széria mellett döntöttem, mert az E messze nem volt annyira meggyőző számomra.
A 608-as Onkyo elég kellemes kis darab, nem hinném, hogy a 1611-esen kellene gondolkodnod. Persze akad még választék.
Szerk: látom BBéci keze gyorsabb volt, a lényeg nem változik.
Hiába, 2 hét szabadság után még nem ugyanolyanok a reflexeim.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #12844 üzenetére
A hazai viszonyokra teljesen igaz amit írsz, de ezeknek a cuccoknak az árait nem elsősorban hozzánk igazítják. Külföldi teszteket, fórumokat olvasgatra tőlünk nyugatabbra kicsit más a helyzet.
Ott egy 30nm-es nappali még kicsinek számít, az 50-80nm sem ritka. Ehhez mérten ezek a cuccok is még bőven budget kategóriába tartoznak, sőt akár 200K-ig is még arról beszélhetünk.
Szóval a verseny nem csak ebben a szegmensben éles, max. nálunk.
Az óceán túlfelén nem feltétel csak azok vesznek mondjuk egy 760-as H/K egy BDP 10-es blu-ray lejátszóval, akik "annyira értenek hozzá", hanem "bárki", akit az átlagosnál kicsit is jobban izgat a minőség. És még nem a Hi-End piacról beszélünk, csak közelítünk.
Pl. nem tudom itthon hányan használják a multiroom funkcióját ezeknél az erősítőknél, de külföldön úgy vettem ki, hogy elég gyakori.
Dehát ez van, ezt kell szeretni. -
Vidala
senior tag
Ezért jó, hogy több fülünk van, és többet hallunk
Én klasszikust inkább csak az utóbbi időben kezdtem el "rendszeresen" hallgatni. Valami fura okból kifolyólag, mióta megvan a jelenlegi cuccom, és rácsatoltam a Mezzo-t egy digitális kábellel az erősítőreA DVD koncert nézés nálam is kimaradt az igények figyelembe vételénél.
Akkor DVD lejátszó kell...Csak még egy kicsit off: a múltkor elcsíptem egy '62-es Count Basie konceret. Hihetetlen jól szólt! Döbbenetes, hogy a felvétel minősége mennyit számít és már akkor is milyenenekt tudtak. Utána volt egy 81-es koncertje is: recsegett-ropogott szörnyű volt, pedig a Carnegie Hall-ban vették fel.
-
Vidala
senior tag
válasz
Bitlisz #12652 üzenetére
Hmmmm. Személyesen nem hallottam ezeket a dobozokat, de utánaolvasva egész kellemes dolgokat írnak róluk. Mindemellett mégis úgy érzem, hogy a hangdobozaid cseréjével tudnál inkább előrelépni, mint azokkal az erősítőkkel. Cseberből-vederbe.
Ezekhez az erősítőkhöz simán elfér egy min. 300-400K-s 5.1 szett, hogy egyáltalán pariba kerüljenek (és a HD hangok értelmet kezdjenek nyerni). Azért a jó kritika ellenére azok a Celestionok még a budget kategóriába tartoznak.Erősítőből pedig, egy érdemi váltáshoz min. a 250K fölé kéne menned pl. egy Denon AVR-2310-es vagy ilyesmi.
-
Vidala
senior tag
válasz
katalin_anna #12640 üzenetére
Én is a Thuglife féle vonalat javasolnám leginkább, mivel azt mondod nem szeretnéd a laptoppal bonyolítani az életed. Ahhoz ráadásul egy DAC is ajánlott lenne (ezzel nem az integrált hangkártyád, hanem a DAC "dolgozná fel" a hangot, jobb minőségben). Ez mind egy digitális bemenet nélküli sztereo erősítő, vagy a dabadab féle aktív monitor esetén szükséges lehet.
Visszatérve a sztereo erősítő + CD játékos párra: az a NAD szett nem egész ígéretesnek tűnik, viszont nem feltétlen lenne szükséged a 18nm-re álló, hanem állványos dobozok is jók lennének. Polk esetén pl. az RTi A3.
Persze van választék, ezért a türelmes válogatást ne ugord át.Itt van pl. még a "testvérttopik" Hi-Fi fórum. Egy-két jó ötletük biztosan lenne az ott lakóknak.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest